Нали си приличаме малко
Фото, моля
Публикувано: 18 January 2010 - 11:42 AM
Цитат(elia123 @ Jan 18 2010, 09:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
МНОГО бях впечатлена от окраската на това бебе ,някой да обясни този преливащ цвят как се води .никога не съм виждала такъв при фр.булдог.е ,човек цял живот се учи .да не е ''опушен''цвят.... 
Ами доколкото знам цветът е fawn,за ''опушен'' и аз не съм чувала,но ако искаш си задай
по точно въпроса,а собственичката на кучето ще ти отговори
Ако се поинтересуваш повече ще видиш,че с такава окраска има представители и на развъдници като A'VIGDORS,Marver's Fortuna и т.н.т
Натиснете тук!
Натиснете тук!
Натиснете тук!
Публикувано: 18 January 2010 - 12:21 PM
ОК,МЕРСИ за отговора ,в родословието на РАЯ пише FAWN&WHITE ,ПРЕВЕДЕНО Е еленово с бяло,значи еленовото е в доста широки вариации като цвят ,не знаех.а в линковете които ми прати видях това---------JCHRUSSIA---A'VIGDORS AIME ARDEMMENT DESIRE----ПОМИСЛИХ ,ЧЕ Е СНИМКА НА ШАНЕЛ ,като по-малка ,слагам за сравнение....ТУК Е НА БЛИЗО3 МЕСЕЦА----МАЛКО СЕ РАЗМЕСТИХА ,втората е на шампионката на РУСИЯ,МЛАДА...АКО НЕ ЛИЧИ ДЕ
Прикачени снимки
Публикувано: 18 January 2010 - 12:39 PM
elia123,цвета е fawn. Окраската на баща и е същата.
А относно самия цвят ,наистина има широк диапазон.
От стандарта: "All the fawn shades are admitted, from the red to light brown (café au lait) colour."
Една не много удачна снимка на Брабус (при него пък това е от майка му A'Vigdors Troya), но се вижда окраската на гърдите му.

Цвети ,мерси за снимките на мойто годзилче
.Фона е убийствен ,точно като за европейска изложба
От стандарта: "All the fawn shades are admitted, from the red to light brown (café au lait) colour."
Една не много удачна снимка на Брабус (при него пък това е от майка му A'Vigdors Troya), но се вижда окраската на гърдите му.
Цвети ,мерси за снимките на мойто годзилче
Публикувано: 18 January 2010 - 12:45 PM
Имах в предвид тези:A'Vigdors Extrimal Eclate,A'Vigdors Buick,Gina van Marver's Fortuna .....
Елиа123 ,приликата наистина е голяма
а и позата им е еднаква
все едно гледам едно и също куче
Елиа123 ,приликата наистина е голяма
Прикачени снимки
Публикувано: 18 January 2010 - 10:25 PM
Цитат(JACK I @ Jan 18 2010, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Шанел и Рая са феноменални!!!Джак още пита за тях от последната ни среща на гребната!!!Ние растем и носим пръчки яко!!!Малко сме скарани със снимането,но пак е нещо!!! 
все още ли проявява ''онзи''характер,
Публикувано: 18 January 2010 - 11:02 PM
[quote name='Chiita' date='Jan 18 2010, 12:39 PM' post='750294']
Една не много удачна снимка на Брабус (при него пък това е от майка му A'Vigdors Troya), но се вижда окраската на гърдите му .ОТ тези обяснения си вадя извод ,че кафявата окраска се води fawn,а преливащото петно по гърдите просто се допуска в тази окраска ,така ли е...или...??
Една не много удачна снимка на Брабус (при него пък това е от майка му A'Vigdors Troya), но се вижда окраската на гърдите му .ОТ тези обяснения си вадя извод ,че кафявата окраска се води fawn,а преливащото петно по гърдите просто се допуска в тази окраска ,така ли е...или...??
Публикувано: 19 January 2010 - 01:51 PM
Цитат(elia123 @ Jan 18 2010, 11:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ОТ тези обяснения си вадя извод ,че кафявата окраска се води fawn,а преливащото петно по гърдите просто се допуска в тази окраска ,така ли е...или...??
Или , какво?
От линковете ,правилно си се ориентирала , има стандарт и коментари към стандарта , а и много статии за цветовете на френския булдог из нета,съдии-специалисти по породата(!) , развъдчици...Не е задьлжително ,да ги има тези тъмни гърди , всичко е до пигментация и до бялото петно на гърдите (дали го има или дали го няма)-едно ще бъде с по тъмни , друго със светли.
fawn си е fawn , в различни вариации , не се превежда кафяво , а и самия цвят НЕ Е кафяв.Но е важната черната маска(но и тя не е задьлжителна )
При добра пигментация ,бялото петно на гърдите е окантено с тъмен цвят ,който може с времето и да изсветлее.
Hrizantema van Marver's Fortuna и Melly des Richman
http://mybulldogs.ru..._...8&Itemid=19
Публикувано: 19 January 2010 - 04:35 PM
На мен темата също ми е интересна и ако нямаш нищо против , да прехвърля коментарите в темата за цветовете и може там да се продьлжи.Сьжалявам , че не мога да преведа една статия за цветовете , която на генетично ниво обяснява проявлението им,а точно fawn го описват като основен цвят за френския булдог,а тигровия като fawn с тъмни пръски.
ПС:И аз си въобрязявам ,че си войнствено настроена ,особено като пишеш с големи букви
ПС:И аз си въобрязявам ,че си войнствено настроена ,особено като пишеш с големи букви

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +