Dog.bg Форуми : Храната ..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (28 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храната ..

#421 Потребителят е офлайн   cowgirl Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 February 2011 - 01:23 PM

Показване на мнениетоkara and cveti, в 26 February 2011 - 02:19 AM, написа:

Защо решихте,че мирише точно от Про Плана? По скоро аз бих се замислила дали проблема не е от нещо друго,
най-добре е ветеринар да прецени на какво се дължи това!
Възможно е кучето да има други неразположения,било то стомашни,или..... Качена снимка

В началото давах про план с пиле и не беше така,по-късно смених със сьомга и се появи миризмата. Със стомаха е добре,поне не съм забелязала някакви проблеми,зъбите и проверявам редовно, давам всякакви неща за почистване на зъби. Затова реших,че може да е от рибата в храната.Положението не е страшно,просто има дъх, който е по-особен.

#422 Потребителят е офлайн   cowgirl Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 01:33 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 26 February 2011 - 04:02 AM, написа:

По принцип храненето с гранулирана храна е практично (спестява време) и е за предпочитане, ако не знаем как да балансираме и дозираме правилно съотношението между протеини, мазнини, въглехидрати. Особено подрастващите с по-високите си нужди от протеини (докато сменят зъбките) и рибено масло, витамини (за ставите, имунната система и т.н.) или по-късно според здравните проблеми на кучето ни. А добрият ветеринар например би препоръчал и дал съвети конкретно за нашия любимец напр. последният съвет от нашия вет беше да давам в добавка кисело мляко и безсолна извара, но нискомаслени, защото кучетата имат голям апетит към по-мазните храни, но не е здравословно, затлъстяват и вследствие здравни проблеми.

По отношение на миризмата от устата и там има вариации в каква степен ни ухае - висока или ниска? Чувствителни ли сме/капризни или кучето ни има здравен проблем? Дали е от липсваща устна хигиена (зъбен камък/плака), стомашен проблем, вид и начин на хранене? Има гранулирани храни за орална или стомашна хигиена с необходимите добавки. Има ментови лентички или ламели за дентална хигиена. Дори играчки/гризалки в аромати на ванилия, ябълка и какво ли не. Добре е вет да огледа поне устата на кучето за кариес, плака, венци, раничка и да даде препоръка. Има вече на пазара четки и пасти за зъби за кучета, тоал. зъбни води, спрейове, пластири, таблетки с хлорофил или ензими и какво ли не. С предишната ни любимка нямахме добри хигиенни дентални навици, защото нямахме инфо за съществуващите възможности как се поддържа, но сега с малкия "тренираме" с един напръстник /не е скъп/ почистване на зъбките веднъж на ден:

http://www.zoomagazi...ta-higiena-630/

Благодаря за съветите,понякога си мисля дали аз не съм чувствителна към миризми и да си въобразявам,все пак кучето яде месо и не може дъхът му да мирише на рози.Но все пак ще я наблюдавам. И аз преди години имах мъжки френски булдог, на когото не обръщах много внимание на зъби, храна и др. и това ми е обица на ухото. Сега се опитвам всичко да е както трябва.

#423 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 26 February 2011 - 02:54 PM

Този напръстник и аз го загледах миналия път...понеже и ние само от там поръчваме ! Сега имаме паста+четка и спрей ама и с двете ни е малко трудно....изобщо не дава да му пипна устата (да я отворя) :)
User's Signature

Качена снимка

#424 Потребителят е офлайн   m0rti6a666 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 06:38 PM

Показване на мнениетоkara and cveti, в 13 June 2011 - 03:17 PM, написа:

:ud_009: :ud_009: :ud_009:

Не знам по здравословни причини или не, но кученцето изглежда доста слабичко! Друг е въпроса, че това не е френски булдог!
Сменете храната ако трябва, засилете го с месце, добавете и витамини :mg_062:

Ами какво е като не е френски булдог ? :dh_188: :dh_188: :dh_188: Храня го 3 пъти на ден по 50 гр,

#425 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 07:05 PM

Нямам представа, някаква кръстоска (само прилича на френчи) , но в случая това не е толкова важно. Кажи сега с каква храна го храниш, за да измислим нещо подходящо за това мъниче и да го позасилим.

#426 Потребителят е офлайн   m0rti6a666 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 07:18 PM

Показване на мнениетоkara and cveti, в 13 June 2011 - 05:05 PM, написа:

Нямам представа, някаква кръстоска (само прилича на френчи) , но в случая това не е толкова важно. Кажи сега с каква храна го храниш, за да измислим нещо подходящо за това мъниче и да го позасилим.

той ми е подарък , майката и бащата са френчита . Ами имаше хрипчета на дробчетата и проблем с коремчето , от 1 седмица сме на консерви за чувствителни кучета , препоръчани от ветеринар във една от доста добрите клиники в Стара Загора , сега сме на Педигри джуниър гранулки . Като взех го водих при един ветеринар друг преди и той доста ни обърка , беше казал , че трябва да се храни 3 пъти по 150 гр на ден и оттам дойдоха проблемите с коремчето .

#427 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 08:21 PM

Милото бебенце, Педигри е само химия и не очаквай добър резултат от нея, независимо консерва или гранулирана (чудно кой ветеринар би препоръчал тази храна на болно кученце) , вземи качествена гранула, свари му пилешки бутчета,обезкости ги и му давай да яде само месцето, или му го направи като манджичка с ориз и зеленчуци... дай му варено яйце, извара...

#428 Потребителят е офлайн   m0rti6a666 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 08:34 PM

Показване на мнениетоkara and cveti, в 13 June 2011 - 06:21 PM, написа:

Милото бебенце, Педигри е само химия и не очаквай добър резултат от нея, независимо консерва или гранулирана (чудно кой ветеринар би препоръчал тази храна на болно кученце) , вземи качествена гранула, свари му пилешки бутчета,обезкости ги и му давай да яде само месцето, или му го направи като манджичка с ориз и зеленчуци... дай му варено яйце, извара...

Под качествена гранула какво да разбирам , това ми е първото кученце , може и да задавам глупави въпроси , но искам да съм информирана .

#429 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 June 2011 - 08:39 PM

Аз съм от Стара Загора....интересно ми е коя е тази добра клиника,ако може да кажеш? Аз лично бих ти препоръчала да отидеш в клиниката към Тракийския университет (намира се точно зад него)-там наистина има много и добри специалисти и могат да ти направят всички видове изследвания-те са с най-модернизираната апаратура в града, до колкото съм запозната! Но Педигри е гадна храна....хората слушат реклами,не се интересуват и си мислят,че хранят с качествена храна ! Има и доста предложения,като марки храни в темата за хранене :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#430 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 June 2011 - 08:46 PM

Ами прочети в раздела за хранене,но все пак- Хилс, Ориджен, Про план, Роял Канин, Хепи дог и много други :) Има според възрастта...за теб трябва да е за малко бебенце! Моя като беше на тази възраст го храних с бебешка храна на Роял Канин-от отбиването до към 3-я месец мисля беше! По скъпи са...няма да е на цената на Педигри,ама и все пак те не ядът по много :) Аз лично му поръчвам храната по интеренет-от магазин в София,защото ми излизат доста по евтино тези марки храни от колкото в Стара Загора....а доставката ти е 2 лева.
User's Signature

Качена снимка

#431 Потребителят е офлайн   m0rti6a666 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 08:51 PM

Показване на мнениетоValka, в 13 June 2011 - 06:46 PM, написа:

Ами прочети в раздела за хранене,но все пак- Хилс, Ориджен, Про план, Роял Канин, Хепи дог и много други :) Има според възрастта...за теб трябва да е за малко бебенце! Моя като беше на тази възраст го храних с бебешка храна на Роял Канин-от отбиването до към 3-я месец мисля беше! По скъпи са...няма да е на цената на Педигри,ама и все пак те не ядът по много :) Аз лично му поръчвам храната по интеренет-от магазин в София,защото ми излизат доста по евтино тези марки храни от колкото в Стара Загора....а доставката ти е 2 лева.

благодаря , ти аз чувам доста лоши отзиви за клиниката към Тракийския , а сега го водя в клиника Аксис , там го оправиха дадоха ми Роял кънин и с такива паучове го хранех , а предишния ветеринар ми препоръча педи гри и да го храня по 3 пъти по 150 гр , но няма да казвам име не е коректно , Благодаря много за отзивчивостта :) :rc_036:

#432 Потребителят е офлайн   m0rti6a666 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 08:54 PM

Показване на мнениетоm0rti6a666, в 13 June 2011 - 06:51 PM, написа:

Показване на мнениетоValka, в 13 June 2011 - 06:46 PM, написа:

благодаря , ти аз чувам доста лоши отзиви за клиниката към Тракийския , а сега го водя в клиника Аксис , там го оправиха дадоха ми Роял кънин и с такива паучове го хранех , а предишния ветеринар ми препоръча педи гри и да го храня по 3 пъти по 150 гр , но няма да казвам име не е коректно , Благодаря много за отзивчивостта :) :rc_036:

и доколкото виждам се познаваме , от един блок сме :ab_041: само , че аз съм във вход Б :smile:

#433 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 08:55 PM

[/quote]
Под качествена гранула какво да разбирам , това ми е първото кученце , може и да задавам глупави въпроси , но искам да съм информирана .
[/quote]

Сега виждам, че Valka ти е отговорила на въпроса, аз нямам какво да добавя. Глупави въпроси няма, питай а ние ще помагаме с каквото можем :mg_062: :md_064:

#434 Потребителят е офлайн   Tanichka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2011 - 05:25 PM

Здравейте, ние от няколко месеца сме на домашна храна (варя ориз и бял дроб) и съм много доволна. Сутрин му давам гранули, а вечер готвено. Но от както се почнаха жегите и Марк много бързо взе да се изморява и запъхтява. Аз по принцип знам, че е нормално за тази порода, докато днес един мъж, също с френски булдог, не ме укори че му давам толкова тежка храна. Трябвало лятото да се храни само с риба, той така давал на неговото, и нямало проблеми, дори ноздрите му се били разширили :wa_048: :wa_048: :wa_048:
На мен ми е много странно това, затова реших да се допитам до вашето мнение. :smile:
Дайте съвет, какво да правя, наистина ли трябва да сменям храната за летния сезон, и каква риба да му давам?

Предварително благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2011 - 05:46 PM

Показване на мнениетоTanichka, в 23 June 2011 - 03:25 PM, написа:

Здравейте, ние от няколко месеца сме на домашна храна (варя ориз и бял дроб) и съм много доволна. Сутрин му давам гранули, а вечер готвено. Но от както се почнаха жегите и Марк много бързо взе да се изморява и запъхтява. Аз по принцип знам, че е нормално за тази порода, докато днес един мъж, също с френски булдог, не ме укори че му давам толкова тежка храна. Трябвало лятото да се храни само с риба, той така давал на неговото, и нямало проблеми, дори ноздрите му се били разширили :wa_048: :wa_048: :wa_048:
На мен ми е много странно това, затова реших да се допитам до вашето мнение. :smile:
Дайте съвет, какво да правя, наистина ли трябва да сменям храната за летния сезон, и каква риба да му давам?

Предварително благодаря!

Аз не сменям храната, целогодишно си хапват гранулки, но веднъж седмично им давам месце (пилешко,телешко... приготвено с много зеленчуци и много малко ориз) и поне два пъти в седмицата варено яйце. Също така почти всеки ден за десерт получават ябълка :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Вярно е това, че лятото не трябва да ядът тежка храна, също така е хубаво да се намали количеството!

#436 Потребителят е офлайн   Tanichka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2011 - 05:57 PM

Показване на мнениетоkara and cveti, в 23 June 2011 - 05:46 PM, написа:

Показване на мнениетоTanichka, в 23 June 2011 - 03:25 PM, написа:

Предварително благодаря!

Аз не сменям храната, целогодишно си хапват гранулки, но веднъж седмично им давам месце (пилешко,телешко... приготвено с много зеленчуци и много малко ориз) и поне два пъти в седмицата варено яйце. Също така почти всеки ден за десерт получават ябълка :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Вярно е това, че лятото не трябва да ядът тежка храна, също така е хубаво да се намали количеството!

Мерси за бързия отговор :ae_085: :ae_085: :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#437 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2011 - 09:41 AM

Показване на мнениетоTanichka, в 23 June 2011 - 05:25 PM, написа:

Трябвало лятото да се храни само с риба, той така давал на неговото, и нямало проблеми, дори ноздрите му се били разширили :wa_048: :wa_048: :wa_048:

Toвa е голям бисер ,особено това с ноздрите,почти се приближава до мита , че кучетата нямали панкреас :dry:
Сигурно хриле чака да се появят на кучето ,за да диша по -добре :dry:
А хранененто само с риба въобеще не е полезно.
Tanichka трябва да промените това меню от ориз и бял дроб ,може да и е вкусно но не получава всичко необходимо.Когато пише в менютата "месо" наистина означава "месо" , а не карантия или кремвирши.
В подраздел "Хранене" на форума имаше много хубава тема за натуралното хранене.
User's Signature

Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   Tanichka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2011 - 10:51 AM

Показване на мнениетоChiita, в 24 June 2011 - 09:41 AM, написа:

Показване на мнениетоTanichka, в 23 June 2011 - 05:25 PM, написа:

Трябвало лятото да се храни само с риба, той така давал на неговото, и нямало проблеми, дори ноздрите му се били разширили :wa_048: :wa_048: :wa_048:

Toвa е голям бисер ,особено това с ноздрите,почти се приближава до мита , че кучетата нямали панкреас :dry:
Сигурно хриле чака да се появят на кучето ,за да диша по -добре :dry:
А хранененто само с риба въобеще не е полезно.
Tanichka трябва да промените това меню от ориз и бял дроб ,може да и е вкусно но не получава всичко необходимо.Когато пише в менютата "месо" наистина означава "месо" , а не карантия или кремвирши.
В подраздел "Хранене" на форума имаше много хубава тема за натуралното хранене.

И на мен ми се стори много странно :) Още сега ще погледна в подраздел "Хранене".
Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#439 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 June 2011 - 11:51 AM

А това за вареното яйце.....по колко им даваш като количество Цвети...по 1 яйце ли ? Жълтък и белтък, и двете ? Да му давам и на моето диване,за това питам :)))
User's Signature

Качена снимка

#440 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2011 - 12:38 PM

По едно цяло сварено яйце :mg_062: :smile:

• (28 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21