Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 21 December 2009 - 09:29 PM
...
Кое едно време? Аз не живея в едно време! Аз живея СЕГА!
Оттук нататък без клуб! По добре така засега! При тези условия на тоз клуб-частен!
Без четал на врата, моля! Но пък с кучета любими, без излишна тегоба насаждана!
То което има да става ще става, само смело и с добро и само напред!
Нищо няма да е все така . . .
Публикувано: 21 December 2009 - 09:37 PM
Добре би било да отидете на квалиф. вет - поне за стойностен преглед и качествени изследвания, въз основа на които да се постави правилна диагноза.
Стискам палци да е нещо временно или "каприз" от страна на Рой.
Ще се радвам, ако мога да помогна с нещо.

Благодаря на вас и на другите за мнението! Непременно ще се консултирам с ветеринар! Във връзка с това искам да попитам възможно ли е проблемът да не е на здравословна основа, а по- скоро на психологическа? Всмисъл такъв, на кучето да не ми е забавно, аз да не успявам да му привлека вниманието, или нещо такова. Разбрам че няма как да се разбере това от ваша страна чрез общуване във форума, по- скоро трябва да се види как аз се държа с него и дали правя достатъчно, за да му прикова вниманието по време на игра, но все пак ме интересува има ли такъв вариант- грешката да е в моя подход. Възможно ли е също така да се дължи на генетични предпоставки, ако родителите му не са били активно занимаващи се със спорт, ако са водили по- уседнал начин на живот, ако не им е обръщавано внимание в този аспект, възможно ли е на това да се дължи и неженалието му? Или пък на инат, ако правя нещо неправилно за него по време на игра? Опитвам се на го надъхвам и насърчавам повече, подвиквам му, бягам понякога с него, за да му е по- забавно и за да имаме по- силна връзка, да чувства, че аз контролирам играта. Може и това да не му харесва, може и да трябва да го оставям повече самостоятелно да се занимава?
Публикувано: 21 December 2009 - 09:42 PM
Публикувано: 21 December 2009 - 09:58 PM
Не съм имала никога Ам. Стаф, но познавам много хора, с тази порода и съм имала близък контакт с тези кучета. Кучетата са мн. темпераментни, много жизнени, много игриви, с много силен и борбен дух и с много силна връзка със собственикът си. Никога не биха отказали игра със своя собственик, даже напротив, сами ще го искат! Едва ли във Вас е причината, родителите му също не биха могли да са причина, за това му поведение, което Вие описвате. Сам казвате- "кучето се задъхва, като че не му стига въздух, изморява се бързо"- това според мен говори за здравословен проблем! Трябва преглед от компетентен лекар! Дано се окаже, че не съм права, ще се радвам Рой да е здрав!
Публикувано: 21 December 2009 - 10:54 PM

Публикувано: 21 December 2009 - 10:57 PM
Публикувано: 21 December 2009 - 11:14 PM
"Запомни, че никой на никого не може да бъде Учител, защото всеки, който провъзгласява себе си за Учител, всъщност провъзгласява волята си за власт.
Той иска другите да вървят по неговия път, след него, никога пред него.
Той иска да наруши естествения ход на нещата, според който всеки своя пътека си има и затова никой не може да върви по пътеката на някой друг.
Ето защо - няма по-големи престъпници от тези, които са се нарекли Учители", защото и няма по-голямо престъпление от това - да отклониш човека от собствения му път.
Запомни: има само един Учител и това е Животът. Всички други са самозванци."
ЯКО А> АЙДЕ ПАК АМИН!!!!
Обичам палачинки

п.п. Заменете думата "Учител" в горният текст със "Леля и Чичо" във вашият случай!
Публикувано: 21 December 2009 - 11:47 PM

Публикувано: 22 December 2009 - 10:25 AM
Да, за такива неща винаги е проявявал интерес. Любопитството като начало си му е голямо. Имам и котка, постоянно се опитва да играе с нея, гони я, подскача край нея, забавно му е, друг въпрос е, че тя като доста по- възрастна не и е до игри и закачки, камоли с куче! Реагира на щумове, като е в двора и някой да кажем изхвърли тежък отпадък в казана, който е от другата страна на улицата и Рой няма видимост към него, тъй като е в задния двор, реагира, настръхва, прилайва няколко пъти и се успокоява. Някои път като се прибира късно и отключвам вратата пак се събужда и започва да лае, отивам при нега, вижда че съм аз и започва да върти опашка и да ми носи играчки- винаги му откликвам! И да, проявавам сам интерес- винаги като слеза при него, което се случва доста често, започва да се радва, да пръхти и да ми подава топка, въженце с възли за игра, такива неща, каквито му оставя да се залисва чат- пат!
Публикувано: 22 December 2009 - 10:37 AM
Не съм имала никога Ам. Стаф, но познавам много хора, с тази порода и съм имала близък контакт с тези кучета. Кучетата са мн. темпераментни, много жизнени, много игриви, с много силен и борбен дух и с много силна връзка със собственикът си. Никога не биха отказали игра със своя собственик, даже напротив, сами ще го искат! Едва ли във Вас е причината, родителите му също не биха могли да са причина, за това му поведение, което Вие описвате. Сам казвате- "кучето се задъхва, като че не му стига въздух, изморява се бързо"- това според мен говори за здравословен проблем! Трябва преглед от компетентен лекар! Дано се окаже, че не съм права, ще се радвам Рой да е здрав!
Що се отнася до това, да ви споделя- който познава Рой и е имал контакт с него винаги е казва: Супер игриво куче, много му се играе, браво, много е жизнен! Това е и причината да мисля, че още нямам много силна връзка с него. Понякога идват приятели у нас, отиваме при него и им давам те да го позанимават, да поиграят с него, да го погалят, винаги под мой надзор, разбира се! Е товага се разтапя, чак на тях им омръзва да се занимават, но не и на него. Когато сме на полянка и има някой мои приятел с мен, или брат ми, винаги ги включваме и тях в играта, така той се развлича много повече. Обича като дойде външен за глутницата човек- мой приятел/приятелка, да покаже всичко, на което е способен. Тогава оставя впечатление у тях, че е много игрив. Но останем ли сами, или просто сами ли сме излезли, играта му трае половин час- смисленото занимание- хвърлене, носене, идване като го викам, такива неща. При игра с куче също е много занимателен, макар че предпочита боренето, пред тичането, защото чувства, че там има предимство. Най- близкото му куче е едно много добро и игриво дакелче. С него 2-мата могат да се занимват с часове! Дакелът отдавна не е на неговите колограми, но играят като равни, без никака борба за подчиненост- дакелът е мъжки. Като си тръгвам след играе с него, чак тогава го виждам, че се е уморил, иначе до тогава не е показвал никакви такива признаци. И това за запъхтяването се е случвало само когато бяга с мен. Виждал съм го да бяга много повече след друго куче, без да се отказва. Но не му стига борбеност и постоянство, само що се отнася до занимание с мен. Случвало се е да си играя с него, да му омръзне, да дава признаци на умора, но идва друго куче и сякаш до сега не е играл! Случвало се е да се получи добра тренировка с мен по обяд, вечерта да го заведа да си поиграе с дакелчето на другата полянка и има енергия, сякаш до сега е спал! За това си мисля, че може и аз да съм причината, може и да не правя нещо както трябва?! Иначе за ветеринар- ще го заведа, дано не е това проблемът. Но не знам дали ако проблемът съм аз, а не здравословно състояние, дали е основание за утеха?! И 2-та варианта не са добри за мен, да не говорим за него... Благодаря за мненията ви :)
Публикувано: 23 December 2009 - 09:27 AM
Рекс е на 3г. и 7м. , не е обучаван за битки и е мн. добър.
Не е абсолютно чист АСТ и е доста по-висок от 48см. Но всичи го разпознават като АСТ.
Моля, информирайте ме , ако го видите някъде. Предлагам солидно възнаграждение.
Здравейте,
Много съжалявам за това, което Ви се е случило. Как точно загубихте Рекс ?
Има ли някакви добри новини ?
Публикувано: 24 December 2009 - 10:02 PM

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"
Публикувано: 26 December 2009 - 10:49 PM
Рекс е на 3г. и 7м. , не е обучаван за битки и е мн. добър.
Не е абсолютно чист АСТ и е доста по-висок от 48см. Но всичи го разпознават като АСТ.
Моля, информирайте ме , ако го видите някъде. Предлагам солидно възнаграждение.
Здравейте,
Много съжалявам за това, което Ви се е случило. Как точно загубихте Рекс ?
Има ли някакви добри новини ?
Здравейте, Весела Коледа на всички! Тази година нашата Коледа не е мното весела.
докато го разхождах, избяга. Все още не искат да ни го върнат. Не знам какви хора са.
Прикачени снимки
Публикувано: 31 December 2009 - 11:37 AM
Публикувано: 04 January 2010 - 03:04 PM

Публикувано: 05 January 2010 - 12:54 PM

Той има и братя, които не лъжат и не му отстъпват като екстериор и излъчване. С такова родословие, няма как...