Работно НОК
Публикувано: 03 January 2010 - 09:34 PM

Публикувано: 03 January 2010 - 09:37 PM

Тези ,които успокояваш като моя компания,са хора ,с които сме работили заедно.
Galiadogs, в предният си пост съм подчертал,че целта ми не е да се заяждам,напротив.
Може и да си добър треньор,не знам.
Но знам,че е срам за всеки уважаващ себе си познавач на материята IPO да сложи документ с 163 точки -IPO 1.
Факт е също и начина на ДАРЯВАНЕ от БРФК-фактори на всякакъв вид сертификати-за съдии,за тренери и за кви ли не други "специалисти" по кучкадарство.
Пак повтарям НИЩО ЛИЧНО.ПРОСТО КОНСТАТИРАМ...и питам.
Благодаря за отговора.
Публикувано: 03 January 2010 - 09:37 PM
Ами аз помолих да уважаваме труда си,ама явно плюенето е по-лесно....................
Публикувано: 03 January 2010 - 09:39 PM

Galiadogs, в предният си пост съм подчертал,че целта ми не е да се заяждам,напротив.
Но знам,че е срам за всеки уважаващ себе си познавач на материята IPO да сложи документ с 163 точки -IPO 1.
Факт е също и начина на ДАРЯВАНЕ от БРФК-фактори на всякакъв вид сертификати-за съдии,за тренери и за кви ли не други "специалисти" по кучкадарство.
Благодаря за отговора.
Аз пък си мисля че е достойно за уважение да публикуваш най-ниския си резултат,при положение че имаш доста по-висок,действа отрезвяващо

Публикувано: 03 January 2010 - 09:43 PM
Публикувано: 03 January 2010 - 09:44 PM

T.е. искаш да кажеш , че на куче , което не е покрило минималният брой точки за IPO1 може да му се издаде диплом или аз нещо не разбрах от темата ?
Публикувано: 03 January 2010 - 09:48 PM

Благодаря за отговора.
Аз пък си мисля че е достойно за уважение да публикуваш най-ниския си резултат,при положение че имаш доста по-
висок,действа отрезвяващо

Отрезвяващо за кого, май и аз нищо не разбирам от темата....
Публикувано: 03 January 2010 - 09:53 PM

T.е. искаш да кажеш , че на куче , което не е покрило минималният брой точки за IPO1 може да му се издаде диплом или аз нещо не разбрах от темата ?
Не съм казал това,казвам че познавам въпросното куче и въпросния треньор,МНОГО ДОБРЕ,и най малкото е некоректно да се плюе по един човек,за да се изрази негативно отношение към друг човек или група от хора или организация или каквото и да било там.Аз не съм съдия за да отсъждам или да давам сертификати.Но ако за някои работата с кучетата е хоби,за мен е професия и начин на живот,и съответно ИМАМ ПРЕТЕНЦИИ ЧЕ И АЗ ПОНАЗНАЙВАМ НЯКОЙ НЕЩА.ДАНО СИ МЕ РАЗБРАЛ ПРАВИЛНО

Публикувано: 03 January 2010 - 09:55 PM

Публикувано: 03 January 2010 - 09:55 PM
Ашкулсум...избутахте темата

Честита Ви нова година,да сте живи и здрави и пак не разбрах..АБЕ СЪС 163 ТОЧКИ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ГРАБНЕ ИПО ИЛИ НЕ?

Умният начин да се държат хората пасивни и послушни, е да се сложат ясни граници за спектъра от допустими мнения и да се разреши широко обсъждане вътре в тези граници, като дори се окуражават най-критичните и дисидентски възгледи. Това дава на хората чувството, че имат свобода на мисленето, докато през цялото време основанията на системата се подсилват посредством ограничаването на обхвата на обсъждането.
Ноам Чомски
Публикувано: 03 January 2010 - 09:58 PM

Честита Ви нова година,да сте живи и здрави и пак не разбрах..АБЕ СЪС 163 ТОЧКИ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ГРАБНЕ ИПО ИЛИ НЕ?
С това мен ли имаш впредвид????????????????
Публикувано: 03 January 2010 - 10:02 PM

За точките не знам,но с много работа ще го грабнеш

Публикувано: 03 January 2010 - 10:14 PM
Какво означава това ли?Това означава,че нищо не е по правилата,че се пръкнаха десетки набедени треньори, сертифицирани от комисия съставена от хора които си нямат хал хабер от дресура.
От доста години съм в тези среди и ми е чудно как Камен Литов,Иван Димитров и Андон Тодоров !? могат да издадат сертификат
Ами аз да питам ,ако не те,кой тогава да издаде сертификат в БГ?Ти ли vonpav,дето изобщо не знам кой си и не съм те чувал.Управителния съвет на БРФК може да са всякакви, корумпирани,прости,олдскуладжии,интересчии,но те са лицето на кинологията в бг.Те създават правилата.Ако отидеш в FCI и питаш за Камен Литов,ще отговорят че той е представителя на FCI в БГ.(ако мога така да се изразя) Но ако отидеш и питаш кой е vonpav,съм сигурен че няма и да са чували за тебе.Не е ли така?Кой си ти,и с какво си значим за спортната дресура в БГ?Някакви постижения,колко кучета си подготвил и представил на ИПО?Ако всичките постове които написа с този мазнярско-предизвикателен тон,са породени от несъгласието и омразата ти към управителния съвет на брфк, а ти си го изкарваш на човек който се е доказал като треньор и е в челната тройка на БГ,ходи се гръмни някаде,защото хора като теб са по вредни за кинологията и от БРФК.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 03 January 2010 - 10:19 PM
Galiadogs,не го приемай като заяждане,напротив.Зададох този въпрос с ясното съзнание и убеденост,че в България "совите не са това което са"
Какво означава това ли?Това означава,че нищо не е по правилата,че се пръкнаха десетки набедени треньори, сертифицирани от комисия съставена от хора които си нямат хал хабер от дресура.
От доста години съм в тези среди и ми е чудно как Камен Литов,Иван Димитров и Андон Тодоров !? могат да издадат сертификат

Кой ги опълномощи за това и каква е тяхната компетентност по отношение на работата?
В по горен пост Nomad констатира:
Еми затова Nomad...защото всичко в БГ е менте,като започнем от самопровъзгласилите се изпитващи капацитети,и стигнем до култивираните от тях кадри....и документите на килограм с щемпъл БРФК,удостоверяващи "компетентност"(в кавички).
Към Galiadogs,пояснявам добронамерено.Нарочно зададох към нея този въпрос,защото в сайта и се натъкнах на необяснимо за мен безхаберие по отношение на непознаването правилника за IPO.

Това не би било толкова шокиращо,ако кучето взело IPO 1 със 163 точки,не бе кучето на самия СЕРТИФИЦИРАН от БРФК специалист по обучение Galiadogs!?
Факт е,че този документ е публикуван и на сайта на самия тренер.Това според мен е недопустимо и показва едно...НЕПОЗНАВАНЕ НА МАТЕРИЯТА.
За съжаление картинката е такава не само при Галя.Занижения контрол,шарлатанщината,шуробаджанащината и безхаберието в БРФК дадоха своите ялови плодове...неприятно,жалко но ФАКТ...за съжаление.
Още веднъж към Галя:
Нищо лично треньоре!
Но куче със 163 точки няма как да мине(поне на простосмъртен).Всички сме равни,но някои май сме по равни.ФАКТ!...Май наистина в България сме с ниска,ама с мнооого ниска киноложка култура (това са твои думи,Галя).

Благодаря за отговора.
Публикувано: 03 January 2010 - 10:44 PM
1 място - Нюман(грьонендел, водач Румен Колев)
2 място - Рея(НОК, водач Иван Танев)
3 място - Дейзи(НОК, водач Галя Конзова)
4 място - Анаконда(американски стафордшир териер, водач Александър Илиев)
5 място - Дино(американски стафордшир териер, водач Александър Илиев)
За трети път ако някой не е разбрал-кучето Дейзи не е защитило ИПО с тези 163 точки,но на 06.04.2008г. на изпит ИПО има 246 точки и това е достатъчно да защити ИПО 1
А дипломата от състезанието е сложена в сайта защото това е документ за първото и участие на състезание-точките и от този дебют не са много,но бих искала да знам вашите кучета кога са се явявали на състезания и какви постижения имат.Защото аз лично съм присъствала на всички тези събития макар и като зрител и съм видяла наживо какво правят кучетата,водачите им и как се съди.
Публикувано: 03 January 2010 - 10:51 PM
Когато става въпрос за изпит по ИПО, кучето трябва да покрие 70% от изискванията във всеки раздел на изпита. т.е. да получи по 70 точки от възможни 100 във трите раздела - послушание, защита и следа. 3х70=210т. Значи няма как куче, което е постигнало резултат по-малък от 210 точки да получи сертификат за защитено ИПО.
На състезание обаче едно куче може да се нареди в крайното класиране стига само да не бъде дисквалифицирано, т.е. достатъчни са му на теория 3 точки, по една във всеки раздел (послушание, защита, следа). На състезание никой не отива за да получи сертификат за работни качества, а за да се пробва, състезава и т.н. Схванахте ли тънката разлика господа?! Или пак имате какво да кажете?! Ясно е, че сте големи "разбирачи" и че отдавна гледате кучета, но вземете да си учите кучетата за ИПО, явявайте се на ИПО, без значение състезание или изпит, и чак след това говорете толкова много! Тогава може и да спрете да говорите глупости. Но ясно е, че е по-лесно да се говори и много по-трудно да се действа. Вие изглежда сте от онези, които само говорят, обаче иначе разбират от всичко. И вместо да се опитате да научите нещо от хората, които действат, вие ги нападате и си мислите, че сте голяма работа... Уви не сте. За ИПО се изисква много много много повече от приказки. Ето, че най-накрая намерихте отговора, който търсехте..... Но всички знаем, че вие всъщност не търсехте никакъв отговор, а чисто и просто си се заяждахте и то неподготвени.... Е, сбъркахте човека!
Публикувано: 03 January 2010 - 11:01 PM
1 място - Нюман(грьонендел, водач Румен Колев)
2 място - Рея(НОК, водач Иван Танев)
3 място - Дейзи(НОК, водач Галя Конзова)
4 място - Анаконда(американски стафордшир териер, водач Александър Илиев)
5 място - Дино(американски стафордшир териер, водач Александър Илиев)
За трети път ако някой не е разбрал-кучето Дейзи не е защитило ИПО с тези 163 точки,но на 06.04.2008г. на изпит ИПО има 246 точки и това е достатъчно да защити ИПО 1
А дипломата от състезанието е сложена в сайта защото това е документ за първото и участие на състезание-точките и от този дебют не са много,но бих искала да знам вашите кучета кога са се явявали на състезания и какви постижения имат.Защото аз лично съм присъствала на всички тези събития макар и като зрител и съм видяла наживо какво правят кучетата,водачите им и как се съди.
Най-после,някой да го обясни правилно.......................ЧЕТЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Публикувано: 03 January 2010 - 11:02 PM

За незнаещите,ГАРД-МАЛИНОА И ДЕЙЗИ-НОК..................
Публикувано: 03 January 2010 - 11:08 PM
Значи с 163 т НЕ МОЖЕ

В нито един пост ,никой не е казал че може.Просто ти сбърка сертификат с диплома от състезание

А за точките 3 по 70,равно на 210 минимум