Dog.bg Форуми : От bezdom.info Коте с проблем

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (21 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От bezdom.info Коте с проблем

#141 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 January 2009 - 11:54 PM

Страхотна си, Вероника! Ще вземем и тази с болните очи, тъкмо и те да се прегледат! На онова бунище ще има едно бездомно котило по-малко напролет  :->)
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 11 January 2009 - 06:19 PM

Нови снимки на единия посерко на любимото му място. Вече почти няма помен от страхливостта му, оказа се много любвеобилен. Вечер най-обича да се гуши в главата ми, да ми дъвче косата и да ми ближе ушите. Странна му котешка работа  :rolleyes:

Сега сме на нови хапове за едноклетъчни паразити. Дано те помогнат най-сетне.

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 January 2009 - 09:27 AM

късмет извади този Джак и изглежда супер!  :blink:

#144 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 09:42 AM

Цитат

Нови снимки на единия посерко
:sarkastichen: Другият как е,че само Джак е заслужил тЪз квалификация?

#145 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 14 January 2009 - 09:50 AM

Джак всъщност е по-малко посерко от Рижко, но темата е за първия, така че....А рижия си е все така. Няма промяна от новите хапове, за които в последствие си мислех, че ако са паразити няма ли да се прихванат и от другите ми котешки обитатели, било то едно или многоклетъчни? Чакам заплата утре, за да мога да ги закарам отново на вет и "барем" открием магичния хап....
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 10:25 AM

има уши като на дива котка  ;D

#147 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 14 January 2009 - 07:45 PM

Кой питаше за другия, гордо носещ тази квалификация?

Качена снимка

Качена снимка

Весело е с тия двамата. И Сиси като заподскача като диво прасенце около тях, картинката става пълна. Вечер ме посреща цяла глутница. Нали сме на хранителен режим, наложи се да го приложа за всички, тъй като за Рижко вече и шкафовете са достъпни, качва се и омита храната на големите. Гледа с едни очи "Гладен съм бе, умирам, припадам". Явно по-длъжко ще си поживеем с тия двамцата. Имам лекото съмнение, че след като си тръгнат, ако изобщо дойде този славен ден, ще се наложи просто да изхвърля остатъка от драскалката. И кошчето, което си беше относително ново и непредназначено за борба "тежка категория".
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 09:56 PM

Цитат

Кой питаше за другия, гордо носещ тази квалификация?

Аз,аз 

Цитат

Гледа с едни очи "Гладен съм бе, умирам, припадам".

:sarkastichen: Имам от го един в момента от тоя асортимент, ужасТ.

#149 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 09:03 PM

Закарахме уж предполагаемата майка на Джак за кастрация. Не бяхме много радушно приети от клошарката, то да се чудиш кой да ожалиш там. Жената не е влиза в старчески дом, защото отказва да остави 4-те си котки. Според нея тази котка не е майката на Джак, според един строител там е точно тя. Външно успях да видя, че муцуната й поразително прилича на Джаковата, има същото петно. Оказа, че тази котка е болната с очите. И тях ще опитаме да лекуваме, за да не ослепее. Цялото котило на Джак е било такова, само той е оцелял. За мен е наложително да се кастрират всички котки там именно заради това. Ако е панлевкопения, което е най-логичната причина вече, то и другите котки могат да ги родят такива. Нямаме обаче оферта за евтини кастрации. 4 котки по 80 лв не можем да си позволим. Целта беше да гепим две котки днес, но клошарката не беше на това мнение. Мая, ако прочетеш това дали не можеш с добро да я накараш да поразмисли. Ще помогнем и на нея, макар че тя отказва всякаква помощ и котешка и човешка.

Отново да благодаря на Mamiha и mrtn за транспорта и помощта.

И две снимки. Джак отново започна подобрение с акото, но Рижко е все така, макар и да не му личи  :(

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 15 January 2009 - 09:39 PM

Дени, не че тук му е мястото да питам, но ми направи впечатление - нали в София имате безплатни кастрации? Или аз съм пропуснала нещо, че напоследък не ми остава много време и влизам да проверя само с няколко темички какво се случва, едната е тази - Джаковата.
Целувки на двамата "посерковци", фенка съм им голяма  ;D
Стискам палци да се оправят най-сетне!

#151 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 10:13 PM

Има, доколкото знам на две места. И двете доста отдалечени от центъра, и в двете се ходи в работен ден и то в работно време. Трябва да се записва предварителен час за след дни доколкото знам и вероятно да се ангажират хора с кола, които да отсъстват от работа. Ако имаш 1,2,3 котета добре, но ако честичко имаш нужда - лично за мен са неудобни тези безплатни кастрации. Съвсем отделно, че не предлагат стационар.
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 10:23 PM

Цитат

нали в София имате безплатни кастрации? Или аз съм пропуснала нещо

Нищо не си пропуснала. Теоретично имаме, да. Само дето не знам кой работещ на пълен работен ден човек може да се възползва от тях. Те, естествено, работят от понеделник до петък и то не до 7 вечерта, когато ние в най-добрия случай можем да стигнем до там. Даже ако не ме лъже паметта бяха само по 2-3 часа на ден на линия и за записвания и за самите кастрации.
ПС: Писали сме едновременно.

#153 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 January 2009 - 10:35 PM

И все пак това, което Дени е писала:

Цитат

Нямаме обаче оферта за евтини кастрации. ...4 котки по 80 лв не можем да си позволим.

Това са 320 лв, които ако се попита тук предварително, след като се знае записания час, дали няма някой свободен с кола - са доста спестени пари.

Проблема със стационара обаче е нерешим, ако котките ще се пускат после на улицата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#154 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 10:53 PM

Така е, Бушка, права си. Доколкото знам котките от тези центрове си ги взимаш още упоени, след час. Тоест чакаш там докато приключат. Аз лично обаче не мога да пусна котка навън след кастрация. По ред причини.
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 16 January 2009 - 07:50 AM

Разбрах.
Един приятел, който продаваше коли на старо, веднъж се изказа за климатика така :
"По-добре да има и да не работи, отколкото хич да няма!"
Та и във вашият случай. Дано някой успее да се възползва от въпросните безплатни кастрации.
Пожелавам ви успех, момичета!
Джако, извинявай, че ти разсеих темичката!  ;D :wub:

#156 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 January 2009 - 01:40 PM

Да сменим малко позите. Разстройството ни бавно се подобрява и при Рижко вече. Трудно е. Трябва да ги държа само на гранули лайт, които никак не се харесват на никого тук. Невъзможно е дори филийки да си препечеш без компанията на котешки вой, скачане, тътрене, драскане по краката, дори и затворени в другата стая, молбите им биват чути предполагам от всичките ми съседи.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 January 2009 - 01:44 PM

;D Мдаа ... личи си, че са на диета. На тези снимки определено имат гладен, нещастен и изтормозен вид. Даже изглеждат леко замислени. Сигурно си мислят за теб и все не много хубави неща  :namigam:

#158 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 January 2009 - 06:11 PM

Да ти кажа и аз не съм им голям фен когато чистя размазани разстроени акита по дивана, пода, стола, а вече и по по-високи места. Крадат ми клечките са уши и поради тази причина можеш да намериш раздробени клечки навсякъде из къщата ми. Снощи имаше една под възглавницата ми, за добри сънища сигурно. Е, от време на време се засичаме с добри мисли един към друг  ;D
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 07:31 PM

Цитат

можеш да намериш раздробени клечки навсякъде из къщата ми. Снощи имаше една под възглавницата ми, за добри сънища сигурно.

Не бъди недоволна, не мисля,че те мразят много.Виж ако някой ден намериш под възглавницата  не клечка за зъби ,а....тогава вече може да недоволстваш  :sarkastichen:Айде оправяйте се,че много се изтормозихте и тримата  :palec:

#160 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 January 2009 - 07:40 PM

Цитат

Цитат

можеш да намериш раздробени клечки навсякъде из къщата ми. Снощи имаше една под възглавницата ми, за добри сънища сигурно.

Айде оправяйте се,че много се изтормозихте и тримата  :palec:

Преди малко Рижия ака. Как ми се искаше да снимам...да ви покажа...Ама айде, ще ви го спестя. Мисля, че сме на една идея разстояние от звука "туп, туп", идващ от тоалетната. Да не бързам, но рижия отдавнааа не бе акал такова нещо. Не знам каква е причината, жалко, че не се разбра. Сменихме всички видове храни, най-доволна съм от Хилс ай ди. Това е интестинал варианта им. Започнах последните дни като последен опит да им го смесвам с лайта докато минат изцяло на него. Разликата бе поразителна. Започнаха да акат само по 2 пъти, тоест да задържат храната в себе си, да я смилат, иначе в акото съм им виждала и цели несмлени гранули. Само за сведение и двамата бяха на Роял Канин интестинал доста време...Ако избирате между двете , аз съм с две ръце и два крака за Хилс.

Сори за оффа-, Бушката ще ме бие вече. Следващия пост ще е да се похваля, че съм чула специфичния звук  ;D
User's Signature

Качена снимка

• (21 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема