Dog.bg Форуми : ФУ, НЕ, Спри!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ФУ, НЕ, Спри! Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 October 2005 - 08:00 AM

Цитат

Цитат

Тони, имаш сериозен проблем. Някъде грешиш в обучението, преразгледай темите. Или не си спазвал подходящата последователност в отработката на командите, или не си изисквал подчинение на всяка цена.
Започни наново, всичко на повод. От седни, през легни, седеж със задържане, команда тук на дълъг повод. Може да ти се наложи да смениш някоя команда. Засега не подавай команди, когато кучето е без повод, ще затвърдиш неизпълнението..........

Аз, много зор в обучението му не си давам вече... cl) , а пък и той по принцип слуша. Знае всички команди и ги изпълнява ...... в повечето случаи r) .Пък не съм и много сигурен как да го обучавам.Стандартното обучение май не върши работа. Съмненията дойдоха когато се запознахме с други от тази порода. Оказа се, че от 20тина хъскита, които ги разхождат без повод, само едно слушаше стопанинина си. Той го "обучава" с бой . Много бой) , а аз не мога....... пък и не мисля, че е редно a)
Други две са ходили на учител . Резултата е, че едното е постоянно на повод (как го пуснат и изчезва...), дугото слуша... с ел. нашийник bl)
Пак казвам, кучето си слуша, не е агресивно (агресивно хъски не съм виждал, освен онова по телевизията......). Само по някой път се прави на глух и за тогава май ще трябва ел. нашииник. s)

специално за хъскито искам да споделя моят опит и моите грешки в годините.....
Та значи имам едно мъжко хъски на 8г. и той ми бе второто хъски през живото но след много НОК и аз много се занимавах с него от бебе и сега е като часовник r) но първото ми хъски Белла /мир на праха и / бе най- желаното куче ,най-мачканото ,глезено животинче ,което точно като твоето изпълняваше когато " чува" но аз не подходих правилно към нея и тя ми се качи на главата.......след това пак така много чакано бебенце Блейзи /вече почти на 5г. / лига,лига ,мачкане и резултат Блейзата не се пуска от кашка навън n) от тогава полудях и следващите ми две мъжки кучета,които доъдоха при мен Тофи и Тауни особено Тауни от бебета нон стоп ела тук ,браво и в момента Тауни е като часовник и Тофи също ,след това дъщерята на Блейзи също въпреки това аз се страхувам да ги пускам близо до шосе. И сега знам за себе си открих, че хъски най- добре се обучава когато се почне сериозно от 2-3м. super

#22 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 09:40 AM

Значи няма шанс за повече послушание от Макс s)
Абе, добро си е кучето. w) Ядосва ме само когато имам някаква работа и той реши, че разходката му е малко и точно тогава не му се прибира........ NN.
Прави ми впечатление, че си позволява да се прави на глух, само на поляната където са му ежедневните разходки. Ако е на непознато място не се отделя от нас на повече от 20м. освен ако не направим бивак (ходиме заедно за риба). Тогава изледва по-голяма територия. Е, пак има изключение : един път на разходка на Витоша, подгони стадо диви прасета, та го чакахме 30минути докато се върне....
Ако някога си взема пак хъски и имам повече време за обучението му, ще пробвам да го направя по- послушен r)
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Fru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2005 - 11:54 PM

Здравейте! И аз като другите искам да споделя нещата които ме вълнуват относно възпитанието. Взех моето куче скоро. То е на 5 месечна възраст. Искам да наблегна на обучението докато не е станало късно. Все още го пускам само на безопасни места без повод тъй като мисля че е от прекалено кратко време с мен, а и младото куче е доверчиво и е лесно податливо. Някой основни съвети как методично да подсигуря пускането му без повод ( тъи като в тази възраст се развива мускулатурата и костите и има нужда от сериозно движение без повод ) и при това да съм сигурен в кучето ще са добре дошли. Въпреки че лайките са уравновесени характери всичката тази енергия ме притеснява понякога ;-)) Просто откача когато е навън.

#24 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 06:18 PM

някой може ли да ми каже нещо повече за обучението на чау чау нашето куче е такова и изпълнява от всичко по малко когато тя иска

#25 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 February 2007 - 11:50 PM

Цитат

някой може ли да ми каже нещо повече за обучението на чау чау нашето куче е такова и изпълнява от всичко по малко когато тя иска

ами тук има доста за четене, важи за всички кучета wink
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#26 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Музика,литература,кино,театър,фентъзи,езда,животни

Публикувано: 04 March 2007 - 09:17 AM

Здравейте!!!

Мойте кучета не са много обучени.На 7 мес. и в момента развиват вредни навици.Учат се да скачат по мен да ме хапят.Колкото и да им се карам и ,когато прекалят да ги пошляпвам малко ( въпреки,че това не е решието ) те пак си продължават. s) На всичкото отгоре една от големи женски на 2 год. пък въобще не иска да чуе командата " ФУ ", " НЕ ", " СПРИ " и т.н. Ако има някакъв начин как да ги отуча...
User's Signature

- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#27 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 March 2007 - 11:30 PM

Цитат

Разбрах за някакъв нашийник с електричество и дистанционно.Използвало се от тренери при затвърждаване на забранителни команди.По нашийника има ток с различна степен и при неизпълнение се удря кучето от разстояние с дистанционното. Как ви звучи? Твърдят, че след това няма проблеми с например, нападение на други кучета или хора при разходка. Но ми се струва много крайно. Чакам мнения. s)

Електрошоковият нашийник е забранен за употреба в страните от ЕС.Предвижда се и това да стане и в Бг.
Не ви съветвам да използвате това нещо.Знам какво говоря!И мога много да разказвам.Ма дано не почна - че няма спиране...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#28 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2007 - 09:06 AM

Цитат

Електрошоковият нашийник е забранен за употреба в страните от ЕС.Предвижда се и това да стане и в Бг.
Не ви съветвам да използвате това нещо.Знам какво говоря!И мога много да разказвам.Ма дано не почна - че няма спиране...

Ми вземи ни разкажи, защото аз не съм на твоето мнение. Електро нашийника не е панацея, но много помага при коригиране на нежелано поведение от разстояние. Използвали сме го досега при 6 кучета и има страхотен положителен ефект.

#29 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2007 - 09:47 AM

Цитат

Ако някога си взема пак хъски и имам повече време за обучението му, ще пробвам да го направя по- послушен r)

Тони, защо трябва да чакаш момента, в който ще си вземеш НОВО хъски, за да го направиш по-послушно???? Не е ли по-добре да се опиташ да отучиш ТОВА ХЪСКИ от вредни навици и да заучите някои нови команди, за да си улесните взаимно живота????!!!???
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2007 - 07:41 PM

Цитат

Цитат

Ми вземи ни разкажи, защото аз не съм на твоето мнение. Електро нашийника не е панацея, но много помага при коригиране на нежелано поведение от разстояние. Използвали сме го досега при 6 кучета и има страхотен положителен ефект.

Наистина, ДАНО да са го забранили, това направо е нечовешко. Като толкова не слуша дори и от коригираща верига - на повод само, а на свобода в оградени местности. Все едно някой на човек да сложи и като не слуша - ток, това все пак не е лек удър с вестник дори и електроудър! Не трябва да се използва на горките кученца, има къде къде по-добри начини.

#31 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 09:45 AM

За ЕС не знам, но в САЩ е разрешен и широко използван. Там ако съседите ти се оплачат, че кучето ти много лае и им пречи подлежите на забележка от полицията и в последствие глоба. Краен вариант бил направо да ти вземат кучето. Приятел, който живее там ми каза, че е масова практика да се използва електрически нашийник, за да научат кучетата си да не лаят (и доста лесно се постигала целта).
Според мен, колкото и садистичен да изглежда метода, той все пак е за възпитание, а не за мъчене на кучето (не е като да е на електрически стол). Номера е да му покажеш, че колкото и да е далече, ти пак го контролираш. Има страхотен ефект за командата "НЕ".

По същия начин някои хора реагират към строгите нашийници - били садистични и тн. Има и по-крайни, които говорят същото за душачите. Това е една градация на строгоста във възпитанието на кучето и всичко си зависи от самото куче. Ако то е безконтролно и въобще не ви слуша какво бихте направили - да го оставите да беснее до края на живота си, да го завържете на каишка до края на живота си или пък да прибегнете до груба сила в обучението му

#32 Потребителят е офлайн   GORGONET Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 11:27 AM

Искам да попитам нормално ли е малкото кученце да яде изпръжнения? bl)

#33 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 12:10 PM

Цитат

Искам да попитам нормално ли е малкото кученце да яде изпръжнения? bl)

Да.

Помага, ако овладеете забранителна команда "не".

Има теория,че ако се дава сурово шкембе (непочистено) престават - при някои кучета работи, при някои - не.

Отделно - при някои кучета отминава с възрастта.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#34 Потребителят е офлайн   GORGONET Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 12:23 PM

Цитат

Цитат

Искам да попитам нормално ли е малкото кученце да яде изпръжнения?  bl)

Да.

Помага, ако овладеете забранителна команда "не".

Има теория,че ако се дава сурово шкембе (непочистено) престават - при някои кучета работи, при някои - не.

Отделно - при някои кучета отминава с възрастта.

Отново ти благодаря за отзоваването ти! b)

#35 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 02:30 PM

Цитат

Отново ти благодаря за отзоваването ти! b)

1super
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   venimimi Икона

Публикувано: 25 April 2007 - 09:57 PM

имам немска овчарка нок която май месец ще направи 1 годинка. В момента го уча да сяда на място, когато му кажа. Ама тои като види някои друг, веднага се втурва по него и не ме слуша. КАКВО ДА НАПРАВЯ! Моля, кажете ми !

Предварително благодаря !

Моля, пишете на БЪЛГАРСКИ !

#37 Потребителят е офлайн   venimimi Икона

Публикувано: 25 April 2007 - 10:02 PM

Имам още няколко въпроса.
Дочух, че когато кучето се даде на обучение, там ги пребиват от бой, за да изпълнят командите.
Другия ми въпрос е
как да науча кучето да ходи по нужда на едно място ?
и още един
когато го разхождам, той се дърпа МНОГО. Как да го накарам да ходи до мен ?

БЪЛГАРСКИ - езика на нашите деди ! Езика на Вазов, Славейков, Елин Пелин ! Тук пишем на Български език с българската азбука !

#38 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 10:17 PM

Ами за всеки въпрос - има тема в този раздел.
И, моля, пишете на кирилица !
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   AmStaF4e Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 July 2007 - 11:32 AM

имам един въпрос - на колко горе долу трябва да е кученцето за да почнеш обучението на "стой" за време също и 'седни" Едното ми куче сега е на 2 месеца знае седни легни ,но седи най-много 5 секунди после става и отива да си играе та въпроса ми е да го мъча ли още от сега за времето на седене и лягане или за сега просто да продължа да обработвам само седни и легни ... Според мен е прекалено малко за да разбере че трябва да седи на мястото му докато не му кажа вие какво ще ме посъветвате?

#40 Потребителят е офлайн   snejanka82 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2009 - 04:24 PM

Цитат(Mad_Max @ Sep 30 2005, 03:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля че темите тук ще са ви повече от полезни като за начало!!! Разгледайте всичко във Възпитание, обучение, етология. Човеци като мил и други са се постарали да опишат всичка с подробности и многократно са коментирани грешки!!! Желая успех!

Може ли да помоля за помощ?
Имам кавказец на 1г. и 2 месеца. по принцип ме слуша с изключение когато види друго куче - тогава просто забравя за мен. dog.gif
и другия проблем е ,че видили мъжко куче иска да се бие и не смя да го пусна от повода за да не стане беля.
Мога ли сега да ползвам услугите на професионалист?
и ако не е касно /заради възраста на кучето/ моля за координати на някого?
П.С за София
Мерси smile.gif

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни