Dog.bg Форуми : Невероятното куче Чико търси постоянен дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Невероятното куче Чико търси постоянен дом

#61 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 March 2009 - 01:09 PM

С малко думи, по същество:
1. Намерен е дом на Черньо в чужбина, то иначе с три крака къде другаде. И не мисли, че през тези 2 месеца никой нищо не е правил. Фактът, че толкова бързо се намери решение, говори достатъчно. Е, няма да могат да го посещават, но това не е най-важното мисля.
2. Има подсигурен и временен дом. Ако някой предложи нещо по-добро - ок, чудесно. Просто докато замине, кучето не бива да е на улицата.
И при положение, че въобще толкова трудно се задомяват кучетата, защото са много, не виждам къде е проблема? А места в бялата чужбина се намират много трудно, повярвай ми. Който не знае и не вярва, да опита. Ето, и аз исках да помогна, но ме отрязаха веднага.
3. С една дума, който може да предложи нещо по-добро, да казва.

#62 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 March 2009 - 01:27 PM

Цитат

Изглежда доста разговори са водени за Черньо без мое участие. Изглежда доста от думите ми, а и тона ми са изкривени. Не мога по друг начин да си обясня как станаха изведнъж активни толкова хора в темата и то с нападки към мен, като месеци никой не попита за кучето ?

Най-лошото на тези форуми е ,че съдбата на животните в много случаи измести тежестта си към нашето собствено его. Много хора наблягат прекалено много на думата АЗ без да осъзнават,че главните герои в тези форуми са животните в беда.
Права си в едно(прощавай за ТИ) много хора са мислили за това куче и дълго време са търсили варианти. Един е предлагал едно,друг друго. За това Маги се иска време, кога е пусната темата и кога е намерен изход от ситуацията няма връзка помежду си,понякога това струва и много пари,котио все някой трябва да осигури. Трудно е , четящите и пишещите тук го знаят добре.НЕ е нужно да си даваме отчет и да се пъчим кой какво е анправил,резултат трябва да има от нещоправенето. Ти откъде знаеш кой до кого и защо е писал или не е писал?
И във връзка с горното мисля,че това ти твърдение,че темата била елегантно забравена и с месеци никой нищо не опитал да направи е абсолютно погрешно и безпочвено. Темата може да е била забравена ,но кучето НЕ. И това,че хората,които са търсили варианти не са писали в темата му не означава,че са били безразлични. Понякога минава дълго време преди да се намери изход или поне някаква светлинка в тунела.
Няма нужда да превръщаме темите в едно безкрайно писане и даване на отчет,това може да се направи в лични контакти,пък и работа трябва да се върши и понякога усилията с намирането на дом нямат нищо общо с писането в този форум.
Аз зададох 2 въпроса на които не прочетох отговора в твоето мнение т.к. прецени ,че не искаш да коментираш написаното от мен.Но тези въпроси бяха важни за КУЧЕТО не за теб, не за мен ,не за чичо Пешо от бензиностанцията. И никой не съди теб, не се обиждай,но не ти си важната в този случай,трябва да се мисли за кучето. И с риск да си навлека гнева на четящите тук в прав ред ще кажа,че аз бих взела това куче веднага,на момента в който открия възможност истински да се погрижа за него и никой нямаше да може да ме спре.Черньо има нужда от нещо,което НИКОЙ от загрижените му "попечители" не му е предложил досега.Черньо Е бездомно куче,той няма дом и като такова куче може да бъде обгрижван от всеки. Сигурна съм,че срещащите го в парка хабер си нямат,от темата тук и изписаното в нея. Нито профучаващите коли по булеварда разделящ Черньо с любимия му парк. И т.к. тъй и тъй ще се повтарям какво още трябва да му се случи на Черньо за да забравите за себе си(групата попечители) и да осъзнаете,че никой от сериозните потребители в този форум не би писал в тази тема просто лаф да става.И ако някакви си служители,за които ти Маги в прав ред написа,че нямали да си мръднат пръста при последната му травма не благоволят да се съгласят Черньо да бъде взет и да е под опеката на хора които могат да му помогнат,значи ли това,че той ще продължи да живее на същото това място и някой ден просто да не се върне и тогава да вземем да пишем "Ами то милото сигурно е на по-добро място горе на небето...." За мен позволение може да се иска само от собственик ,какъвто кучето на практика няма и запознатите със законодателството у нас в това отношение надявам се разбират защо е така. Или пък от ЗАДОМИТЕЛ,който е приютил кучето в дома си или на подходящо място където то да дочака осиновител.
Това е последното ми мнение в тази тема.Лошо е,че сред нас все още има хора,които никак ,ама никак не осъзнават ,че изява на своето собствено аз трябва да търсят на друго място не тук.
И една молба, все по-често в разни теми,разни потребители почват да изнасят на яве личната си кореспонденция с лица,чието разрешение не са поискали -_Тя ми писа,пък той ми каза,пък аз му рекнах...
Големи хора сме, средно интелигентни сме поне, нека спазваме елементарни правила и етика.Личната кореспонденция затова е ЛИЧНА, тя не се прави обществено достояние,освен,ако с това си действие не предпазваме някого от грешка в бъдеще.
Радвай се,че съдбата на Черньо не е безразлична на много хора,така е наистина. Това е важно за случаи като неговия. Звуча грубо сигурна съм,аз съм такава,но съм добронамерена.
.

#63 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 30 March 2009 - 01:30 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Mar 30 2009, 02:09 PM, написа:

С малко думи, по същество:
1. Намерен е дом на Черньо в чужбина, то иначе с три крака къде другаде. И не мисли, че през тези 2 месеца никой нищо не е правил. Фактът, че толкова бързо се намери решение, говори достатъчно. Е, няма да могат да го посещават, но това не е най-важното мисля.
2. Има подсигурен и временен дом. Ако някой предложи нещо по-добро - ок, чудесно. Просто докато замине, кучето не бива да е на улицата.
И при положение, че въобще толкова трудно се задомяват кучетата, защото са много, не виждам къде е проблема? А места в бялата чужбина се намират много трудно, повярвай ми. Който не знае и не вярва, да опита. Ето, и аз исках да помогна, но ме отрязаха веднага.
3. С една дума, който може да предложи нещо по-добро, да казва.

Nort2005 искам да знаеш, че много те ценя.

Въпросът за свижданията, естествено важи само за България.
Бих искала да знам приблизително кога би могъл да пътува Черньо и къде е временния дом ?
Правилно ли да разбирам, че има за него реални осиновители в чужбина и няма да чака там в приют ?
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#64 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 30 March 2009 - 01:41 PM

Маги, с всичките ми уважения където и да чака Черньо, то ще е по-добре отколкото ако чака на бензиностанцията. Знам, че искаш да му осигуриш най-доброто, но връщайки се назад в темата видях изискванията ти - да живеят в къща, да имат друго куче, да нямат стълби....това са непостижими неща в БГ, а и в чужбина може би. Всичко зависи от стопанина, дори да има стълби, ако стопанина го е грижа, ще го пренася на ръце. Така че и сега - дори да чака в приют, няма нищо лошо, дори напротив. Ще имат възможност да опознаят характера му, да го тестват в домашен живот и пр. Предвид на огромната финансова страна на заминаването мисля, че шансът му в момента е един на милион. Когато поставям изисквания и аз към хората от другата страна винаги ми е неудобно, но разликата с мен бе, че можех или дори в мога (джак и рижия понастоящем) да им предложа сигурен подслон до намиране на стопани, което в случая на Черньо не е така.

Извинявам се, че намесвам в темата. Така или иначе тя върви в положителна насока, което е най-важното към момента!
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2009 - 02:07 PM

Показване на мнениетоMaggi, в Mar 30 2009, 11:18 AM, написа:

В разговор с Anuk се съгласих за временно настаняване в хотел при д-р Станкова, ако паралелно с това му се търсят възможности за чужбина. Предложих хотела вчера на хората на Черньо (чрез служителя на смяна), но и до момента не съм сигурна подходящо ли е това място за Черньо тъй като не съм го видяла лично, а разбрах че има стълби. То може би е най-прекрасното място от всички възможни, но подходящо ли е за ТОВА куче ? моля за безпристрастни мнения на всички, които са ходили там.

Ходила съм при д-р Станкова и моето лично мнение е, че това е най-доброто място, където може да попадне момчето докато чака заминаване. Да, има стълби, не много, но има и кучета, с които може да играе (което смятам за голям + ), ще бъде гледано с много внимание, в това те уверявам. И най-важното според мен - ще може на сигурно място да изчака, без ежедневно да е застрашен от какво ли не. Може би все пак стълбите са по-малкия проблем за кучето, в сравнение с всичко останало на улицата...мое мнение, разбира се.
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#66 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 30 March 2009 - 02:11 PM

Досега нищо не съм могла да предложа на тези хора за кучето - нито временен, нито постоянен дом. Ако съм можела да го взема в къщи, да съм го направила отдавна.
Просто, когато са тръгнали уговорките в чужбина, хубаво беше да знам какво се прави, за да мога да разговарям с хората по-отрано. Във всяка тема за осиновяване си има и телефон за контакт. Разбира се, че най-важно е кучето, но все пак уговорките ги правим ние хората.
Sad eyes права си за личните писма. За първи и последен път си позволих това. Но също така е абсурдна цялата тази ситуация - играем си на "развален телефон".
Вчера се изписаха постове, които оставят у хората впечатлението че аз съм знаела за тази възможност и не съм направила необходимото да подготвя хората на Черньо, а това не е така. Смятам това за некоректно и за губене на време за кучето.
Едва днес от Nort разбирам, че има кандидат-осиновители от чужбина.
Доста време щеше да се спести, ако този който е говорил в чужбина за Черньо, беше ми се обадил. Всичко останало е несериозно.
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2009 - 02:22 PM

Ако д-р Станкова има възможност да го приеме, Маги, гарантирам, че няма да намериш по-добро място за кучето. Там ще получава, освен всичко друго, и достатъчно внимание и обич, а и вет. помощ, ако е необходимо. Че има три-четири стъпала, не е такъв проблем, но няма бясно хвърчащи коли, изроди с питове (скоро пред майка ми точно в тази част на парка един пит се опита да разкъса едно булонче), гадове с пистолети и т.н. Аз съм благодарна, че хора от форума ме насочиха към нея и откакто Лейла е там, вече не я мисля всяка нощ, повярвай, ми!

#68 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2009 - 02:57 PM

С разрешението на sad eyes ще съобщя повече подробности, за които разбрах, че ти не си уведомена.

sad eyes има познато семейство англичани, живеещи в Лондон. Изпратила им е снимките на Черньо и ги е запознала с патилата му. Хората вече имат едно трикрако куче и друго, осиновено от България. Решили са да вземат и Черньо, да го спасят в случая е по-точно казано.
Лошото е, че за да влезе куче в Англия, се изисква сертификат, издаден от лицензирана лаборатория - в България няма такава, който доказва, че кучето има направена ваксина бяс. Най-евтино тези изследвания се правят в Гисен - Германия. Тук се взимат 2мл кръв, центрофугира се и по DHL кръвта стига до лабораторията. Това е биопродукт, има специални изисквания за транспорта и друг начин няма. До преди 2-3 години, когато България беше в списъка на страните с градски бяс, всички кучета, които съм изпращала в Швейцария, трябваше да имат този сертификат. Транспорта на пробата беше 124лв., самата проба - 100 евро за едно куче. И след това кучето трябваше да е тук под карантина още три месеца, тогава можеше да замине. За Швейцария тези изисквания отпаднаха, но няколко страни в Европа още ги имат - в т.ч. Англия, като при тях карантината е дори 6 месеца. Тези 6 месеца кучето може да прекара или в България, или в Англия. Ако е в Англия - това става в карантинни депа, при добри условия, но все пак са си затворени пространства. И е много скъпо - за 6 месеца излиза около 2300евро. Затова предпочитат тези 6 месеца кучето да бъде настанено някъде в България.
След това за транспорта до Лондон - кучето може да лети само с тяхната авиокомпания, което ще струва 1000-1200евро. Пак много скъпо. И там се плащат някакви такси, документи и не знам още какво. По този начин за предишното си куче, което са взели от България, хората са дали общо над 4000евро.
Само за сравнение да ти кажа, че когато пращаме кучета в Швейцария, верно че излиза доста по-евтино, но на летището за животните плащам аз - последния път беше 750евро, те поемат самолетния билет и таксите там. А докато кучетата чакат да им се намерят места, някога доста повече от 6 месеца, си ги държим по къщите или на хотел, за който всеки си поема разходите.
В случая с Черньо англичаните поемат всички разходи. Много писах за пустите финикийски знаци, но без тях не може - необходимо условие е тяхната наличност.
А хората са прекрасни - имат желание и възможност да помогнат и го правят. Предишното им българско куче още е там под карантина, всеки ден ходят при него на "свиждане".
Та с една дума Черньо извади невероятен късмет, шанс едно на един милион, както каза Дени.
Относно стълбите - на мое куче му ампутираха преден крак. В момента, в който излезе от упойка, хукна по стълбите, все едно, че нищо не е било, а беше 60-килограмов грамаданчо, на 7 години. Беше му трудно последната година, не ми се говори за това.
Та така, ако Черньо пропусне този уникален за него шанс, по каквато и да е причина, ще бъде адски тъпо. Като знам за колко здрави и прави кученца се тръшкаме и се молим да им се намерят места, и не успяваме да уредим много от тях...
Маги, в теб ми е надеждата да ги убедиш тия там. Ако наистина им пука за Черньо, трябва да мислят за неговото бъдеще, не за своите чувства и емоции. Иначе ще бъде много жалко. Въпреки че когато се спомене за чужбина, много хора, които не са в течение на нещата, започват да мислят за изгоди, далавери някакви. Всякакви съм срещала.

#69 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 30 March 2009 - 03:31 PM

Работя по въпроса с убеждаването
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2009 - 04:15 PM

Лабораторията в Мусагеница е лицензирана и работи с Германия, изследването за бяс се признава навсякъде и струва 250 лв., всичко правят сами, вкл. изпращането, проверявах за Лейла за Осло. Не е нужно да се взима проба, да се центрофугира и да се праща по куриер, всичко си правят те. За около 2 седмици резултатът е готов. Кучето трябва да има чип преди това поставен.

#71 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 30 March 2009 - 04:26 PM

Да, Пърси, но взимат скъпо. Самата проба понастоящем струва 45 евро. Ако се изпрати в същия ден не са нужни хладилни условия и спокойно може да се изпрати със Спийди на цена 24 лв до Румъния.
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Kate2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2009 - 05:22 PM

Мaggi,

Мисля че ти като дадеш знак, ще трябва да помагаме финансово, защото явно че ще има нужда от помощ и финанси.

#73 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2009 - 05:37 PM

Показване на мнениетоKate2009, в Mar 30 2009, 04:22 PM, написа:

Мaggi,

Мисля че ти като дадеш знак, ще трябва да помагаме финансово, защото явно че ще има нужда от помощ и финанси.

От финансова помощ няма нужда, sad eyes каза, че англичаните ще покрият всички разходи.

#74 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 30 March 2009 - 07:58 PM

да ви кажа честно,аз се замислих дали не можем да го вземем...даже предложих на майка и на татко да го вземем на село -хем ще е на свобода хем е в безопастност хем ще си има другарчета(две каракачанки и една немска овчарка)но когато показах на родителите си изискванията ,,без стълби,, и ,,никога да не се връзва,,(защото понякога,когато няма хора в къщата и двора няма как),нашите се отказоха...на село половината двор е с стръмни стълби и просто няма как да се ограничи...за това с интерес слядя случая и се надявам наистина да го вземат :if_147:
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#75 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 30 March 2009 - 08:30 PM

И аз, както и всички от форума (предполагам) се радвам , че за черньо има хубав шанс.Да, аз съм от тези , които не са писали в тази тема, но найстина не мие бил безразличен.Как ми се иска на всяко да мога да помогна!Не съм писала, защото нямаше какво да предложа.Попитах за Черньо в приюта с който ние работим.Отговориха ми че са пълни, имали си доста кучета в Германия, стопани си оставяли любимците при тях, приемат животни от други страни като нашата ит.н.Аз лично съм поела под опеката си повече кучовци , от това което те поемат.НАпъвам ги да е по често, но уви, режат ме, отлагат.И когато направят компромиса да вземат 3 животини, да бъдели млади, здарви , социални....за да се осиновят веднага.А аз имам и трикрака млада кучанка, и Рей с епилепсията, и някой не много социални.И въпреки това ми се иска и на други хора като мен да помогна.Но няма капацитет.Гадна работа.КАкто Норт каза, МНОГО е трудно.Финансийте идват чак после, зора е да ги поискат.Вярно е и това че се прави много повече от това за което се пише във форума.НАйстина е объркана темата за Черньо, четеш и се чудиш кой отговаря за това куче, кой е намрил осиновители, кой какво знае.....пълна бъркотия и даже малко тайнственост.Да, за нас е хубаво да прочетем, съпричастни сме, макар да не могат всички да помогнат, но и МАги да не знае какво се прави...!Явно комуникацията е куцала.Но всички замесени са искали и са помогнали някак.Не се обвинявайте повече.ДАно има хепи енд накрая!
Отделно от темата искам да благодаря на Маги за помощта за Рей.Много ми е кофти , че аз не можах да й върна жеста за Черньо!
Успех на момчето!
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   didiqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 09:38 PM

Мaggi има технически проблем в момента затова не може сама да ви каже,че Черньо от тази вечер е на хотел.Пътешествието е минало добре,настаняването също.Доколкото аз разбрах наместил се е в помещението си все едно винаги е живял там :ma_006: :oj_088:Повече подробности-утре.
User's Signature

Вижте какво ядете...!Не крийте очите си!

#77 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2009 - 11:41 PM

Чудесно, поне него няма да го мислим вече. Друго си е като е прибран.

#78 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 08:35 AM

Черния е добре, настанен е в самостоятелна стая и е абсолютен баровец. :zz_223:

#79 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 10:37 AM

:zz_224: Браво! Супер много се радвам и стискам палци на Черньо!
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 06 April 2009 - 12:12 PM

Клипове и снимки на Черньо от 05.04.2009 при д-р Станкова:

http://www.croxbox.b...68d6c184067e7c/
http://www.croxbox.b...f73629458440c0/
http://www.croxbox.b...69ad41231f34e5/
http://www.croxbox.b...dc80b31554ed47/