- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Не знам какво да правя с кучето си ...
Публикувано: 17 January 2009 - 05:39 PM
Живея в голяма къща с доста голям двор. Снощи докато със семейството ми сме спали в другия край на къщата (казах голяма е - никой нищо не е чул ) Кучето ми е разкъсало и изяло котката ми. На сутринта намерих много кръв и две лапички. За пръв път виждам такова нещо и не мога да си го обясня по никакъв начин. Ако се бяха сбили и кучето да е убило котката по някакъв начин мога да го разбера, но то я е изяло.
В момента съм изключително афектирана. Не мога да го проумея. Не мисля, че съм в състояние да се грижа повече за това животно. За пръв път чувам куче да изяде котка. Да я убие и да остави трупа, да, но не и да я изяде след това. В момента не мога да мисля и не знам какво да правя. Натирих го на двора вързано за едно дърво и нямам никаква идея как да постъпя...
Просто трябва да го спеделя с някой затова и пиша тази тема май. Моля ви кажете ми нещо. Каквото и да е.
Публикувано: 17 January 2009 - 06:17 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 17 January 2009 - 06:19 PM
Публикувано: 17 January 2009 - 06:32 PM
И как така я е изяло цялата, само лапите са останали?Муцуната му в кръв ли беше?Изака ли се кучето от тогава?
Потвърдете подозренията си ...Просто има много въпроси... :rolleyes:
Публикувано: 17 January 2009 - 06:38 PM
П.П. Това че наказвате кучето е идиотско. То не знае защо, уверявам ви.
Публикувано: 17 January 2009 - 06:42 PM
Цитат
П.П. Това че наказвате кучето е идиотско. То не знае защо, уверявам ви.
Ауууу, че гадост!Извинявам се, ама разбирам авторката, ако наистина е така...Отвратително е и трудно се прощава...
Публикувано: 17 January 2009 - 07:02 PM
Напълно нормално е да изпитвате гняв към кучо сега, но трябва да се опитате да проумеете, че това са си инстинкти и е нещо нормално. А и както казаха доста хора до тук, да сте сигурна че той е причинителя на тази трагедия, а не някой хищник промъкнал се незабелязан. На мен също ми е странно как котката не е избягала и единственото обяснение ми е, че е била свикнала с кучо, което пък изключва варианта той да го е направил...
Дори и да е той, опитайте се да му простите! Той не мисли като нас и за него това да хване плячка и след това да я изяде не е нещо лошо и ненормално, а нещо заложено му в кръвта...Той заслужава вашата любов, не му я отнемайте!
Публикувано: 17 January 2009 - 07:05 PM
Цитат
Хващат ги, хора. Нали ви казвам- абсолютно непознати, преминаващи през двора на кучката котки, биват хванати и изядени. Лудата кучка беше хванала и див заек- историята същата. Няколко таралежа също утрепа. :( Което за мен беше удивително. :rolleyes:
Публикувано: 17 January 2009 - 07:16 PM
Инстинкти, глупости, кучетата как са одомашнени? Като им са притъпени ловните инстинкти!
Имала съм кучета, домашните котки са им спали отгоре върху главите. Хората гледат питбули, овчарки, ротвайлери с котки и няма никакъв проблем. Според мен на това куче не му е било изяснено още от малко, че НЕ ТРЯБВА ДА ПИПА КОТКИТЕ! Вината е изцяло на стопаните. Моля, отвържете си кучето и тъй като е на 8 месеца, все още има шанс да го превъзпитате. Кучето не е виновно. Просто не е възпитано както трябва. Като малка имах куче, което трепеше всички плъхове и мишки в квартала, но на котенца не посягаше, котенцата дори си играеха под носа му, бъркаха му в купата за храна, хапеха му опашката. Имам предвид, че дори и със запазени ловни инстинкти, едно куче трябва да е наясно кое е плячка, кое - приятел. :(
Публикувано: 17 January 2009 - 07:18 PM
Стига де хора, надали момичето е искало такова нещо да се случи...възможно е и през ноща, кучето да е решило, че котето е натрапник и да си е пазило двора...
Единственото, в което съм сигурна е че кучето не заслужава да го обвиняват, за това че е хищник!
Vesela_5 Добре де, а ти като си голяма защитничка на животните, защо си позволявала на кучето си да "трепе" плъхове и мишки...Как така котките не трябва да се пипат, ама за гризачите-няма проблем, трепи си на воля кучо! :rolleyes:
Публикувано: 17 January 2009 - 07:26 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 17 January 2009 - 07:54 PM

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 18 January 2009 - 12:59 AM
Цитат
Баба ми по това време, Бог да я прости, имаше малки пиленца и патенца и един плъх уби 5 патенца за една нощ, така че евала си правя на кучето тогава, че умъртви този гад. Аз обожавам домашните бели плъхове и дори съм гледала такъв вкъщи, но вредните гризачи - ъ-ъ, въобще не ми е жал.
Публикувано: 19 January 2009 - 09:51 AM
И двете животни са взети преди 5-6 месеца от малки, познават се добре, хранят се заедно и си играят. Имам дете на 5 години, то няма копче за изключване тримата си играят по цял ден, докато аз си гледам работата през краката ми непрекъснато преминават дете, куче и котка, бях убедена, че си знаят йерархията, и че се разбират. Преди това съм отгледала куче и котка и нямаха никакви проблеми, даже и да не се харесват особено знаят прекрасно, че това е забранено - и двете животни са част от семейството. Котката е естествен враг за кучето, те ги възприемат като вредители, убиват ги, разкъсват ги, но не съм чувала да ги възприемат като храна. Същото ми казаха и двама приятели ветеринари и собственик на развъдник за ротвайлери, като премине котка и се нахвърлят, убиват я, но трупа оставят. Даже в гугъл като търсих не намерих нищо по ключови думи в различни варианти на ,,ям,, ,,изяждам,, и т.н. за куче и котка. Разкъсва, убива и прочее но не и консумира след това. Храня и двете животни с варено месо ( чисто месо, сварено до омекване за да се изгуби вкуса на кръв ) ако много бързам давам от време на време гранули. Отделно като ме погледнат с големи влажни очи давам и от това, което аз ям. Готвя без подправки от 5 години заради детето, подправки всеки си слага допълнително в чиниите. Същата вечер им бях дала пилешки пържоли, като бонус вечеря, защото им замириса и ме гледаха с влажен поглед. Доста са си охранени животните, фактора глад е напълно изключен.
Кучето е навън заради детето, щом може да приеме малкия си пухкав приетел за игра като храна......... Страх ме хвана да го пусна до малкия.
Мисля че не съм чула нищо защото за се изяли през 4 стаи, в тази къща наистина не се чува нищо през две. Например когато мъжа ми пускаше кабела за интернет проби дупка на пода на тавана аз издърпвах кабела от долу и си говорехме по телефона, не се чувахме като си викаме. Кучето вече е около 50 кила и ми стига до кръста, мисля че не е невероятно да го е убило с един удар, с едно щракване на челюстта. Защо го е изяло не ми го побира главата. Ами ако утре реши, че другия му партньор за игра е закуска. Приятелите ми предложиха да го евтаназират за доброто на детето, все пак са ветеринари, но аз мисля, че това е жестоко и твърде крайно независимо от случая, също така възприемам хората, които изоставят домашно животно за убийци. За това се виждам в чудо. Идеята на мъжа ми е да му построи затвор на двора поне докато не се решим какво да правим. Аз и това не го одобрявам. Но това си е извънредна ситуация. Нямам никакви идеи, пиша в този форум защото искам мнение на странични хора, които имат непредубеден поглед над нещата.
Публикувано: 19 January 2009 - 11:09 AM
Обаче съм виждала как домашни кучета имат склонност да ровят в разни полуразложени животни. да ядат боклуци навън..
Има малка вероятност,но се чудя дали това коте не е излизало извън пределите на къщата ви..повечето котки го правят..понякога правят пакости на разни съседи, и някои не са толкова нормални колкото изглеждат, та остатъците от котката да са подхвърлени в това състояние от някого и кучето да е направило това, което другите , както описах по-горе , а то неможе да говори да разкаже..всъщност това не е толкова чудно за хората щом подхвърлят отрови т.н. по чудно е за животните . Това е просто хипотеза. Вие си знаете как стоят нещата отблизо.
Иначе има кучешки психолози, може да потърсите консултация, ако сте убедени ,че кучето го е направило.
Публикувано: 19 January 2009 - 11:14 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »