nushcho, в 05 May 2010 - 02:38 PM, написа:
Това ми е дилемата. В момента Шера си се движи от единия край до другия - общо 23 метра по дължина и поне 6 метра ширина. Недостатъка е, че е със синджир. Клетката определено не мога да я направя по цялата дължина на оградата. А това ще свие достъпната й площ сигурно 3 пъти. Обаче пък няма да е със синджир... Не знам. Идеалния вариант за нея е да я оставя свободна в двора. Обаче това не става. Ще се "сбием" накрая и пак тя ще е потърпевшата. Та още не ми е ясно кое е по-добре от двата компромиса:
- 120 кв. м. площ със синджир
- 40 кв. м. площ с клетка
С клетката ще има проблеми и с осигуряването на сянка, но ще измисля нещо. Най-вероятно ще направя навес с керемиди и вата под тях за да се намали поне малко ефекта на фурната. От друга страна с този навес... обезмисли се донякъде целия труд дето вложих в колибката - изолация, покрив и т.н. Ъгъла е юг-запад и няма как да осигуря естествена сянка с дърво за следобедите иначе това би било удачен вариант.
nushcho, в 05 May 2010 - 02:38 PM, написа:
Добрееее.... я да попитам аз за ъгъла. Сега съм избрал място, което е на завет. Най-вече заради зимата. Обаче през лятото ще имаме проблем както размишлявах по-горе. Имам и друг удобен ъгъл - север-изток, който не е защитен от вятъра. Но затова пък има сянка следобед и ако там направя клетката като че ли ще реша проблема и без навес. А за зимата... къщичката е с изолация и вход с предверие ... все си мисля, че няма да му е зле на кучето.