Жертвите, които сме правили и правим заради нашите любимци
Публикувано: 21 August 2009 - 02:22 PM
Преди 6 месеца си взех кученце,мопс(породата е от значение в случая заради космите) и майка ми с която все още живея (на 25 съм) пропищя.В периода с разтежа на зъбите,нищо не можа да спаси "безценната" и маса в хола,нито почти всички мебели в моята стая.Тя все ми казваше,че трябва да го бия

,но аз така и не можах да възприема идеята да ударя кученце.Проблем номер 2-космите.Било е гнус да седне,да стъпи,да ЖИВЕЕ в апартамента с куч.Проблем номер 3-въпреки ,че го извежвам по 3 пъти на ден той не може да свикне да си ходи по нужда само на вън.Изпуска си душата.Какво да се прави,явно на него ще му трябва повече време.
И така,да премина на същината.Имам 1 седмица да се изнеса от вкъщи.Не аз, кучето ми-значи и аз.Тя (майка ми и всички около нея) немогат да разберат защо съм щяла да се изнасям заради куче.....Е ,вие разбирате.

Публикувано: 21 August 2009 - 04:02 PM
Преди 6 месеца си взех кученце,мопс(породата е от значение в случая заради космите) и майка ми с която все още живея (на 25 съм) пропищя.В периода с разтежа на зъбите,нищо не можа да спаси "безценната" и маса в хола,нито почти всички мебели в моята стая.Тя все ми казваше,че трябва да го бия

,но аз така и не можах да възприема идеята да ударя кученце.Проблем номер 2-космите.Било е гнус да седне,да стъпи,да ЖИВЕЕ в апартамента с куч.Проблем номер 3-въпреки ,че го извежвам по 3 пъти на ден той не може да свикне да си ходи по нужда само на вън.Изпуска си душата.Какво да се прави,явно на него ще му трябва повече време.
И така,да премина на същината.Имам 1 седмица да се изнеса от вкъщи.Не аз, кучето ми-значи и аз.Тя (майка ми и всички около нея) немогат да разберат защо съм щяла да се изнасям заради куче.....Е ,вие разбирате.

Извинявай, ако ще те засегне това което ще напиша. Ти си си виновна в случая. А не майка ти. Това, че обичаш кучета не значи, че с всичко около теб е така. Щом живеете заедно трябва всички да са съгласни да се вземе куче /или друг домашен любимец/. Сега ти си развалила отношенията с майка си, изнасяш се от вас, кучето ти е живало 6 месеца с човек, който не го понася /визирам майка ти/. И само защото ти си решила да имаш куче. Според мен не е редно да натрапваш кучето си на който и да било. Когато брат ми каза, че приятелите ще му подарят куче за РД седнахме цялото семейство /+бабата/ и обсъдихме всички страни на въпроса. Чак след като всички се съгласихме да приемем нов член на семейството и се разбрахме всички да участват в отглеждането, възпитанието, разходките, чистенето и пр. тогава казахме на брат ми, че може да приеме този невероятен подарък. Та това е моето мнение- или всички в къщи са "За" и са наясно какво следва, или просто не се взима животинка, която после ще бъде пренебрегвана дори и от един член на семейството.
Публикувано: 27 August 2009 - 09:33 PM
Петнайстата подред...
Въпросът ти задавам
в муцунката фронтално.
Не се покривай зад дивана.
В гласа ми на поет
днес има нотка яд....
Нормално.
Делим квадрати сто с теб,
години колко?-Осем.
Били сме в снегове,и в дъжд,
и в пек навън.
Дори и много да си ме ядосал...
Сега недей хитрува...пак успя
да ме накараш да се смея.
И дните ни,една игра
са с кучешката одисея....
....Онлайн стихоплетство...Ех, ако моя Рик знаеше каква муза ми е:))
(изял е наистина 15 гардении)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 31 August 2009 - 01:01 PM
Разбира се, алергията изчезна на момента (или по-точно симптомите от нея), но без куче успях да издържа само 2 г. Бях сигурна, че ако си взема ново, съдбата му няма да е като тази на санбернара, и се свързах с един московски развъдник, откъдето дойде 3-месечната Имура. Първите 2 месеца заедно положението беше много "алергично" - като ме срещаха познати на улицата, все ме питаха дали съм настинала. На третия месец обаче всичко изчезна като с магическата пръчка на сина ми. Просто в един момент се усетих, че дишам спокойно, не търся носни ърпи навсякъде около себе си, защото не ми трябват и т.н. Оказа се, че козината на бобтейла била използвана за плетене на антиалергични пуловери, които имали страхотен ефект. Това ми го каза един ветеринар, а аз мога да добавя само, че присъствието на бобтейл в дома ти преобръща живота ти към приказка...
Публикувано: 29 October 2009 - 11:21 AM
Разбира се, алергията изчезна на момента (или по-точно симптомите от нея), но без куче успях да издържа само 2 г. Бях сигурна, че ако си взема ново, съдбата му няма да е като тази на санбернара, и се свързах с един московски развъдник, откъдето дойде 3-месечната Имура. Първите 2 месеца заедно положението беше много "алергично" - като ме срещаха познати на улицата, все ме питаха дали съм настинала. На третия месец обаче всичко изчезна като с магическата пръчка на сина ми. Просто в един момент се усетих, че дишам спокойно, не търся носни ърпи навсякъде около себе си, защото не ми трябват и т.н. Оказа се, че козината на бобтейла била използвана за плетене на антиалергични пуловери, които имали страхотен ефект. Това ми го каза един ветеринар, а аз мога да добавя само, че присъствието на бобтейл в дома ти преобръща живота ти към приказка...
Евала,че не си се отказала от кучетата изобщо:)имам приятел който е алергичен,но въпреки това сестра му си гледа хъски у тях и също така винаги ми идва на гости без да го притесняват хвърчащите косми от котараците и кучето ми

Публикувано: 29 October 2009 - 01:32 PM

Публикувано: 10 November 2009 - 12:07 AM
Публикувано: 10 November 2009 - 12:09 AM
http://forum.dog.bg/-t3076.html

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 November 2009 - 10:03 PM

Това ни е сегашното ежедневие. Не, че се оплаквам... колкото и ненормално да звучи по- добре се чувствам когато съм под напрежение и се чувствам полезна, отколкото когато темпото ми е нормално... Но... поне се радвам, че не правим пакости вкъщи. Един забравен чехъл на земята- ами грешката е моя, аз съм го забравила. Райа не я интересува, закона си е закон- Каквото е на земята е за нея и се счита за нейно право да си го вземе...

Публикувано: 12 November 2009 - 08:35 PM
Разбира се не съм се хвърляла пред влак, за да спася кучето си/ става въпрос за предишното ми момче Макс/, не съм го вадила от огъня с голи ръце и много други неща не съм, сигурно защото не се е налагало, иначе кой знае....., но нещата които сме правили цялото семейство за него говорят колко сме го обичали.
Няма да пиша за обичайните лишения от почивки, пътувания, размотавяне насам-натам, на всеки е случвало да се лиши от нещо за да не изостави или остави приятеля си сам. Ще напиша за послените му година и нещо от живота, когато беше много много трудно. Въпреки всичко бяхме щастливи , че сме правили нещата така, че той никога да не е ощетен. За това , когато умря в цялата си болка си повтаряхме " той беше едно щастливо куче и живя така".
Когато му установиха заболяването "инсулинома", нещо като рак на панкреаса или стомаха, докторите казаха, че за да не му пада кръвната захар трябва да яде често и по малко, по възможност на 2 -3 часа. Е как би могло работещо семейство да се справи с това. А когато захарта му падаше получаваше кризи и припадъци от типа "епилептични". На всичкото отгоре имаше и проблем със сърцето, което лчекувахме с Ветмедин, лекарство само вснос тогава / сега не знам как е/ по 50 евро опаковката и започне ли се веднъж , ако се спре краят е неизбежен. Та в този момент бяхме в някаква дупка, безизходица, работехме на нормален раб. ден , кой да го храни през 2- 3 часа. Оргазнизирахме деня си така; Аз сутрин рано, мъжът ми отиваше на работа със закъснение около 2 часа, за да може да го нахрани, аз правех всякакви рокади на обяд да се прибера и изведа и нахраня и да се върна на работа и на всичкото отгоре да се прибера час преди края на раб.време, защото мъжът ми пътуваше и беше извън Сф. Не мога да ви опиша какво беше в продължение на околоот година, бяхме застрашени да ни изгонят от работа заради кучето. Те майки с деца не пускат така да отсъстват , та камо ли за едно куче. В екстремни случаи карахме щерката да си идва от работа през деня, тя тъкмо беше завършила и започна да работи, или пък всенахме отпуски, ако нямаше кой. Може би и за това имахме толкова колебания за следващо куче, просто много ни дойде през тази година. После щерката напусна работа за да кандидатства за изпити и малко сепоуспокоиха нещата, поня тя си беше в къщи. Няма да ви описвам ужаса при всяко закъснение повече от допустимото време по някоя причина как отваряме вратата в паника как ще го намерим. Често мъжът ми петъка си го пишеше почивен, понякога и понеделника, за да мога аз да не сепритеснявам, защото за през деня основно беше моя грижа. Добре , че работното ми време беше прилично до 17 ч, че нагласиме режима му така, че да не си тръгвам по рано. Пращала и съм хора в нас да го хранят и изведат, всякакви рокади, само и само да е добре.

Публикувано: 12 November 2009 - 11:13 PM

Публикувано: 01 February 2010 - 11:26 PM
примирих се, че повече никога няма да спя до късно
примирих се, че повече никога няма да оставя телефон, дистанционно, кабели, лаптопи, мишки, клавиатури тн без надзор
примирих се, че трябва да чистя къщата по-често отколкото смятам за нормално
примирих се, че не аз а ти се излежаваш на дивана
примирих се, че никога няма да имам достатъчно здрави чехли вкъщи
примирих се, че никога няма да имам достатъчно неизядени врати
примирих се, че се налага да излизам когато вали, за да се разходим заедно в калта, кишата...леда
примирих се със следите от нос и лапки навсякъде вкъщи
и бих се примирила с още един милион неща стига само да сме заедно, любимо мое куче

Няма жертва когато има любов
Публикувано: 01 February 2010 - 11:53 PM
[2]примирих се, че повече никога няма да оставя телефон, дистанционно, кабели, лаптопи, мишки, клавиатури тн без надзор
[3]примирих се, че трябва да чистя къщата по-често отколкото смятам за нормално
[4]примирих се, че не аз а ти се излежаваш на дивана
[5]примирих се, че никога няма да имам достатъчно здрави чехли вкъщи
[6]примирих се, че никога няма да имам достатъчно неизядени врати
[7]примирих се, че се налага да излизам когато вали, за да се разходим заедно в калта, кишата...леда
[8]примирих се със следите от нос и лапки навсякъде вкъщи
и бих се примирила с още един милион неща стига само да сме заедно, любимо мое куче

Няма жертва когато има любов
Опит за утеха от скромния ми личен опит - с времето:
[1] - частично преодоляно - научават се да стискат и поне събота и неделя ни се отпуска още малко време сутрин да си доспим;
[2] - преодолява се, моята вече спи с муцуна върху изброените - а някога ги хрупаше като гранулки!
[3] - няма спасение!
[4] - преодолимо - трябва да се разучи командата "Къш оттам!";
[5] - отминава с времето, моята вече не им обръща внимание;
[6] - и това отминава;
[7] - това си остава до последно;
[8] - неспасяемо, добавям и ... КОСМИ!
"Няма жертва когато има любов" -

Публикувано: 11 February 2010 - 04:15 PM
сутрин - размотаване, пиене на кафе, време за мен
отиване на работа
вечер - време за мен и приятелите ми, безгрижие
събота и неделя - спане до обяд

Сега:
сутрин - събуждам се и хващам парцала, бърша пишо и ако навсякъде, а къщата е чистена вчера!!

отивам на работа
вечер - парцала, игра, учене на комади, ресане, гушкане
Но си заслужава и човек го приема спокойно, когато е подготвен да се лиши от времето си и от вещите си в името на една любов!
Публикувано: 04 March 2010 - 10:51 AM
Аз не правя кой знае какви жертви за кучето си, не го извеждам абсолютно всеки ден (често и времето е лошо), не го реша всеки ден, все пак гледам да си играем поне за половин, 1 час вечер и така... Но за съжаление вече е време да се разделя с него... Майка ми не го иска, не може да понесе, че е поизял няколко парчета 15 годишен тапет и, това, което и аз не мога да приема, че пика и ака постоянно и само в коридора, не може да се научи да прави това в банята. Разбирате за каква ужасия става въпрос, миризмата и обидата идват в повече...

Или ще трябва рамките на 1 седмица да му променя коренно хигиенните и поведенчески навици, или ще го дадем на една възрастна женица да го гледа на двор... ще е мръсен, непогален... самотен.. Ох, жал ми е и много се раздвоявам... 4 месеца го гледам вкъщи, намерих си го от улицата, лиших се от ваканции и почивки, само и само да се грижа за него, да съм до него, постоянно влизам в конфликт, само и само да го задържим още малко в нас с надеждата, че ще успея да го възпитам, да го науча...., а той самият не иска да ми помогне в това... Тъжно е просто... Но... трябва да се свиква с раздялата, наскоро станах на 21, а все още съм такова инфантилно дете...

If an animal mauls a kid, chances are the animal will be destroyed. It's really too bad the same law doesn't apply to a kid that tortures an animal.
Публикувано: 04 March 2010 - 11:30 AM
Ако наистина искате да го задържите - има раздел за възпитание, четете, питайте. Но без разходки не може, кучето само се мъчи така, още повече кутре. То има нужда да души, тича, играе, да опознава света.
Ако не можете да му осигурите нормален живот, потърсете му добри стопани, докато е малко все още.