От bezdom.info Коте с проблем
Публикувано: 17 March 2009 - 09:38 PM
- 7.40 EUR na kilogram umnojeni po brutno ili obemno teglo, v zavisimost ot tova koe e po-goliamo. Minimalnata suma e 350.00 EUR.
- letishtni i terminalni taksi - 95.00 EUR
- PTS taksa (ako kotkite letiat s kruvni testove) - 275 .00 GBP ili okolo 315.00 EUR
- taksi gorivo i sigurnost - 0.70 EUR na kilogram.
Vsichki taksi podlejat na 20 % DDS.
Съвсем отделно, че "sluchai, che izpolzvate edna kletka za dvete kotki, razmerite se umnojavat po 2.".
Котките могат да летят единствено и само с БА и единствено и само карго. Таксата ПТС наистина е мистерия, но не вярвам да съм се объркала. Изрично писах, че котките ще имат готови тестове. Нямам опит с тези неща, тази година дори летях за първи път със Сиси, но както и да го гледам дори и за европеец тази сума е ужасна.

Публикувано: 18 March 2009 - 12:21 PM
Щом трябва да летият с BA, а те са едни от скъпите авиолинии, дали няма възможност да летият c BA от Германия примерно? Което е само половината път . А до Германия с Germanwings.
Доколкото разбирам, c Germanwings, ако са до 8кг с клетката, летият безплатно с човек в салона за пътници, или 25Е , ако са без придружител пак в салона. Germanwings летият до Мюнхен, Киолн, Берлин и Лайпциг. Ако могат да летият безплатно или за 50Е ...
Може би организациите в Германия имат информация за цените от Грмания до UK? И ако имат човек в някои от тези градове да ги качи на BA?
Които има контакти с немска организация, може ли да провери за транспорт от някои от тези градове до UK с BA?
Публикувано: 19 March 2009 - 05:36 PM
Та, продължавам да си ровичкам...Баси кошмара, честно.

Публикувано: 20 March 2009 - 07:51 PM
Таксата 350 Е се изясни. Тя е част от Clearance charges на Бр. Еъруез. Плаща се веднъж 350 за едното коте, за всяко следващо по 10 британски лири, не ги знам колко са в евро. Нямам представа какво покрива таксата, при условие, че се плаща отделно тегло, ДДС, летищни такси и 0,7 евро на килограм такса гориво. Факт е, че май само тази компания има такава такса, не знам.
Стопанката разбира и много съжалява. Наскоро ми изпрати клип на градината си, който няма смисъл да показвам. Градината не я поддържа по стандартния начин, а я е оставила да расте както си иска. В резултат тя е пълна с птички и други животинки, които се чуват на клипа. Наистина разкошно място за момчетата. Но цената е твърде голяма. Няма как да събера цялата сума. Така че момчетата търсят дом. Заедно. Те са вече с пълни ваксини, кастрирани, здрави. Уникална двойка са и този, при когото ще идат един славен ден ще бъде наистина късметлия.

Публикувано: 20 March 2009 - 08:38 PM
Толкова се измъчи с тези двамката, намери им идеалното място, а сега пустата му авиокомпания ...
Публикувано: 20 March 2009 - 09:14 PM
Проблем е и че животните е разрешено да пътуват само с Бритиш или Томпсън Еърлайнс, които според сайта са само от Бургас и то зимата.
Друг вариант е може би с кола да се пътува. Едва ли има толкова луди, че да пътуват с кола чак до Англия.
Вероятно първо трябва да се избира страна и после да се търсят осиновители. Логически би трябвало да е обратното си мислех аз.

Публикувано: 20 March 2009 - 10:10 PM

Публикувано: 21 March 2009 - 04:56 PM
Та от германия до Англия са одобрени Lufthanza и KLM.
Lufthanza няма град в които да се среща с Germanwings oт одобрените градове и полети.
KLM има одобрен полет от Мюнхен,. Germanwings също лети до Мюнхен. Ако някои има човек в Мюнхен , съгласен да ги посрещне от GW и да ги прехвърли на KLM?
По данни от yебсаитовете им, (не съм говорила с компаниите ), GW иска по 25Е на животно без придружител, тегло на животно с клетка максимум 8кг. Обаче 25Е беше за вътрешно немските полети. Така , че може да е повече, а може и да не вземат. Знам , че с човек е безплатно, пак до 8кг. заедно с клетката.
С KLM с, или без човек , до Англия може само карго. доколкото разбирам по 12Е на кг.
Ако тези цени са верни, двете котета могат да летят за по малко от 300Е общо София-Мюнхен-Лондон.
Публикувано: 21 March 2009 - 05:27 PM
Първо, момчетата след 6 месеца сигурно ще тежат повече от 8 кг заедно. Второ не знам как би им понесло 2 полета в един и същи ден. На сайта на дефра пише via Amsterdam, това означава, че има нещо като прикачване в амстердам ли? Не знам...много се страхувам да ги изпратя сами на такъв дълъг път, а и кой ще им покаже документите, ако има проблем някъде на някое летище и вземат, че ги задържат....Едното коте с мозъчен проблем, другия хипер чувствителен...не знам, много рисковано ми се струва...
Ще проверя с човек ако летят как стоят нещата с тези компании. Благодаря ти, че взимаш присърце нашата история!

Публикувано: 30 March 2009 - 03:09 PM
Междувременно Джени от 9lives ми писа, че би желала да се свърже с british airways от името на организацията им с молба за отстъпка при "превоз на животно със специални нужди". Едва ли ще се получи, но кой знае.
Момчетата растат стабилно, променят се, имат нужда от повече пространство за дивеене. Домът им в Англия пропада, аз представа нямам към кого да се обърна сега. Имам списък с разни адреси на приюти, но повечето са немскоговорящи. Ще ми се първо да избера страната и то тази, към която излиза по-евтино. Направо не ми се почва всичко отначало.....

Публикувано: 06 April 2009 - 08:42 PM
Иначе момчетата са супер. Джак се оказа коте с характер. Не понася Сиси и яко я тормози. И тя си намери майстора в лицето на уж горкото коте. Пълна лудница е в нас, жалко че нямам време да ви разкажа най-подробно. Нямам търпение да заминат, хора. Луда ни направиха всички.

Публикувано: 15 April 2009 - 10:09 PM

Публикувано: 06 May 2009 - 10:07 PM
Та, така - това е. Трябва да изпратя кръвните проби възможно най-скоро и тук отново, колкото и да не ми се иска, се налага да помоля за помощ. Не мога да се справя финансово с тестовете. Трябва да чипирам момчетата, което е единственото, което не е направено. Това ми е постижимо. Но от там нататък нямам възможност да отделя много. Покрай котките в Дружба и няколко селски котки на баба ми, които се наложи да кастрирам в Ловеч, сметките за Джак и Рижко хич не излизат. Ще бъда благодарна на всякаква помощ дори и във вид на заем, за да мога да изпратя кръвните им проби възможно най-скоро, че 6-месечната карантина да започне да тече. Пробите са по 45 евро, за транспорта грубо около 100 лв.
Показвам ви снимки, изпратени ми от стопанката. Има 2 кучета, възрастни, едното с вродена сърдечна болест и още 3 котки, също на по 7-8 години.

Публикувано: 07 May 2009 - 08:21 AM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835