Търся да закупя доберманче
Публикувано: 26 April 2012 - 03:00 PM
Хайде сега, Мерцедеси сме карали. Аз даже кола нямам. Съвсем достъпна е цената на кученцата от български развъдници. Единия месец капарото, другия - доплащане. За работещ човек със среден стандарт никакъв проблем не са.
Сметката 130-150 си е съвсем реална за мен.
18-20 лв външни капки за обезпаразитяване Advantix всеки месец (не мога да сложа противопаразитна каишка, понеже е диване и ще я скъса някъде)
6 лв за 3 хапчета Cestal за вътрешно обезпаразитяване
90-130 лв. чувал храна в зависимост от марката, боклук е абсурд да дам, защото ще се посере и отслабне. Като я хранех с готвена смеска от месо, ориз и зеленчуци - 150 - 170 лв. на месец ми бяха само продуктите, без тока за готвенето.
Отделно са годишна ваксина, играчки, поводи, нашийници, обучение, лакомства, препарати за чистене, загуба от унищожени вещи и пр.
Много ли ти се вижда?

Публикувано: 26 April 2012 - 03:05 PM

Публикувано: 26 April 2012 - 03:18 PM
arina, в 26 April 2012 - 12:37 PM, написа:
и тук слагаме чип,годишен данък,регистрация в общината,айде тя е веднъж,но данъка е всяка година.Разходите по отглеждането на едно куче никак не са малко.
Публикувано: 26 April 2012 - 04:44 PM
DobermanFen, в 26 April 2012 - 02:39 PM, написа:
А на това никой ли не обърна внимание?
DobermanFen, страшно е трудно човек да ви прочете постовете, пълни с грешки, ама поне разделяйте на по кратки изречения, моля!
Всеки иска хубаво куче, ама да е "съобразено със стандарта на живот". Е, няма как да стане. Аз като не мога да си позволя да карам скъпа и нова кола не роптая защо някой друг може.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 26 April 2012 - 04:51 PM
пътни
хотели
плащане на мъжкаря ( по техния стандарт)
и разходите продължават след раждането ами ако няма раждане,всичко остава за ваша сметка.
Три години се старая да ида при най добрите мъжкари в цяла европа за да има в България хубави добермани но винаги когато имам кученца се намира поне по един който ми казва че иска да си вземе хубаво куче но не на тази цена която аз искам а на половината и като им откажа и му кажа да иде да си вземе от другаде където продават кученца на цената на която той иска ми казва че онези не ги харесвал не били хубави иска от моите но на цената като тези които приличат на доберман.За да имаме хубаво куче и да оправим породата в България трябва да си сменим мисленето и да си вдигнем стандарта защото с трици маймуни не се хващат,аз като искам нещо не мрънкам ами се стягам и не се отказвам до като не го получа.Това ми е съвета към фенът които е пред пенсия,отделяй по малко пари колкото можеш всеки месец и все някога ще се съберат и макар и късно (късно ще е само за теб за породата ще е някакво развитие) ще си от хората които се опитват да помогнат на породата да се развие и ще притежаваш един красив доберман

Публикувано: 26 April 2012 - 09:50 PM
Себестойноста на едно кученце определена само от разходите по избора на мъжки извън България плюс разходите по отглеждането и обслужването на кученцето до втория месец след неговото раж дане, е не по-малка от 500-600лв., и това само при добър късмет и 5-6 хубави и здрави кученца.
А могат да се включат и разходите свързани с майката по време на бременноста и кърменето, като по-скъпата хранителна диета и евентуални ветеринарни услуги.
Безсънните нощи и труда на собственика на женската никой не ги брои.
Разходите свързани с отглеждането и представянето на майката, също.
Практиката отдавна е доказала, че добри развъдници, които са продавали кученца на ниска цена не са успели да работят за качество дълго време.
Трудно се работи за качество в България и затова не са много хората, ,които искат да го правят. Ако някой иска да го прави, трябва да е зареден с ентусиазъм и търпение, и да изпитва удоволствие от това, защото повечето хора в България не са научени да ценят труда на другия и ще мине много време докато се научат. Накрая остава удоволствието от общуването с тези прекрасни създания и срещите и запознанствата с хубави хора.

Колко всъщност е тази висока цена, която е уплашила хората, които искат хем хубаво куче, хем да се развива породата?
Публикувано: 27 April 2012 - 02:03 PM
DobermanFen, в 26 April 2012 - 02:29 PM, написа:
стандарта ни на живот се отразява много на това на каква цена се купуват кучетата
с хранене и тем подобни поддръжки си има начини за лавиране ,има избор на пазара
но за хубаво куче няма как ,добрите развъдници държат на качество и цена

Публикувано: 27 April 2012 - 07:55 PM
Прочети задълбочено за породата и тогава говори за нея. За цена не обсъждай никога без да си наясно с разходите, които предстоят.
А това, което казваш как ще гледаш кучето си, аз лично няма да ти дам, а и невиждам кой може да ти даде при такива условия на гледане.
Айде със здраве!
Публикувано: 27 April 2012 - 08:19 PM
За масата българи кучето е просто нещо, което може да живее вързано на верига, с една купа зеленясала тиня и помия от остатъци. Такива неща като същността на думата "порода" и "развъдник" не им говорят нищо. Щом е черно, с оранжево, и тънка муцуна, значи е доберман. Ами, не е. И кучетата, на които толкова се възхищаваш в интернет, драги доберман"фен", са кучета, чиято цена представлява четирицифрено число. а зад това число стоят не болните, алчни амбиции на някой имбецил, а първокласни грижи, първокласна храна и козметика, изложби, хотели, безсънни нощи, и всичко това - струващо немалко пари. Целият този свят, с всичките емоции, ще остане напълно скрит, за добро или лошо, от твоите очи, и от очите на подобни на теб хора, които искат Мерцедес на цената на Трабант.
Това, което ще ти предложа, е да си караш Трабанта по черните пътища и да забравиш снимките в нет-а. Защото Мерцедеса, освен, че е скъпа кола, харчи много, частите й са скъпи, и заслужава да бъде "обгрижвана" с най-доброто.
Публикувано: 28 April 2012 - 01:03 AM
Anim, в 27 April 2012 - 08:19 PM, написа:
Това, което ще ти предложа, е да си караш Трабанта по черните пътища и да забравиш снимките в нет-а. Защото Мерцедеса, освен, че е скъпа кола, харчи много, частите й са скъпи, и заслужава да бъде "обгрижвана" с най-доброто.
какво нареждаш момчето като някакъв английски тъп сноб!!! не всеки може да извади 1000лв. за куче това не значи че няма желание да се грижи добре за него и че няма да го прави!
Публикувано: 28 April 2012 - 08:56 AM

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net
Публикувано: 28 April 2012 - 04:03 PM
а за това че по добре карам трабант ,ерцедес или трабант кола е стига да е добре подържана,аз имам куче за 200лв не е породисто или поне според мене,може и да се лъжа и си го гледам на синджир защото по принцип тази породa не може да се гледа вътре всеки ден го искарва на вънка поне по 1 час зависи колко време имам свободно,
я ми кажи как ще разбереш дали не съм точно аз като дойда да си купя куче от теб или имаш паранормални способности
Публикувано: 28 April 2012 - 04:14 PM
Публикувано: 28 April 2012 - 04:24 PM
значи според колата и гриата така ли добре аз трабанта искам да обгрижвам добре ама незнам дали ще мога да му сложа части от мерцедес или по добре да купя части за трабант и да са от най скъпите