Цитат
Цитат
Започни наново, всичко на повод. От седни, през легни, седеж със задържане, команда тук на дълъг повод. Може да ти се наложи да смениш някоя команда. Засега не подавай команди, когато кучето е без повод, ще затвърдиш неизпълнението..........
Аз, много зор в обучението му не си давам вече... cl) , а пък и той по принцип слуша. Знае всички команди и ги изпълнява ...... в повечето случаи r) .Пък не съм и много сигурен как да го обучавам.Стандартното обучение май не върши работа. Съмненията дойдоха когато се запознахме с други от тази порода. Оказа се, че от 20тина хъскита, които ги разхождат без повод, само едно слушаше стопанинина си. Той го "обучава" с бой . Много бой) , а аз не мога....... пък и не мисля, че е редно a)
Други две са ходили на учител . Резултата е, че едното е постоянно на повод (как го пуснат и изчезва...), дугото слуша... с ел. нашийник bl)
Пак казвам, кучето си слуша, не е агресивно (агресивно хъски не съм виждал, освен онова по телевизията......). Само по някой път се прави на глух и за тогава май ще трябва ел. нашииник. s)
специално за хъскито искам да споделя моят опит и моите грешки в годините.....
Та значи имам едно мъжко хъски на 8г. и той ми бе второто хъски през живото но след много НОК и аз много се занимавах с него от бебе и сега е като часовник r) но първото ми хъски Белла /мир на праха и / бе най- желаното куче ,най-мачканото ,глезено животинче ,което точно като твоето изпълняваше когато " чува" но аз не подходих правилно към нея и тя ми се качи на главата.......след това пак така много чакано бебенце Блейзи /вече почти на 5г. / лига,лига ,мачкане и резултат Блейзата не се пуска от кашка навън n) от тогава полудях и следващите ми две мъжки кучета,които доъдоха при мен Тофи и Тауни особено Тауни от бебета нон стоп ела тук ,браво и в момента Тауни е като часовник и Тофи също ,след това дъщерята на Блейзи също въпреки това аз се страхувам да ги пускам близо до шосе. И сега знам за себе си открих, че хъски най- добре се обучава когато се почне сериозно от 2-3м. super