"СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари
Публикувано: 26 January 2009 - 11:20 AM

СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.
Публикувано: 26 January 2009 - 12:49 PM
Мина един човек и каза "Задължително се подписвам. Преди известно време имах азиатска овчарка, но ми се наложи да я подаря. А човека, на който я дадох я продал и тя загинала на ринга от кучешки бой." Направо ме вцепени.
Втория ден имах чувството, че ръководството на Мола ми помагаха - бяха затворили входа откъм Опълченска и отвориха този откъм Стамболийски. И хората които се опитаха отдалеч да ме заобиколят и да влязат през обичайния вход (масата е точно на ъгъла на Мола между двата булеварда), после бяха принудени да минат покрай мен, за да влязат вътре.
Вчера едно дете много упорито искаше да се подпише, но т.к. не бях чела поста за детската подписка ми костваше много усилия да го разубедя. Беше хванало химикалката и твърдо беше решило да се подпише. Дори ме издебна докато агитирах тълпата и като се обърнах вече беше почти започнало да пише ;D
Една баба ми каза, че се подписва, само защото съм и говорела много мило.
Питаха ме как могат да се присъединят към сдружението "Град на отговорни хора".
Една "дама" ми провери щателно разрешението, петицията, говореше доста надменно. Попитах я в ролята на каква ми иска документите, за да знам кой ме е проверил. Попита ме от кой ми е разрешителното. Като отговорих "от общината", ми каза "ми да" :rolleyes: Накрая каза "Аз само си говоря с вас, да разбера вашата позиция", но си тръгна без да подпише. Разпитваше ме жестокостта към бездомните към кой била престъпление, защото животните били вещ според закона. Отговорих "Жестокостта не гледа дали е домашно или бездомно животно. Това е престъпление към обществото!"
Питаха ме коя партия ни спонсорира и ни подкрепя. На отговора, че нямаме политически происход и сами си се спонсорираме, чувах "Браво, тези неща не трябва да се политизират".
Едно момиче ми се подписа и на тръгване ми каза "Да знаете, че и наркоманите имат сърца". Почти се разплаках.
Малко трудно ми беше да обяснявам на някой хора от ромски произход за какво става въпрос. Те ми казват "Аз си обичам животното", аз "Ами това е против лошите хора, така че можете да се подпишете", те пак "Аз много си обичам животните" :rolleyes: Други пък ми се разписаха.
Вчера трима бездомници ми се подписаха. :yahoo:
Имам подписи от Гърция, Македония, Германия. Приятелите им обясняваха за какво става въпрос и те се подписваха с готовност (да не си помисли някой, че може да съм излъгала чужденците за каузата).
И двата дена исках да снимам масата, но още от слагането и не ми оставаше много време - идваха хора още преди да съм залепила плакатите, пък после вече се напълни и гледах да агитирам повече. За няколко минутки седнах да обядвам и точно тогава като ме нападнаха да подписват B) А аз с полупълна уста благодарях ;D Затова пък снимах купа подписки, които предадох днес при д-р Бобадова. Ще ги пратя на пощата. Пък ако стават за качване, да се порадвате с мен на успеха.
Ако се сетя още нещо ще пиша. И пожелавам на всички ни добро време другия уикенд и двойно повече подписи. :->)
Публикувано: 26 January 2009 - 01:16 PM
имаше хора които бяха гледали репортажа по канал и направо за това идваха
имаше такива дето са се подписали и водят други да ни подкрепят
Абе на няколко пъти си глътнах граматиката от това защо неискали да се подпишат, но
най-врещяващо ми беше "Аз имам особенно мнение и за това"
е как пък един неми го обясни като хората що е то това - особено мнение :rolleyes:
Явно някоя нова модерна болест или марка - не знам
Но определено - след като LUDNICA - залепи листчето - Подписка - повече хора се спираха
и току някой попита ама трябва ли да давам пари
Публикувано: 26 January 2009 - 02:31 PM
Онзи репортаж за котките, за който питаше bushkata беше за нас и нашето сдружение и дейността ни, но така го бяха орязали, че нищо не се разбра :(.

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 26 January 2009 - 02:33 PM
Също така... малко смотано звучи, ама... пред Метро или някой Техномаркет?
Публикувано: 26 January 2009 - 02:43 PM
Ужасно ме е яд, че вчера не можах да се включа, ама останах на бачкане до посред нощите :( Не можах да изгледам и нито един от репортажите....
Надявам се следващия уикенд да съм свободна и да помагам.
Публикувано: 26 January 2009 - 03:04 PM
А и нещо друго ми хрумна да питам - някой минавал ли е сподписката през парка пред театър Иван Вазов? Там има много кучкари.
Публикувано: 26 January 2009 - 03:28 PM
blueocean, възхищавам ти се затова, че сама си се справила на място като мол-а, пълно с хора от всякакъв тип, освен това цял ден сама!!! Аз за 4 часа така се изморих- не е лесно да се преборват болни умове! Та така, браво!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 26 January 2009 - 03:47 PM
Аз искам да изкажа благодарност и възхищение на всички, които излязоха дори за малко да помогнат на кампанията. Както и на хората, които се заеха с организацията, въпреки малкото време и постоянно изникващите промени. Както и на хората, които нямат възможност да излязат, но ни помагат с положителни мисли. Заедно ще постигнем целта си :->)
Публикувано: 26 January 2009 - 06:23 PM
Преди месеци пък случайно превключвайки каналите попаднах на утибъчваровото шоу и се втрещих, като чух и видях как този човек докато бъркаше в един тиган разказва ,че бил вече ял кучешко месо и даже обясняваше съвсем делово на кои други меса то приличало..Еми супер известни и успели българи не се притесняват да хапват кучешко и котешко , да разказват и афишират пред целокупния ни народ "подвизите си", напротив - яко представяне (там СЕМ - мем - за какво служат ИЗОБЩО?? ) ,сякаш някакво готино нещо са направили тези така прочути хора и очевидно хич не се тревожат от последствията от милинките си "приключения". Айде на зомбациятаа ,народееее .
А другаде по широкия свят известните хора градят имидж и не просто за имиджа- те правят чудесни неща за добри каузи.
Да го направим ,хора- да опитаме да променим Наказателния кодекс.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !