Dog.bg Форуми : Хранене на чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на чау-чау

#341 Потребителят е офлайн   Mlle.Rouge Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 December 2012 - 12:25 PM

Благодаря за бързите отговори :)
Не знам дали е за тази тема,но искам да ви попитам няколко неща.
Той е много лаком и постоянно гладен като мине час от както е ял и започва да скимти за храна,отива към купичката ,върти с е около нея.През нощта ни събуди,защото беше гладен.
Сутринта в 6ч. не издържа и започна да скимти неудържимо за храна.
Не признава "Не",скимти и лае докато не стане на неговата.
Другото,което през повечето време иска да хапе.
Това,което ме притеснява е ,че не слуша.Казваме му"Не",леко по нослето го тупвам,но той не спира.
И последен въпрос,другата седмица ще му бият първата ваксина.Наистина ли се чака и третата, за да го извеждам?Имам времето и с удоволствие бих го извеждала пред блока през час-два само,за да си свърши нуждите.
Идеи как да се справим?

P.S.Съвсем скоро ще кача снимки :)

#342 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 20 December 2012 - 09:25 PM

Показване на мнениетоMlle.Rouge, в 20 December 2012 - 12:25 PM, написа:

Благодаря за бързите отговори :)
Не знам дали е за тази тема,но искам да ви попитам няколко неща.
Той е много лаком и постоянно гладен като мине час от както е ял и започва да скимти за храна,отива към купичката ,върти с е около нея.През нощта ни събуди,защото беше гладен.
Сутринта в 6ч. не издържа и започна да скимти неудържимо за храна.
Не признава "Не",скимти и лае докато не стане на неговата.
Другото,което през повечето време иска да хапе.
Това,което ме притеснява е ,че не слуша.Казваме му"Не",леко по нослето го тупвам,но той не спира.
И последен въпрос,другата седмица ще му бият първата ваксина.Наистина ли се чака и третата, за да го извеждам?Имам времето и с удоволствие бих го извеждала пред блока през час-два само,за да си свърши нуждите.
Идеи как да се справим?

P.S.Съвсем скоро ще кача снимки :)

От нашия опит и каквото сме чели досега:

- Не му се поддавай на апетита, иначе ще изяде целия сват, ще му увисне корема и гърба, ще изкриви краката. Апетитът на кученцата е несъразмерен. Щом си взела стартер на Роял Канин - продължавай с него, но с намалена доза от посоченото на опаковката. Вярвай ни, че посочената доза на всички тези храни е прекалена.

- Без да правим реклама, ние тук хранихме с Карокрок. Стреми се да търсиш по-ниско съдържание на протеини, чаутата могат да бъдат алергични и протеините могат да предизвикат алергии- Стреми се към агнешко с ориз.

- Момченцата са огън. Когато наш Лекси растеше, хапеше ни по краката просто за да си играем. Ние си криехме краката високо по диваните и гакяхме лампите в девет часа - за да се спасим. Трябва ти нежност, спокойствие и любов, а не бой и дресировка - през горящ обръч чауто няма да скочи, нали знаеш? Лекичко, спокойно, с обич и нежност - и ще стане вулкан от любов.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#343 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2012 - 09:33 PM

А за ваксината - да, наистина, има риск. Ние следвахме стриктно съветите на ветеринарите - търпиш още малко пишовете и акитата и извеждаш навън минимум 2 седмици след третата ваксина. Не знам защо нямате първа ваксина на 40 дни - тя се слага на 30 дни, освен ако нещо сте били болни. А най-тежка е втората. За да нямате проблеми, изчакайте си ваксините - само няколко седмици и ще забравите, но няма да имате проблеми.

За сметка на това - чаута, и то мъжки, се научават на секундата да пишкат на пръст, трева или сняг. Ако после се изпуснат другаде - това е само защото не са издържали да чакат. Има други породи, които ги разхождаш два часа и като се приберат - казват: ох, добре че се прибрах вкъщи, за да се изпишкам.

Чаутата са с магистратура по въпроса по рождение, а момченцата са си професори.

Голяма радост ви чака, дано ви е здраво бебенцето!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#344 Потребителят е офлайн   Mlle.Rouge Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2012 - 11:25 PM

Мерси за бързия отговор.
Сега сме по-спокойни :)
и последно 150 грама на ден гранули много или малко е ?

#345 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2012 - 11:58 PM

Показване на мнениетоMlle.Rouge, в 20 December 2012 - 11:25 PM, написа:

Мерси за бързия отговор.
Сега сме по-спокойни :)
и последно 150 грама на ден гранули много или малко е ?

Мериш си теглото на бебето. Проверяваш табличката на опаковката на храната - от едната страна теглото, от другата страна възрастта. Дадено ти е някакво количество - 200 ли е, 150 ли е,ние не знаем. Даваш десетина процента по-малко на ден, но разделено на пет пъти. Ако е лаком /както е/ - накисни го 5 минути в малко вода, ще яде по-бавно и няма да се задуши от лакомия.

Ние тук сме с по-възрастни кучета и нямаме под ръка опаковка с указания. Лично пък ние с нашите две мечета сме в процес да минаваме на БАРФ - ако те интересува, питай...но бебето е малко за това. Така че давай с гранулите за сега.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#346 Потребителят е офлайн   Mlle.Rouge Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 December 2012 - 09:28 PM

Благодаря много за помощта :)

#347 Потребителят е офлайн   ventsito Икона

Публикувано: 26 February 2014 - 06:57 PM

здравейте имам чау чау на 2 години и 6 месеца, храня го със суха храна Happy dog (агне с ориз). Може ли да ми кажете мнение за храната и да ми препопъчате подходяща храна? Благодаря Ви

#348 Потребителят е офлайн   petty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2014 - 07:05 PM

храната е среден клас,попринцип е хубава.Аз един път храних с Happy dog и кучето ми беше доволно.Видът които дадох е с риба и банани и пишеше Карибик.

#349 Потребителят е офлайн   ventsito Икона

Публикувано: 27 February 2014 - 08:34 AM

Ot dnes preminah ot happy dog na pro plan (adult sensitive). Moje li da mi kajete dali sum napravil greshka ili e po dobre za kucheto.
Pp.vchera napravihme za vtori put korekciq na klepachite. Purviqt put beshe predu 1 godina i samo na ednoto oko sega se naloji da koregirame i dvete. Imame problemi s qkata zashtoto kucheto se zaparqva ibzapochva da mirishe. Moje li da mi dadete saveti. Blagodarq vi

Пишете на КИРИЛИЦА, МОЛЯ!!!!
МОД.

#350 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 July 2014 - 10:34 AM

здравейте нова съм във форума от два дена си имам мъжко бебе чау чау на 38 ден все още няма ваксини утре ще ходим на ветеринар за паста против глисти и тем подобни и предполагам след няколко дена на ваксина . Кученцето си хапва с голям апетит давам му Royal caning за бебета защото това ми даде човека като го взех и с това се е захранвало кученцето . Като грамаж не мога да кажа колко му давам горе долу по една чаена лъжичка накиснати във вода по 4 пъти на ден плюс един път през нощта с който стават 5 защото ме буди :) . Струва ми се малко но така ме упъти човекът от който взех кученцето утре като идем на ветеринар ще ни премерят и ще пресметна , но ако може някой все пак да ме насочи поне за днес да давам ли малко повече или не . Вчера сварих и малко ориз в месен бульон и заместих едното хранене с него дадох му също една чаена лъжичка хапна го с удоволствие . Въпроса ми е да давам ли по малко повече и да спра ли с нощното хранене ?

#351 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 July 2014 - 11:13 AM

По една чаена лъжичка?????????? Кой е този човек, който ви е посъветвал това? Да го храня аз така, да видя колко ще издържи. Всякакви вредни съвети бях чувала, но това изби рибата. Това наистина е много малко като количество храна, безобразно малко бих казала. На времето когато взимах Лео той заради подобен режим на хранене тежеше на 2.5 месеца само 3 400 кила, а трябваше да е поне двойно повече на тази възраст. Претеглете го утре при вета и спрямо теглото ще разгледате и рациона.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#352 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 July 2014 - 05:11 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 06 July 2014 - 11:13 AM, написа:

По една чаена лъжичка?????????? Кой е този човек, който ви е посъветвал това? Да го храня аз така, да видя колко ще издържи. Всякакви вредни съвети бях чувала, но това изби рибата. Това наистина е много малко като количество храна, безобразно малко бих казала. На времето когато взимах Лео той заради подобен режим на хранене тежеше на 2.5 месеца само 3 400 кила, а трябваше да е поне двойно повече на тази възраст. Претеглете го утре при вета и спрямо теглото ще разгледате и рациона.

мерси за отговора аз давам по малко повече от лъжичка но пак смятам днес давам по повече утре ще го теглим и ще видим :)

#353 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 July 2014 - 05:22 PM

По принцип бебета се хранят често и с малки порции, но чак пък по една чаена лъжица да ви посъветват... този съветчик е направо за бой.
User's Signature

#354 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 July 2014 - 05:44 PM

за бой си е . сега намерих табличката на Royal caning според нея трябва да яде по 170 грама което си е доста по голямо количество и по разумно така че от днес сме почнали да си се храним стабилно :)

#355 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2014 - 05:46 PM

Имайте в предвид че Роял канин е един скъп царевичак, качествата му като храна са драстично спаднали спрямо преди 10, да кажем, години.
User's Signature

#356 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2014 - 12:45 PM

ходихме на ветеринар дадоха ни сироп против паразити . Кученцето тежи 1600 гр. което незнам дали е нормално за 39 дена . купих храна на про план със сьонга казаха ми да давам по 80 грама по таблицата излиза 100 грама но вет. лекар ми каза да давам малко по малко другия понеделник ако няма паразити сме на ваксина . Някой ако може да каже 80 грама храна добре ли са или са малко ? Благодаря предварително

#357 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2014 - 02:00 PM

Привет teo-tr, разбирам, че разчиташ на про-плана като храна, но тя от елитен клас вече е среден клас храна. От кой град сте? Ако сте от София ще Ви посоча място с много добри храни. Другото е, че след двайстия ден малкото се захранва със следните два варианта храна : малко телешка кайма към която се добавя ябълка на каша, морков-настърган и малко мазнина. Втора възможна дажба за ден е овесени ядки накиснати в пил.бульон, малко хляб, един жълтък и пилешко месо или отново телешка кайма. Аз пасирах всичко, но ако нямате време става и да е на дребно. Качена снимка

#358 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2014 - 01:41 PM

за съжаление не сме от София а от Троян . Про план не иска да я яде и си минахме пак на роял канинг стартер ще пробвам двата варянта с каймата и със овесените ядки имам доста свободно време така че не е проблем да си готвим и пасираме :) пробвах да му давам ориз варен в пилешки бульон вътре настъргах малко морков и сложих малко зехтин и настъргана тиквичка хапва си го . А би ли ме упътила колко камйма като количество горе долу, вече сме на 45 дена тежим 2.5кг. И каймата сурова лис е дава предполагам да но все пак да попитам. Много мерси за съветите

#359 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2014 - 09:01 PM

каймата я сварявах, използвах бульона да се накисне хлябчето, винаги стар хляб или сухар, а каймата трябва да е по сто грама поне. Използвам и месото от телешки опашки, става страхотен бульон за дребосъците, облизват чинията!Качена снимка

#360 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 31 July 2014 - 10:22 AM

teo_tr телешка кайма и агнешка може да давате и сурова, но прясна и качествена.Сиреч отивате в магазина купувате месо ,чисто ,мелят го пред вас и тогава. Не тези готови буклуци които ядем ние. От хляба нищо не приема като хранителна стойност ,само му пълни стомахчето ,кучетата не могат да го усвояват. За това се откажете от него.По добре го заместете с ориз. Гранулите които използвате не са подходящи за нашата порода. Ако искате информация ще ви пратя. В месото може да сложите зеленчуци ,смлени, както и да омесите гранулите с него. От вас зависи какво и как ще обича бебето като парасне. Внимавайте да не допуснете гпешки които после освен че ще пречат на здравето на бебето , ще ви и тежат.

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни