Йерархия между кучетата и намеса на човека
Публикувано: 16 December 2008 - 08:13 PM
Мария 76 Боят и изясняването на позициите съвсем не са едно и също...изясняването често минава без дори ние да разберем, но mil_ го е обяснила много по-добре от колкото аз бих могла, няколко поста назад...твоята ситуация дори и да е започнала от там, вие като стопани е трябвало да видите на къде отиват нещата и да ги спрете...
п.п.margokk в природата котките са господари над кучетата (говоря за семействата като цяло), така че явно твоята маца, знае от къде идва ;D
Публикувано: 16 December 2008 - 09:53 PM
Често минава и без да го разберете,но също толкова често има и инциденти.За изясняване на позициите говоря.За нещо напълно ненужно на куче истински домашен любимец,което се опитвате да изкарате толкова важно.Наблюдавам така разхождани кучета,до поляната на която ще се поежат на другите или пък онези смачканките,навели глава,несмеейки да мръднат,че шефа на глутницата може това движение да не му хареса и да го бутне на земята.Защо оставяте кучетата си да се държат като уличните глутници?И наричате това кучешко щастие?
Публикувано: 16 December 2008 - 10:08 PM
:blink:
п.п. За мен контактите със себеподобни са нужни през целия им живот и колкото са повече, толкова по-добре.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 December 2008 - 10:23 PM
Публикувано: 16 December 2008 - 10:27 PM
Цитат
:blink:
п.п. За мен контактите със себеподобни са нужни през целия им живот и колкото са повече, толкова по-добре.
Публикувано: 16 December 2008 - 10:30 PM
Цитат
Цитат
Иначе ще ми е интересно как е и при работещите кучета.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 16 December 2008 - 10:34 PM
Цитат
Публикувано: 16 December 2008 - 10:40 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Иначе ще ми е интересно как е и при работещите кучета.
Публикувано: 16 December 2008 - 10:40 PM
Цитат
Цитат

Публикувано: 16 December 2008 - 10:42 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Публикувано: 16 December 2008 - 10:43 PM
Ясно е,че тук има привърженици на двете тези и никакви думи не могат да променят мнението ви,че кучешкото общество е важно за вашето куче...Но който е виждал и другия вид кучета-влюбени в стопаните си знае за какво става дума.
Май се получава горе долу същото като при дискусия за родословие,където продължават да повтарят,че им трябвало куче за домашен любимец в къщи,а не изложбен манекен-кучето,което има родословие е не по-лош любимец в къщи.Съответно-куче,с което се занимаваш и му е най-добре да общува с теб не е куче-робот-по -скоро е едно добро домашно куче,което те слуша и навън-и то защото му е кеф.И друга истина,която като че не искат да разберат повечето стопани на кучета,които в къщи слушат,а навън оглушават-ако го оставиш общуването с кучета да му е по-интересно от общуването с теб каквито и фокуси да се опитваш да прилагаш ти ще бъдеш на второ място за него.
п.ц. като говорим за важните контакти със себеподобни какво да кажем за котките-тези,които живеят вътре-те се настаняват в дома ни и никога не общуват с други котки.Но пък всекидневно получават ласки и внимание от техния си човек.Дали са нещастни?(естествено говоря за нормалния им живот-изключвайки периодите на размножаване за некастрираните,когато наистина настоятелно търсят партньор следвайки инстинктите си)
докато съм писала и друг е казал горе долу същото,което аз имах впредвид:)
Публикувано: 16 December 2008 - 10:47 PM
Цитат
Ясно е,че тук има привърженици на двете тези и никакви думи не могат да променят мнението ви,че кучешкото общество е важно за вашето куче...Но който е виждал и другия вид кучета-влюбени в стопаните си знае за какво става дума.
Май се получава горе долу същото като при дискусия за родословие,където продължават да повтарят,че им трябвало куче за домашен любимец в къщи,а не изложбен манекен-кучето,което има родословие е не по-лош любимец в къщи.Съответно-куче,с което се занимаваш и му е най-добре да общува с теб не е куче-робот-по -скоро е едно добро домашно куче,което те слуша и навън-и то защото му е кеф.И друга истина,която като че не искат да разберат повечето стопани на кучета,които в къщи слушат,а навън оглушават-ако го оставиш общуването с кучета да му е по-интересно от общуването с теб каквито и фокуси да се опитваш да прилагаш ти ще бъдеш на второ място за него.
п.ц. като говорим за важните контакти със себеподобни какво да кажем за котките-тези,които живеят вътре-те се настаняват в дома ни и никога не общуват с други котки.Но пък всекидневно получават ласки и внимание от техния си човек.Дали са нещастни?(естествено говоря за нормалния им живот-изключвайки периодите на размножаване за некастрираните,когато наистина настоятелно търсят партньор следвайки инстинктите си)
докато съм писала и друг е казал горе долу същото,което аз имах впредвид:)
Публикувано: 16 December 2008 - 10:59 PM
Цитат
Ами за мен това не е много нормален живот, нищо, че не са нещастни.
Нищо, че обожавам котки и винаги съм имала точно такива - домашни затворници.
Иначе погледнато и мястото на кучето не е по 18 часа на дивана в апартамента.
Искам да кажа, че темата малко се отклони. А посоката, в която се отклони е безкрайно разтеглива и не водеща до никъде. Защото това е спор - двама спорят къде на третия му е по-добре - на Бахамите или на Полюса. А третия е глух и ням и не може да си каже. :blink:
п.п. Кучето което те гледа в очите и скача в огън за теб би могло да си прекарва чудесно със себеподобни. Предполагам. Не познавам чак такива кучета :)

Публикувано: 16 December 2008 - 11:03 PM
Публикувано: 16 December 2008 - 11:05 PM
Цитат
Аз пък познавам една такава-Дейзи на Галя.Чудесно си прекарва със себеподобни-обикновено ги кара да и козируват или да лежат в ъгъла-иначе ядат бой :P.Това имаше предвид Наниокс предплогам като каза,че уреждането на отношенията е доста различно в зависимост от породите...
Публикувано: 16 December 2008 - 11:06 PM
Цитат
Цитат
Ами за мен това не е много нормален живот, нищо, че не са нещастни.
Нищо, че обожавам котки и винаги съм имала точно такива - домашни затворници.
Иначе погледнато и мястото на кучето не е по 18 часа на дивана в апартамента.
Искам да кажа, че темата малко се отклони. А посоката, в която се отклони е безкрайно разтеглива и не водеща до никъде. Защото това е спор - двама спорят къде на третия му е по-добре - на Бахамите или на Полюса. А третия е глух и ням и не може да си каже. :blink:
п.п. Кучето което те гледа в очите и скача в огън за теб би могло да си прекарва чудесно със себеподобни. Предполагам. Не познавам чак такива кучета :)
Публикувано: 16 December 2008 - 11:29 PM
Да,ако я оставя ще има точно това подреждане.Не намирам за правилно обаче,моето силно доминантно куче да мачка чуждите.Навън в разходка с чуждото куче в планината,тя не го забелязваше.В хижата обаче искаше да наложи режим''Имаш право да лежиш и да не мърдаш'',на две годишен мъжки рот.Е,не я оставих и не мисля,че сгреших.
Публикувано: 17 December 2008 - 12:04 AM
Публикувано: 17 December 2008 - 12:49 AM
Но не става дума за силно доминантно куче, което или мачка другите или ги бие (явно в твоя случай е точно така) да бъде оставено да го прави.
Пак казвам, аз лично говоря за подреждане на кучета, с що-годе спокоен нрав и нормално общуване с другите.
А това, че сега двете кучета работят едно до друго, означава, че обучението им е много сериозно. Но не означава, че са кучета, които могат да съжителстват спокойно с други.
Не всяко куче става. :blink:
Добре, а твоето куче изобщо ли не общува с други кучета? Ако общува - то постоянно ли подтиска другите? Т.е. не се ли успокоява, ако другия я признае и да си прави нейните си неща или го дебне и строява постоянно?
За 6-те месеца в кучкарник и че там не е научила нищо мога да поспоря. Би могло да бъде тълкувано иначе. Ако е била тормозена от другите кучета и изведнъж попада под опеката на човек, който й вдъхва сила и увереност, но който не й позволява много контакти с кучета - то се получава куче, което има изградено самочуствие, но на основание на човешко общуване. Един вид некучешко самочуствие и иначе казано бабанката на квартала, защото родителите й са я надъхали и научили, че тя е страхотна и никой не може да й се опре и тя трябва да командори винаги. Ако беше расла с другите деца, щеше да е по-мека и да знае, че не винаги е нужно да изискваш от другите да те гледат в очите и слушат само теб и че няма нужда да се караш/биеш по-малките, само защото не слушат. Че има и друго общуване. Че ти може да си лидер на групата, но това да не ти пречи да си играеш с тях.
Всичко това може да е напълно погрешно - не познавам кучето, съдя само по няколко изречения.
Много писах, много трих, дано се рабира какво питам и какво казвам. :blink: