Невероятното куче Чико търси постоянен дом
Публикувано: 30 March 2009 - 01:09 PM
1. Намерен е дом на Черньо в чужбина, то иначе с три крака къде другаде. И не мисли, че през тези 2 месеца никой нищо не е правил. Фактът, че толкова бързо се намери решение, говори достатъчно. Е, няма да могат да го посещават, но това не е най-важното мисля.
2. Има подсигурен и временен дом. Ако някой предложи нещо по-добро - ок, чудесно. Просто докато замине, кучето не бива да е на улицата.
И при положение, че въобще толкова трудно се задомяват кучетата, защото са много, не виждам къде е проблема? А места в бялата чужбина се намират много трудно, повярвай ми. Който не знае и не вярва, да опита. Ето, и аз исках да помогна, но ме отрязаха веднага.
3. С една дума, който може да предложи нещо по-добро, да казва.
Публикувано: 30 March 2009 - 01:27 PM
Цитат
Най-лошото на тези форуми е ,че съдбата на животните в много случаи измести тежестта си към нашето собствено его. Много хора наблягат прекалено много на думата АЗ без да осъзнават,че главните герои в тези форуми са животните в беда.
Права си в едно(прощавай за ТИ) много хора са мислили за това куче и дълго време са търсили варианти. Един е предлагал едно,друг друго. За това Маги се иска време, кога е пусната темата и кога е намерен изход от ситуацията няма връзка помежду си,понякога това струва и много пари,котио все някой трябва да осигури. Трудно е , четящите и пишещите тук го знаят добре.НЕ е нужно да си даваме отчет и да се пъчим кой какво е анправил,резултат трябва да има от нещоправенето. Ти откъде знаеш кой до кого и защо е писал или не е писал?
И във връзка с горното мисля,че това ти твърдение,че темата била елегантно забравена и с месеци никой нищо не опитал да направи е абсолютно погрешно и безпочвено. Темата може да е била забравена ,но кучето НЕ. И това,че хората,които са търсили варианти не са писали в темата му не означава,че са били безразлични. Понякога минава дълго време преди да се намери изход или поне някаква светлинка в тунела.
Няма нужда да превръщаме темите в едно безкрайно писане и даване на отчет,това може да се направи в лични контакти,пък и работа трябва да се върши и понякога усилията с намирането на дом нямат нищо общо с писането в този форум.
Аз зададох 2 въпроса на които не прочетох отговора в твоето мнение т.к. прецени ,че не искаш да коментираш написаното от мен.Но тези въпроси бяха важни за КУЧЕТО не за теб, не за мен ,не за чичо Пешо от бензиностанцията. И никой не съди теб, не се обиждай,но не ти си важната в този случай,трябва да се мисли за кучето. И с риск да си навлека гнева на четящите тук в прав ред ще кажа,че аз бих взела това куче веднага,на момента в който открия възможност истински да се погрижа за него и никой нямаше да може да ме спре.Черньо има нужда от нещо,което НИКОЙ от загрижените му "попечители" не му е предложил досега.Черньо Е бездомно куче,той няма дом и като такова куче може да бъде обгрижван от всеки. Сигурна съм,че срещащите го в парка хабер си нямат,от темата тук и изписаното в нея. Нито профучаващите коли по булеварда разделящ Черньо с любимия му парк. И т.к. тъй и тъй ще се повтарям какво още трябва да му се случи на Черньо за да забравите за себе си(групата попечители) и да осъзнаете,че никой от сериозните потребители в този форум не би писал в тази тема просто лаф да става.И ако някакви си служители,за които ти Маги в прав ред написа,че нямали да си мръднат пръста при последната му травма не благоволят да се съгласят Черньо да бъде взет и да е под опеката на хора които могат да му помогнат,значи ли това,че той ще продължи да живее на същото това място и някой ден просто да не се върне и тогава да вземем да пишем "Ами то милото сигурно е на по-добро място горе на небето...." За мен позволение може да се иска само от собственик ,какъвто кучето на практика няма и запознатите със законодателството у нас в това отношение надявам се разбират защо е така. Или пък от ЗАДОМИТЕЛ,който е приютил кучето в дома си или на подходящо място където то да дочака осиновител.
Това е последното ми мнение в тази тема.Лошо е,че сред нас все още има хора,които никак ,ама никак не осъзнават ,че изява на своето собствено аз трябва да търсят на друго място не тук.
И една молба, все по-често в разни теми,разни потребители почват да изнасят на яве личната си кореспонденция с лица,чието разрешение не са поискали -_Тя ми писа,пък той ми каза,пък аз му рекнах...
Големи хора сме, средно интелигентни сме поне, нека спазваме елементарни правила и етика.Личната кореспонденция затова е ЛИЧНА, тя не се прави обществено достояние,освен,ако с това си действие не предпазваме някого от грешка в бъдеще.
Радвай се,че съдбата на Черньо не е безразлична на много хора,така е наистина. Това е важно за случаи като неговия. Звуча грубо сигурна съм,аз съм такава,но съм добронамерена.
.
Публикувано: 30 March 2009 - 01:30 PM
nort2005, в Mar 30 2009, 02:09 PM, написа:
1. Намерен е дом на Черньо в чужбина, то иначе с три крака къде другаде. И не мисли, че през тези 2 месеца никой нищо не е правил. Фактът, че толкова бързо се намери решение, говори достатъчно. Е, няма да могат да го посещават, но това не е най-важното мисля.
2. Има подсигурен и временен дом. Ако някой предложи нещо по-добро - ок, чудесно. Просто докато замине, кучето не бива да е на улицата.
И при положение, че въобще толкова трудно се задомяват кучетата, защото са много, не виждам къде е проблема? А места в бялата чужбина се намират много трудно, повярвай ми. Който не знае и не вярва, да опита. Ето, и аз исках да помогна, но ме отрязаха веднага.
3. С една дума, който може да предложи нещо по-добро, да казва.
Nort2005 искам да знаеш, че много те ценя.
Въпросът за свижданията, естествено важи само за България.
Бих искала да знам приблизително кога би могъл да пътува Черньо и къде е временния дом ?
Правилно ли да разбирам, че има за него реални осиновители в чужбина и няма да чака там в приют ?
Публикувано: 30 March 2009 - 01:41 PM
Извинявам се, че намесвам в темата. Така или иначе тя върви в положителна насока, което е най-важното към момента!

Публикувано: 30 March 2009 - 02:07 PM
Maggi, в Mar 30 2009, 11:18 AM, написа:
Ходила съм при д-р Станкова и моето лично мнение е, че това е най-доброто място, където може да попадне момчето докато чака заминаване. Да, има стълби, не много, но има и кучета, с които може да играе (което смятам за голям + ), ще бъде гледано с много внимание, в това те уверявам. И най-важното според мен - ще може на сигурно място да изчака, без ежедневно да е застрашен от какво ли не. Може би все пак стълбите са по-малкия проблем за кучето, в сравнение с всичко останало на улицата...мое мнение, разбира се.

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 30 March 2009 - 02:11 PM
Просто, когато са тръгнали уговорките в чужбина, хубаво беше да знам какво се прави, за да мога да разговарям с хората по-отрано. Във всяка тема за осиновяване си има и телефон за контакт. Разбира се, че най-важно е кучето, но все пак уговорките ги правим ние хората.
Sad eyes права си за личните писма. За първи и последен път си позволих това. Но също така е абсурдна цялата тази ситуация - играем си на "развален телефон".
Вчера се изписаха постове, които оставят у хората впечатлението че аз съм знаела за тази възможност и не съм направила необходимото да подготвя хората на Черньо, а това не е така. Смятам това за некоректно и за губене на време за кучето.
Едва днес от Nort разбирам, че има кандидат-осиновители от чужбина.
Доста време щеше да се спести, ако този който е говорил в чужбина за Черньо, беше ми се обадил. Всичко останало е несериозно.
Публикувано: 30 March 2009 - 02:22 PM
Публикувано: 30 March 2009 - 02:57 PM
sad eyes има познато семейство англичани, живеещи в Лондон. Изпратила им е снимките на Черньо и ги е запознала с патилата му. Хората вече имат едно трикрако куче и друго, осиновено от България. Решили са да вземат и Черньо, да го спасят в случая е по-точно казано.
Лошото е, че за да влезе куче в Англия, се изисква сертификат, издаден от лицензирана лаборатория - в България няма такава, който доказва, че кучето има направена ваксина бяс. Най-евтино тези изследвания се правят в Гисен - Германия. Тук се взимат 2мл кръв, центрофугира се и по DHL кръвта стига до лабораторията. Това е биопродукт, има специални изисквания за транспорта и друг начин няма. До преди 2-3 години, когато България беше в списъка на страните с градски бяс, всички кучета, които съм изпращала в Швейцария, трябваше да имат този сертификат. Транспорта на пробата беше 124лв., самата проба - 100 евро за едно куче. И след това кучето трябваше да е тук под карантина още три месеца, тогава можеше да замине. За Швейцария тези изисквания отпаднаха, но няколко страни в Европа още ги имат - в т.ч. Англия, като при тях карантината е дори 6 месеца. Тези 6 месеца кучето може да прекара или в България, или в Англия. Ако е в Англия - това става в карантинни депа, при добри условия, но все пак са си затворени пространства. И е много скъпо - за 6 месеца излиза около 2300евро. Затова предпочитат тези 6 месеца кучето да бъде настанено някъде в България.
След това за транспорта до Лондон - кучето може да лети само с тяхната авиокомпания, което ще струва 1000-1200евро. Пак много скъпо. И там се плащат някакви такси, документи и не знам още какво. По този начин за предишното си куче, което са взели от България, хората са дали общо над 4000евро.
Само за сравнение да ти кажа, че когато пращаме кучета в Швейцария, верно че излиза доста по-евтино, но на летището за животните плащам аз - последния път беше 750евро, те поемат самолетния билет и таксите там. А докато кучетата чакат да им се намерят места, някога доста повече от 6 месеца, си ги държим по къщите или на хотел, за който всеки си поема разходите.
В случая с Черньо англичаните поемат всички разходи. Много писах за пустите финикийски знаци, но без тях не може - необходимо условие е тяхната наличност.
А хората са прекрасни - имат желание и възможност да помогнат и го правят. Предишното им българско куче още е там под карантина, всеки ден ходят при него на "свиждане".
Та с една дума Черньо извади невероятен късмет, шанс едно на един милион, както каза Дени.
Относно стълбите - на мое куче му ампутираха преден крак. В момента, в който излезе от упойка, хукна по стълбите, все едно, че нищо не е било, а беше 60-килограмов грамаданчо, на 7 години. Беше му трудно последната година, не ми се говори за това.
Та така, ако Черньо пропусне този уникален за него шанс, по каквато и да е причина, ще бъде адски тъпо. Като знам за колко здрави и прави кученца се тръшкаме и се молим да им се намерят места, и не успяваме да уредим много от тях...
Маги, в теб ми е надеждата да ги убедиш тия там. Ако наистина им пука за Черньо, трябва да мислят за неговото бъдеще, не за своите чувства и емоции. Иначе ще бъде много жалко. Въпреки че когато се спомене за чужбина, много хора, които не са в течение на нещата, започват да мислят за изгоди, далавери някакви. Всякакви съм срещала.
Публикувано: 30 March 2009 - 03:31 PM
Публикувано: 30 March 2009 - 04:15 PM
Публикувано: 30 March 2009 - 07:58 PM

Публикувано: 30 March 2009 - 08:30 PM
Отделно от темата искам да благодаря на Маги за помощта за Рей.Много ми е кофти , че аз не можах да й върна жеста за Черньо!
Успех на момчето!
Публикувано: 31 March 2009 - 09:38 PM

Вижте какво ядете...!Не крийте очите си!
Публикувано: 31 March 2009 - 11:41 PM
Публикувано: 06 April 2009 - 12:12 PM
http://www.croxbox.b...68d6c184067e7c/
http://www.croxbox.b...f73629458440c0/
http://www.croxbox.b...69ad41231f34e5/
http://www.croxbox.b...dc80b31554ed47/
http://www.croxbox.b...282b7e4af1d426/