ще дойдете и вие на моята...

Не бих дошъл и на вашата, не се интересувам от изложбена кинология! Имате право за някои неща, но не съм съгласен със цялостния замисъл на кинологията, нека си я има, нека си спорат за красота. Но нека си въведът и физически изпитания, да го кажа "гейм тест" , макар това да е нещо съвсем различно в една друга среда. Но и тук може да намери приложение, с малко по- различен смисъл, селектирайте си, но не мързеливи и безволеви кучета, нищо че са 100% по стандарт. Психиката е от страшно голямо значение, поне за мен, не може така да се заклеймяват за "помияри" кучета, които нямат красиви уши! Красивите уши водят до дисплазия и сърдечни пороци! Предпочитам кучето ми да прави 2 часа въдичка и да прилича на парцал след това, вместо да му отрежа ушите, за да угодя на някои схванат съдия!
Явно все още не сте разбрал позицията ми
тук във форума...

Не ми е за цел да ви я резбера, но споделям някои от вижданията ви, които са ми направили впечатление. Не искам и да споря за нищо с никого, в случая видях явна несправедливост и двуличие, за това реагирах. Що се отнася до вас, продължавайте с позицията си, щом това сте избрали, дано има желания от вас ефект :)