Dog.bg Форуми : Хранене на чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на чау-чау

#301 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 March 2012 - 12:09 AM

Показване на мнениетоadsun, в 09 March 2012 - 04:56 PM, написа:

как да не ядат кокали??ядат разбира се но не знам на каква възраст точно могат да започнат

Не искам да се заяждам, но защо преди да храниш кучето си с нещо не се поинтересуваш как ще му се отрази това, има ли изобщо смисъл? Аз познавам и хора, които само с хляб хранят кучетата си, това не значи, че е полезно или препоръчително. Това наистина е много стар мит - кучето и кокала, толкова естествено е да Ядат кокали - УЖ... Аз също не бих го препоръчала, но всеки си има глава на раменете,най-важното е животното да не страда заради нашите избори и действия, мисля. :smile:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#302 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 March 2012 - 09:08 AM

В дивата природа хищниците, към които принадлежи и домашното куче, Canis lupus familiaris, след като хване плячката си, започва да се храни с месо и карантия на плячката си, но в никакъв случай не се храни с кокали. Кокалите ги глозга ако няма хваната плячка, но НЕ СЕ ХРАНИ с тях.
Избягвайте пилешки варени кокали - перфорация на червата става най-лесно с тях. Разбира се че давам сурови кокали на кучето ми, но то се храни с натурална храна по БАРФ системата. И не му давам кокали за да се нахрани, през ум не ми е минавало. Храня го с месо - много малко дневна дажба, не говорим за половин кило на ден в никакъв случай, с карантия - непочистено телешко и агнешко шкембе, калтък - гърло с хрущяли, сухожилия и в обрезки, телешки опашки давам - сурови, но всичко това строго дозирано , защото нашата порода няма нужда от излишък на белтъчини, определено е вредно за нея. Плюс към това - сварен ориз с Елда (гречка), кисело мляко с извара, суров желтък веднъж до два пъти седмично. Плюс витамини и добавки. Но не го храня с кокали, това е възможно най-вредното хрумване което хората са измислили.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#303 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 March 2012 - 09:47 AM

Извинявам се,че се намесвам във вашата тема,но някъде тук във форума четох,че специално гръкляните нямат никаква хранителна стойност и в тях се съдържат хормони от щитовидната жлеза и не било полезно да се храни с тях(на май ставаше въпрос за често хранене).
Вие чували ли сте нещо такова?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 March 2012 - 09:54 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 10 March 2012 - 07:47 AM, написа:

Извинявам се,че се намесвам във вашата тема,но някъде тук във форума четох,че специално гръкляните нямат никаква хранителна стойност и в тях се съдържат хормони от щитовидната жлеза и не било полезно да се храни с тях(на май ставаше въпрос за често хранене).
Вие чували ли сте нещо такова?

Не съм чувала подобно нещо, честно да си призная. А и без това ги давам изключително рядко, моят змей предпочита основно опашки и сухожилия. Обрезките взимам от арабите на Женския пазар, имат много мазнинаи не прекалявам с тях. Гръкляните не ги тачи особено, за това му ги взимам рядко. Виж, за опашките ще продаде мен, себе си и плана на родният завод на сингапурското разузнаване ще продаде също. Телешки сурови му взимам. Но пак не прекалявам.
Към пилешкото е алергичен, забелязах го това - дам ли малко пилешко и почва да се дръгне като за световно.

Относно гръкляните, тъй като му ги давам много рядко, не мога да кажа нищо, уви.
User's Signature

#305 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 March 2012 - 10:17 AM

:rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   vani.chalakova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2012 - 12:10 PM

Здравейте, имам си малко кученце чау-чау от три дни. То е на 53 дена. Взехме го по обява и ни обясниха, че не обича много гранули, яде готвена храна с хляб, кисело мляко с хляб и много обича яйца. Давали са му по две яйца на ден - сутрин и вечер. откакто го взехме при нас обаче почти не се храни. Взехме му стартер на Роял Канин, давах му я и ненакисната и накисната и почти не я яде. Давах му и кисело мляко с хляб и от него почти не хапва. Вчера му направих и пиле с ориз (само месото без кокали), но не го яде. Не знам какво да го правя, притеснявам се, че не иска да се храни. Другото, което ме притеснява е, че онзи ден и днес повърна. И сякаш днес и вчера вечерта не е много енергичен, повече се гушка в мен. Моля ви помагайте със съвет и ако знаете добър ветеринар, при който мога да го заведа днес ще се радвам да споделите.

#307 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 12:17 PM

vani.chalakova
От кой град сте? Ако сте в София препоръчвам клиника "Добро Хрумване", заведете го на лекар, това което описвате никак не звучи добре, според мен веднага трябва да го види ветеринар.
Контактите и адрес на клиниката http://dobrohrumvane...ba%d1%82%d0%b8/
User's Signature

#308 Потребителят е офлайн   vani.chalakova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2012 - 12:24 PM

От София сме, така че след обед ще го заведем задължително. И мен много ме притеснява бебето :(

#309 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 10 March 2012 - 12:50 PM

Показване на мнениетоvani.chalakova, в 10 March 2012 - 12:24 PM, написа:

От София сме, така че след обед ще го заведем задължително. И мен много ме притеснява бебето :(

А то изобщо имали ваксини? Как ще дават всеки ден на бебе две варени яйца ,това умът ми не го побира. На възрастно куче се дава най много два пъти в седмицата и то само жълтъка. Белтъка не го усвояват добре. Ей, късмет, но това не е шега работа дето ви се случва.
Пишете какво става. Бебето не яде, защото му е раздразнена перисталтиката.

#310 Потребителят е офлайн   vani.chalakova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2012 - 01:07 PM

В сряда му направиха първата ваксина. Точно преди да го вземем. За яйцата и аз четох тук, че не е полезно, но преди да го прочета му давах, защото така ми казаха старите собственици и аз реших, че те трябва да знаят какво правят, все пак развъждат кученца, макар и да не са развъдник. Ще пиша като го заведем на лекар какво са ни казали. Благодаря.

#311 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 March 2012 - 01:13 PM

Наистина побързай, явно нещо не е наред. Особено ако ти прави реакция от ваксината.
Миличка, те не развъждат кучета, те плодят. Хранят с каквото им е по евтино, изобщо не спазват никакви правила. Гледат ги като прасета, за да печелят някой лев. .И им е все тая какво става с тях ,важно е да си вземат парите. От къде го взе бебока?

#312 Потребителят е офлайн   vani.chalakova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2012 - 01:30 PM

От Пловдив го взехме, намерих го по обява, защото решихме, че не искаме от зоомагазин и се надявах, че така ще е по-добре и животинчето ще е по-добре гледано

#313 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 02:13 PM

Ако не е бил обезпаразитяван както и майката един Господ знае какви неприятни изненади може да има. Отивайте на лекар и пишете после какво са казали в "Добро хрумване", те там си разбират от работата, дано нищо да му няма на бебока. Оздравявайте час по-скоро.
User's Signature

#314 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 March 2012 - 02:40 PM

Показване на мнениетоvani.chalakova, в 10 March 2012 - 01:30 PM, написа:

От Пловдив го взехме, намерих го по обява, защото решихме, че не искаме от зоомагазин и се надявах, че така ще е по-добре и животинчето ще е по-добре гледано

Крем ли е?

#315 Потребителят е офлайн   vani.chalakova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2012 - 05:23 PM

[/quote]
Крем ли е?
[/quote]

Да, кремаво е на цвят.
Иначе сега се връщаме от клиниката, имаме температурка, сополки и кихаме. Правиха му два теста за инфекции и слава богу няма проблеми. Биха му аналгин, за да спадне температурката и още две ваксини, а за вкъщи ми дадоха трисулфин таблетки за 6 дни. Иначе сега като се прибрахме хапна малко от сухата храна, която е накисната и объркана с малко пастет за бебета на Роял Канин. Това малко ме поуспокои, защото сутринта не й обърна никакво внимание на същата тази храна. Надявам се, че бързо ще се оправи, защото днес много се бях притеснила. Доколкото разбрах също може да му е повлияло и това, че правиха първата ваксина точно преди да го вземем и после веднага пътува до София.

Много ви благодаря за бързите отговори и съвети

#316 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 05:44 PM

vani.chalakovaКрем, от Пловдив...
Да не е от онази ферма, която се е самонарекла "развъдник" на име " Рая"?Оздравявайте час по-скоро, лекувайте се и дано повече да не ви се случва нищо неприятно.
User's Signature

#317 Потребителят е офлайн   vani.chalakova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2012 - 06:16 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 10 March 2012 - 05:44 PM, написа:

Да не е от онази ферма, която се е самонарекла "развъдник" на име " Рая"?Оздравявайте час по-скоро, лекувайте се и дано повече да не ви се случва нищо неприятно.

Мерси много. Иначе мисля, че не е ферма, от където го взехме, защото отидохме до жилищен блок и те ни го свалиха долу пред блока да го видим. По-скоро ми се струва, че са частни лица.

#318 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 March 2012 - 09:08 PM

Миличка,те развъждат крем, дават което куче преценят. Не случайно те попитах дали е крем. Може и още тогава да са усетили ,че нещо му има. Сигурно са ти казали ,че е и последното, така по някога процедират. Но няма значение, важно е да се оправи и много да те радва.
На колко е бебока, че не са му били до сега ваксина? На мен ми се струва,че трябва да е поне с две, а преди това два пъти обезпаразитявано. Това провери ли го?
Стискам палци всичко да е наред с бебето. Консервата на Роял Канин ще го накара да се храни. Друго което можеш да вземеш е Нутри Плюс гел http://www.zoosviat....6868fb18285f699 има го и на други фирми. Тя и разяжда, а и е като заместител на храната дори след тежки стомашни операции когато кучето не може да се храни. Така, че с нея няма да му липсва нито едно хранене и няма да се притесняваш, че не си е взело дажбата. Тази добавка ще помогне и за бързото ви възтановяване.
Късмет.Качена снимка

#319 Потребителят е офлайн   vani.chalakova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2012 - 10:12 PM

И аз се зачудих, че ме попита дали е крем, може и те да са. Аз просто видях обява и се свързах с тях. Отидохме да го видим, за да не го вземаме без да сме го видяли.
Много ти благодаря за добавката, ще я потърся и ще му я взема.
Иначе бебето е родено на 18 януари. Първата му ваксина я биха точно когато го взехме, в сряда на 7 март. Ветеринарят каза, че е обезпаразитен вътрашно и външно предишната седмица преди ваксината. Сега обаче гледам, че пак се чеши и май открихме бълхичка. Днес в клиниката казаха след 3-4 дни да го обезпаразитим повторно.
Добрата новина е, че преди около 1 час похапна и даже яде повече отколкото откакто сме го взели досега :)))

#320 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 March 2012 - 10:45 PM

Значи ако е спазвал схемата, сега трябва да е с две ваксини.Още тогава сте го взели с температура. Външното обезпаразитяване ,няма общо с вътрешното. Те са го обезпаразитили, вероятно вътрешно за глисти и тении. За външното изчакай да се оправи, има и по леки варианти. Пудри и прочие. Може да не се чеше от бълхи а просто така, от друга причина. Храната която е давана е голяма предпоставка за това.
Пожелавам ви да сте живи и здрави.

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема