Колко естествено се чувства в дом... Все едно винаги там си е била
Елза - има ли смисъл
Публикувано: 24 March 2010 - 07:13 PM
Поздрави на двойката прекрасна!
Публикувано: 25 March 2010 - 08:43 AM
Защо кофата ми за боклук стои възкачена върху шкаф?
Забелязвате ли чувала под хладилника? Е, вече не е там, а в тоалетната.
А защо онзи шкаф с чучнатата кофа барикадира стълбата към мазето? Как инстинктите за чистота могат да направят голямо мазало? Елза реши, че трябва да пази поляната за разходки чиста.Чудя се аз защо напира към стълбата все. Много я беше страх от стълби, на ръце се носехме по стъпалата при Борисов. И не разбирам и не разбирам защо все тръгва по ужасната повита стълба към мазето с ужасните ламаринени стъпала. Тръгва и на повитото място запира, една сутрин я заварих там запецнала без нагръдник, нагръдникът паднал долу, цял целеничък и закопчан, голяма борба ще да е било и още ми е загадъчно как е станало. И по едно време спря да ходи по нужда навън. Ден-два-три, ще се водим вече на доктор. Пристига мъжо, то на него все нещо му мирише на чувствителния нос, и изпада в истерия! Елзина тоалетна в мазето! Преодоляла страха и се научила да слиза. Изобщо не бях предположила, ах, леле, мале! А там канализацията няколко пъти е преливала, явно тя усеща нещо от сифона и решила чистницата, че там е мястото, не поляната за разходки!
И чувство за ред и естетика има, обичат да се подреждат:
Публикувано: 25 March 2010 - 08:58 AM
Той нали се страхува от звуци. И за да не чува звуци от падащи неща, е деликатен като пеперудка, гледаш го слон, а минава покрай нещата по терлици, сакън да не докосне нещо, което да издрънчи, не дай Боже да падне. Нищичко не пипа! И е в потрес от Елзиния непукизъм. Когато тя стане да се разкърши с вид "тръгвам да видя какво сега да направя, какви интересни неща да си намеря", той се скрива под бюрото ми. Знае, че скоро нещата ще започнат да падат с трясък. Муххааха, мъж!
Публикувано: 25 March 2010 - 09:25 AM
Тя тези неща ги прави рядко. Просто има изблици от време на време, никога в мое присъствие.
Най-гадното е като се навре между кабелите под бюрото. Тя не че нещо, просто си минава оттам, ми то там е най-прекият път където е най-големият сноп. Таблет-йок, паднал е като е насмела кабелите. Разклонителят беше закрепен на стената, вече не е.
Тя просто не е доволна от моето интериорно решение и ме кара да реновирам. Подсеща ме, че в днешно време е демоде периферията да ти е на жици.
Публикувано: 27 March 2010 - 12:33 AM
Да не си помислите, че Елза яха Ронго? Неее, тя го гушка
След като се посмях до сълзи
Мил, радвам се, че с дозата всичко е наред и Елза не само се чувства добре, а и бели и пакости измисля!!!
Публикувано: 28 March 2010 - 10:43 PM
Още клипчета:
А вчера Елза се научи да сяда. Даже не си спомням кога съм й го показвала, но беше още замаяна от фенобарбитала по време на адаптивния период и отложих. И вчера си викам я да мушна малко кренвирши в джоба и Елза като ги съзря взе да сяда, пушилка се вдига. Запомнила, че нещо такова съм искала, уби ме. Досега не съм я учила на нищо, сега като се оправи времето, започваме редовно.
Публикувано: 06 April 2010 - 08:44 AM
Продължава да няма припадъци. Искам да ви кажа, че тя не трябва да се третира като увредено куче, тя си е истинско нормално куче, което обича лакомства, игра, бели и всякакви кучешки неща. Различава се от другите само по вечната си дъвка
Публикувано: 06 April 2010 - 10:42 AM
Публикувано: 06 April 2010 - 12:10 PM
Ах, тази фръцла
А за дъвката, ми то там и е чара.
Mil_, тя направо разцъфна под твоите грижи !
Прекрасна е, поздравления и успех в задомяването !
Публикувано: 06 April 2010 - 12:26 PM
А, не, не се увърта от сядане, но понякога трябва да я подканя с жест. Даже толкоз много сяда, че като я уча да ходи ред ме засича, чучва се пред мен много седнала и вири глава. Ние още сме съвсем в началото, де, и задържането още куца, но желание има голямо и ще се научи.
Благодаря ви, хора, тя просто не е имала така близък контакт със стопанин и е свикнала да е малко по-независима, но това вече се променя. Вече на разходка все в мен се бута, важното беше да й покажа, че при мен е най-интересно.
И.. ама нали е по-стройничка вече? Не е кебапче на кокили?
Публикувано: 06 April 2010 - 12:49 PM
Според мен Елза е много пропорционална сега, и така ... някак лачена
Публикувано: 17 April 2010 - 03:31 PM
Притесниха ме няколко истории на мозъчно увредени кученца, чието истинско състояние се разбра чак след скенер.
Нищо в състоянието й не подсказваше проблем, бях 99% сигурна, че резултатите ще са добри, но отидохме заради единия процент.
Така и се оказа, всичко е наред, според д-р Аминков няма нищо обезпокоително в снимките, не се виждат никакви аномалии и увреждания. Ще викнат и специализиран рентгенолог, който ще даде писмено становище, ще го получа след няколко дни.
Девойката понесе много лесно упояването, нахалницата дъвкала дъвка и упоена, та я сложили в специално измислена за нея поза. А като си дойдохме хукна залитайки да търси манджа, виждали ли сте хукнало излизащо от упойка куче? Е, ние с Грима вече сме
Благодаря на Грима, която дойде от другия край на София, за да ни помогне с транспорта.
С малко закъснение - благодарности също и на S_Mitreva, която осигури чувалче храна за Елза, на благодетелката, която ни осигурява лекарството, за да няма Елза припадъци, на deni_avr и enokitake, които насочиха средства от календари за нея, с тях покрих разходите по чипиране, ваксини и лечение и ми остана възможност да направя и тази неевтина диагностика.

Вход

Горе
Цитиране +