Цитат
grisha:
Всички знаете кой са родителите на Арис, но аз бих искала да ви ги кажа още един път:
Майка - BRETA VON PELIA STAFF 2 - CAC, 1 - EXEL;
Баща - HADES OF ANGELS STAFF 3 - CACJ, 1 - CAC, 1 - BOB;
Единия тестис на Арис не падна, и си остана в корема му!!!! Нямаше никакъв шанс да се направи интервенция с която да се предизвика принудително падане на тестиса - единствения вариант - премахване!!!!!
Със всичките лекари - специялисти, с който говорех казаха, че 96 % от кучетата който се раждат с този проблем е ГЕНЕТИЧНО ПРЕДАДЕН ОТ СТРАНАТА НА БАЩАТА!!!!!
Ха,другото приятелче-grisha.
Кой каза,че : "96 % от кучетата който се раждат с този проблем е,
ГЕНЕТИЧНО ПРЕДАДЕН ОТ СТРАНАТА НА БАЩАТА!!!!!"?!
Хайде да проверим това с факти?!
Казвам това,защото пряко следях,
как се развиваха бебетата от
първото кучило от Дон в България.
Интересно как кучето участва и на
Световно - в бебешка възраст,
и на куп други изложби и има отлични оценки?
Нали знаете,че ако кучето е крипторх
на изложбите те отстраняват?!

Видяхме,че татко "ви" си има,
всички атрибути...
Да не би тогава да набеждаваме
Дон Кинг ъф Рингс?
http://www.king-of-r...des/DonKOR2.jpgПък може да кажете,че
са виновни Брета и Атина?
Явно всички стремглаво само плюете,
и то се вижда как се стремите да
рушите репутации на развъдници и хора,
занимаващи се с кинология много от преди
някои други.
Жалко защото едва ли кенълите ще се
трогнат от ваши думи.
Успех!

Жалко, хич не ми пука кой ще се трогне. Никой не плюя, аз моята позиция си я казах много отдавна, не ща и да спора. Не ме интересуват кенъли и изложби, просто имам мнение как може значително да се подобри породата, според мен поне. Не вярвам и на самите кучета да им навреди да има някаква физическа активност по изложбите, не само позьорщина! Не вярвам на кучето да му пука дали ще се изкаля малко или ще е с оплезен език през съдиите. А и хайвана това иска- не да му бъркат в гъза, устата и в ушите, все едно е на военна комисия, а да покаже какво носи в сърцето си. Аз бих се гордял с такова куче, не с шампион по красота. А и има ли спор за определена титла, тъй като аз не мога да разбера как един съдия ще определи едно куче като по- грозно или по- малко заслужаващо от друго, защо решението да не е следното- сложете ги на една трака, пуснете ги да бягат и да видим какво и колко сърце има в тях! Който се откаже- губи! Според мен е просто и най- вече здравословно и нужно за кучето. Не вярвам да навреди на някого! Поздрави!