lidiya, в 14 December 2011 - 09:24 PM, написа:
И защо? Може би за "Х" кученцето са положени по-малко труд, и не е толкова на сърце ли?
Аз ежедневно получавам обаждания от сорта: имате ли нещо бракувано или нещо застояло, да е по-евтиничко.
Да имам плюшени играчки от мойто детство ама и тях не подарявам, защо и на тях си държа. Нещо съвсем изтрещявате. Плюшени играчки ли произвеждате или пласмаови посуда на конвейр?! С ширпотреба ли се занимавате? Какви бракове ви гонят? Живи същества създаваме нуждаещи се от дом, обич, грижи и средства за добруването им. На мен си ми е мило всяко и какво от това, че природата ме победила

.
Да непростимо е да се създават умишленно кучета с генетични увреждания, да, не това е приоритет на кинологията, но да има изненади неприятни във всеки развъдник, 
Природата е мощен и непобедим противник,

и да, нормално е честно да се каже истината на новия собственик и да, куче не се подарява, това е отговорност и първата стъпка е да докажеш, че имаш възможност да му посрещнеш нуждите.
БРУЦЕЛОЗА
Във връзка с регистриарния местен случай на БРУЦЕЛОЗА тип СнегурАчка, Ви информираме:
Бруцелозата е остро заразно заболяване, което се причинява от микроорганизми (бруцели), които се отделят с урината, млякото, околоплодната течност и други секрети от домашни животни (крави, кози, свине), гризачи и кучета. Бруцелите се съдържат и в месото, където попадат по кръвен път. С отделянията на болните животни се заразяват пасища, обори и водоеми.
Човек може да се зарази чрез консумация на непреварено мляко, недостатъчно термично обработено месо, при пряк контакт с болни животни или замърсени от тях повърхности или чрез вдишване на заразен оборски прах.
Клиничното протичане на бруцелозата у човека е разнообразно поради сформирането на огнища в различни органи и системи – костно-мускулна, пикочо-полова, нервна система, сърдечно – съдова и други. Наблюдават се бронхити, миокардити, менингити и менингоенцефалити, ставни поражения.
Профилактика на заболяването:
1. Да не се консумира непреварено мляко, не добре узряло сирене и недостатъчно термично обработено месо.
2. Да не се пие вода от непроверени водоизточници.
3. Да се измиват обилно плодовете и зеленчуците за консумация в суров вид.
4. Хранителните продукти да се съхраняват на места, недостъпни за гризачи.
5. Да се извършва ежедневна дезинфекция в помещенията, където се отглеждат животни.
6. След обслужване на животните, ръцете да се измиват и дезинфектират.
7. Да се използва отделно работно облекло при обслужване на животните.