Dog.bg Форуми : Невероятното куче Чико търси постоянен дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Невероятното куче Чико търси постоянен дом

#41 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 17 March 2009 - 09:46 AM

С малко закъснение, но заради истината и хронологията публикувам снимки и клипове на Черньо от 07.03.2009, направени веднага след третата поред травма, причинена от човек:

http://www.croxbox.b...c7d970b6bce489/

http://www.croxbox.b...d16b155d2421b7/

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#42 Потребителят е офлайн   Lordi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 03:27 PM

Как е той в момента?

#43 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 17 March 2009 - 03:40 PM

Показване на мнениетоLordi, в Mar 17 2009, 03:27 PM, написа:

Къде се намира? Как може да му се помогне?

Кучето живее на една бензиностанция т.е. там където е бил изхвърлен от хора, от някаква кола преди около 2 години. Хората, работещи на бензиностанцията много го обичат и се грижат за него. Но мястото е много опасно, близо до оживена улица. Затова търсим подходящи осиновители. Иначе засега друго не е необходимо.
По-късно ще пусна снимки и клип от 14.03.2009 т.е. 10 дни след третата травма.

п.п. В момента Черньо започва да стъпва понякога леко и на предното краче с пукнатата кост
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 18 March 2009 - 03:15 PM

Снимки и клип на Черньо от 14.03.2009 - направени 10 дни след като едното предно краче се оказа с пукната кост от удар:

http://www.croxbox.b...ec02c23b87b31a/

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   Kate2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 04:31 PM

Някой има ли новини за Черньо?

Това мило кученце непрекъснато го мисля:как е той, как се чувствува и има ли някакво развитие за него?

#46 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 22 March 2009 - 07:49 PM

горкото кученце!името му подхожда-сигурно е родено на черен петък!но аз вярвам че съдбата ще му се усмихне и че той ще се оправи!
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#47 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 22 March 2009 - 08:56 PM

Преди около час се върнах. Мога да ходя да виждам Черньо само събота или неделя.
Започва да стъпва на предното краче с пукнатата кост, но не може да ходи много време, няма достатъчно баланс и се изморява бързо.
Лошото е, че и в това състояние тази сутрин е успял да се изплъзне от надзора на работещите там хора, да пресече натовареното платно и да отиде в парка.

Не е Черньо без късмет, ами хората оскотяха.
Не ми го побира ума - как е възможно да се наранява с безсмислена жестокост куче-инвалид, вече два пъти (тук броя само по-сериозните травми)

А момчето е невероятно, толкова гальовно и добро.
Днес се разтопи в ръцете ми, не искаше да ме пусне да си тръгна..
Утре ще кача снимки и клипове.
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 09:56 PM

Момчето изглежда уникално миличко, наистина. Случайно да знаете дали има проблем с общуването с котки?
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#49 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 23 March 2009 - 09:33 AM

Показване на мнениетоMamiha, в Mar 22 2009, 09:56 PM, написа:

Момчето изглежда уникално миличко, наистина. Случайно да знаете дали има проблем с общуването с котки?

Не съм го виждала в компанията на котки, но ще се опитам да разбера от хората, които го гледат
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 23 March 2009 - 04:30 PM

Ето го момчето от вчера - 22.03.2009

http://www.croxbox.b...4488e653838c81/

http://www.croxbox.b...33f9b4b09d8376/

http://www.croxbox.b...552f14d69b810b/

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 March 2009 - 05:28 PM

Показване на мнениетоMaggi, в Mar 17 2009, 02:40 PM, написа:

[Но мястото е много опасно, близо до оживена улица. Затова търсим подходящи осиновители. п.п.

Намерен е дом за Черньо. Дом, за който уличните му събратя могат само да мечтаят. А трикраките и това не биха могли да правят.
Откакто се е родил, Черньо няма нито стопани, нито закрилници. Защото ако имаше такива, нямаше питбул да му откъсне крака, нямаше някаква луда да го сгази на самата бензиностанция, нямаше след всичко това да му контузят и предната лапа, нямаше всеки ден да пресича скоростната отсечка на "Сребърна" и да се мотка сам в Южния парк по цял ден, виждали са го чак до пазара "Иван Вазов" - район, в който редовно хвърлят отрови и сума ти кучета измряха.
При това положение как мислите, би ли имало пречка Черньо да поеме пътя си към истински щастлив дом?
Само да поясня - не аз съм му намерила дом, не бих могла. Ако бях аз, нямаше да задавам този въпрос.Ако си направите труда да прочетете пак темата отначало, ще видите целия абсурд на ситуацията.

#52 Потребителят е офлайн   Kate2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 05:38 PM

Норт, ти и който ще го вземе сте наистина невероятни- тази малка изстадала душичка ми е толкова любима ....
Честно казано вече се бях отчаяла, че ще се намери човек и съм сигурна, че за Черньо това е най хубавото нещо, което може да се случи : човек, къща и обич.

#53 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2009 - 05:55 PM

Няма да го взема аз, не участвам в спасителната акция. Но се очаква сега "закрилниците" от бензиностанцията да започнат да ронят сълзи - колко много го обичат и как не могат да се разделят с него. Което на практика значи следващия път да га размажат пред очите им.
Между другото, на това куче всеки ден му е подарен. Утре вече може и да не е на тоя свят.

#54 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 March 2009 - 06:01 PM

Всеки, който обича дадено куче, ще направи всичко възможно да го махне от ситуцията, в която е Черньо. Така че, ако не поискат да го дадат - значи нямат особено отношение към него, а имат собствени, егоистични цели, които дори не се сещам какви може да са. Съответно, ако е така - не трябва те да са хората, които да решават съдбата му.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#55 Потребителят е офлайн   Kate2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 06:01 PM

Според мен, ако има някой, който го иска : изобщо не трябва да се размисля - толкова отдавна се търси дом и изглеждаше съвсем безнадеждно и затова съм убедена, че това е наистина невероятна възможност просто чудо!

#56 Потребителят е офлайн   Kate2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 07:50 PM

Аз нещо не разбирам - толкова дълго се търсеха възможности за Черньо, а сега никой нищо не казва, и то точно, когато изглежда, че може най-после нещо хубаво да му се случи.

Моля, ползвайте бутона "Редактор", за да допълвате мненията си.
Имате 4 часа за редакция.
Така няма да пускате поредни постове.
мод

#57 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 29 March 2009 - 08:13 PM

Посредник съм между хората, при които живее той и възможността да намери дом, като пуснах тема за Черньо тук.
С доста хора се съветвах индиректно и на ЛС към кого да се обърна за помощ за чужбина, което вероятно е грешка.
За да няма недоразумения, бих искала тук да обсъждаме възможностите и да се прецени коя е най-добрата за това куче.
Днес ходих на бензиностанцията за да говоря да дадат кучето. Това, което предложих е да бъде временно настанен в хотел, като паралелно с това да се търси интензивно възможност за осиновяване в чужбина. До другата сряда най-късно четиримата служители ще се съберат заедно и ще вземат решение за Черньо.
Не смятам, че отиването ни и вземането на кучето с агресивен подход ще доведе до нещо добро.
И днес подходих с уважение към човека, които беше на смяна. Първо се възпротиви, но когато поговорихме за фактите и високия риск, за невъзможността на Черньо да се пази, за факта че са го направили твърде доверчив и домашен, а пък живее на опасно място, за това че той е само на 2 години и може да се окаже че има шанс да бъде щастлив някъде в бяла държава поне още 10 години, за другите щастливо заминали кученца/показах на човека снимки и клипове/, за безмислената жестокост на българина, за това колко кучета са убити на бензиностанцията и т.н. Помолих да помислят за доброто на кучето, а не за себе си. Човекът омекна и започна да мисли в правилната посока, но сам решение не може да вземе.

За България - ако има кандидат-осиновител, за момента не се е свързал с мен.
Когато правих обявата на Черньо оставих моя телефон в тази тема.
За чужбина - До момента сме направили запитване за него до Немски кастрационен център. Засега отговор оттам няма.
Също така лично попитах SMitreva в петък за съвет и помощ. Обеща да ми даде координати на приют, до който да пиша за Черньо.
Обръщам се към всички, които имат контакти и изпращат кучета за осиновяване в чужбина: Моля ви да проверите едновременно възможностите за Черньо, за да не се губи време. Не смятам, че преседяването на това куче на хотел просто така за неопределено време е добър вариант, ако наистина няма шанс за чужбина.
Не мисля, че ще има полза за кучето от конфликти в неговата тема.

User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2009 - 09:19 PM

Единственото "грешно" нещо според мен е, че се търси дом, преди да се знае дали групата собственици ще разрешат Черньо да си има такъв. Бъдещите стопани вече са съпричастни към съдбата на животинчето, запознати са с мъките, които е преживяло. И изведнъж - да, ама не. Черньо трябва да остане на улицата, за да продължат да му се случват такива неща - колко ли ще издържи още? Нещастни кучета - колкото щеш, но този е имал шанс. Затова е нелепо.

#59 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 09:26 PM

Цитат

Миналата нощ Черньо не се е прибрал в бензиностанцията.
Намерили са го в парка днес и са го пренесли на ръце.
Човекът, който обикновено се обажда за помощ за Черньо не е на смяна в момента.
В стаичката където прибират кучето, на смяна сега е някакъв млад служител, който няма да си мръдне пръста. Изказал се е тази вечер, че трябвало да го зарежат още първия път когато му е бил откъснат задния крак :(
Докато дойде неговия човек на смяна, никой нищо няма да направи.......

.....Лошото е, че и в това състояние тази сутрин е успял да се изплъзне от надзора на работещите там хора, да пресече натовареното платно и да отиде в парка.......

......Ако се намери подходящ човек, въпреки че ще им бъде мъчно, ще го дадат.
Осъзнават, че така ще е по-добре за кучето.
МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ ТУК - ПОМОГНЕТЕ ДА НАМЕРИМ ПО-БЪРЗО ДОМ НА ЧЕРНЬО !......

......Той няма физическата възможност да избягва човешките прояви на жестокост и всеки момент носи риск за него.
Търси се спешно дом за ЧЕРНЬО - кучето с бялата душа ...

Това на кратко е хронологията . В тези цитати е мисля отразено състоянието на Черньс , обичта и загрижеността на попечителите му и молбaта към потребителите във форума
Следва днешен цитат

Цитат

Това, което предложих е да бъде временно настанен в хотел, като паралелно с това да се търси интензивно възможност за осиновяване в чужбина. До другата сряда най-късно четиримата служители ще се съберат заедно и ще вземат решение за Черньо.

Не смятам, че преседяването на това куче на хотел просто така за неопределено време е добър вариант, ако наистина няма шанс за чужбина.
и два кратки въпроса :преседяването му на въпросната бензиностанция или булевард ли се смята за добър вариант за Черньо в такъв случай и колко мислите отнема една процедура по задомяване в чужбина,ако изобщо отнякъде изкочи мераклия?Какви точно преговори и уверения са нужни за да получи това създание шанс да бъде наистина обгрижвано и обичано?
Нека животът на това куче не бъде усложняван повече отколкото той е в момента и то пак от нас хората. Има вариант кучето да бъде настанено на място където ще бъде на сигурно,медицински обслужван,има кой да плаща за това и да се надяваме ще дочака заминаване в чужбина. Това може да стане и по-рано отколкото се предполага, може да отнеме и доста време. По-важното е той да не е на улицата и на пост до хората,чиито грижи и обич са допуснали Черньо да остане инвалид за цял живот. Закъснялата помощ не е помощ, според мен. Веднъж вече е било късно ,нека не се случва и втори път само с писане из форумите. За каква сряда за какъв четвъртък става дума, ако на него наистина всеки ден му е подарен и оня дето е искал да го зарежат като са откъснали крака на Черньо ли е един от хората от които ще зависи съдбата на кучето? Сещам се сега за Ризена дето писане,писане, планове и накрая другарят Маруцов му стана собственик и плановете за хубавия дом си останаха тук във форума само защото повече се писа пък малко се направи в действителност.И в този случай имаше някой готов да помогне и задействал някаква процедура и усилията му увиснаха във въздуха и там се чакаше от умрял писмо и се обсъждаше...
И в този ред на мисли съм напълно съгласна с bushkata

Цитат

Всеки, който обича дадено куче, ще направи всичко възможно да го махне от ситуцията, в която е Черньо. Така че, ако не поискат да го дадат - значи нямат особено отношение към него, а имат собствени, егоистични цели, които дори не се сещам какви може да са. Съответно, ако е така - не трябва те да са хората, които да решават съдбата му.

Ще поживеем, ще видим. Да се надяваме,че няма да чакаме много дълго.

#60 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 30 March 2009 - 12:18 PM

ЕТО И ДРУГАТА, ПО-ГОЛЯМА И СЪЩЕСТВЕНА ЧАСТ ОТ ХРОНОЛОГИЯТА:
Дата на пускане на темата от мен: Dec 27 2008, 11:35 AM
Това е датата, на която по-голямата част от вас разбраха, че съществува това куче.
Аз лично до този момент го познавах от парка от началото на 2008 г. и не знаех каква точно е историята му.

На Dec 28 2008, 02:00 PM стана ясна историята на Черньо за мен и повечето от вас.

На Dec 28 2008, 03:16 PM стана ясно, че Nort2005 знае за съществуването на това куче откакто е бил бебе т.е. от момента, от който е ясно, че всеки ден е подарен за това куче:
Цитат:Сега разбрах за кое куче става въпрос. То е на бензиностанцията от бебе. Когато стана на 6-7 месеца, започна да пресича "Сребърна", за да играе с домашните в парка. След инцидента с питбула оперираха крачето, сложиха пирон - мисля, че хората на Янко го водиха тогава при д-р Караджов. След това пиронът започна да се показва от раната, след това не съм го виждала. Но щом продължава да пресича "Сребърна", краят му въобще няма да е "чуден", за съжаление. При това интензивно движение там, сума ти кучета от района бяха сгазени. Чудя се това как изобщо още е живо.

Dec 28 2008, 06:04 PM от Maggi:
Цитат: Така е за пресичането, но не могат и да го вържат на едно място. Влече го парка, видях че е опасно там....... А как мислите, какви са му шансовете да го осиновят други хора ? Според мен доста минимални...........Допреди няколко часа знаехме само, че на кучето вероятно му трябва помощ. Сега знаем, че то направо е върнато от оня свят с много усилия. Знаем също, че едни хора го обичат и се грижат за него. Ако някой може да предложи повече, да се заема.

Dec 28 2008, 06:39 PM от Nort2005:
Цитат:Да, лошото е, че с този му проблем никой няма да го вземе. ........ Така че правим каквото можем, но не може да се огрее навсякъде.

Dec 28 2008, 06:44 PM от Bushkata:
Цитат:Въпреки всичко, радвам се, че Черньо е от тези, които имат своите закрилници. Той е от бездомните, които имат повече, отколкото други като него могат да мечтаят дори.
Аз викам да остане темата тук? Когато можеш, направи му снимки - знае ли човек ?

Казах, че ще го снимам с удоволствие.

След което тихо и елегантно 2 месеца темата беше забравена от хората от форума.
Но аз нито за миг не съм престанала да мисля за това куче.
По здравословни причини 2 месеца не успях да направя нови снимки на Черньо и да ги оформя в обява.
Успях да го направя на Mar 3 2009, 02:18 PM от Maggi:
/обявата се намира на втора страница от тази тема/
Цитат: CV на Черньо, кучето осакатено от хора без причина:..........................

Mar 6 2009, 08:47 PM от Maggi
Цитат:Лоши новини за Черньо от преди половин час
Моя позната е видяла кучето пред бензиностанция Еко на ул. "Сребърна".
Според нея има травма на едната предна лапа

Mar 7 2009, 11:33 AM от Maggi
Цитат: Възможностите ни са ограничени откъм време, превоз и средства.
Днес ще ходя до там да видя какво са направили............... и ако не е закарано кучето на лекар, ще се намеся. За всеки случай, ако някой тук от форума има малко свободно време и кола да каже. п.п. По-добре, който има възможност днес да реагира при повикване, да ми се обади на тел. 0888 733 810-Маги. След малко ще тръгвам натам и няма да мога да прочета съобщенията тук.

Mar 7 2009, 03:31 PM от Maggi:
Цитат:Сега се връщам от газстанция Еко.....ще го заведат на лекар за новата травма на предната лапа.В понеделник ще се обадя да видя какво става с кучето.
Казала съм и на хората от газстанцията, че съм пуснала обява за осиновяване. Ако се намери подходящ човек, въпреки че ще им бъде мъчно, ще го дадат.
Осъзнават, че така ще е по-добре за кучето.
МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ ТУК - ПОМОГНЕТЕ ДА НАМЕРИМ ПО-БЪРЗО ДОМ НА ЧЕРНЬО !
Изискванията към кандидат - осиновителите съм ги писала малко по-назад в темата.....
Който има идеи за осиновяване да ми се обади 0888733810 /Маги/ или да пише ЛС

Mar 9 2009, 04:49 PM от Maggi:
Обадих се да питам за състоянието на Черньо. Днес е воден на лекар. Резултатът от последния удар е пукната кост на единия преден крак. Ще бъде на антибиотици известно време, кракът няма да се обездвижва. Положението за Черньо е все така спешно.Той няма физическата възможност да избягва човешките прояви на жестокост и всеки момент носи риск за него.Търси се спешно дом за ЧЕРНЬО - кучето с бялата душа ...

Mar 17 2009, 04:40 PM от Maggi:
Цитат: Кучето живее на една бензиностанция т.е. там където е бил изхвърлен от хора...........мястото е много опасно, близо до оживена улица. Затова търсим подходящи осиновители. Иначе засега друго не е необходимо.

Mar 22 2009, 09:56 PM от Maggi
Цитат:"Преди около час се върнах. Мога да ходя да виждам Черньо само събота или неделя.
Започва да стъпва на предното краче с пукнатата кост, но не може да ходи много време, няма достатъчно баланс и се изморява бързо. ..

Mar 29 2009, 06:28 PM от Nort2005:
Цитат:Намерен е дом за Черньо. ............Само да поясня - не аз съм му намерила дом, не бих могла. Ако бях аз, нямаше да задавам този въпрос.............

Mar 29 2009, 06:55 PM от Nort2005
Няма да го взема аз, не участвам в спасителната акция. Но се очаква сега "закрилниците" от бензиностанцията да започнат да ронят сълзи - колко много го обичат и как не могат да се разделят с него. Което на практика значи следващия път да га размажат пред очите им.
Между другото, на това куче всеки ден му е подарен. Утре вече може и да не е на тоя свят.

Mar 29 2009, 07:01 PM от Bushkata:

Mar 29 2009, 09:13 PM от Maggi
Цитат:Посредник съм между хората, при които живее той и възможността да намери дом, като пуснах тема за Черньо .......За България - ако има кандидат-осиновител, за момента не се е свързал с мен. Когато правих обявата на Черньо оставих моя телефон в тази тема............

Mar 29 2009, 10:19 PM от Nort2005
Цитат: Единственото "грешно" нещо според мен е, че се търси дом, преди да се знае дали групата собственици ще разрешат Черньо да си има такъв. Бъдещите стопани вече са съпричастни към съдбата на животинчето, запознати са с мъките, които е преживяло. И изведнъж - да, ама не. Черньо трябва да остане на улицата, за да продължат да му се случват такива неща - колко ли ще издържи още? Нещастни кучета - колкото колкото щеш, но този е имал шанс. Затова е нелепо.

Mar 29 2009, 10:26 PM Sad eyes Няма да цитирам или коментирам този пост.

Сега да обобщя аз: За добро или лошо, аз пуснах обявата за Черньо. Аз съм поела ангажимент пред хората на Черньо, че внимателно ще преценявам възможностите, ако се появят такива. Всички тук са наясно как стоят нещата с осиновителите в България. .
Успях да установя контакт с неговите хора, въпреки че са недоверчиви към непознати.
Имам добър контакт с кучето. На неговата си територия Черньо ще посрещне с оголени зъби всеки непознат. Хората на Черньо не го държат там за да ги пази. Той просто е поредното подхвърлено куче на това място и те започват да полагат грижи за него, така както са правили с всички подхвърлени преди него. И като всяко куче, Черньо пази собствената си територия.

И до момента аз не знам кои са тайнствените кандидат-осиновители ! Бъдещите стопани били съпричастни ..... От това изречение разбирам, че има кандидати за стопани форевър, а не за временно. Ами що си мълчат тези хора ? Досега да бяхме напреднали в процеса осиновяване ! Повтарям пак никой до момента не е говорил с мен за това !

Изглежда доста разговори са водени за Черньо без мое участие. Изглежда доста от думите ми, а и тона ми са изкривени. Не мога по друг начин да си обясня как станаха изведнъж активни толкова хора в темата и то с нападки към мен, като месеци никой не попита за кучето ?

На ЛС, Anuk се заинтересува от съдбата на Черньо миналата седмица и предложи да поговори за хотел на някакво място/не сподели кое/, само каза че било къща с двор. Дадох съгласие да провери възможностите. По-късно каза че става въпрос за хотел при д-р Станкова. Поинтересувах се ще има ли лесен достъп до двор Черньо, като се има предвид че не бива да му се налага да ползва стълби. Казано ми беше, че двора е на нива, но няма проблем. Моя грешка е, че изобщо допуснах друг да говори вместо мен. Ако знаех, че става въпрос за там, щях лично да говоря. От д-р Станкова имам добри първи впечатления от единствената ми среща с нея на 27.03.09 г.
Принципно съм говорила с хората на Черньо за осиновяване още на 07.03.2009 г. Общо до момента съм говорила 3 пъти с двама от общо четиримата служители. Единият от другите двама е доста млад, хвърчи в облаците, изказва се необмислено, но не очаквам отказ от него. От разговорите за мен е ясно, че биха го дали ако условията са подходящи за ТОВА куче. Те искат да знаят, ако го дадат къде точно ще отиде, при какви условия, искат да могат да го посещават. Нормално е да искат да знаят. Да напомня, че кучето е с 3 крака, в таза има железа, и в момента едната предна лапа е с травма.
Черньо е от СПЕЦИАЛНИТЕ любимци, и като такъв има специфични нужди не трябва да му се налага да използва стълби, не трябва да бъде воден на повод или връзван на верига. Трябва му и човешка, и кучешка компания. Трябва достатъчно пространство да се разхожда и лесен достъп до това пространство и т.н.

В разговор с Anuk се съгласих за временно настаняване в хотел при д-р Станкова, ако паралелно с това му се търсят възможности за чужбина. Предложих хотела вчера на хората на Черньо (чрез служителя на смяна), но и до момента не съм сигурна подходящо ли е това място за Черньо тъй като не съм го видяла лично, а разбрах че има стълби. То може би е най-прекрасното място от всички възможни, но подходящо ли е за ТОВА куче ? моля за безпристрастни мнения на всички, които са ходили там.

И накрая: Дълго време никой не се заинтересува за Черньо. Може би сте очаквали да се вайкам всеки ден, вдигайки темата ? Ами не си падам. Темата е тук от 27.12.2008 г. Ситуацията е ясна отдавна. Отдавна е ясно, че всеки ден му е подарен. Доста хора имат контакти за чужбина. Никой не предложи помощ. Никой не предложи да опита поне. Темата впрочем затова е тук, ако иска някой да помага. Иначе аз и без тема ще продължа да търся възможности за Черньо. Не съм спряла да разпращам мейли на приятели и познати с информация за Черньо, с надеждата да му намеря дом в България. При всеки разговор и удобен случай съм поставяла въпроса за Черньо. Тези неща не съм ги писала в темата му. Не съм сметнала за необходимо.
Ако някой иска да помага, моля да говори лично с мен. Никой не е обещавал да е лесно.

Нищо лично към никого, но нямате моралното право да ме съдите.
User's Signature

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема