Фото, моля
Публикувано: 22 December 2008 - 01:43 AM
Цитат
е как от всичко трябва да се опита иначе няма мира съдейки по мойто прасе,новата ни мания е тоалетната хартия кефа е страшен от разпарчетосването ;D
Нали? И моето е така. Ай докопа някаква хартия и я прави на парченца с диаметъс 2 - 3 мм, страшен е. Днес се сбихме за костилка от сушена слива... Прасешка работа. ;D ;D ;D

Публикувано: 22 December 2008 - 10:35 PM
Момичета .. какво ви стана бе??? Алооо!! Съжалявам, че не съм влизала тези 2-3 дни да спра тези бесмислени спорове навреме. Не сте ме разбрали правилно и се нахвърляте като .. :o
Обяснявам за последно и спирам, че ще се изядете. Първо, никъде не съм споменавала думата пумияр, боклуци и т.н. Нито съзнателна, нито подсъзнателна ирония съм влагала в мнението си. Исках да кажа, че това, че кученцето беше взето часове преди да напиша имейл "Кога да дойда да го взема?", ми даде още време да търся и мисля какво точно искам. Факта, че съм била готова да го купя Брик означава, че МЕ ИНТЕРЕСУВА ЖИВОТИНЧЕТО. Ако съм искала с родословие още от началото, нямаше въобще да търся в обяви в нета в Бг, а щях да се насоча навън (както сега). Но впредвид, че си имам работа с други родословни животни, знам много добре какво значи да е с родословие. Затова се замислих и реших да успокоя малко емоциите си и да помисля реално освен, че ще си го гледам и обичам животинчето, дали ще го развъждам, дали ще го водя на имложби и т.н. Още понеже смятам да го водя на изложби - трябва родословие, щото там си нищо без такова. Най-малкото пък за да твърдиш, че имаш дадена порода куче или котка, единственото доказателство за това е РОДОСЛОВИЕТО. Можеш да твърдиш, че кучето в двора на село, което много прилича на немска или каракачанска овчарка е такова, но като не можеш да го докажеш - значи не е. Но родословното животно - знаеш какво взимаш и знаеш какво да очакваш като развитие. Щото всички кученца са сладки като малки и си приличат. Родословието е документ за произход. Може ли да твърдиш, че едно дете е твое като нямаш акт за раждане? Защото родословието е точно акт за раждане на животинчето (не говоря само за кучета, защото има и други видове животни с родословия).
И като толкова ви интересува породата и искате да спомагате за развитието й и разпространението й - КУПЕТЕ СИ РОДОСЛОВНИ КУЧЕТА. Защото с неродословните не само че не помагате, а даже и пречите и по-добре кастрирайте.
И понеже вече се ядосах как така незаслужено ме "оглозгахте", ще ви кажа: "ЗАЩО ПЪК ДА НЕ МОЯ СЛАДОЛЕТ ДА Е ПО-ВКУСЕН ОТ ВАШИЯ???" :P
Обяснявам за последно и спирам, че ще се изядете. Първо, никъде не съм споменавала думата пумияр, боклуци и т.н. Нито съзнателна, нито подсъзнателна ирония съм влагала в мнението си. Исках да кажа, че това, че кученцето беше взето часове преди да напиша имейл "Кога да дойда да го взема?", ми даде още време да търся и мисля какво точно искам. Факта, че съм била готова да го купя Брик означава, че МЕ ИНТЕРЕСУВА ЖИВОТИНЧЕТО. Ако съм искала с родословие още от началото, нямаше въобще да търся в обяви в нета в Бг, а щях да се насоча навън (както сега). Но впредвид, че си имам работа с други родословни животни, знам много добре какво значи да е с родословие. Затова се замислих и реших да успокоя малко емоциите си и да помисля реално освен, че ще си го гледам и обичам животинчето, дали ще го развъждам, дали ще го водя на имложби и т.н. Още понеже смятам да го водя на изложби - трябва родословие, щото там си нищо без такова. Най-малкото пък за да твърдиш, че имаш дадена порода куче или котка, единственото доказателство за това е РОДОСЛОВИЕТО. Можеш да твърдиш, че кучето в двора на село, което много прилича на немска или каракачанска овчарка е такова, но като не можеш да го докажеш - значи не е. Но родословното животно - знаеш какво взимаш и знаеш какво да очакваш като развитие. Щото всички кученца са сладки като малки и си приличат. Родословието е документ за произход. Може ли да твърдиш, че едно дете е твое като нямаш акт за раждане? Защото родословието е точно акт за раждане на животинчето (не говоря само за кучета, защото има и други видове животни с родословия).
И като толкова ви интересува породата и искате да спомагате за развитието й и разпространението й - КУПЕТЕ СИ РОДОСЛОВНИ КУЧЕТА. Защото с неродословните не само че не помагате, а даже и пречите и по-добре кастрирайте.
И понеже вече се ядосах как така незаслужено ме "оглозгахте", ще ви кажа: "ЗАЩО ПЪК ДА НЕ МОЯ СЛАДОЛЕТ ДА Е ПО-ВКУСЕН ОТ ВАШИЯ???" :P
Публикувано: 23 December 2008 - 12:05 AM
^Не съм чела някой от стопаните на мелезите да сме казали, че работим за развитието на породата. И аз пак да кажа (сигурно вече го казвам по навик и само за да си успокоя съвестта най - вероятно) купуването на родословно куче не винаги е въпрос само на доброто ми/ни желание. Пък тази кастрация... повдига ми се като я мерна тази дума. Дайте да направим една важна тема отгоре за родословията, развъждането и кастрациите и да приключим вече с въпроса. Ок, което и да е родословно куче винаги ще е класи над нашите само, защото си има документа. Съгласна! Да, винаги ще има хора, за които "гроздето ще е кисело" и с тях ще си говорим за корупция и прочие глупости. Айде да спрем да мелим вече едно и също.

Публикувано: 23 December 2008 - 10:44 AM
Цитат
Да, винаги ще има хора, за които "гроздето ще е кисело" и с тях ще си говорим за корупция и прочие глупости.
Само дето , съм съгласна с това ,че има корупция(за съжаление)и не е до това, че "гроздето е кисело".Не се учудвам ,на това което каза raya_buldog.Защото тя е отказала , но хипотетично каква е гаранцията , че други са също толкова отговорни ?Познавам човек , който може да разкаже много интересна история по този повод.
Публикувано: 23 December 2008 - 11:13 AM
lonesome,не ме познаваш,не бъди така найвен/найвна.Има корупция,не знаеш само колко много има....Аз причина да излъжа за такова нещо нямам. ;).Гроздето нито ми е кисело,нито ми е било защото до сега винаги съм можела да си позволя да имам куче с родословие и то не 1,а колкото си поискам .Както казах след тази случка родословието особено от България за мен е една голяма лъжа и нищо повече.И ако толкова държах на това щяхме да си стиснем ръцете с господина и Рая вече да има документи за родословие,но не.На мен нито ми трябва,нито искам по този начин.И внимавай как се изказваш по мой адрес,за да не започна аз с такива изказвания :blink:
Публикувано: 23 December 2008 - 12:37 PM
Нека да няма засегнати. Ако съм говорила за някой конкретно щях да спомена име, ник, каквото и да е. Не мисля, че съм казвала, че корупция няма. Ако така е излезнало, значи не съм се изказала правилно. Просто ми е направило впечатление не само в този раздел, но и на други места, че като се завърти натам приказката и винаги първото, което се намира като един вид оправдание е корупцията. Нея пък навсякъде я има и очевидно не пречи на хората, които искат и могат да си вършат работите съвестно. То по тази логика всеки трябва да въди каквото и както иска и после да си намери някой да му изработи документи. Исках да кажа, че разлика от куче до куче винаги ще има и като се кажат такива неща няма за какво да се сърдим. Още повече, че не всички потребители са толкова търпеливи и отзивчиви, колкото Чийта. Аз нямам какво повече да кажа по темата. Пожелавам на всички весели празници! И накрая да се изфукам със снимката, която изнамерих в интернет. :wub: :wub: :wub:

Публикувано: 23 December 2008 - 01:26 PM
Снимката е супер. А нали щеше да снимаш Спайк?Слагай му една червена шапка и си сменяй аватара ;)Все пак си собственик на френч...Какви са тези дакели ? ;D
ПП:Четейки поста ти ,lonesome, незнам с какво впечатление си останала , но ние с raya_buldog сме на едно мнение ;) (да не стават недоразумения)
КОмуникацията по форумите понякога е трудна.
ПП:Четейки поста ти ,lonesome, незнам с какво впечатление си останала , но ние с raya_buldog сме на едно мнение ;) (да не стават недоразумения)
КОмуникацията по форумите понякога е трудна.
Публикувано: 24 December 2008 - 11:32 AM
Еее, супер умилителни снимки :blink:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com