Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 21 January 2010 - 06:06 PM
Форумът е за това да се образоват хората,
да показват кучетата си и да чуят мнението на
другите за тях. А пък, ако вие лично не приемате
мнението ми - ОК. Просто преди да постнете някакви
снимки на кучето си и да зададете въпрос се замислете
дали няма да станете за смях със това и всичко ще е наред...
Публикувано: 21 January 2010 - 06:10 PM

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ето и няколко полеви фотки на нащо Лейди "КАРМАЗЪ КЪЗ" от днеска...

Публикувано: 21 January 2010 - 07:23 PM

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ето и няколко полеви фотки на нащо Лейди "КАРМАЗЪ КЪЗ" от днеска...

Абе вие тва куче постоянно на повод
ли го държите?

Публикувано: 21 January 2010 - 07:41 PM

Тихомире,таз' Кармазъ извади задни ъгли

Публикувано: 21 January 2010 - 10:40 PM
ли го държите?

Колега, в момента тука при нас снега е дълбок 50-60 см, а и аз живея в самия център на града!
Тъй че не мога да си позволя лукса да разхождам кучетата си пуснати. А пък местните "кинолози" знаят,
че дори предпочитам за разходка малките часове на денонощието, щото имам цяла банда със стафорширчета...

Тихомире,таз' Кармазъ извади задни ъгли

За съжаление тази "актриса" от сериала САКЪЗ не ги знае ония специални номера с катеренето по дърветата!

Прикачени снимки
Публикувано: 22 January 2010 - 01:35 PM
Форумът е за това да се образоват хората,
да показват кучетата си и да чуят мнението на
другите за тях. А пък, ако вие лично не приемате
мнението ми - ОК. Просто преди да постнете някакви
снимки на кучето си и да зададете въпрос се замислете
дали няма да станете за смях със това и всичко ще е наред...
Само не разбрах защо се дзериш на човека! Така ли се учат хората, във форума, обясни му нормално, не е нужно да му натрапваш очевидното! Ако си няма родословие не е стафордшир, знаем мението на болшинството, не ни е нужно да го напомняте постоянно! За да му го подарят на човека и да не му знае произходя, ясно че не е това, ама не е и отнова "горкото", което ти го изкарваш! Говоря ти на ТИ, защото с такива изказвания не печелиш уважението ми. Или май от много разходки със стафчетата си си загубил човещината! Робувате си вие на вашите предрасъдици, сърдите се на разни клубове и организации, че отхвърлят кучетата ви, а вие какво правите- същото. С тва изказване "горкото" много точки загуби! Сигурно гледаш кучета от повече време от колкото аз съм на тоя свят, ама да наречеш едно здраво, красиво и обичано куче "горко"... язък за реномето ти! Аз бих се извинил на човека, ама не знам, аз не бих му казал и такива думи, сигурно проблемът си е мой! Ама докато не ужаважаш другите и те теб няма да те уважават- пак мой си проблем. toshle хич да не ти пука кво ти говори, гледай си кучето, съжалявай всеки, за когото тва да робуваш на порода и на външност е най- ценното!
Публикувано: 22 January 2010 - 02:04 PM
ще дойдете и вие на моята...

Не бих дошъл и на вашата, не се интересувам от изложбена кинология! Имате право за някои неща, но не съм съгласен със цялостния замисъл на кинологията, нека си я има, нека си спорат за красота. Но нека си въведът и физически изпитания, да го кажа "гейм тест" , макар това да е нещо съвсем различно в една друга среда. Но и тук може да намери приложение, с малко по- различен смисъл, селектирайте си, но не мързеливи и безволеви кучета, нищо че са 100% по стандарт. Психиката е от страшно голямо значение, поне за мен, не може така да се заклеймяват за "помияри" кучета, които нямат красиви уши! Красивите уши водят до дисплазия и сърдечни пороци! Предпочитам кучето ми да прави 2 часа въдичка и да прилича на парцал след това, вместо да му отрежа ушите, за да угодя на някои схванат съдия!
Публикувано: 22 January 2010 - 02:54 PM

Не бих дошъл и на вашата, не се интересувам от изложбена кинология! Имате право за някои неща, но не съм съгласен със цялостния замисъл на кинологията, нека си я има, нека си спорат за красота. Но нека си въведът и физически изпитания, да го кажа "гейм тест" , макар това да е нещо съвсем различно в една друга среда. Но и тук може да намери приложение, с малко по- различен смисъл, селектирайте си, но не мързеливи и безволеви кучета, нищо че са 100% по стандарт. Психиката е от страшно голямо значение, поне за мен, не може така да се заклеймяват за "помияри" кучета, които нямат красиви уши! Красивите уши водят до дисплазия и сърдечни пороци! Предпочитам кучето ми да прави 2 часа въдичка и да прилича на парцал след това, вместо да му отрежа ушите, за да угодя на някои схванат съдия!
Явно все още не сте разбрал позицията ми
тук във форума...

Публикувано: 22 January 2010 - 03:03 PM

Явно все още не сте разбрал позицията ми
тук във форума...

Не ми е за цел да ви я резбера, но споделям някои от вижданията ви, които са ми направили впечатление. Не искам и да споря за нищо с никого, в случая видях явна несправедливост и двуличие, за това реагирах. Що се отнася до вас, продължавайте с позицията си, щом това сте избрали, дано има желания от вас ефект :)
Публикувано: 22 January 2010 - 03:06 PM
А в кинологията има смисъл. Също така и в развъждането по правилата. Примерно спестява се нездравословното за женско куче заплождане на възраст от годинка, изисква се задължително осъществяването на медицински изследвания и прочее, отделно за да изглежда добре едно куче в ринга то няма как да е смачкано и безхарактерно, няма как да мине и без физически занимания.
Пък и ако я нямаше милата кинология, нямаше да ги има и породите. Та, roughdog лекинко плюете и върху нарицателното на собственото си куче. Определяте го като АСТ, нали?! А ако нямаше кинология, какво щеше да означава това нарицателно име?!
Родословието е показател за произход, чистопороден произход. Кинологията е начин да се съхрани една порода.
Пък и Bluray_dog според мене имаше предвид с думите си ето това: Робувате си вие на вашите предрасъдици, сърдите се на разни клубове и организации, че отхвърлят кучетата ви, а вие какво правите- същото.
Иначе нищо лошо няма в кучето, то е обичано, добре гледано, какво повече да желае?! На него не му пука дали е породисто или не, а предполагам обичта на собствениците не зависи от това.
Публикувано: 22 January 2010 - 03:14 PM
фех вече се бях притеснил, че няма да вземеш отношение в полза на менторите си и вносители на любимата ти храна /както и да се наричат - вносители, предствители, дистрибутори или др. подобни/ бих желал обаче да те помоля да не правиш глупави и необосновани съждения, да се въздържаш от такива квалификации преди да си убеден в това, което пишеш или говориш...Ще се радвам ако се съобразиш с препоръката ми, благодаря предварително!
Публикувано: 22 January 2010 - 03:47 PM
Всеки убеждава, че родословието удостоверява, че кучето НЯМА НАСЛЕДСТВЕНИ БОЛЕСТИ!!!!!
Всеки гарантира, че онзи лист хартия ти е дарил най - прекрасното животно, за което си мечтал, само защото имаш този лист хартийка, която не струва нищо!!!!!
Всички знаете кой са родителите на Арис, но аз бих искала да ви ги кажа още един път:
Майка - BRETA VON PELIA STAFF 2 - CAC, 1 - EXEL;
Баща - HADES OF ANGELS STAFF 3 - CACJ, 1 - CAC, 1 - BOB;
При вземането на родословието на Арис от човека който издава самите родословия ни беше съобщено, ча Майката ( чието име споменах по-горе) ражда кученца с "дефектни уши" и че децата й нямат "всички зъби"!!!! Ами да попитам аз защо ми се връчи родословие на куче ЧИЯТО МАЙКА по думите на самия предцедател не става за селекциониране!!!! Как може човека който издава родословия да знае за проблем който има дадено куче, но то да продължава да създава поколения с "дефектни уши и без зъби"!!!!
На 30 декември Арис претърпя операция, от която за щастие е вече възтановен, което е НАЙ ВАЖНОТО ОТ ВСИЧКО ДРУГО!!!!!!
Говорех с много лекари тук, бях по едни от най реномираните немски клиники за да се вземе най - доброто решение за кучето ми!!!!
Единия тестис на Арис не падна, и си остана в корема му!!!! Нямаше никакъв шанс да се направи интервенция с която да се предизвика принудително падане на тестиса - единствения вариант - премахване!!!!!
Със всичките лекари - специялисти, с който говорех казаха, че 96 % от кучетата който се раждат с този проблем е ГЕНЕТИЧНО ПРЕДАДЕН ОТ СТРАНАТА НА БАЩАТА!!!!!
Когато купирахме ушите на Арис, много хора от КЛУБА писаха " аман от безоотговорни стопани ", съжелявам че трябва да върна тези думи, по този гаден повод, но АМАН ОТ БЕЗОТГОВОРНИ СЕЛЕКЦИОНЕРИ, РАЗВЪДЧИЦИ, ПРЕДСЕДАТЕЛИ И УЧАСТНИЦИ В ТОЗИ КЛУБ!!!!!

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"
Публикувано: 22 January 2010 - 03:49 PM
Моля да ми покажете куче/та на собственици членове на клуба с отрязани уши след забраната.
В същото време, има такива рдословни кучета, чиито собственици не са в клуба, нали?! Дори български, дори с пресни снимчици качени тук.
Между другото, не си подбирате правилно с кого да се заяждате. Ако не помните апелирах, да се съдят тези към които имате претенции, че нарушават правата Ви и каквото още беше и не знам защо не го направихте. Интересно ми е защо?!
Иначе не виждам лошо да имам любима марка. Не си избирам марката по вносителите й. Имам кучета с чувствителни стомаси, намерих вярната храна в лицето на Мера дог, това проблем ли е?!
Публикувано: 22 January 2010 - 03:49 PM

Ще ми бъде много интересно да видя нейно поколение. Надявам се скоро и това да е факт.
И на нас ще ни е интересно да видим с какви ли бебета ще ни дари, но поне за сега не го очакваме!

От къде ще бъдат издавани родословията?
Публикувано: 22 January 2010 - 03:56 PM
Всеки убеждава, че родословието удостоверява, че кучето НЯМА НАСЛЕДСТВЕНИ БОЛЕСТИ!!!!!
Всеки гарантира, че онзи лист хартия ти е дарил най - прекрасното животно, за което си мечтал, само защото имаш този лист хартийка, която не струва нищо!!!!!
Всички знаете кой са родителите на Арис, но аз бих искала да ви ги кажа още един път:
Майка - BRETA VON PELIA STAFF 2 - CAC, 1 - EXEL;
Баща - HADES OF ANGELS STAFF 3 - CACJ, 1 - CAC, 1 - BOB;
При вземането на родословието на Арис от човека който издава самите родословия ни беше съобщено, ча Майката ( чието име споменах по-горе) ражда кученца с "дефектни уши" и че децата й нямат "всички зъби"!!!! Ами да попитам аз защо ми се връчи родословие на куче ЧИЯТО МАЙКА по думите на самия предцедател не става за селекциониране!!!! Как може човека който издава родословия да знае за проблем който има дадено куче, но то да продължава да създава поколения с "дефектни уши и без зъби"!!!!
На 30 декември Арис претърпя операция, от която за щастие е вече възтановен, което е НАЙ ВАЖНОТО ОТ ВСИЧКО ДРУГО!!!!!!
Говорех с много лекари тук, бях по едни от най реномираните немски клиники за да се вземе най - доброто решение за кучето ми!!!!
Единия тестис на Арис не падна, и си остана в корема му!!!! Нямаше никакъв шанс да се направи интервенция с която да се предизвика принудително падане на тестиса - единствения вариант - премахване!!!!!
Със всичките лекари - специялисти, с който говорех казаха, че 96 % от кучетата който се раждат с този проблем е ГЕНЕТИЧНО ПРЕДАДЕН ОТ СТРАНАТА НА БАЩАТА!!!!!
Когато купирахме ушите на Арис, много хора от КЛУБА писаха " аман от безоотговорни стопани ", съжелявам че трябва да върна тези думи, по този гаден повод, но АМАН ОТ БЕЗОТГОВОРНИ СЕЛЕКЦИОНЕРИ, РАЗВЪДЧИЦИ, ПРЕДСЕДАТЕЛИ И УЧАСТНИЦИ В ТОЗИ КЛУБ!!!!!
Изказването Ви е много лайк,
явно отново не сте разбрали предназначението
на родословието.Родословието НЕ доказва
КАЧЕСТВОТО на кучето,а само ПРОИЗХОДА?!
Вие правите ли разлика между това :кои са дядо
ви и баба ви,майка ви и баща ви,и дали вие ще
станете Михаел Шумахер,или Цар Киро на Жигулетката?!
Ветеринарите не са кинолози.
И от перфектни родители се раждат кученца ПЕТ Клас,
кученца БРИЙД Клас,и ШОУ кученца - гаранция - ФРАНЦИЯ!
Ушите на АСТ могат да бъдат носени по 3 ДОПУСТИМИ
начина - сами си правете изводите.
Кои зъби липсват на въпросните животни,видяхте ли?
Да,животното Ви е такова,следователно е ПЕТ клас
и е изключено от развъдни програми.
Просто е...
Публикувано: 22 January 2010 - 04:36 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 22 January 2010 - 04:43 PM
А в кинологията има смисъл. Също така и в развъждането по правилата. Примерно спестява се нездравословното за женско куче заплождане на възраст от годинка, изисква се задължително осъществяването на медицински изследвания и прочее, отделно за да изглежда добре едно куче в ринга то няма как да е смачкано и безхарактерно, няма как да мине и без физически занимания.
Пък и ако я нямаше милата кинология, нямаше да ги има и породите. Та, roughdog лекинко плюете и върху нарицателното на собственото си куче. Определяте го като АСТ, нали?! А ако нямаше кинология, какво щеше да означава това нарицателно име?!
Родословието е показател за произход, чистопороден произход. Кинологията е начин да се съхрани една порода.
Пък и Bluray_dog според мене имаше предвид с думите си ето това: Робувате си вие на вашите предрасъдици, сърдите се на разни клубове и организации, че отхвърлят кучетата ви, а вие какво правите- същото.
Иначе нищо лошо няма в кучето, то е обичано, добре гледано, какво повече да желае?! На него не му пука дали е породисто или не, а предполагам обичта на собствениците не зависи от това.
Не ме намесвай, моля ти се, не си ми разбрал позицията, никъде не казвам, че няма смисъл с кинологията. И точно това, което си го адресирал към мен е крайно неоснователно! Кучето ми НЯМА родословие, как го определям аз си е моя работа, не ми пука и ти как го определяш, нито ще ми пука как ще го определи някои съдия. Кучето ми е издъкна от родословни кучета АСТ- баща- републикански шампион, определен по тези ваши киноложки правила, ти знаеш по- добре от мен какво значи това! Как да си определя кучето- пинчер?! А и не си вникнал в същината на това, което казвам, не се заблуждавай, че кинологията не притъпява инстинките на кучето, ако не беше така, щяхме да говорим само за едно порода и определено нямаше да е нарицателното- стафорширски териер. Ти ми кажи какво значи за теб нарицателното- красива стойка, перфетни пропорции, заъглявания и уши на розичка, или борбеност, жертвоготовност, дух, сила, упоритост? Ако за теб стафорширски териер е само визия- гледай си го на снимка! Нека си има кинология, винаги ще има спор кой е по по най сред най- красивите и елегантните. Нека има и тест за воля и характер- работен тест, обаче! Не ти казвам, че кучето- шампион по вашите киноложки правила е лентяй, казвам ти, че с времето, всички тези така прекрасни и истински вътрешни качества на стафа изчезват! А и знаеш много добре, че много неща вече са изкуствени и плод на нетелесен продукт, е, за това си трябва тест за работоспособност- там няма да има скрито- поркито! Но ясно, на всеки така му е по- удобно! Ти ми кажи, на къде ще върви породата- имаш 20 стафа в развъдник, на всеки един от тях ли можеш да отеделиш нужното внимание и грижи. Или става като една подобна порода- цял живот на въже, хляб и вода, 2 месеца хубава гранула и яки тренировки, 1 мач и слава след него за 2 дена, след което същия сух режим. Не може средна порода да тежи 45 килограма- бащата на моето куче, републиканският шампион! Не може стаф да има дисплазия, все едно кон да има артрит! Не може едно куче, което е носило такива силни неща в себе си и е успяло да ги предаде в потомството, сега това негово потомство да няма желание да ги върши, това не е плод на каприз, според теб какво е тогава? Не е ли човешка намеса в природата на животното? Все повече представата за "атлета стафорширски териер" ще избледнява, според мен, докато не се оцени и сърцето му, не само кожуха му!