Обучение на ловни кучета!
Публикувано: 07 September 2005 - 03:13 PM
Публикувано: 07 September 2005 - 08:45 PM
Публикувано: 09 September 2005 - 06:19 PM
Публикувано: 09 September 2005 - 07:45 PM
#86 Guest_Guest_aquilon_*
Публикувано: 10 September 2005 - 10:48 AM
Цитат
Здравейте, въпросното издание се продава все още в гр. Русе, в книжарница "Пингвините".
#88 Guest_Guest_*
Публикувано: 20 September 2005 - 09:57 AM
Цитат
Здравейте колеги. Казвам се Петър Петев и съм от Русе. Млад ловец съм- от 3 години. Имам къща в едно село наблизо и един приятел ми подари наскоро две гончета. В момента са на 3 месеца, а аз не знам какво да правя за да ги обуча за свинари. Засега ги храня яко, пускам ги на разходка, бил съм им всички ваксини и вече две седмици подред ги извеждам на полето и им гръмвам по един път от около 50 м. Не знам обаче как да продължа и дали нещо специално трябва да правя. Моля ако някой знае да ми посочи литература или да ми даде съват какви стъпки да предприема, за да не пропусна нещо с времето. Желанието ми е да ги направя свинари, а за дребен дивеч да взема друго куче.
Публикувано: 20 September 2005 - 11:25 AM
Първо се опитайте да се регистрирате когато посещавате форума ,под някъкво име.Разгледайте темата от самото начало и ще видите много полезни съвети.Колегите са доста напред в материята по отношение на обучение на кучете за лов на диво прасе.Ще бъдем отзевчиви.
#90 Guest_Rashko_*
Публикувано: 25 November 2005 - 09:58 AM
#91 Guest_nykiy_*
Публикувано: 25 November 2005 - 01:07 PM
#92 Guest_Guest_*
Публикувано: 25 November 2005 - 01:32 PM
#93 Guest_predbalkan_*
Публикувано: 25 November 2005 - 04:34 PM
Радвам се, че имам възможност да ви съобща, че от 1990 г в Лесотехническия университет в София е разкрита програма за подготовка на експерт кинолози. Тези от вас, които биха проявили интерес могат да посетят сайта "ecocaning.com", където биха научили за съдържанието на учебните дисциплини. Вероятно много от вас биха намерили отговор на многобройните въпроси, някои от които заслужава да се дискутират на академично ниво. За студенти се приемат само лица, които действително биха проявили траен интерес към подготовката за кинолози и за да придобият професионална квалификация за експерти в областта на кинологията. Желаещите трябва да са със средно образование, с успех не по-нисък от добър (4), но за предпочитане е да ползва чужди езици и притежава компютърни умения.
Не бива обаче да се мисли, че само с едно двугодишно обучение, колкото и много практически занимания да провежда ще даде изчерпателни познания по всички въпроси на тази огромна по своята информативност наука. Но със сигурност може да се каже, че подготовката в програмата дава едно систематично методично познание на основните дялове от науката: класификации на дивите и домашни кучета, доместикация, произход, киноложки организации, отглеждане, анатомия и физиология на кучето, болести и профилактика, екстериор, конституция и кондиция, поведение, теория и методика на общото и специализирано обучение на различни породи, в това число и на ловни такива, методика на експертизите, съдийството на изложби и изпитания, генетика и селекционно развъдна дейност и клубна и кенълна развъдна практика. Общо дисциплините са осем, разпределени в три семестъра и в обучението се включва шестмесечна подготовката и защита на дипломна работа.
В помощ на студентите са вече пет писмени пособия - адаптирани за по-широка аудитория учебници.
Обучението е платено, като записването е предварително. Когато се наберат достатъчен брой кандидати, обучението започва. Обикновено има приема в годината. За справки и записвания може да се отнесете към Центъра за следдипломно обучение и квалификация при ЛТУ -София г-жа Нели Тепавичарова и на тел. 02 /962 39 53.
С уважение!
#95 Guest_predbalkan_*
Публикувано: 28 November 2005 - 11:51 AM
Цитат
Преподавателите и техните области:
1. Проф. д-р Георги Ковачев, Анатомия и физиология на кучето
2. Гл. ас. д-р Петко Захариев, Болести, профилактика на кучето
3. Експ. кин. Юлия Велкова, Обща кинология, Кенълна и клубна развъдна дейност
4. Полк. Лъчезар Цветанов, Служебна кинология
5. Н.с. инж. Иван Недков, Ловна кинология
6. Инж. лес. Красимир Петров, Ловна кинология
7. Експ. кин. Методи Тодоров, Спасителни кучета
8. Експ. кин. Веселин Югов, Митнически кучета
9. Доц.д-р Тодор Маринков, Гинекология и акушерство
10. Доц. д-р Ралчев, Генетика
11. Н.с. д-р Андрей Мицулов, Обща кинология, ектериор, поведение, обучение, репродукция
Сфера на приложение на професионалната квалификация:
1. В МВР: гранични войски, полиция, жандармерия, одорология
2. Агенция митници за борба с наркотрафика
3. Планинска спасителна служба - инструктор на лавинни кучета
4. Горски и дивечовъдни стопанства - инструктор по обучение и ползване на ловни и други кучета
5. В частния сектор: инструктори по отглеждане, хендлери, инструктори по обучение, експерти по породи, експерти по различни експертизи: актировка, бонитировка, експерти по развъждане и селекция.
6. В обществения сектор: в работата на националните клубове като отговорник по развъдната дейност, инструктор по обучение, експерт по изпитания и екстериорни изложби
Публикувано: 02 December 2005 - 08:48 PM

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 03 December 2005 - 02:30 PM
Ще бъде мноооогоо трудно, за да не кажа почти невъзможно.Но в крайна сметка всичко зависи от характера на кучето.На първо време замени пиратките с пистолет с капси.Пиратката преди да гръмне издава звук, който е вече възприет като неприятен от кучето.Истрела трябва да го възпроизведе втори човек, докато ти си играеш с кучето или го храниш.Желателно е растоянието от човека с пистолита до кучето да бъде минимум 40-50метра.В последствие след като разбереш как реагира можеш да скъсиш растоянието.Може и да произвеждаш истрели докато кучето ти е заето с нещо.Например играе с друго куче.Има и още, но ........ в момента не съм писателски настроен r) .Вероятно и някой друг ще вземе отношение.Дръж ни в течение и НЕ ИЗПОЛЗВАЙ ПИРАТКИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ d)
Публикувано: 03 December 2005 - 02:32 PM
#100 Guest_Guest_nykoy_*
Публикувано: 04 December 2005 - 03:31 PM