Хранене на чау-чау
Публикувано: 20 December 2012 - 12:25 PM
Не знам дали е за тази тема,но искам да ви попитам няколко неща.
Той е много лаком и постоянно гладен като мине час от както е ял и започва да скимти за храна,отива към купичката ,върти с е около нея.През нощта ни събуди,защото беше гладен.
Сутринта в 6ч. не издържа и започна да скимти неудържимо за храна.
Не признава "Не",скимти и лае докато не стане на неговата.
Другото,което през повечето време иска да хапе.
Това,което ме притеснява е ,че не слуша.Казваме му"Не",леко по нослето го тупвам,но той не спира.
И последен въпрос,другата седмица ще му бият първата ваксина.Наистина ли се чака и третата, за да го извеждам?Имам времето и с удоволствие бих го извеждала пред блока през час-два само,за да си свърши нуждите.
Идеи как да се справим?
P.S.Съвсем скоро ще кача снимки :)
Публикувано: 20 December 2012 - 09:25 PM
Mlle.Rouge, в 20 December 2012 - 12:25 PM, написа:
Не знам дали е за тази тема,но искам да ви попитам няколко неща.
Той е много лаком и постоянно гладен като мине час от както е ял и започва да скимти за храна,отива към купичката ,върти с е около нея.През нощта ни събуди,защото беше гладен.
Сутринта в 6ч. не издържа и започна да скимти неудържимо за храна.
Не признава "Не",скимти и лае докато не стане на неговата.
Другото,което през повечето време иска да хапе.
Това,което ме притеснява е ,че не слуша.Казваме му"Не",леко по нослето го тупвам,но той не спира.
И последен въпрос,другата седмица ще му бият първата ваксина.Наистина ли се чака и третата, за да го извеждам?Имам времето и с удоволствие бих го извеждала пред блока през час-два само,за да си свърши нуждите.
Идеи как да се справим?
P.S.Съвсем скоро ще кача снимки :)
От нашия опит и каквото сме чели досега:
- Не му се поддавай на апетита, иначе ще изяде целия сват, ще му увисне корема и гърба, ще изкриви краката. Апетитът на кученцата е несъразмерен. Щом си взела стартер на Роял Канин - продължавай с него, но с намалена доза от посоченото на опаковката. Вярвай ни, че посочената доза на всички тези храни е прекалена.
- Без да правим реклама, ние тук хранихме с Карокрок. Стреми се да търсиш по-ниско съдържание на протеини, чаутата могат да бъдат алергични и протеините могат да предизвикат алергии- Стреми се към агнешко с ориз.
- Момченцата са огън. Когато наш Лекси растеше, хапеше ни по краката просто за да си играем. Ние си криехме краката високо по диваните и гакяхме лампите в девет часа - за да се спасим. Трябва ти нежност, спокойствие и любов, а не бой и дресировка - през горящ обръч чауто няма да скочи, нали знаеш? Лекичко, спокойно, с обич и нежност - и ще стане вулкан от любов.
Публикувано: 20 December 2012 - 09:33 PM
За сметка на това - чаута, и то мъжки, се научават на секундата да пишкат на пръст, трева или сняг. Ако после се изпуснат другаде - това е само защото не са издържали да чакат. Има други породи, които ги разхождаш два часа и като се приберат - казват: ох, добре че се прибрах вкъщи, за да се изпишкам.
Чаутата са с магистратура по въпроса по рождение, а момченцата са си професори.
Голяма радост ви чака, дано ви е здраво бебенцето!
Публикувано: 20 December 2012 - 11:58 PM
Mlle.Rouge, в 20 December 2012 - 11:25 PM, написа:
Сега сме по-спокойни :)
и последно 150 грама на ден гранули много или малко е ?
Мериш си теглото на бебето. Проверяваш табличката на опаковката на храната - от едната страна теглото, от другата страна възрастта. Дадено ти е някакво количество - 200 ли е, 150 ли е,ние не знаем. Даваш десетина процента по-малко на ден, но разделено на пет пъти. Ако е лаком /както е/ - накисни го 5 минути в малко вода, ще яде по-бавно и няма да се задуши от лакомия.
Ние тук сме с по-възрастни кучета и нямаме под ръка опаковка с указания. Лично пък ние с нашите две мечета сме в процес да минаваме на БАРФ - ако те интересува, питай...но бебето е малко за това. Така че давай с гранулите за сега.
Публикувано: 27 February 2014 - 08:34 AM
Pp.vchera napravihme za vtori put korekciq na klepachite. Purviqt put beshe predu 1 godina i samo na ednoto oko sega se naloji da koregirame i dvete. Imame problemi s qkata zashtoto kucheto se zaparqva ibzapochva da mirishe. Moje li da mi dadete saveti. Blagodarq vi
Пишете на КИРИЛИЦА, МОЛЯ!!!!
МОД.
Публикувано: 06 July 2014 - 10:34 AM
Публикувано: 06 July 2014 - 11:13 AM

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 06 July 2014 - 05:11 PM
Furia_S, в 06 July 2014 - 11:13 AM, написа:
мерси за отговора аз давам по малко повече от лъжичка но пак смятам днес давам по повече утре ще го теглим и ще видим :)
Публикувано: 07 July 2014 - 12:45 PM
Публикувано: 13 July 2014 - 02:00 PM

Публикувано: 14 July 2014 - 01:41 PM
Публикувано: 31 July 2014 - 10:22 AM
teo_tr телешка кайма и агнешка може да давате и сурова, но прясна и качествена.Сиреч отивате в магазина купувате месо ,чисто ,мелят го пред вас и тогава. Не тези готови буклуци които ядем ние. От хляба нищо не приема като хранителна стойност ,само му пълни стомахчето ,кучетата не могат да го усвояват. За това се откажете от него.По добре го заместете с ориз. Гранулите които използвате не са подходящи за нашата порода. Ако искате информация ще ви пратя. В месото може да сложите зеленчуци ,смлени, както и да омесите гранулите с него. От вас зависи какво и как ще обича бебето като парасне. Внимавайте да не допуснете гпешки които после освен че ще пречат на здравето на бебето , ще ви и тежат.