Dog.bg Форуми : "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (37 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари Оцени темата: -----

#201 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 January 2009 - 10:41 PM

общо на плиска събрахме малко над 600 подписа за двата дена. молът на хемус за съжаление си остана непокрит. нямаше как да се дислоцираме тази сутрин.
User's Signature

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 January 2009 - 11:17 PM

Следвайки логиката на подписите пред единия мол ми се иска следващия уикенд да имаме пункт и там.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2009 - 11:29 PM

Аз се подписах днес на Плиска, и за една моя приятелка също се подписах...
Дано има полза и да се постигне желаната цел... ;)
User's Signature

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 January 2009 - 11:20 AM

Градски вестник от 26.01.2009 г  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

#205 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 11:29 AM

Цитат

Следвайки логиката на подписите пред единия мол ми се иска следващия уикенд да имаме пункт и там.

За Южен парк е достатъчен един пункт, може би някъде по средата между тези двата.
Аз съм навита за Сити Център.

#206 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 12:18 PM

Моля, който има снимки от кампанията и е готов да ги предостави, да прати на info@city4people.eu

#207 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 12:49 PM

Ох, днес имам малко повече време да пиша и да си кажа някои впечатления от двата дена.

Мина един човек и каза "Задължително се подписвам. Преди известно време имах азиатска овчарка, но ми се наложи да я подаря. А човека, на който я дадох я продал и тя загинала на ринга от кучешки бой." Направо ме вцепени.

Втория ден имах чувството, че ръководството на Мола ми помагаха - бяха затворили входа откъм Опълченска и отвориха този откъм Стамболийски. И хората които се опитаха отдалеч да ме заобиколят и да влязат през обичайния вход (масата е точно на ъгъла на Мола между двата булеварда), после бяха принудени да минат покрай мен, за да влязат вътре.

Вчера едно дете много упорито искаше да се подпише, но т.к. не бях чела поста за детската подписка ми костваше много усилия да го разубедя. Беше хванало химикалката и твърдо беше решило да се подпише. Дори ме издебна докато агитирах тълпата и като се обърнах вече беше почти започнало да пише ;D

Една баба ми каза, че се подписва, само защото съм и говорела много мило.

Питаха ме как могат да се присъединят към сдружението "Град на отговорни хора".

Една "дама" ми провери щателно разрешението, петицията, говореше доста надменно. Попитах я в ролята на каква ми иска документите, за да знам кой ме е проверил. Попита ме от кой ми е разрешителното. Като отговорих "от общината", ми каза "ми да" :rolleyes: Накрая каза "Аз само си говоря с вас, да разбера вашата позиция", но си тръгна без да подпише. Разпитваше ме жестокостта към бездомните към кой била престъпление, защото животните били вещ според закона. Отговорих "Жестокостта не гледа дали е домашно или бездомно животно. Това е престъпление към обществото!"

Питаха ме коя партия ни спонсорира и ни подкрепя. На отговора, че нямаме политически происход и сами си се спонсорираме, чувах "Браво, тези неща не трябва да се политизират".

Едно момиче ми се подписа и на тръгване ми каза "Да знаете, че и наркоманите имат сърца". Почти се разплаках.

Малко трудно ми беше да обяснявам на някой хора от ромски произход за какво става въпрос. Те ми казват "Аз си обичам животното", аз "Ами това е против лошите хора, така че можете да се подпишете", те пак "Аз много си обичам животните" :rolleyes: Други пък ми се разписаха.

Вчера трима бездомници ми се подписаха. :yahoo:

Имам подписи от Гърция, Македония, Германия. Приятелите им обясняваха за какво става въпрос и те се подписваха с готовност (да не си помисли някой, че може да съм излъгала чужденците за каузата).

И двата дена исках да снимам масата, но още от слагането и не ми оставаше много време - идваха хора още преди да съм залепила плакатите, пък после вече се напълни и гледах да агитирам повече. За няколко минутки седнах да обядвам и точно тогава като ме нападнаха да подписват B) А аз с полупълна уста благодарях ;D Затова пък снимах купа подписки, които предадох днес при д-р Бобадова. Ще ги пратя на пощата. Пък ако стават за качване, да се порадвате с мен на успеха.

Ако се сетя още нещо ще пиша. И пожелавам на всички ни добро време другия уикенд и двойно повече подписи. :->)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 01:16 PM

и при нас с LUDNICA имаше питанки , по-колко ни плащат да събираме подписи  :rolleyes:
имаше хора които бяха гледали репортажа по канал и направо за това идваха
имаше такива дето са се подписали и водят други да ни подкрепят

Абе на няколко пъти си глътнах граматиката от това защо неискали да се подпишат, но
най-врещяващо ми беше "Аз имам особенно мнение и за това"
е как пък един неми го обясни като хората що е то това - особено мнение  :rolleyes:
Явно някоя нова модерна болест или марка - не знам

Но определено - след като LUDNICA  - залепи листчето - Подписка - повече хора се спираха
и току някой попита ама трябва ли да давам пари

#209 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 02:01 PM

На мен ми направи впечатление т. нар. "стадно чувство" - като има един да се подписва и другите идват при масата да видят за какво става въпрос.
User's Signature

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2009 - 02:31 PM

:yahoo:Браво на всички, страхотни сте.Другата седмица и аз се включвам.Видях, че ме има в графика за другата седмица пред МОЛ- София.dora7511  ще е  с мен.Лошото е , че ще мога да започна да събирам в 13 ч, преди това трябва да ходя на работа.Но пък мога да поседя до по- късно.Репортажа по канал едно много хубав и много въздействащ.Аз също пробвах да събера подписи в университета, но само една колежка ми се разписа, другите ме гледаха все едно съм луда, много се разочаровах , и тия тръгнали ветеринари да стават  :(:rolleyes:

Онзи репортаж за котките, за който питаше bushkata беше за нас и нашето сдружение и дейността ни, но така го бяха орязали, че нищо не се разбра :(.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#211 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 02:33 PM

Прави ми впечалтение, че събирането на подписи пред МОЛовете върви супер, поради голямата маса минувачи. Дали за другия уикенд да не предвидим пост и пред SkyCity мол в Слатина?

Също така... малко смотано звучи, ама... пред Метро или някой Техномаркет?
User's Signature

Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 26 January 2009 - 02:43 PM

За други пунктове не трябва ли ново разрешително?
Ужасно ме е яд, че вчера не можах да се включа, ама останах на бачкане до посред нощите :(  Не можах да изгледам и нито един от репортажите....
Надявам се следващия уикенд да съм свободна и да помагам.
User's Signature

Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 02:59 PM

Теоретично има време да се пусне разрешително, ако се пусне молбата утре.
Просто ми хрумна като идея, но не знам и колко хора ще са на разположение, а още повече колко ще се навият да отидат там
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 03:04 PM

Меги, Дора, кажете на АНИСФ кога и къде можете - аз и евентуално Звярик сме на Мола. Вие можете ли да покриете ЦУМ или другия МОЛ? Този уикенд имахме непокрити пунктове и дано другия можем да ги покрием и тях.

А и нещо друго ми хрумна да питам - някой минавал ли е сподписката през парка пред театър Иван Вазов? Там има много кучкари.
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 03:28 PM

И още нещо, което ми препоръча една възрастна жена- "Отидете пред църква- там има много милосърдни хора". Отначало смешно ми се видя, но като гледах вчера репортажа по ТВ2 и снимката на Аспидов с лозунг "Kill the Christian!" някак се замислих- в Руската църква се събират много хора в неделя, в "Св. Седмочисленици" също.

blueocean, възхищавам ти се затова, че сама си се справила на място като мол-а, пълно с хора от всякакъв тип, освен това цял ден сама!!! Аз за 4 часа така се изморих- не е лесно да се преборват болни умове! Та така, браво!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#216 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 03:47 PM

Fibsi, благодаря ти. Но за подобна кауза си струват всички усилия. Имаше хора, които ме поздравяваха за подписката и благодаряха, че сме се захванали с това. И това ми даваше сили да продължавам да говоря и да агитирам. Както писах и на АНИСФ, не ме притеснява това да съм сама, а това че имаме непокрити пунктове. Сити Мола мисля, че има само един вход и ако до него се сложи маса съм сигурна, че ще има голям успех. Так че ако могат да се покрият, не ме мислете мен - и двата дена да съм сама, ще се радвам, че имаме навсякъде в София покритие.

Аз искам да изкажа благодарност и възхищение на всички, които излязоха дори за малко да помогнат на кампанията. Както и на хората, които се заеха с организацията, въпреки малкото време и постоянно изникващите промени. Както и на хората, които нямат възможност да излязат, но ни помагат с положителни мисли. Заедно ще постигнем целта си :->)
User's Signature

Качена снимка

#217 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2009 - 03:58 PM

Аз гледах графика , който е побликувала mil_ по напред в темата , та затова пиша мола, иначе може и другаде, само кажете къде.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 05:37 PM

Утре д-р Бобадова е поканена в сутрешния блок на телевизия VTV. Някъде от 8:30 до към 9:00. Който може да запише!
Заглавието на сутрешния им блок е в десятката: "ТОВА ТЕ ЗАСЯГА"

#219 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2009 - 06:23 PM

Ох! и   OFF/,  това край няма ..Ние се чудим как да откраднем от времето си и вкарваме разум и емоции.. ..а упоредно си тече  зомбирането , чета днес в последния в.Уикенд лежерен текст - как Маги Халваджиян бил сготвил "на младини""  кварталната котка - уловил собственоръчно и после поискал съвет за маринатата от виетнамци...щото бил бедееен тогава и нямало какво да яде- се внушава в писаниьеито.Ма евалла!!
   Преди  месеци пък случайно превключвайки каналите попаднах на утибъчваровото  шоу и се втрещих, като чух и видях  как  този човек докато  бъркаше в един тиган  разказва ,че бил вече ял кучешко месо и даже обясняваше   съвсем делово на кои други меса   то приличало..Еми супер  известни и успели българи  не се притесняват да хапват кучешко и котешко , да  разказват и   афишират  пред  целокупния ни народ "подвизите си", напротив -  яко представяне  (там СЕМ - мем  - за какво служат ИЗОБЩО?? ) ,сякаш някакво готино нещо са направили тези така прочути хора и  очевидно хич не се тревожат от последствията от милинките си "приключения".  Айде на зомбациятаа ,народееее  .
А другаде по широкия свят известните хора градят имидж и не просто за имиджа- те правят чудесни неща за добри каузи.

Да го направим  ,хора- да опитаме да променим Наказателния кодекс.
User's Signature

#220 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 06:57 PM

Агалина, защо така сложи това "да опитаме". Не само, че ще го направим, но и ще го направим с гръм и трясък. Повече от сигурна съм!
User's Signature

Качена снимка

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема