Dog.bg Форуми : Хранене на чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на чау-чау

#321 Потребителят е офлайн   jovany75 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 12 March 2012 - 08:37 PM

Показване на мнението**БИЖУ**, в 11 May 2009 - 07:19 PM, написа:

Какво ще кажете за тази храна,според мен е идеална за мечетата,мисля от другата седмица изцяло да минем на нея,вече и не се намира толкова трудно. :af_089:

http://www.orijen.ca...SHAnalysis.aspx

Качена снимка

Искам да попитам, доволни ли сте от храната Orijen. Аз съм нов във форума и моето мече е на 2 месеца и 6 дни, Храним го с Orijen puppy. Това което ме притеснява е, че чета че тази порода при високо количество съдържание на протейн ( а тази храна е с най-високото съдържание на протеин от всички марки представени в България) са предразположени към алергии.

#322 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 12 March 2012 - 11:47 PM

Точно така, не е подходяща за чау чау. Иначе храната е много хубава, но не е за нашата порода.Хранила съм с нея, казвам го от собствен опит. Освен това кучетата много бързо нарастват от нея, а точно в период на ръстеж може да доводе до редица други проблеми ,освен алергии.

#323 Потребителят е офлайн   jovany75 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 March 2012 - 06:58 AM

Показване на мнениетоIA---, в 12 March 2012 - 11:47 PM, написа:

Точно така, не е подходяща за чау чау. Иначе храната е много хубава, но не е за нашата порода.Хранила съм с нея, казвам го от собствен опит. Освен това кучетата много бързо нарастват от нея, а точно в период на ръстеж може да доводе до редица други проблеми ,освен алергии.

Много ти благодаря за отговора!Каква храни ще ми препоръчаш?

#324 Потребителят е офлайн   jovany75 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 March 2012 - 05:59 PM

Показване на мнениетоjovany75, в 13 March 2012 - 06:58 AM, написа:

Показване на мнениетоIA---, в 12 March 2012 - 11:47 PM, написа:

Много ти благодаря за отговора!Каква храни ще ми препоръчаш?

Моля те кажи каква храна използва ти?

#325 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 March 2012 - 10:00 AM

Ето с това може да започнеш хрането. Аз така храня малката. И после минават на хипоалергена храна с ниско съдържание на протеин, на същата фирма, плюс мюслито http://richter-pharma.bg/supreme.html

Качена снимкаHappy dog Aufzucht - Flocke ( бебешка каша за захранване )

Храна във вид на фини частици за добро усвояване (на основата на въглехидрати), специално преработена и съдържаща балансирано количество висококачествени белтъци и мазнини. Храната се смесва с топла вода или по възможност с разреденото мляко за кученца Happy Dog Welpenmilch. Получената кашица се приема лесно от кученцата. Разнообразният и балансиран състав на тази храна се допълва от уникалния комплекс биологично активни вещества Happy Dog, което осигурява пълноценно висококачествено хранене, изключващо всякакви негативни явления.

Начин на хранене:

Начално захранване - 4 пъти дневно, а по-късно 2-3 пъти дневно. Добавя се прясна топла вода (50 C) и се оставя няколко минути да се накисне. Захранването след това с Happy Dog Junior- Croq е безпроблемно.

За самостоятелно хранене на малки кученца от 4 седмична възраст и нагоре.

Състав: царевично брашно, свински фибри, царевица, говежди мазнини, дикалциев фосфат, брашно от пилешко месо, натриев хлорид, калциев карбонат, кръвно брашно, черен дроб, яйчен прах, меласа от цвекло, сушени ябълки, дрожди (сухи), ечемик, сухи морски водорасли, ленено семе, артишок, мента, глухарче, кориандър, розмарин, чесън, мащерка, сладък корен, листа от бреза, коприва, листа от бряст, лайка.

Съдържание: суров протеин (30%), мазнини (10%), влакнини (2,5%), общо минерално съдържание(7,5%), калций (1,6%), фосфор (0,9%), натрий (0,4%); добавки/ кг- витамин А 12000 U.I., витамин Д3 1200 U.I., витамин Е (концентриран екстракт на алфа токоферол)-45 мг, витамин B1-3 мг, вит. B2- 3 мг, вит. В6- 2,5 мг, биотин 250 mcg, пантотенова киселина –7,5 мг, ниацин- 30 мг, вит. В12- 45 mcg, железен сулфат- 80 мг, мед (меден дисулфат)- 8 мг, цинк- 80 мг, йод- 2 мг, селен- 0,15 мг, диатомит- Е 551 С

Производител: Interquell GmbH, Germany (Bavaria).

Качена снимкаHappy Dog Medium Baby 28

Висококачествена храна за кученца на възраст от 1 до 5 месеца включително от средни породи с тегло от 11 до 25 кг.

Оптимално балансираната храна за кученца е най-добрата основа за правилното развитие. Medium Baby 28 съдържа висококачествени продукти: пилешко месо, агнешко месо, морска риба, ориз и ценни новозеландски миди. Рецептата е одобрена от ветеринарните лекари. Съдържането на белтък в храната е 28 %, което е оптимално за първата фаза на интензивен растеж. Затова храната е максимално подходяща за безпроблемно хранене даже на чувствителни млади кучета от средни породи до 6 месечна възраст, започвайки от 4-та седмица до 5-ти месец включително. От 6-ти месец след смяната на зъбите постепенно да се премине на храната Medium Junior 25 с понижено съдържание на протеин. Това позволява да се избегне предозирането на белтък през втория стадий на растеж.

Начин на хранене:

Храната може да се дава суха или да се накисне с топла вода (около 60 С). Винаги трябва да се осигурява достъп до прясна питейна вода. Количеството храна може да варира в зависимост от индивидуалните потребности и растеж на кученцата.

Състав: царевично брашно, брашно от пилешко месо (14%), свински фибри, пилешка и говежда мазнина, брашно от агнешко месо (4%), брашно от риба, оризово брашно, черен дроб, яйчен прах, меласа от цвекло, ябълки (0,6%), натриев хлорид, дрожди (сухи), калиев хлорид, ечемик (0,2%), сушени морски водорасли (0,15%), ленено семе (0,15%), екстракт от дрожди, артишок, глухарче, джинджифил, листа от бреза, коприва, градински чай, кориандър, розмарин, мащерка, сладък корен, миди (0,01%), лайка, листа от бряст, див чесън (общо билки- 0,14%).

Съдържание: суров протеин (28%), мазнини (15%), влакнини (2,5%), общо минерално съдържание(7%), калций (1,25%), фосфор (0,8%), натрий (0,3%), калий (0,45%); добавки/ кг- витамин А 12 000 U.I., витамин Д3 1200 U.I., витамин Е (концентриран екстракт на алфа токоферол)-75 мг, витамин B1-4 мг, вит. B2- 4 мг, вит. В6- 4 мг, биотин 500 мкг, пантотенова киселина –10 мг, ниацин- 40 мг, вит. В12- 70 mcg, железен дисулфат- 120 мг, мед (меден дисулфат)- 10 мг, цинк- 140 мг, манган- 25 мг, йод- 1,5 мг, селен- 0,15 мг, диатомит- Е 551 С 5000 мг. С антиоксиданти и витаминна база: концентриран екстракт на токоферол с натурален произход, аскорбил палмитат.

#326 Потребителят е офлайн   jovany75 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 March 2012 - 11:38 PM

Показване на мнениетоIA---, в 19 March 2012 - 10:00 AM, написа:

Ето с това може да започнеш хрането. Аз така храня малката. И после минават на хипоалергена храна с ниско съдържание на протеин, на същата фирма, плюс мюслито http://richter-pharma.bg/supreme.html

Качена снимкаHappy dog Aufzucht - Flocke ( бебешка каша за захранване )

Храна във вид на фини частици за добро усвояване (на основата на въглехидрати), специално преработена и съдържаща балансирано количество висококачествени белтъци и мазнини. Храната се смесва с топла вода или по възможност с разреденото мляко за кученца Happy Dog Welpenmilch. Получената кашица се приема лесно от кученцата. Разнообразният и балансиран състав на тази храна се допълва от уникалния комплекс биологично активни вещества Happy Dog, което осигурява пълноценно висококачествено хранене, изключващо всякакви негативни явления.

Начин на хранене:

Начално захранване - 4 пъти дневно, а по-късно 2-3 пъти дневно. Добавя се прясна топла вода (50 C) и се оставя няколко минути да се накисне. Захранването след това с Happy Dog Junior- Croq е безпроблемно.

За самостоятелно хранене на малки кученца от 4 седмична възраст и нагоре.

Състав: царевично брашно, свински фибри, царевица, говежди мазнини, дикалциев фосфат, брашно от пилешко месо, натриев хлорид, калциев карбонат, кръвно брашно, черен дроб, яйчен прах, меласа от цвекло, сушени ябълки, дрожди (сухи), ечемик, сухи морски водорасли, ленено семе, артишок, мента, глухарче, кориандър, розмарин, чесън, мащерка, сладък корен, листа от бреза, коприва, листа от бряст, лайка.

Съдържание: суров протеин (30%), мазнини (10%), влакнини (2,5%), общо минерално съдържание(7,5%), калций (1,6%), фосфор (0,9%), натрий (0,4%); добавки/ кг- витамин А 12000 U.I., витамин Д3 1200 U.I., витамин Е (концентриран екстракт на алфа токоферол)-45 мг, витамин B1-3 мг, вит. B2- 3 мг, вит. В6- 2,5 мг, биотин 250 mcg, пантотенова киселина –7,5 мг, ниацин- 30 мг, вит. В12- 45 mcg, железен сулфат- 80 мг, мед (меден дисулфат)- 8 мг, цинк- 80 мг, йод- 2 мг, селен- 0,15 мг, диатомит- Е 551 С

Качена снимкаHappy Dog Medium Baby 28

Висококачествена храна за кученца на възраст от 1 до 5 месеца включително от средни породи с тегло от 11 до 25 кг.

Оптимално балансираната храна за кученца е най-добрата основа за правилното развитие. Medium Baby 28 съдържа висококачествени продукти: пилешко месо, агнешко месо, морска риба, ориз и ценни новозеландски миди. Рецептата е одобрена от ветеринарните лекари. Съдържането на белтък в храната е 28 %, което е оптимално за първата фаза на интензивен растеж. Затова храната е максимално подходяща за безпроблемно хранене даже на чувствителни млади кучета от средни породи до 6 месечна възраст, започвайки от 4-та седмица до 5-ти месец включително. От 6-ти месец след смяната на зъбите постепенно да се премине на храната Medium Junior 25 с понижено съдържание на протеин. Това позволява да се избегне предозирането на белтък през втория стадий на растеж.

Начин на хранене:

Храната може да се дава суха или да се накисне с топла вода (около 60 С). Винаги трябва да се осигурява достъп до прясна питейна вода. Количеството храна може да варира в зависимост от индивидуалните потребности и растеж на кученцата.

Състав: царевично брашно, брашно от пилешко месо (14%), свински фибри, пилешка и говежда мазнина, брашно от агнешко месо (4%), брашно от риба, оризово брашно, черен дроб, яйчен прах, меласа от цвекло, ябълки (0,6%), натриев хлорид, дрожди (сухи), калиев хлорид, ечемик (0,2%), сушени морски водорасли (0,15%), ленено семе (0,15%), екстракт от дрожди, артишок, глухарче, джинджифил, листа от бреза, коприва, градински чай, кориандър, розмарин, мащерка, сладък корен, миди (0,01%), лайка, листа от бряст, див чесън (общо билки- 0,14%).

Съдържание: суров протеин (28%), мазнини (15%), влакнини (2,5%), общо минерално съдържание(7%), калций (1,25%), фосфор (0,8%), натрий (0,3%), калий (0,45%); добавки/ кг- витамин А 12 000 U.I., витамин Д3 1200 U.I., витамин Е (концентриран екстракт на алфа токоферол)-75 мг, витамин B1-4 мг, вит. B2- 4 мг, вит. В6- 4 мг, биотин 500 мкг, пантотенова киселина –10 мг, ниацин- 40 мг, вит. В12- 70 mcg, железен дисулфат- 120 мг, мед (меден дисулфат)- 10 мг, цинк- 140 мг, манган- 25 мг, йод- 1,5 мг, селен- 0,15 мг, диатомит- Е 551 С 5000 мг. С антиоксиданти и витаминна база: концентриран екстракт на токоферол с натурален произход, аскорбил палмитат.

Здравей,
Много ти благодаря за инфото! Изпращам ти линк на сайт занимаващ се с анализ на съдържанието на повече от 1500 вида храни за кучета и котки.

http://www.dogfoodan...ct=1746&cat=all

Както се вижда от линка, мнението им за храните happy dog не е положителна.

Всеки сам избира с какво да храни своя любимец, но аз не бих го правил с тази храна!

Ето и бегъл превод на анализа на тази храна ( извинявам се за правописа, но е късничко и ми се спи :)) )

Първата съставка в храната е Царевица (зърна). Царевицата е трудено за смилане, с малка енергийна стойност, и че често се асоциира с проблеми с хранителни алергии.

Царевицата е и втората съставка, и най- вероятно да е и по-голямата част от храната. Дори ако това е било по-високо качество зърно,трябва да се отбележи, че царевицата не е естествена храна за кучешки зъби и изобщо за кучешка храна!

Допълнително зърно в храна е ориз, което е прилично качество, но това прави тази храна изключително богата на зърнени храни, което може да бъде по-подходящи за не-хищни видове.

Основният продукт на месо в храната, на трето място в списъка на съставките, е бращно от домашни птици. Това е съставка с ниско качество, която не може да бъде ясно идентифицирана от какав източник точно е! Неидентифицируемите съставки винаги са на ниска цена и качество.

Агнешкото месо е добра съставка, но за съжаление тук отново е брашно от агнешко, както и процента му е само 4%.

Ние отбелязваме включването на съставки на рибно брашно, но не намираме информация на на уеб сайта на производителя за гаранция, че те използват само храна свободна от Етоксиквин (Етоксиквин е химически консерванти, които е забранено или силно регулирани в производството на храна за хора, поради убеждението, че той е канцерогенен).

Мазнини от домашни птици е следващата съставка с ниско качество, която се среща само в храни с ниско качество. Мазнини от домашни птици е съставка, с неустановен произход, за които е невъзможно да се определи източника или качеството. Неидентифицирани съставки са обикновено много ниско качество. AAFCO определят това като получени от тъкани на домашни птици в търговските процеси на предоставяне или извличане. използва се като консервант.

Меласа е източник на захар, която е напълно ненужна в кучешка храна, и е с произход от захарно цвекло, които често се свързва с хранителни алергии, и които ние не предпочитат да виждат в каквато и да е форма в продукти за кучешка храна.

Ябълково кюспе е пълнеж.

Бихме предпочели да видим използване на цели яйца, а не яйчен прах. Не е дадена информация за консервантите, използвани в този продукт, които могат да включват химикали като Етоксиквин, БХА и БХТ, всички от които са позволени в кучешка храна, но са забранени или силно регулирани в храна за хора, поради убеждението, че те са канцерогенни.

Като цяло в този продукт се използва предимно ниско качествени съставки, включително и месо от неясен произход. Тя основно се състои от ниско качество зърно!

#327 Потребителят е офлайн   gera Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2012 - 12:48 PM

Здравейте,
имам въпрос за храненето на моето чау-чау.
На три годинки е женско никога до сега не сме имали проблеми с екземи или с кожата,но преди няколко дена като я сресвах забелязах че има
малко петънце на гърба точно под опашката и малко пърхут.
Та идеята ми е дали да не и сменя храната.
До сега вече три години се храним само и изключително с консерви още като я взехме ми казаха че е хранена с гранули вече не помня какви бяха но тя категорично отказа
да ги яде.
За тези три години незнам какво ли не сме опитвали и какви ли не гранули и не става с гранулите.
Освен консерви от типа на Бонзо или Педигрий.
Та дали тази храна е добра да пробвам и с нея
http://www.zooplus.n...dult/52736#more

#328 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 August 2012 - 10:08 AM

До сега сте хранили с най ниско качествената храна. И то с консерви, направо се учудвам ,че сте нямали куп още проблеми. За начало вземете по висок клас храна и смесвайте с консерва само за вкус. Постепенно изчистете това количество консерва. Това куче на аватара ви ли е вашето чау чау?

#329 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2012 - 08:52 AM

Тази храна, я взехме на разфасофка от 1.5кг или 2 кг. на каква цена я взимаш при нас е доста, иначе я хапват!:re_037:Това на аватара не може да е....

#330 Потребителят е офлайн   gera Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2012 - 12:59 AM

))) не това е по старшия кучо той със сигурност не.Знам че не е качествена ама и ние сме упорити в отказа да ядем по нормална храна.Това с консервата и гранулите го пробвах не работи при нас,както и с натопяването.Вече се видях в чудо упорито отказва да яде каквито и да е гранули.Днес хапна малко ама с вид на "ти да ме отровиш ли искаш" и много сърдита и обидена.Но този път съм решила че аз ще съм по голям инат от нея.Човека в зоо магазина се смее вече като ме види всеки ден взимаме различни гранули и се молим принцесата да ги одобри)))
А имам нейни снимки в профила ми тук не знам как да ги кача.
А цената и е 46,99 евро за 12 кг и € 86,98 за два пакета по 12 кг,не съм я поръчала защото нямам идея дали ще ни хареса,опитвам се да я намеря някъде да взема малко да пробваме
че иначе пак ще трябва да я мъкна до БГ да я дам на бездомниците.

#331 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 August 2012 - 08:00 AM

gera
Не сменяйте хаотично гранулите от различни марки. Изберете една единствена марка подходяща за тегло и възраст на кучето и я въвеждайте внимателно. прехода от старата храна към новата става в рамките на две седмици. Добавяте гранули десет зрънца в консервата, давате храната. После на следващия ден увеличавате количеството на гранули до 15 зрънца, като същевременно намалявате консервата. И така ден след ден. Когато тя отказва да яде - не я насилвайте: давате паницата, чакате 15 минути - махате паницата. който е ял - ял.
Запомнете - нито едно куче не е умряло от глад пред пълна паница с храна.
Храната трябва да е над качеството на Педигри и другите боклуци. Хилс не е лоша храна, просто застъпвайте гранули с консервите внимателно и без да бързате, следвайки грамажа, като помнете правилото на 15 минути. Тя няма да отказва да се храни докато лека полека увеличавате гранулите в консервата, ако ви направи гладна стачка - не е повод за паника.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#332 Потребителят е офлайн   gera Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2012 - 11:36 PM

Мда това още утре ще почна да го правя дано да проработи,защото с гранулите директно не става трети ден се мъчим ама не става.Хапва но по малко и то с мъки.
Дано този път да се получи.Не че и аз нямам вина.Винаги отстъпвам,като ме погледне с тоя поглед.Но този път съм решила няма да и отстъпя.Така или иначе е за нейно добро.
Благодаря за съветите Фурия ще пиша има ли ефект.Живот и здраве в началото на септември ще си пътуваме за БГ.Дано да се разхлади до тогава.)))

#333 Потребителят е офлайн   cveti7535 Икона

Публикувано: 30 October 2012 - 02:38 PM

здравейте. Моя Мики на 10.11 ще стане на 3 месеца. Дозата, която ми каза доктора, въобще не му стига.......все е гладен, аз му давам повече........като огладнее и започва да бяга като торнадо, идва да ме хапе по краката и да отива към паничката. Не ми се свиди храната, ама да не му се разшири корема........направо не знам ! Май си сложих таралеж в гащите с това чудо ! :) Като започна да се оплаквам на колежките, те ми казват да го продам, но аз много го заобичах.... живея сама и той ми е единствената дружинка, няма да го дам.......че требе изкукам.........моля кажете ми за храненето , колко пъти и колко грама, аз му давам гранули джуниър. Благодаря !

#334 Потребителят е офлайн   cveti7535 Икона

Публикувано: 30 October 2012 - 02:39 PM

забравих да кажа, че като му сложа гранулите , точно за 4 секунди ги няма.....................направо ламя.......

#335 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 31 October 2012 - 09:51 AM

Показване на мнениетоcveti7535, в 30 October 2012 - 02:39 PM, написа:

забравих да кажа, че като му сложа гранулите , точно за 4 секунди ги няма.....................направо ламя.......

Ако имаш бебе чау чау на три месеца, би трябвало всяка секунда от деня ти да е любов и радост и през ум да не ти минава за таралежа в гащите - иначе наистина по-добре го дай на някой, който ще го обича безусловно.
Иначе относно храненето: разпределяй дозата пет пъти на ден на равни части. Можеш да киснеш за малко гранулите във вода, за да яде по-бавно и да не се задавя. Рано е за джуниър, потърси висококачествени гранули за пупита. Не само не трябва да превишаваш дозата, която е посочена на опаковката, а да даваш даже и по-малко - иначе не само ще му се разшири коремчето, а и цялата му костна система ще се увреди. Това е много важно, независимо от апетита му!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 October 2012 - 11:26 AM

Напълно съм съгласна, а бебенцето просто си играе.
Или го обичате безрезервно ,или просто го подарете да го обичат и да му дадат това от което има нужда.
Че то, така се започва и после Богоров..........

#337 Потребителят е офлайн   Mlle.Rouge Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2012 - 02:07 AM

Здравейте ,

Искам да Ви попитам как да храня бебе чау-чау?
Мъника е на 40 дни казаха ми че е захранен с гранули и утре ще си го вземем :))))))))))))))
С какви гранули?По-добре с насипни или опаковани?
На първо време с какво да се подготвим?

Благодаря Ви предварително за отговорите :)

#338 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 December 2012 - 02:21 PM

Стартер, най добре опаковани, висок клас.

#339 Потребителят е офлайн   Mlle.Rouge Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2012 - 12:39 AM

Взехме юнака :)
Искам да попитам относно храната по колко пъти на ден и по колко грама/спрямо разделителната купичка?
Взехме му Royal Canin Starter Medium
Нещо друго допълнително ,което да му даваме?
А,да взехме му и от онези на Pedigree за зъбките.

#340 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 20 December 2012 - 08:28 AM

Показване на мнениетоMlle.Rouge, в 20 December 2012 - 12:39 AM, написа:

Взехме юнака :)
Искам да попитам относно храната по колко пъти на ден и по колко грама/спрямо разделителната купичка?
Взехме му Royal Canin Starter Medium
Нещо друго допълнително ,което да му даваме?
А,да взехме му и от онези на Pedigree за зъбките.

Честито! Много любов и радост ви пожелаваме!

Храната се разпределя на тази възраст по пет пъти на ден на равни части, като по-нататък постепенно намалява броя хранения. Количеството е различно за всяка храна - винаги се стремете да давате по-малко, отколкото е посочено на опаковката. Малките имат страшен апетит, но не бива да се прехранват - много е вредно за костната система. Винаги да има прясна и чиста вода. Можете да му давате кокали и уши от пресована кожа, но само от тези, които са с естествен бежово-кафяв цвят - избягвайте тези, които са с изкуствени оцветители. Например има едни обувчици с червени шевове - като го раздъвчат, червеното пуска боя по килимите, представете си какво ще му стане на бебето в коремчето.

Иначе за някакви добавки, калций или витамини - само ако ви посъветва ветеринарят по някаква причина, нормално гранулираните храни от тези марки си имат достатъчно витамини.

Пускайте снимки и успех!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »