Да се влее в какво? Няма смисъл да се налива и налива нова кръв в България, при условия че тия кучета НЯМА да са български.. Нито ще имат нормално БЪЛГАРСКО поколение с нормални български родословни документи. Изобщо нищо няма да става по НОРМАЛНИЯ начин.
Абе щом като на "големите босове" в породата от нашата страна "не са им нужни" мойте и вашите кучета, ние
пък за какво да се натискаме и да се мъчим нещеш ли да сме част от "техният клуб", "тяхната развъдна програмка",
"техните амбиций за покоряване на германските рингове", "техните мераци за световни класирания" и така нататъка?
Кой как може ще се оправя и където иска ще регистрира или преотстъпва кучетата си, но няма как да се откаже от тях!
В момента, който такива комплексирани и впили се в "кокала" наречен национален клуб люде, започват да пречът на
мен и другите желаещи да отглеждат и развъждат породата на територията на страната ни, за мен не съществува
повече никакво желание за защитаване на националния интерес в тази порода. Аз не се смятам за изменник!