Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (239 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски Стафордшир Териер Говорилня

#2532 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2010 - 04:01 PM

Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 02:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 02:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(bulldogmen @ Jan 23 2010, 11:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>

А това е за roughdog... ae_085.gif .

Дали някой от тези ще даде потомство с дисплазия или сърдечни пороци?! Благодаря ви за клипчето, според мен добре е всяко куче да може поне половината от тези неща, за да не губи връзката с природата си и за да не робува на прищевките на стопаните си!

Убий ме,ако в този клип има поне,
един Амстаф ae_085.gif

Още по- зле!

След като клеветиш труда на доста хора,
тогава що не си взе питбул,бе мен?!

#2533 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 23 January 2010 - 04:59 PM

Ок, на всички ни стана ясно какво умеят питбулите. Но аз лично не смятам, че АСТ трябва да се сравнява с пит. Пита е експлозивна, доминираща, и хипер енергична порода. Определено доста голяма част от питбулите проявяват агресия към собствения си вид. АСТ е порода, която има и трябва да има по-спокоен характер. Да, АСТ са енергични, игриви и издържливи кучета. Но не можем да очакваме да бъдат толкова издържливи колкото питбул, най-малкото заради различните им анатомични особености. АСТ има широк и дълбок гръден кош и по-тежка конструкция на тялото, заради което не са толкова издържливи и пластични колкото един 20кг питбул. Да, АСТ може да участва в състезания по Weightpull или висене на въже и т.н., но изобщо не може да става дума за сравнение с възможностите на един питбул. АСТ е куче, което е приспособено да бъде и едно семейно куче - добър е с хора, с деца, разбира се и с други домашни животни. Не казвам, че автоматично питбулът НЕ МОЖЕ да се впише в тази картинка. Но определено пита не е куче, което може да се отглежда от всеки, камо ли да се отглежда с други домашни животни.

#2534 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 05:13 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 02:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 02:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 02:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(bulldogmen @ Jan 23 2010, 11:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>

А това е за roughdog... ae_085.gif .

Дали някой от тези ще даде потомство с дисплазия или сърдечни пороци?! Благодаря ви за клипчето, според мен добре е всяко куче да може поне половината от тези неща, за да не губи връзката с природата си и за да не робува на прищевките на стопаните си!

Убий ме,ако в този клип има поне,
един Амстаф ae_085.gif

Още по- зле!

След като клеветиш труда на доста хора,
тогава що не си взе питбул,бе мен?!

Защото единственият начин, по който може да ми се гарантира, че си взимам истински питбул е незаконен! А ти защо не спреш да ме критикуваш и да си правиш необосновани изводи?! Предпочитам стафа, защото нямам опит да се справя с питски характер. Не мога да кажа, че имам опит дори за стаф, но го предпочитам поради добрата му и лесна социализация, приятелското му и миролюбиво отношение към обкръжаващия свят, силата и красотата му и сходния му с този на питбул характер, естествено по- опитомен и благ!

#2535 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 05:30 PM

[quote name='Vesela_5' date='Jan 23 2010, 01:45 PM' post='753875']

И да имаше родословие- нямаше да го водя на изложби, нямаше да продължавам рода му, нямаше да очаквам някой да го оценява, вместо аз да си го обичам такъв, какъвто е. Не ми трябва родословие черно на бяло по ред причини. Най- важната е защото не искам кучето ми да го продъжи, не бих го пуснал на женска, колкото и добра да е тя. Причини: 1) не мога да отговарям за 10 малки, няма как да съм сигурен, че те ще получат условията, които заслужават; 2) кучето ми не притежава толкова борбеност и упоритост, което според мен е дефект. Не искам да отговарям пред хора, които ще си вземят малко от Рой и ще дойдат да ми се оплакват: "Не можах да подготвя кучето си за изложба и то не ми донесе награда, защото не искаше да изпълява тренировъчния ми режим и за това не изглеждаше оптималко добре физически! Ти си виновен, защо ме излъга, това не е типично за стаф" Обичам кучето си, за мен то е най- красивото и доброто! Знам че някои неща в характера му не са както трябва, но с повече усилия от моя страна се получават нещата! Всеки ден ме радва с държанието си и добрината си. Има прекраснен благ характер и много любящо сърце, това компенсира липсата му на упоритост! Не бих се разочаровал от него за нищо на света, но ако някой ден някой ми каже, че тъй като кучето ми няма нужния характер, няма да бъде продължител на рода, ще го разбера! Само лъвът, който може да ловува продължава рода, това е естествения подбор, така природата казва думата си! Всяка неправилна човешка намеса не носи нищо добро!

#2536 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 06:10 PM

Но си ми доста интересен индивид ab_041.gif
Със всеки следващ постинг си противоречиш.
Забележи това :
Цитат
добрата му и лесна социализация, приятелското му и миролюбиво отношение към обкръжаващия свят

в следващия момент твърдиш това :
Цитат
кучето ми не притежава толкова борбеност и упоритост, което според мен е дефект

Май бъркаш и анатомичните и историческите
предназначения на АСТ с/у ПИТБУЛ.
На АСТ за какво му е борбеност и упоритост,
да ти влачи детето по улиците ли?!
Както каза Весела,АСТ е ОТЛИЧНО семейно
куче,забрави за тези лъвове,бойци и нинджи,
след като гледаш АСТ.Те са си достатъчно
силни и спортни животни.Замисли се на какво
би се дължало това?Защо други собственици
не се оплакват от същите неща?!
Защо не се обадиш на величавия развъдник
да го попиташ?Мисля,че във връзката имаше
много близък имбридинг.Не мислиш ли че това
израждане на кучетата влияе в/у нормалното
развитие и психика?!

Много важен факт за това:
Цитат
не бих го пуснал на женска, колкото и добра да е тя.

Много високомерно изказване,това никога няма
и да стане,защото колкото и добра да е женската,
собственика ще отиде при Шампиона,няма да търси
неценни гени. ae_085.gif

#2537 Потребителят е офлайн   grisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 06:55 PM

Повярвайте ми аз вообще нямах желание да пиша за проблема на Арис, защото знаех, че ще има нападателни постове и ненужни провокаций!!!! Като всеки от вас страшно много обичам кучето си и незнам защо се изписаха толкова зли думи!!! Не го пожелавам на никой, нека кучетата на всики бъдат живи и здрави!!!!
Отдавна приех това което се случи на животинчето ми, и не беше нужно някой от вас да нападат толкова яросно!!!!!!
Единствената причина поради която разказах КАРЙНО НЕПРИЯТНАТА случка с Арис е просто защото реших, че този проблем не е хубаво да се окрива и пази в тайна!!!!!
Бих искал само да добавя, че когато някой споделя БОЛКА това в никакъв случай не означава, че трябва да се сложи и сол в раната - НИКАК НЕ Е ПРИЯТНО!!!!
Благодаря най-искренно на ИЛКО и МИЛА , който ми дадаха голяма морална подкрепа!!!!!
Едно куче може да бъде много по човечен от човеците, много по снисходителен и добросърдечен!!!! Това което се случи може само да ме накара да го обичам повече! Надявам, се че лошите моменти отминаха и от тук на там да имаме само приятни моменти заедно!!!!!!
User's Signature

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"

#2538 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 06:56 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Забележи това :
Цитат
добрата му и лесна социализация, приятелското му и миролюбиво отношение към обкръжаващия свят

Цитат

развитие и психика?!

Цитат

неценни гени. ae_085.gif

Мда, приличаме си с теб по високомерните изказвания! Само за разлика, че на мен като ми се направи основателна забележка го разбирам, при теб не виждам да е така. Както има различни кучета, така има и хора говеда. Много ги разбираш човек, много ме кефиш, удивявам се на разбраността ти, кефи ме как нищо не ти влиза в главата! За това мисля да не ти отговарям на гениалните слова, напиши учебник, няма да го прочета!

#2539 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 07:39 PM

Цитат(grisha @ Jan 23 2010, 06:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Повярвайте ми аз вообще нямах желание да пиша за проблема на Арис, защото знаех, че ще има нападателни постове и ненужни провокаций!!!! Като всеки от вас страшно много обичам кучето си и незнам защо се изписаха толкова зли думи!!! Не го пожелавам на никой, нека кучетата на всики бъдат живи и здрави!!!!
Отдавна приех това което се случи на животинчето ми, и не беше нужно някой от вас да нападат толкова яросно!!!!!!
Единствената причина поради която разказах КАРЙНО НЕПРИЯТНАТА случка с Арис е просто защото реших, че този проблем не е хубаво да се окрива и пази в тайна!!!!!
Бих искал само да добавя, че когато някой споделя БОЛКА това в никакъв случай не означава, че трябва да се сложи и сол в раната - НИКАК НЕ Е ПРИЯТНО!!!!
Благодаря най-искренно на ИЛКО и МИЛА , който ми дадаха голяма морална подкрепа!!!!!
Едно куче може да бъде много по човечен от човеците, много по снисходителен и добросърдечен!!!! Това което се случи може само да ме накара да го обичам повече! Надявам, се че лошите моменти отминаха и от тук на там да имаме само приятни моменти заедно!!!!!!

Разбира се!
Иначе кучо е прекрасен,много хубава глава
носи от татко си!Нека ви радва! wub.gif

#2540 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 08:08 PM

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2541 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 09:21 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 04:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Забележи това :
Цитат

Цитат

развитие и психика?!

Цитат

неценни гени. ae_085.gif

Ясно е, че имаме различни позиции, само че аз твоята така и не съм я разбрал и определено вината не е в мен, ти така и нищо конктретно не си казал?! Задаваш въпроси, чакай и аз на теб да ти задам тогава. Добре е да ми отговориш. Щом мислиш, че на стафа не му трябва упоритост, защо не му туриш панделка и не го разкарваш в дамска чанта? Защо според теб природата го е създала с тези внушителни пропорции, които твърдиш, че аз бъркам? Май и ти си от тия дето се кефат само на картинки! Като мислиш, че на едно куче не му трябват тези качества, които аз защитавам, значи удобряваш това, което хората направиха на булдога? Така ли е- хареваш куче- изтривалка? Поправи ме ако греша, но колкото и тъп да ме мислиш, няма как да отречеш, че ти го каза: "На АСТ за какво му е борбеност и упоритост,
да ти влачи детето по улиците ли?!" Кофти за теб, че свързваш тези качества само с лошо. Не знам, но аз харесвам качествата борбеност и упоритост, тъй като те биха ме направили истински силен и можещ човек, според мен това не е порок. Но ти повече знаеш! Айде отговори сега на моите въпроси, ако смяташ ,разбира се, че такъв като мен- с толкова по- ниско ниво от твоето, заслужава думите ти?

#2542 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 09:30 PM

Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ясно е, че имаме различни позиции, само че аз твоята така и не съм я разбрал и определено вината не е в мен, ти така и нищо конктретно не си казал?! Задаваш въпроси, чакай и аз на теб да ти задам тогава. Добре е да ми отговориш. Щом мислиш, че на стафа не му трябва упоритост, защо не му туриш панделка и не го разкарваш в дамска чанта? Защо според теб природата го е създала с тези внушителни пропорции, които твърдиш, че аз бъркам? Май и ти си от тия дето се кефат само на картинки! Като мислиш, че на едно куче не му трябват тези качества, които аз защитавам, значи удобряваш това, което хората направиха на булдога? Така ли е- хареваш куче- изтривалка? Поправи ме ако греша, но колкото и тъп да ме мислиш, няма как да отречеш, че ти го каза: "На АСТ за какво му е борбеност и упоритост,
да ти влачи детето по улиците ли?!" Кофти за теб, че свързваш тези качества само с лошо. Не знам, но аз харесвам качествата борбеност и упоритост, тъй като те биха ме направили истински силен и можещ човек, според мен това не е порок. Но ти повече знаеш! Айде отговори сега на моите въпроси, ако смяташ ,разбира се, че такъв като мен- с толкова по- ниско ниво от твоето, заслужава думите ти?

Мисля,че обществото живее в 21 век,и полужението
е също както и с питбулите-да ги пускаме да се бият
с мечки или бикове предлагаш?!
Не съм казал да му "тургаш" пандели и дамски чанти.
Сега последно не разбрах това борбеност и упоритост,
Цитат
тъй като те биха ме направили истински силен и можещ човек

за себе си или за кучето говориш?!
Теб-да,на кучето му е необходимо само сърце,
не борбеност и упоритост.Те си го имат. ae_085.gif

#2543 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 23 January 2010 - 09:43 PM

Определено асоциирам "борбеност и упоритост" с породата Американски Питбул Териер... А ти знаеш ли за какво им е трябвала тази борбеност и упоритост на кучетата едно време? А сега за какво им е? Като се сбие кучето ти с някое друго инцидентно, как ще се справиш със ситуацията, ако кучето ти е прекалено борбено и упорито?! Бих добавила, че АСТ е порода, която ТРЯБВА да е много добре социализирана и приспособена към съвременният начин на живот. И всички собственици на АСТ, включително и ТИ, трябва да помагат за положително популяризиране на породата. Не разбирам защо отъждествяващ своите качества (упоритост и т.н.) с кучето си. Че ти и болонка да имаш, пак можеш да си бъдеш борбен и упорит човек. Не забравяй, че преди време тези кучета са се използвали за борби с какви ли не зверове - бикове, мечки, кучета... Сега трябва света да види другата страна на тези кучета - същества с прекрасен характер, вярност, лоялност, любов към децата, дружелюбност към хора и животни и силна привързаност към стопанина. Нека това бъде мотото на АСТ. За да не стане някой ден както стана в Канада, Германия... забраниха отглеждането и притежаването на тази прекрасна порода. Кучето е спътник и приятел на човека от векове, нормално е с промяната на предназначението му, да настъпи промяна и в характера.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2544 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 09:44 PM

Bluray_dog,няма спомена нещо за учебник от теб,ако напишеш,още от сега си заплювам една бройка към Пловдив ab_041.gif

А иначе roughdog благодаря,че изказа такова мнение за мен - ''пич'' ud_009.gif ab_041.gif

ПС. bulldogomen,ама ти ако искаш и снимки и на други плавници може да постнеш ab_041.gif
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#2545 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 10:51 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 08:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Мисля,че обществото живее в 21 век,и полужението
е също както и с питбулите-да ги пускаме да се бият
с мечки или бикове предлагаш?!
Не съм казал да му "тургаш" пандели и дамски чанти.
Сега последно не разбрах това борбеност и упоритост,
Цитат
тъй като те биха ме направили истински силен и можещ човек

за себе си или за кучето говориш?!
Теб-да,на кучето му е необходимо само сърце,
не борбеност и упоритост.Те си го имат. ae_085.gif

Явно не разбираш тези качества, както мен! Не знам защо сега изкара, че съм и за битките с кучета, нещо клеветиш ми се струва? Не знам защо бъркате упоритостта и силния дъх с липса на социализация също? Но мой си проблем.

#2546 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 11:03 PM

Цитат(Vesela_5 @ Jan 23 2010, 08:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Определено асоциирам "борбеност и упоритост" с породата Американски Питбул Териер... А ти знаеш ли за какво им е трябвала тази борбеност и упоритост на кучетата едно време? А сега за какво им е? Като се сбие кучето ти с някое друго инцидентно, как ще се справиш със ситуацията, ако кучето ти е прекалено борбено и упорито?! Бих добавила, че АСТ е порода, която ТРЯБВА да е много добре социализирана и приспособена към съвременният начин на живот. И всички собственици на АСТ, включително и ТИ, трябва да помагат за положително популяризиране на породата. Не разбирам защо отъждествяващ своите качества (упоритост и т.н.) с кучето си. Че ти и болонка да имаш, пак можеш да си бъдеш борбен и упорит човек. Не забравяй, че преди време тези кучета са се използвали за борби с какви ли не зверове - бикове, мечки, кучета... Сега трябва света да види другата страна на тези кучета - същества с прекрасен характер, вярност, лоялност, любов към децата, дружелюбност към хора и животни и силна привързаност към стопанина. Нека това бъде мотото на АСТ. За да не стане някой ден както стана в Канада, Германия... забраниха отглеждането и притежаването на тази прекрасна порода. Кучето е спътник и приятел на човека от векове, нормално е с промяната на предназначението му, да настъпи промяна и в характера.

До сега не съм виждал по- добродушно и мило куче от моето! Смятам, че и самият аз съм повлиял за това с начина си на възпитание, така че, моля те само не прави и ти грешката да мислиш, че защитавам варваското разбиране за тези качества( упоритост и т.н.) ! Жалко, че асициираш тези качества само с АПБТ. Не знам как едно ловно куче без тези качества би се справило с целта си?! Разбирам и добрите ти чувства, но според мен да кажеш, че на АСТ не му трябват тези качества, е грешка. Под упоритост и борменост аз разбирам най- вече да не се отказва при по- силно натоварване. Всмисъл воля за спорт и занимание, без да губи фокус и съсредоточеност. Това имам предвид, не ме изкарвай противник на процеса на издигане на пиедестал на добротата на стафа. Обичам тази порода, просто мнението ми е, че е хубаво да се насърчава неговата сила и издръжливост, да се прави всичко възможно кучето да е колкото се може по- физически активно, да не се отдава предимство само на екстериора, защото няма ли воля, няма и екстериор. Това разбирам аз, дано не извлечете от този контекст пак някой упрек към мен, че едва ли не защитавам безцелното трепане по битки! Поздрави и надявам се разбирате за какво се боря- спортът е здраве! За спорт обаче си трябва воля и упоритост. Да видим после ще има ли дисплазия при немска овчарка и стаф! Дано разбирате добрите ми намерения! Всичко добро!

#2547 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 11:05 PM

Цитат(LilTed @ Jan 23 2010, 08:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bluray_dog,няма спомена нещо за учебник от теб,ако напишеш,още от сега си заплювам една бройка към Пловдив ab_041.gif

А иначе roughdog благодаря,че изказа такова мнение за мен - ''пич'' ud_009.gif ab_041.gif

ПС. bulldogomen,ама ти ако искаш и снимки и на други плавници може да постнеш ab_041.gif

Моля, надявам се оценяваш галантността ми!

#2548 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:03 AM

Понеже видях,че се поздравявате на различни
теми,хайде и аз да ви отлюпя един поздрав:
ЖИВИ И ЗДРАВИ ae_085.gif

#2549 Потребителят е офлайн   Gu6kov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:27 AM

Тука работата е сериозна ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

#2550 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:40 AM

Дошъл си - благодаря, отишъл си си - мноого благодаря... ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2551 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:49 AM

Цитат(bulldogmen @ Jan 24 2010, 01:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Дошъл си - благодаря, отишъл си си - мноого благодаря... ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Стабилен пичага си,личи си от постовете,
някой път можеш да вземеш животните -
сръбски,и да се почерпим някъде! ae_085.gif

• (239 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема