Невероятното куче Чико търси постоянен дом
Публикувано: 28 December 2008 - 01:00 PM
След близо два часа претърсване на Южния парк, след разпитване на всеки човек дали е виждал днес черно куче с три крака, двете с Didiqn решихме за последно да поогледаме бензиностанция Еко на ул. Сребърна. Мой познат от парка ми беше казал, че е виждал кучето да идва в парка от тази посока.
Веднага забелязахме кучето отпред и тъкмо един мъж го вкарваше в малка постройка. Ето фактите от разговора с мъж на име Иван от бензиностанцията:
1.Относно отрязания крак на кучето действително, кучето е било нападнато от мъж, използвал своя питбул като оръжие. Мъжът живее в кв. Гоце Делчев. Черното куче се е отървало тогава само с разкъсан крак, защото му е помогнал страничен човек.
Забележка 1: Бях писала, че е било нападнато от повече кучета, за което се извинявам. Подвели са ме с инфото, и аз вас. Ще се старая занапред да проверявам по-внимателно информацията, която получавам.
Забележка 2: Навсякъде където стане дума ще пиша - Не е виновно кучето от порода питбул, а неговият собственик.
2.За новия му проблем с нестабилността в другия заден крак преди повече от месец, на бензиностанцията жена с мерцедес е прегазила нарочно кучето. Премазана му е била цялата задница, целия таз. От бензиностанцията казаха, че е нарочно, защото кучето е било пред колата, тя го е виждала и въпреки това е минала през него. Мислели са да го евтаназират, но все пак решили да опитат. Оттогава досега кучето е претърпяло 4 операции. Състоянието му в момента е повече от задоволително, предвид тежестта на травмата.
3.Кучето в момента е на 2 години, казва се Черньо, има паспорт издаден от Българо-германска помощ за животните, ваксинирано и кастрирано.
4.Операциите на таза са извършени с помощта на Българо-германска помощ за животните, от тази организация носят храна на място за него, както и за други кучета в района.
Специални благодарности за:
Станимир и Иван, служители от бензиностанция Еко, ул. Сребърна, които обичат кучето много и се грижат добре за него. Кучето седи и спи на топло вътре при тях (В парка си прави само разходки за общуване и игра). Без такива хора, оптимизмът ми би се сринал на секундата.
Клиника Син кръст, които бяха готови да приемат кучето веднага с предимство.
Didiqn и нейният съпруг, който чакаше на повикване с кола.
Д-р Веселин Цветанов, прекрасен ветеринарен лекар от кв. Хладилника и Човек с голямо сърце, също чакаше днес на повикване за този случай без да поставя ограничения и условия.
Всички съфорумци, които бяха съпричастни към случая и бяха готови да помагат.
Тюх, съжалявам само, че не си взех фотоапарата ама се бях приготвила с едно одеяло да пренасям упоено куче ;)
Одеалото оставих на кучето да си лежи на него. Предложих финансова подкрепа, но хората на Черньо отказаха.
Темата може вече да се метне в Разкази с чуден край :blink:
Публикувано: 28 December 2008 - 02:16 PM
Съжалявам за минорния пост, но това е положението.
Публикувано: 28 December 2008 - 05:04 PM
Допреди няколко часа знаехме само, че на кучето вероятно му трябва помощ. Сега знаем, че то направо е върнато от оня свят с много усилия. Знаем също, че едни хора го обичат и се грижат за него.
Ако някой може да предложи повече, да се заема
Публикувано: 28 December 2008 - 05:39 PM
Така че правим каквото можем, но не може да се огрее навсякъде. Щом едно куче не е в дом, Господ да го пази. Миналия месец застреляха 3 кучета, за които се грижа от години - кастрирани, винаги нахранени, кротки. Но живеят на улицата. Гадна работа, това е.
Публикувано: 28 December 2008 - 05:44 PM
Аз викам да остане темата тук? Когато можеш, направи му снимки - знае ли човек?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 December 2008 - 05:49 PM
Публикувано: 28 December 2008 - 08:13 PM
Публикувано: 28 December 2008 - 08:34 PM
Цитат
Именно,точно за това куче се сетих докато четях темата. Докато Черньо митка свободно по улицата,пресича път с оживен трафик и ходи в парка, никога няма да е безопасност. След като Българо германското дружество са направили толкова много за него се учудвам как не се е намерило местенце в приюта,където определено поне ще е в безопасност. Точно куче като него има нужда от постоянен подслон.
Публикувано: 03 March 2009 - 01:18 PM
Възраст 2 години
Тегло около 20 кг
Очи проницателни
Козина черна като нощта
Душа мека като сатен
Характер и поведение социален, контактен, игрив, добродушен, много гальовен, доверчив и мълчалив на неутрална територия; пазач на това, което приема за свой дом
Отличителни белези три крака
Други има паспорт, ваксиниран и кастриран
В момента живее на много опасно място, затова:
Търси се осиновител, който освен да има Голямо сърце, да отговаря на следните условия:
* Да живее в къща с двор
* Да има поне още едно куче, с което Черньо да се разбира и играе
* Никога да не връзва Черньо на повод или верига
* Никога да не кара Черньо да се качва и слиза по стълби
* Освен да обича Черньо, да се грижи и да общува с него
* Да е готов за преговори с хората, които в момента се грижат за него и го обичат много
Клип на Черньо от 03.03.2009 г.:
http://www.croxbox.b...7ec6e9d243154a/
За контакти: Маги 0888 733 810 или тук на ЛС
Очаквайте още снимки и клипове :)
Публикувано: 03 March 2009 - 09:17 PM
Публикувано: 04 March 2009 - 09:43 AM
Времето се позатопли и Черньо поднови играта "на гоненица" със смъртта всеки ден...
Публикувано: 06 March 2009 - 05:29 PM
Той е значително по-добре от състоянието, в което го видяхме през декември 2008 г. Може даже и да тича

Трудно е, но все пак - ако нечие сърце трепне за него и има възможност, нека му осигури безопасен живот.
Клипове от 03.03.2009 г.:
http://www.croxbox.b...eca3a3922921dd/
http://www.croxbox.b...3223162af4fb97/
http://www.croxbox.b...84c2784fc98942/
за контакти - Маги 0888 733 810 или тук на ЛС
Публикувано: 06 March 2009 - 07:47 PM

Моя позната е видяла кучето пред бензиностанция Еко на ул. "Сребърна".
Според нея има травма на едната предна лапа
и Черньо изобщо не може да се движи.
Didiqn сега отиде да види какво е положението.
Току що се обади и потвърди информацията.
Миналата нощ Черньо не се е прибрал в бензиностанцията.
Намерили са го в парка днес и са го пренесли на ръце.
Човекът, който обикновено се обажда за помощ за Черньо не е на смяна в момента.
В стаичката където прибират кучето, на смяна сега е някакъв млад служител, който няма да си мръдне пръста. Изказал се е тази вечер, че трябвало да го зарежат още първия път когато му е бил откъснат задния крак :(
Докато дойде неговия човек на смяна, никой нищо няма да направи.
Някакви идеи ?
По принцип "Син кръст" ще го приемат, но дали да не проверим утре докъде са я докарали в бензиностанцията, пък тогава да мислим алтернатива ? В крайна сметка на това куче досега доста са му помагали от "Германо-българска грижа за животните".
Тази вечер ние с Didiqn нямаме никаква възможност да го закараме, пък и коли нямаме.
Публикувано: 06 March 2009 - 11:08 PM
Maggi, в Mar 6 2009, 05:47 PM, написа:
Някакви идеи ?
А това кога ще е? Не е ли лошо за травмата да остава нелекувана веднага? На черньо и без това са му в недостиг крачетата

Публикувано: 07 March 2009 - 10:33 AM
Днес ще ходя до там да видя какво са направили.
Графата Собственик в паспорта на Черньо е попълнена /Станимир от бензиностанцията/.
Ще проверя какво и кога смята да прави той и ако не е закарано кучето на лекар, ще се намеся.
За всеки случай, ако някой тук от форума има малко свободно време и кола да каже.
п.п. По-добре, който има възможност днес да реагира при повикване, да ми се обади на тел. 0888 733 810-Маги.
След малко ще тръгвам натам и няма да мога да прочета съобщенията тук.
Публикувано: 07 March 2009 - 02:31 PM
Говорих със Станимир, който при всяка травма досега е водел Черньо на лекар. Предполагам, че той е от "Германо-българска помощ за животните", но не съм сигурна. Той е идвал сутринта преди мен и е оставил антибиотик за Черньо да му дават докато стане понеделник. Тогава ще го заведат на лекар за новата травма на предната лапа. Новата травма на Черньо пак е злонамерено причинена от човек - този път в Южния парк. Няма следи от зъби на друго животно, а ако беше го блъснала кола кракът щеше да е размазан.
В понеделник ще се обадя на Станимир за да видя какво става с кучето.
Казала съм и на хората от газстанцията и на Станимир, че съм пуснала обява за осиновяване. Ако се намери подходящ човек, въпреки че ще им бъде мъчно, ще го дадат.
Осъзнават, че така ще е по-добре за кучето.
МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ ТУК - ПОМОГНЕТЕ ДА НАМЕРИМ ПО-БЪРЗО ДОМ НА ЧЕРНЬО !
Изискванията към кандидат - осиновителите съм ги писала малко по-назад в темата.
За двегодишния си живот се намъчи достатъчно това кученце...
Днес чак разбрах, че е бил подхвърлен от хора като малък.
Спряла кола, отворила се вратата и го изхвърлили пред хората от газстанцията...
Който има идеи за осиновяване да ми се обади 0888733810 /Маги/ или да пише ЛС
Публикувано: 07 March 2009 - 04:49 PM

Публикувано: 09 March 2009 - 03:49 PM
Положението за Черньо е все така спешно. Той няма физическата възможност да избягва човешките прояви на жестокост и всеки момент носи риск за него.
Търси се спешно дом за ЧЕРНЬО - кучето с бялата душа ...