Dog.bg Форуми : Хранене на чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на чау-чау

#281 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 January 2012 - 09:28 PM

Зависи от къде си ги гледал? Дай линк и ще ти кажа, макар че би трябвало да си пише... Колкото по-малка е разфасовката, толкова по-скъп излиза килограма. Трябва да погледнеш и за какви кучета е - първо има за малки, средни и големи породи (макар че на места гледам че има и за "Гигандски", та вече не знам коя порода каква е, на едно място кокера е даден като пример за средна, на друго за малка... :zz_219: ) После гледаш puppy, junior, adult... Puppy e за кученца до 2 месеца, Junior за над 2 до 12 месеца, а Adult е вече от година нагоре.
Писал си, че кученцето ти е на 2 месеца, порода чау-чау, мисля, че ти трябва Junior за средни породи кучета.

Ако бъркам, моля някой да ме поправи, няма да се сърдя! :ae_085:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#282 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 11:28 PM

видях ето това http://www.zoosviat....ufacturers_id=2
струва ми се доста скъпо нямам възможност
и между другото съм момиче :)

#283 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 11:41 AM

Извинявам се, отстрани в профила ти пише, че си момче (Gender: Male) и затова.

Виж сега, като се наемаш да гледаш куче преценяваш дали имаш финансовата възможност. Системното обезпаразитяване също не е евтино, но без него не може. За храната да не говорим, лошата такава ще се отрази отрицателно на кучето, по-добре по-скъпа храна и без кожни и очни проблеми, отколкото да го мъчиш с боклуци от сорта на Педигри и да сте всеки месец при ветеринаря. Повярвай ми, виждала съм лошо хранени кучета с огризки от масата и гранули тип 50ст килограма и не живеят повече от 4-5 години, може би съм крайна, но съм срещала този начин на хранене при десетки кучета.
Не приемай негативно написаното от мен, давам съвет, защото да гледаш куче е разход и не мисля, че е правилно да се правят компромиси за сметка на здравето. Погледни, има и сравнително по-евтини гранули, които са доста приличен клас, щом в момента не можеш да си позволиш тези. Разгледай, разпитай. Нека и другите дадат съвети.

А за храните в този сайт не виждам какво не разбираш, под всяка една пише колко килограма е и до нея цена.
Ето случаен пример с тази:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#284 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 03:48 PM

ясно ми е просто стотина лева ми се видяха доста на куп.днес взех роял канина насипно хари я хареса
и още нещо ако някой може да пусне рецепти с ориз защото четох някъде,но не мога да го намеря

#285 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 04:12 PM

Във форума ме посъветваха да храня само с гранули за да не стане кученцето капризно. Високият клас гранули гарантира всичко необходимо за развитието му. Има и привържаници на натуралното хранене. Не е необходимо да даваш и ориз, ако храниш с хубави гранули. До колкото знам смесване на натурална и гранулирана храна може да причини стомашни разтройства. По-добре все пак по-опитните да отговорят тук и аз ще се радвам.

Да, стотина лева на куп не са малко, това е сигурно, но излиза и по-евтино. Кучето е още малко чак за толкова огромен чувал, защото ще го изяде много бавно и не знам дали ще се съхрани качествено храната много време след отварянето.
User's Signature

#286 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 05:21 PM

и все пак мисля че е добре да има разнообразие в храната.не само едно и също нещо.намерих снощи един форум и имаше много рецепти с ориз но не мога да го намеря сега.ако накой знае да ми пише

#287 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 26 January 2012 - 05:40 PM

Брей , брей тоя форум бая се оживи напоследък! :ab_041:
adsun , кучетата не са хора и те нямат нужда от разнообразна храна. Разнообразието е най-вече на база набавяне на необходимите хранителни вещества , съдържащи се в различните видиве плодове, зеленчуци , месо и ядки. Хранейки с висок клас храна, ти накуп му набавяш всичко необходимо - белтъци, въглехидрати , мазнини, витамини и минерали. Едно куче никога не би страдало , защото не се храни днес с пиле с ориз , пък утре да иска примерно телешки стек с картофи.
Натуралното хранене не е за всеки. Изискват се познания и не на последно място време. Аз лично в момента не бих могла да се ангажирам да готвя освен за семейство и за 2 кучета всеки ден.
Как мислиш да го приготвяш този ориз? С какво? Оризът и доста спича , трябва да знаеш!
Има и доста по-евтини гранули от Рояла , а и за мен цената му доста надвишава качеството. Потърси съвет от някой зоомагазин да ти препоръчат някоя марка гранула , която да ти е по-изгодна, но и да не спестяваш от базисни хранителни вечества. Във фурума тук има и такава тема за различните макри гранули. Все ще намериш някоя подходяща!
Ето за натуралното хранене. По чуждестранните форуми също има подобни теми...

http://forum.dog.bg/...BF%D1%82%D0%B8/
User's Signature

Качена снимка

#288 Потребителят е офлайн   maxim4o99 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2012 - 01:25 AM

здравейте приятели от скоро имам чау чау на 5 месеца е храня го с гранули юкануба казват че най добре било като свикне така да не му се сменя храната незнам доколко е вярно.от скоро забелязах много лош дъх в устата му на какво може да се далжи моля а съвет

#289 Потребителят е офлайн   maxim4o99 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2012 - 01:17 PM

Показване на мнениетоmaxim4o99, в 08 February 2012 - 12:25 AM, написа:

здравейте приятели от скоро имам чау чау на 5 месеца е храня го с гранули юкануба казват че най добре било като свикне така да не му се сменя храната незнам доколко е вярно.от скоро забелязах много лош дъх в устата му на какво може да се далжи моля а съвет

казват че като накиснем гранулите във вода кучето няма газове някой има ли наблюдение?моето куче доста често имаше такива от няколко дни накисвам гранулите и засега нямам проблеми

#290 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 01:03 PM

Показване на мнениетоmaxim4o99, в 11 February 2012 - 01:17 PM, написа:

казват че като накиснем гранулите във вода кучето няма газове някой има ли наблюдение?моето куче доста често имаше такива от няколко дни накисвам гранулите и засега нямам проблеми

Моята яде само накиснати гранули, но въпреки това има газове от точно тези, които и давам в момента. Изобщо не съм доволна, няма да я храня с тях. Марката е Arden Grange уж са толкова добри, пък на нея не и понасят. Така че, възможно е да има газове, дори, когато гранулите са накиснати, явно. :ab_041:
User's Signature

#291 Потребителят е офлайн   maxim4o99 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2012 - 09:33 PM

аз давам юкануба но явно няма значение дали са накиснати защото пак има газове :ab_041:

#292 Потребителят е офлайн   maxim4o99 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2012 - 09:34 PM

Показване на мнениетоmaxim4o99, в 08 February 2012 - 12:25 AM, написа:

#293 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 February 2012 - 10:12 AM

maxim4o99
Защо не се консултирате с ветеринар? Заведете кучето на лекар, щом има и газове и лош дъх. Нека го прегледат и да сте спокойни.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#294 Потребителят е офлайн   maxim4o99 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2012 - 09:11 PM

сега му смених храната не съм забелязала да има повече газове казаха ми че може да е от това,а относно лошия дъх ще се консултирам с ветеринар

#295 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 02:58 PM

на колко месеца трябва да е кучето за да може да яде кокали?

#296 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 March 2012 - 04:22 PM

Показване на мнениетоadsun, в 09 March 2012 - 12:58 PM, написа:

на колко месеца трябва да е кучето за да може да яде кокали?

А защо кучето трябва да яде кокали? за първи път чувам подобно нещо.
User's Signature

#297 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 04:56 PM

как да не ядат кокали??ядат разбира се но не знам на каква възраст точно могат да започнат

#298 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 March 2012 - 05:04 PM

Те ядат, ама кокала не е хранителен, т.е. не се нахранват от него, освен това кокалите правят едни красиви перфорации и запушвания, та после човек се чуди от какво му е умряло кучето.
Ама давайте кокали, лошо няма...
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#299 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 09 March 2012 - 05:33 PM

Милиони години кокалите стоят в почвата и не се разлагат, та кучето ли за някакви си часове ще усвои полезни вещества. Освен да му се перфорира някакво черво, и да му надират ануса при изхождане, нищо друто няма да постигнете. А пък точно при чау с този чуствителен стомах, не ви виждам. Живеем в 21 век в крайна сметка, не вярвайте на остарели разбирания. Гледайте кученцето да ви е здраво и зарежете тези кокали.

#300 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 06:13 PM

Показване на мнениетоadsun, в 09 March 2012 - 02:56 PM, написа:

как да не ядат кокали??ядат разбира се но не знам на каква възраст точно могат да започнат

Извинете ме, изключително съм любопитна да разбера откога аджеба кучетатат ЯДАТ кокали. Това е нещо ново. За пръв път го чувам. Бихте ли ме светнали, моля, за да го проумея аджеба и аз?
Държа да чуя от кога кучетата ЯДАТ кокали. От кога кучетата се хранят с тях?
Без подигравка, аз явно не знам това, което знаете вие.
User's Signature

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема