Dog.bg Форуми : Търся да закупя доберманче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся да закупя доберманче

#121 Потребителят е офлайн   Airyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 July 2011 - 04:00 PM

Извинявам се, грешката е моя!
User's Signature

Hektor iz Ongal

#122 Потребителят е офлайн   d_i_d_o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2011 - 06:57 PM

Показване на мнениетоAiryn, в 27 July 2011 - 05:00 PM, написа:

За съжаление кучето отдавна не е живо!

Кое куче отдавна не е живо?Циклон или баща му?

#123 Потребителят е офлайн   Heruka Икона

Публикувано: 03 August 2011 - 07:21 AM

Здравейте,
Търся да си взема малък доберман.

#124 Потребителят е офлайн   d100ilov Икона

Публикувано: 01 September 2011 - 01:57 PM

Добър ден на всички. От много време искам да си взема куче, но поради различни причини не съм го направил още.
До сега съм гледал две кучета, не бяха породисти взех ги от улицата, защото ми харесаха. Едното го гледах около две години, но почина от старост. Другото се намериха стопаните.
Аз съм на 17 години, живея в София (в апартамент).

От малък обичам доберманите и много искам да отглеждам такова куче. Но знам че е трудно и отговорно. Най-големият проблем мисля, че ще е това че живея в апартамент. Ще помоля някой, който знае от къде мога да получа информация от къде мога да си взема хубав доберман. Също така повече информация за ваксини, начин на хранене, нещо по-специфично при възпитанието на кучето. Такива неща.
Ще бъда много благодарен!

#125 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 September 2011 - 02:44 PM

Здравейте, понеже съм от друг подфорум и не знам към кого да се обърна, за това пиша тук :)
Искам да попитам има ли бебета някъде в момента в БГ или очаква ли се скоро кучило.
Един приятел иска кученце и евентуално да го свържа с някой от вас колеги

P.S. Ще помоля на лични,за да не правим темата боза :)
Благодаря предварително :rc_036:
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#126 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 01:10 PM

и аз съм голям мераклия да си взема Доберман само,че има един проблем доста са скъпи,а прегледах мнения на хора с лицензиран за стандарта развъдник и това което разбрах мое мнение (тука става въпрос за правене на пари),ами нали за породата се борите всъщност,не искам да излиза,че като куповачи трябва да ви извиваме ръцете защото това са доста грижи и разходи и сега някои ще излезне с пост и да ми каже като имаш толко голям мерак ще намериш начин да си купиш само,че това не однася само за мене,а и за доста хора ако целта ви е да развиете породата в България трябва малко да намалите цените,а не както е сега малко по заможни да си взимат такова куче.
Ами помислете нал това са кучета пазачи последно време зачещиха доста кражбите на стари хора,а те как да си позволят такова куче с пенсия от мах 400лв не казвам да ги продавате по 200лв но ето ти една група куповачи,а не са ли те точно в началото на възпитанието на млади хора много сложно и дълго стана искам много неща да напиша но по добре да спа да не се изложа много но все пак помислете малко върхо написаното нали всъщност породата е важна а не толкова печалбата

#127 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2012 - 01:25 PM

Тук вероятно ще отговорят развъдчици по-компетентно от мен, но развиването на породата, както Вие го наричате е свързано с такива разходи за хората, които го правят, че е направо невъзможно да си продават кученцата под себестойност. А примерът Ви за пенсионерите никак не е удачен, защото точно тази порода не би била подходяща за възрастен човек. Кучето-пазач от която и да е било порода трябва добре да бъде овладяно и възпитано от собственика, иначе се превръща в куче-убиец. Това включва и подходящи занимания с треньор и т.н., все неща, които не биха били по силите на един пенсионер с 400 лв пенсия. Да не говорим за качествена храна и ваксини колко струват. Казано грубо, по-добре и икономически изгодно е да си включат един СОТ, отколкото да разчитат на куче като добермана да им охранява имота. И да - породата е важна при всички случаи, но за да се създадат добри родословни кученца, трябва някой да инвестира в това начинание. Този някой има право и да иска възвръщаемост на усилията и парите си.

#128 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 01:41 PM

нещо ме гложи отвътре да задълбая темата за пенсионерите не съм пенсионер все още,защо един пенсионер да не може да се справи с кучето какво има не казвам,че е лесно според твоето мнение все едно ги искарваш не годни за работа и други дейност хора които стават само за седене по пейките и да приказват за полеитика,точно това което иска едно куче е внимание а къде по добър стопанин от човек с цялото свободно време на света ще го обучава стига да е малко къдедурен в което се съмнявам,че няма да се справи.
А за цените не съм много наясно но ако се начисляват на това че тази година трябва да отиде на 5 изложби по-$ или толкова скъпи гранули му давам,разходи които не касаят изцяло развитието на кучето

#129 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 01:47 PM

My link

или ще стане ето така и тотално ще изчезнат качествените куче и ще се чудий дали е породист или е смесено породен

#130 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2012 - 01:57 PM

Аз не зная защо наблягате на проблема с пенсионерите, като очевидно Вие не сте от тази категория. Който и да вземе такова куче обаче, трябва много добре да го обучи, и да го гледа, а за това трябват пари. Ако нямате пари, за да купите на реалната му цена качествено куче, няма да имате такива и да го гледате. Не зная как преценихте, че качествените гранули не касаят развитието на кучето, явно наистина нямате представа от какво има нужда едно куче, за да се отглежда правилно.

#131 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 01:57 PM

Показване на мнениетоDobermanFen, в 26 April 2012 - 11:10 AM, написа:

и аз съм голям мераклия да си взема Доберман само,че има един проблем доста са скъпи,а прегледах мнения на хора с лицензиран за стандарта развъдник и това което разбрах мое мнение (тука става въпрос за правене на пари),ами нали за породата се борите всъщност,не искам да излиза,че като куповачи трябва да ви извиваме ръцете защото това са доста грижи и разходи и сега някои ще излезне с пост и да ми каже като имаш толко голям мерак ще намериш начин да си купиш само,че това не однася само за мене,а и за доста хора ако целта ви е да развиете породата в България трябва малко да намалите цените,а не както е сега малко по заможни да си взимат такова куче.
Ами помислете нал това са кучета пазачи последно време зачещиха доста кражбите на стари хора,а те как да си позволят такова куче с пенсия от мах 400лв не казвам да ги продавате по 200лв но ето ти една група куповачи,а не са ли те точно в началото на възпитанието на млади хора много сложно и дълго стана искам много неща да напиша но по добре да спа да не се изложа много но все пак помислете малко върхо написаното нали всъщност породата е важна а не толкова печалбата

Грешиш в разсъжденията си. Кучета в селата пак си има. На кучето териториалния инстинкт си му е присъщ, така че безпородно куче върши същата работа като пазач, както и породистото. Но на село кучето не се гледа вкъщи, нито повечето дворове са достатъчно обезопасени, че кучето да е оставено пуснато, без да души кокошки или други домашни гадини (а за кучета, които душат кокошки, чувала съм точно от селяни образно описание как се убива такова пакостливо куче с вила). Та за селянина кучето няма работа в къщата и то обикновено виси на верига на двора, колкото да лае и предупреждава. При кражбите селското куче не е никакъв фактор.

Също, като собственик, мога да ти кажа, че категорично доберманът не е за възрастни хора. Не само заради възпитанието и ежедневните грижи, а и заради това, че иска собственик, който да е физически много активен - дълги разходки и упражнения. Иначе става фурия и почва да прави проблеми, неведнъж вече бивши собственици са ми споделяли преживяванията си. И не знам за теб, но аз не познавам възрастни хора, които да си имат представа от възпитание на куче. Сигурно са единици бройки, които са служили в армията и са имали нещо взимане-даване със служебни кучета.

Всяко куче си иска времето, грижите и парите, а породистото още повече. Не можеш да искаш някой да ти даде за малко пари хубаво, породисто куче и да разчита как ще го храниш с гранули за 20 лв чувала или хляб и остатъци от манджа. Хранила съм с гранули, хранила съм и с готвено за кучето, разлика в разхода почти няма, дори втория случай е по-скъпо. А на месец лятото храна и обезпаразитяване са 130-150 лв. Колко хора могат да отделят такива пари, без да си разклатят бюджета?
User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 02:17 PM

това незнам дали кучето трябва да яде само качествени гранули според мен и не само познавам хора които хранят кучетат си с не толкова качествени гранули и пак са добре гледани при тази порода кое е по раличнo незнам и те ги искарват на разходки 1-2 часа по два пъти на ден не всеки но все пак се истощява доста а нали уж скъпите гранули са за това при по голямо натуварване по бързо въстановяване това зависи дали разполагаш с повече пари по нашия стандарт на живот но не е задължително да са такива да расте кучето здраво и качествено,

#133 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 April 2012 - 02:23 PM

Точно пък в периода на растеж са най-важни.Само,който не е гледал куче бебе не знае на какво са способни малките диванета,пък камо ли доберман с неговата неизчерпаема енергия,Според мен определено не са за пенсионер човек.
И кой пенсионер взима 400 лв пенсия,дане би да отъждествяваш твоята заплата?
Като искаш качествено куче ще пестиш няколко месеца,година и ще си вземеш-все ще събереш поне едни 1000лв като ограничиш дискотеки,цигари и алкохол-примерно :ba_025:
Популяризирането на една порода не е наводняването на пазара.И смятам за основателно цената да е висока.Всяко куче заслужава стопанин,но не всеки заслужава куче.
Като си дал едни 1000лв за него шанса да се озове изхвърлено е по-малък поне според мен,а с породоподобни е пълно и на улицата и по приюти за по 50 лв купени.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 02:25 PM

за тази сума от 120-150lv на месец лятото ми се вижда доста голяма поне на мене,аз имам куче което го гледам на синджир с разходки от 2-3 часа на ден,през ден ако имам повече време и по два пъти на ден го искарвам не го храня с качествени гранули 30-35lv давам за 15кг чувал за г/д месец има обезпарижитяване ако купиш по добър 30лв за 3месеца 3-4 хапче за вътрейни и вуняни паразити по 3лв-9лв и какво друго иска,аз тия пари ги давам за 3 месеца
или сега ще кажеш,че това не е качествено гледана

#135 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 02:29 PM

вие тука пак си въртите около важта гледна точка което няма лошо за мене пак казвам за такова куче и сегашните пари са млко,но да се има предвит стандарта на живот в нашата мила родина,а има доста желаещи за такава порода и не ми е хич приятно като гледам обяви за по 100лв на куче

#136 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 April 2012 - 02:30 PM

Не не е.Това,което купуваш за тези пари е възможно най-нискокачествен талаш под формата на гранула.Хубавата храна започва от 80-100лв и нагоре.Моите кучета изяждат средно 4 чувала на месец по 80 лв ги сложи примерно смятай.
Ами като е такъв стандарта на живот не си взимаш такова куче.Осинови си от приют безплатно е и ще върши същата работа на пазач,но няма да е истински доберман. :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2012 - 02:37 PM

Аз не зная за какво точно спорите - ми не се гледа така куче - гранули от 35 лв за чувал са чист талашит, за синджира няма да коментирам, обезпаразитяването зависи за колко кг куче е - моето е голямо и плащам повече. Годишната ваксина е 30 лв, всяко посещение при ветеринар и то в този порядък без медикаментите....Така че ако някой има недобър стандарт на живот, нека се съсредоточи върху това как да промени нещата, не да ми натяква, как и с малко пари може да се гледа качествено куче и ние сме някакви маниаци тук, които нарочно искаме да давама маса пари без нужда. Не стоят така нещата.

#138 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 02:39 PM

ясно по твоите думи ако нямам последен модел мерцедес и апартамент в центъра на София нямам право да си купя такова куче без значение,че съм толко превързан към породата но както по малката цена за продаване извива ръцете на продавача така и високата на нас куповачите,а това гранули каква ценаса няма нищо общо как отглешдаш едно куче стига да е с любов и само хляб стига,дано не съм разбран погрешно

на синджир е защото породата е такава иначе щях да го гледам вътре

#139 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2012 - 02:43 PM

Не, имате право да си купите каквото искате, стига да можете да си го позволите. Иначе и аз искам последен модел Мерцедес, ама дали ще ми го подарят от компанията, ако кажа че съм дългогодишен фен и си умирам за тяхната марка коли, ама видите ли нямам сега точно толкова парици, а не ми се ще да карам Лада например.....май няма да ми мине номера, как мислите?

#140 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 02:52 PM

не съм някои спамер по форумите просто няма как да стигне до нещо смислено за това колко пари да струва едно куче тука мисълта ми беше,че ако не се намери вариянт няма да се развие породата до толко колкото е в други страни,стига на тези които развъждат да не им прече да изнасят в чужбина 10 а 1 или 2 от кучета да продават тука

ако си мислиш,че целя някой да ми каже ела аз ще ти намаля 50% ела ще ти продам куче много се лъжеш :beer:

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни