Dog.bg Форуми : Не знам какво да правя с кучето си ...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Не знам какво да правя с кучето си ...

#1 Потребителят е офлайн   Nirity Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 17 January 2009 - 05:39 PM

Имам 8 месечно куче,кръстоска - майка немска овчарка, баща неизвестен. Кучето се храни добре (храня го с варено месо, гранули ) определено е доста едро за възрастта си и добре охранено. По характер е много любвеобвилно и много ама много игриво. Напълно здраво, обезпаразитено, ваксинирано.

Живея в голяма къща с доста голям двор. Снощи докато със семейството ми сме спали в другия край на къщата (казах голяма е - никой нищо не е чул ) Кучето ми е разкъсало и изяло котката ми. На сутринта намерих много кръв и две лапички. За пръв път виждам такова нещо и не мога да си го обясня по никакъв начин. Ако се бяха сбили и кучето да е убило котката по някакъв начин мога да го разбера, но то я е изяло.

В момента съм изключително афектирана. Не мога да го проумея. Не мисля, че съм в състояние да се грижа повече за това животно. За пръв път чувам куче да изяде котка. Да я убие и да остави трупа, да, но не и да я изяде след това. В момента не мога да мисля и не знам какво да правя. Натирих го на двора вързано за едно дърво и нямам никаква идея как да постъпя...
Просто трябва да го спеделя с някой затова и пиша тази тема май. Моля ви кажете ми нещо. Каквото и да е.

#2 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 January 2009 - 06:13 PM

Ужасно! Може би е тъп въпрос, но абсолютно сигурно ли е, че котето е изядено? Може да е откъснал двете лапи, но котето да е някъде там, по двора, в агония?
Все пак не отписвай кучето, това са животни, инстинкти...
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 17 January 2009 - 06:17 PM

Ама Вие от луната ли падате? Дори в анимационните филмчета непрекъснато показват как кучета гонят котки. Това, че е изяло може да се дължи на факта, че при борбата е разкъсало и месото и кръвта му са се сторили вкусни. Това е хищник не забравяйте.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#4 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 06:19 PM

От колко време съжителстват кучето и котката, и защо си сигурна, че точно кучето е изяло котката?Пусни кучето и се дръж с него както досега,много е лесно да се обвинява без доказателства, а може нещо да е влязло в двора ви ,всичко може да се е случило и защо се държите така с кучето? Каква е гаранцията ,че е точно така? И как мислите да постъпите сега,да мразите кучето, да го изгоните, да го подарите........а всъщност да се е случило нещо съвсем друго и то да няма вина! Помислете добре как ще постъпите, за да не съжалявате после. А животните ви на двора ли живеят,защо не са вътре? И кой е виновен в случая, вашата небрежност ,може би,ако е имало проблем и сте знаели за него, защо са били заедно, а не разделени?

#5 Потребителят е офлайн   Dark _ Lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 06:32 PM

Извинявай, ама тази котка толкова ли е глупава да се остави?Котките бягат по - бързо от кучетата, винаги е можела да му избяга, да се покатери на някое дърво?Пък и толкова тихо ли е станало убийството, че нищо не сте чули отвътре?Според мен котка на която й откъсват лапите ще дере , ще мяучи, ще хъска, ще бяга с една дума ще се съпротивлява...
И как така я е изяло цялата, само лапите са останали?Муцуната му в кръв ли беше?Изака ли се кучето от тогава?
Потвърдете подозренията си ...Просто има много въпроси... :rolleyes:

#6 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 06:38 PM

Ми и да я е изяло, няма нищо странно. Ядат ги, и още как. Случай, за който знам- азиатка убива и изяжда 3 котки и оставя само главите и в трите случая. Непознати котки, вмъкнали се в двора.
П.П. Това че наказвате кучето е идиотско. То не знае защо, уверявам ви.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Dark _ Lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 06:42 PM

Цитат

Ми и да я е изяло, няма нищо странно. Ядат ги, и още как. Случай, за който знам- азиатка убива и изяжда 3 котки и оставя само главите и в трите случая. Непознати котки, вмъкнали се в двора.
П.П. Това че наказвате кучето е идиотско. То не знае защо, уверявам ви.

Ауууу, че гадост!Извинявам се, ама разбирам авторката, ако наистина е така...Отвратително е и трудно се прощава...

#8 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 06:48 PM

Да ,зависи обаче дали това е истината!  И най- важното........кой е виновен в случая!

#9 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 January 2009 - 07:02 PM

Аз също много добре разбирам авторката на темата...моето куче, когато беше на 5-6 месеца уби зайчето ми...е не го беше изял, нито дори разкъсал, но изходът беше същия. Той най-вероятно е искал да играе с него, но зайо не е разбрал тези мераци  :(
Напълно нормално е да изпитвате гняв към кучо сега, но трябва да се опитате да проумеете, че това са си инстинкти и е нещо нормално. А и както казаха доста хора до тук, да сте сигурна че той е причинителя на тази трагедия, а не някой хищник промъкнал се незабелязан. На мен също ми е странно как котката не е избягала и единственото обяснение ми е, че е била свикнала с кучо, което пък изключва варианта той да го е направил...
Дори и да е той, опитайте се да му простите! Той не мисли като нас и за него това да хване плячка и след това да я изяде не е нещо лошо и ненормално, а нещо заложено му в кръвта...Той заслужава вашата любов, не му я отнемайте!
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 07:05 PM

Цитат

На мен също ми е странно как котката не е избягала и единственото обяснение ми е, че е била свикнала с кучо, което пък изключва варианта той да го е направил...

Хващат ги, хора. Нали ви казвам- абсолютно непознати, преминаващи през двора на кучката котки, биват хванати и изядени. Лудата кучка беше хванала и див заек- историята същата. Няколко таралежа също утрепа.  :( Което за мен беше удивително.  :rolleyes:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 07:15 PM

При нас вързано куче успя да улови свободно пуснато и се опита да му види сметката. Като го видим дворния, че си обикаля свободно просто отиваме да видим колко кокошки липсват и да почистим след него. Нормално си е.
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 17 January 2009 - 07:16 PM

Какво ви става бе хора, домашните ви псета ядат домашните ви котки?! Да не би да сте в гората!?
Инстинкти, глупости, кучетата как са одомашнени? Като им са притъпени ловните инстинкти!
Имала съм кучета, домашните котки са им спали отгоре върху главите. Хората гледат питбули, овчарки, ротвайлери с котки и няма никакъв проблем. Според мен на това куче не му е било изяснено още от малко, че НЕ ТРЯБВА ДА ПИПА КОТКИТЕ! Вината е изцяло на стопаните. Моля, отвържете си кучето и тъй като е на 8 месеца, все още има шанс да го превъзпитате. Кучето не е виновно. Просто не е възпитано както трябва. Като малка имах куче, което трепеше всички плъхове и мишки в квартала, но на котенца не посягаше, котенцата дори си играеха под носа му, бъркаха му в купата за храна, хапеха му опашката. Имам предвид, че дори и със запазени ловни инстинкти, едно куче трябва да е наясно кое е плячка, кое - приятел.  :(

#13 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 January 2009 - 07:18 PM

shadow Да, не казвам, че е невъзможно...та нали постоянно слушам пищящи котки около блока си и не веднъж съм виждала останки и доволни кучета отстрани, но те са улични и принудени да убиват, за да живеят. А това е домашно куче и щом е на 8 месеца, явно си е поживяло с котето. Неестественно ми е да я нападне и изяде...по реален ми се струва варианта за друго животно, но пък тогава кучето е щяло да реагира...ох, не знам....много кофти история  :(
Стига де хора, надали момичето е искало такова нещо да се случи...възможно е и през ноща, кучето да е решило, че котето е натрапник и да си е пазило двора...
Единственото, в което съм сигурна е че кучето не заслужава да го обвиняват, за това че е хищник!
Vesela_5 Добре де, а ти като си голяма защитничка на животните, защо си позволявала на кучето си да "трепе" плъхове и мишки...Как така котките не трябва да се пипат, ама за гризачите-няма проблем, трепи си на воля кучо!  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 07:26 PM

Имаше ли кръв по муцуната на кучето ? 100% ли сте сигурни,че е било кучето а не някой или нещо друго ? За кучето е нормално да направи такова нещо ! Не забравяйте,че то все пак е хищник ! Не се дръжте зле с него,защото то дори не знае за какво се държите зле ! ;)
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#15 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2009 - 07:54 PM

От поста на Nirity аз разбирам, че и кучето и котката са били в къщата, а не на двора, когато е станало непоправимото. Мисля, че ще е добре да пишете пак и да отговорите на няколкото въпроса, които зададоха останалите. Прибрахте ли кучето?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#16 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 12:21 AM

:o Това е просто.....ужасно.Какво стана ,намерихте ли доказателства,улики?Кучето ли е било в крайна сметка? И на мен ми е странно това,че я е изяло  :huh:  :rolleyes:

#17 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 18 January 2009 - 12:59 AM

Цитат

Vesela_5 Добре де, а ти като си голяма защитничка на животните, защо си позволявала на кучето си да "трепе" плъхове и мишки...

Баба ми по това време, Бог да я прости, имаше малки пиленца и патенца и един плъх уби 5 патенца за една нощ, така че евала си правя на кучето тогава, че умъртви този гад. Аз обожавам домашните бели плъхове и дори съм гледала такъв вкъщи, но вредните гризачи - ъ-ъ, въобще не ми е жал.

#18 Потребителят е офлайн   Nirity Икона

Публикувано: 19 January 2009 - 09:51 AM

Понеже къщата е голяма, първата ми работа след като стана сутрин е да си измия зъбите, да нахраня кучето, после котката, така че отначало даже не разбрах, нахраних песа и почнах да търся котката, като видях касапницата първо си помислих, че нещо може да се е вмъкнало някак си и кучето да е убило плъх или нещо подобно, почнах да търся котката и да проверявам врати прозорци и т.н. През това време кучето повърна полусмляна котка пред очите ми и тези на мъжа ми. В повърнатото имаше трета лапа, бяла козина и черва. Вината на кучето е абсолютно доказана, просто не сметнах за необходимо да го напиша в първия си пост, защото наистина е много грозна картинка.
И двете животни са взети преди 5-6 месеца от малки, познават се добре, хранят се заедно и си играят. Имам дете на 5 години, то няма копче за изключване тримата си играят по цял ден, докато аз си гледам работата през краката ми непрекъснато преминават дете, куче и котка, бях убедена, че си знаят йерархията, и че се разбират. Преди това съм отгледала куче и котка и нямаха никакви проблеми, даже и да не се харесват особено знаят прекрасно, че това е забранено - и двете животни са част от семейството. Котката е естествен враг за кучето, те ги възприемат като вредители, убиват ги, разкъсват ги, но не съм чувала да ги възприемат като храна. Същото ми казаха и двама приятели ветеринари и собственик на развъдник за ротвайлери, като премине котка и се нахвърлят, убиват я, но трупа оставят. Даже в гугъл като търсих не намерих нищо по ключови думи в различни варианти на ,,ям,, ,,изяждам,, и т.н. за куче и котка. Разкъсва, убива и прочее но не и консумира след това. Храня и двете животни с варено месо ( чисто месо, сварено до омекване за да се изгуби вкуса на кръв ) ако много бързам давам от време на време гранули. Отделно като ме погледнат с големи влажни очи давам и от това, което аз ям. Готвя без подправки от 5 години заради детето, подправки всеки си слага допълнително в чиниите. Същата вечер им бях дала пилешки пържоли, като бонус вечеря, защото им замириса и ме гледаха с влажен поглед. Доста са си охранени животните, фактора глад е напълно изключен.
Кучето е навън заради детето, щом може да приеме малкия си пухкав приетел за игра като храна......... Страх ме хвана да го пусна до малкия.
Мисля че не съм чула нищо защото за се изяли през 4 стаи, в тази къща наистина не се чува нищо през две. Например когато мъжа ми пускаше кабела за интернет проби дупка на пода на тавана аз издърпвах кабела от долу и си говорехме по телефона, не се чувахме като си викаме. Кучето вече е около 50 кила и ми стига до кръста, мисля че не е невероятно да го е убило с един удар, с едно щракване на челюстта. Защо го е изяло не ми го побира главата. Ами ако утре реши, че другия му партньор за игра е закуска. Приятелите ми предложиха да го евтаназират за доброто на детето, все пак са ветеринари, но аз мисля, че това е жестоко и твърде крайно независимо от случая, също така възприемам хората, които изоставят домашно животно за убийци. За това се виждам в чудо. Идеята на мъжа ми е да му построи затвор на двора поне докато не се решим какво да правим. Аз и това не го одобрявам. Но това си е извънредна ситуация. Нямам никакви идеи, пиша в този форум защото искам мнение на странични хора, които имат непредубеден поглед над нещата.

#19 Потребителят е офлайн   Persefona Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 11:09 AM

За първи път чувам за такъв случай на изяждане. :o
Обаче съм виждала как домашни кучета имат склонност да ровят в разни полуразложени животни. да ядат боклуци навън..
Има малка вероятност,но се чудя дали това коте не е излизало извън пределите на къщата ви..повечето котки го правят..понякога правят пакости на разни съседи, и някои не са толкова нормални колкото изглеждат, та остатъците от котката да са подхвърлени в това състояние от някого и кучето да е направило това, което другите , както описах по-горе , а то неможе да говори да разкаже..всъщност това не е толкова чудно за хората щом подхвърлят отрови т.н. по чудно е за животните . Това е просто хипотеза. Вие си знаете как стоят нещата отблизо.
Иначе има кучешки психолози, може да потърсите консултация, ако сте убедени ,че кучето го е направило.

#20 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 January 2009 - 11:14 AM

Не се чуствам компетентна да се изказам в случая ... и все пак. Мисля, че от изяждане на котка, до посягане на човек има голяма разлика. Освен това кучето е малко и тепърва може да бъде "слагано на място", особено спрямо хората. Може би в тази насока бих търсила помощ от хора, разбиращи от обучение на кучета и тяхната психология. Но не от лекари, те са лекари, не кучешки психолози.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни