Dog.bg Форуми : От bezdom.info Коте с проблем

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (21 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От bezdom.info Коте с проблем

#281 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 January 2010 - 11:17 PM

Maлкото момче Джак /клиповете са ужасни, но толкова може телефона ми/:

Тук се глези:

http://www.youtube.c...h?v=Sg8vQ8Qm_Zk

С любимите клечки за уши:

http://www.youtube.c...h?v=scD-ClkrbiI

Иначе карантината им изтече, сега чакам отговор от мудните англичани какво и кога правим. Надявам се всичко и с тяхното пътуване да мине така гладко, както на трите муцунки.
User's Signature

Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 11 January 2010 - 11:39 PM

Не съм писала тук,но следя темата и стискам палци!Толкова дълга стана тяхната сага,че вече като видя,че си писала по темата и с нетърпение чета да видя добрите новини. tb_195.gif
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#283 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 11 January 2010 - 11:55 PM

QUOTE (tey4e @ Jan 11 2010, 11:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Толкова дълга стана тяхната сага

Не ме питай. Диарии ли не бяха, ваксини, имунитети, карантини...и тия туткави англичани. Писах им, че вече нищо не ни спира и ако все още имат нещо за тях да казват, ако не, да търся друго. Не е честно спрямо животните просто, не за друго. За Рижко няма да има проблем с адаптацията, но за Джак не съм сигурна. Пътят ни е отворен вече, време е. Да видим какво ще стане сега.
User's Signature

Качена снимка

#284 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 January 2010 - 12:39 PM

Благодарение на теб, Дени, Джак живее втори живот! Отдавна нямаше да е жив в онзи двор, на метри от улицата!
Изглежда страхотно smile.gif

#285 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 January 2010 - 12:42 PM

Може би щеше да оцелее, Пърси. Като го виждам колко е борбен, активен и със самочувствие. Е, качеството на живот едва ли щеше да е добро. Но се радвам, че попадна при мен. Има нещо много специално в такива животни. Борят се много повече от останалите, а обичта им също е по-различна. Дано има късмет и занапред.
User's Signature

Качена снимка

#286 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 01:00 PM

Ще има късмет, сигурна съм! smile.gif

#287 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 15 February 2010 - 07:40 PM

За жалост плановете за заминаване в Англия на момчетата се провали. Англичаните се отказаха по следните причини:
Hi Deni

It's more about Jack having medical problems in the future as she looked up his condition on the internet and she didn't want to have to deal with that.

Jenny

Не мога да изразя с думи колко бясна се чувствам след това уточнение и все още не мога да измисля точно какъв отговор заслужават тези хора. Сега се сетиха да проверяват болести и да си правят сметката. След обещанияа за къща и градина и какво ли още не. Единственото, за което съжалявам е даренията, които няколко човека направиха за тестовете. Искам пред тях да се извиня много и както днес им обещах в мейлове, аз ще възстановя тези 300 лв във времето като дарявам на различни случаи по малки суми от тяхно име.

Вече предложих двамата герои в Германия, откъдето казаха, че са имали такъв случай. Ще потърсят дом и за Рижко и Джак, като ме предупредиха, че вероятно ще отнеме повече време. Това си го знаем zz_020.gif

Това е по тази история. Още веднъж се извинявам на всички дарители и подкрепящи ме!
User's Signature

Качена снимка

#288 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2010 - 07:56 PM

Разбирам яда ти, Дени, но не се ядосвай. По-добре, че не отидоха при тази кандидатка, щом е толкова несериозна. Ще се намери човек за Рижко и Джак. Те са страхотни котараци и някой ще си ги познае.
User's Signature

Качена снимка

#289 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2010 - 08:06 PM

Съжалявам много,че така е станало.Надявах се скоро да ги видя в хубавия раздел.Но въпреки това съм сигурна,че ще им се радваме там някой ден.Не губи кураж Дени!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#290 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 15 February 2010 - 08:06 PM

Да, но това не е кандидатка за стопанин, която мисли така. Това е жена от организацията. Същата, която каза, че в края на януари ще има уреден дом с градина за момчетата. Написах си им това, което мислех. Наистина ме е яд. Все си представях как ще имам обратна връзка на език, който разбирам и т.н. Но не това е най-важното, разбира се. Можеха да проверят "болестта" на Джак и по-рано. Имаха повече от година. Но явно са несериозни. Това не го предвидих, а и как можех. В началото чрез линия на Сед Айс помолих нейните англичани да проверят тази организация и отзивите бяха добри. И изобщо уж проверих всичко, което можеше да бъде проверено. Обаче ето - в последния момент всичко се сгромоляса. Не ме е яд, че ме яд, тъпо ми е за пустите дарения. То че няма пари, няма, ами и да се пилеят така е просто грехота. Как да е, няма да мрънкам повече, ще се поправя, обещавам!

User's Signature

Качена снимка

#291 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 25 February 2010 - 12:27 AM

Макар че тотално се провалих в търсене на дом на тия двамата, все още мога да слагам техни снимки тук, нали?
Не се въздържах да го щракна в тази поза:

Прикачена снимка
Прикачена снимка

И красавецът в къщата:
Прикачена снимка

И една съвсем гореща снимка. Без да подозира за неуспеха на не толкова временната си стопанка, Рижко продължава да си стяга багажа :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#292 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2010 - 12:52 PM

Дени, тези двамата са просто уникален тандем и като красота и като настроение wub.gif
Обичам ги! ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 February 2010 - 02:46 PM

Аз мисля,че Джак ни показва някакви йога упражнения wc_055.gif А рижавия е истински фотомодел,как се прави на небрежен в чантата ve_054.gif

User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#294 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 March 2010 - 02:18 AM

Джак и Рижко все така неуспешно търсят дом заедно. През последните седмици изпращах и отговарях на много писма в чужбина. В писмата си единственото, за което молих е да публикуват обява на сайтовете си и така да ми помогнат да намеря дом на момчетата. Навсякъде получих откази. Общо взето схемата е следната - не можем да публикуваме обявата ви, защото животните не са при нас; не можем да вземем животните (въпреки че аз дори не съм намеквала за нещо такова), защото сме претрупани. От Щутгарт ми казаха дори, че избягвали да се занимават с животни с увреждания, защото имали малки шансове за осиновяване. Явно англичаните са били прави. Или аз не се изразявам добре в писмата си. Явно мозъчно увреждане звучи ужасно. Явно въпреки клиповете, обясненията, че Джак е дори по-активен и от здрава котка, снимките, хората просто се страхуват. Аз не искам Джак и Рижко да идат в приют където да прекарат неизвестно колко време. Въпреки прекрасните условия по приютите в чужбина, те няма да го понесат добре. За това съм повече от сигурна. Знам, че такова коте се осиновява трудно, знам, че и в комплект с още едно е още по-трудно. Само не разбирам защо отказват дори обява да публикуват. Мислих и дали да не ги разделя, те отдавна вече не са толкова привързани един към друг, както когато бяха бебета, Рижко от раз ще се вземе, но после пък Джак ще бъде сам. Страхувам се и да не би поради недоверие към мен да вземат да изследват и преизследват Джак, да го разнасят насам натам по специалисти и тем подобни. Колкото вдъхновено и устремно да започна тази тема, така с времето нещата се позакучиха. НО нямаме избор, продължаваме да разпращаме писма с надежда. Поне ще се прочуем :)
User's Signature

Качена снимка

#295 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 10:29 AM

Дени, не се отчайвай. Аз бих ги осиновила и двамата, вероятно и много хора тук също, ако имаха възможност. Предполагам, че все някъде, в някое крайче на Европа, ще се намерят хора с мисленето на присъстващите тук.
Тази тяхната история няма как да не докосне някого. Винаги я отварям с нетърпение, дори за да разгледам малко техни снимки.
Може пък да е за добро, че до сега никой не ги е поискал...

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#296 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 March 2010 - 11:14 AM

О, добре че ме напомни. Рижко и Джак се дават за осиновяване и тук. Не съм го писала изрично, защото мислех, че се подразбира. Периодично им пускам по някоя нова обява в бездом.инфо. Така че ако някой от тук има желание, за мен би било най-най-добре така. Ще са наблизо, ще си ги наглеждам и получавам новини редовно, а стресът от път и промяна ще е много по-малък.
User's Signature

Качена снимка

#297 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 24 March 2010 - 11:24 AM

Хората се стряскат от Джак, защото не са имали контакт с него... и аз за първи път като го видях си помислих "Ох, горкото животинче, колко ли се мъчи", сърцето ми се сви. На втората ни среща обаче това създание като дойде при мен и се разлигави...... забравих за страданието! Чудесен е... видях го да се спре, само за малко лигня..... през останалото време щъка постоянно, играе, дивее... весело животниче, недъгът му е само в нашите очи. Като го погледаш по-дълго, спира да ти прави впечатление и започваш да се забавляваш на щуротиите му.

Без малко да забравя да похваля Рижко, който пък е котаракът мечта... такова любвеобилно и грациозно създание... иде ти да го грабнеш на момента и да си го прибереш у дома, за да го гушкаш /или по-скоро той да те гушка/ постоянно.
User's Signature

Качена снимка

#298 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 11:24 AM

Абсолютно подкрепям Кристина в думите й!
Прекрасни са тези котета, не биха докоснали някой, който просто не си е направил труда да разгледа внимателно темата.
Все някоя добра, широкоскроена душа ще разбере за тях.
Трудно е да гледаш животинче със специални нужди, ако принципно си труден човек, иначе е прекрасно усещането, че си подкрепа и заедно си вървите по пътя.
Още повече, твоето коте ("различно") върви в комплект с личният си рехабилитатор, приятел и душеприказчик :)

#299 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2010 - 11:40 AM

Мисля че не трябва в никакъв случай да се разделят Джак и Рижко. Ако Рижко е атрактивен , то едва ли някой ще осинови Джак сам. Пък и не се знае как ще реагира той на раздялата. Вечно мой остана един котарак, само защото толкова силно бяха привърззани с другият котак, че дори майка ми не можеше да си ги представи разделени. И дори сега, вече не толкова заедно, пак са много силно привързани и се търсят.
Още в началото, когато все още не знаех за този форум, прочетох за тях в Бездом. инфо и тяхната история ме трогна безкрайно. Още тогава предложих да помогна с парички за път, но ето че нещата се стопираха вече доста време. За съжаление. Стига да тръгнат на някъде могат да разчитат на финансова подкрепа от мен. Стискам им палци.

#300 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 March 2010 - 12:02 PM

Да, Яни, но на мен ми се струва, че вече не само не са привързани ами и Рижко избягва Джак. Джак започна да става много напорист и буен. Игрите му са агресивни и Рижко страни от него. Не спят вече заедно, а понякога и се спречкват. Рижко от друга страна има нужда от другарче ама задължително. Той се разбира с всички и ужасно много обича да се гони с някой. Преди с малките котета, после с Гита, с котките на брат ми. Джак въпреки че е дивак и агресор също има нужда от някой, когото да дразни. Много ми е омразно това да решавам така съдби - ами ако Рижко има шанс да попадне на добро място скоро с някое добродушно другарче, с което да играят весело, а аз го задържам тук само заради Джак?
Но на този етап ще продължа да ги предлагам заедно дори и само защото пътя и новото място ще е по-лесно да се понесе ако има познато същество до себе си. А там вече те ако решат и видят, че се налага ще си ги разделят.
Помрънках за банални глупости, ще извинявате.
User's Signature

Качена снимка

• (21 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема