Dog.bg Форуми : Търся да закупя доберманче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся да закупя доберманче

#141 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 April 2012 - 03:00 PM

Вярно е, в България популацията на добермани е страшно малка, дори в сравнение с Румъния, камо ли със Сърбия и Италия. Но в тези страни популацията не се "развива" чрез ниски цени. Поразпитай за цени в чужд развъдник, ако искаш, и виж дали продават кучета на такива цени, каквито на теб ти се струват удачни.

Хайде сега, Мерцедеси сме карали. Аз даже кола нямам. Съвсем достъпна е цената на кученцата от български развъдници. Единия месец капарото, другия - доплащане. За работещ човек със среден стандарт никакъв проблем не са.

Сметката 130-150 си е съвсем реална за мен.

18-20 лв външни капки за обезпаразитяване Advantix всеки месец (не мога да сложа противопаразитна каишка, понеже е диване и ще я скъса някъде)
6 лв за 3 хапчета Cestal за вътрешно обезпаразитяване
90-130 лв. чувал храна в зависимост от марката, боклук е абсурд да дам, защото ще се посере и отслабне. Като я хранех с готвена смеска от месо, ориз и зеленчуци - 150 - 170 лв. на месец ми бяха само продуктите, без тока за готвенето.

Отделно са годишна ваксина, играчки, поводи, нашийници, обучение, лакомства, препарати за чистене, загуба от унищожени вещи и пр.

Много ли ти се вижда?
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 April 2012 - 03:05 PM

Имаш бе как да нямаш събираш и си купуваш. :ba_025: А това за хляба няма да го коментирам куче не се гледа само с любов!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 April 2012 - 03:18 PM

Показване на мнениетоarina, в 26 April 2012 - 12:37 PM, написа:

Аз не зная за какво точно спорите - ми не се гледа така куче - гранули от 35 лв за чувал са чист талашит, за синджира няма да коментирам, обезпаразитяването зависи за колко кг куче е - моето е голямо и плащам повече. Годишната ваксина е 30 лв, всяко посещение при ветеринар и то в този порядък без медикаментите....Така че ако някой има недобър стандарт на живот, нека се съсредоточи върху това как да промени нещата, не да ми натяква, как и с малко пари може да се гледа качествено куче и ние сме някакви маниаци тук, които нарочно искаме да давама маса пари без нужда. Не стоят така нещата.

и тук слагаме чип,годишен данък,регистрация в общината,айде тя е веднъж,но данъка е всяка година.Разходите по отглеждането на едно куче никак не са малко.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2012 - 04:44 PM

Показване на мнениетоDobermanFen, в 26 April 2012 - 02:39 PM, написа:

на синджир е защото породата е такава иначе щях да го гледам вътре

А на това никой ли не обърна внимание?

DobermanFen, страшно е трудно човек да ви прочете постовете, пълни с грешки, ама поне разделяйте на по кратки изречения, моля!

Всеки иска хубаво куче, ама да е "съобразено със стандарта на живот". Е, няма как да стане. Аз като не мога да си позволя да карам скъпа и нова кола не роптая защо някой друг може.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#145 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2012 - 04:51 PM

Аууууу много сте разкършели темата,много добре сте изброили разходите за гледането, хайде сега помислете колко ли излиза едно заплождане за което трябва да отидеш в друга държава.
пътни
хотели
плащане на мъжкаря ( по техния стандарт)
и разходите продължават след раждането ами ако няма раждане,всичко остава за ваша сметка.
Три години се старая да ида при най добрите мъжкари в цяла европа за да има в България хубави добермани но винаги когато имам кученца се намира поне по един който ми казва че иска да си вземе хубаво куче но не на тази цена която аз искам а на половината и като им откажа и му кажа да иде да си вземе от другаде където продават кученца на цената на която той иска ми казва че онези не ги харесвал не били хубави иска от моите но на цената като тези които приличат на доберман.За да имаме хубаво куче и да оправим породата в България трябва да си сменим мисленето и да си вдигнем стандарта защото с трици маймуни не се хващат,аз като искам нещо не мрънкам ами се стягам и не се отказвам до като не го получа.Това ми е съвета към фенът които е пред пенсия,отделяй по малко пари колкото можеш всеки месец и все някога ще се съберат и макар и късно (късно ще е само за теб за породата ще е някакво развитие) ще си от хората които се опитват да помогнат на породата да се развие и ще притежаваш един красив доберман :flagbg:

#146 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 09:50 PM

По лесно ще е ако се говори в цифри.
Себестойноста на едно кученце определена само от разходите по избора на мъжки извън България плюс разходите по отглеждането и обслужването на кученцето до втория месец след неговото раж дане, е не по-малка от 500-600лв., и това само при добър късмет и 5-6 хубави и здрави кученца.
А могат да се включат и разходите свързани с майката по време на бременноста и кърменето, като по-скъпата хранителна диета и евентуални ветеринарни услуги.
Безсънните нощи и труда на собственика на женската никой не ги брои.
Разходите свързани с отглеждането и представянето на майката, също.
Практиката отдавна е доказала, че добри развъдници, които са продавали кученца на ниска цена не са успели да работят за качество дълго време.
Трудно се работи за качество в България и затова не са много хората, ,които искат да го правят. Ако някой иска да го прави, трябва да е зареден с ентусиазъм и търпение, и да изпитва удоволствие от това, защото повечето хора в България не са научени да ценят труда на другия и ще мине много време докато се научат. Накрая остава удоволствието от общуването с тези прекрасни създания и срещите и запознанствата с хубави хора. :mg_062:
Колко всъщност е тази висока цена, която е уплашила хората, които искат хем хубаво куче, хем да се развива породата?

#147 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 27 April 2012 - 02:03 PM

Показване на мнениетоDobermanFen, в 26 April 2012 - 02:29 PM, написа:

вие тука пак си въртите около важта гледна точка което няма лошо за мене пак казвам за такова куче и сегашните пари са млко,но да се има предвит стандарта на живот в нашата мила родина,а има доста желаещи за такава порода и не ми е хич приятно като гледам обяви за по 100лв на куче

стандарта ни на живот се отразява много на това на каква цена се купуват кучетата
с хранене и тем подобни поддръжки си има начини за лавиране ,има избор на пазара
но за хубаво куче няма как ,добрите развъдници държат на качество и цена :md_064:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#148 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 07:55 PM

Първо искам да кажа на DobermanFen, че си много далеч от представата за добермана, при теб се свежда само до окраска.
Прочети задълбочено за породата и тогава говори за нея. За цена не обсъждай никога без да си наясно с разходите, които предстоят.
А това, което казваш как ще гледаш кучето си, аз лично няма да ти дам, а и невиждам кой може да ти даде при такива условия на гледане.
Айде със здраве!

#149 Потребителят е офлайн   Anim Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 08:19 PM

Изключително много се радвам, че няма да вземеш куче от развъдник. Това, което прочетох от твоите постове, ме доведе до това заключение.
За масата българи кучето е просто нещо, което може да живее вързано на верига, с една купа зеленясала тиня и помия от остатъци. Такива неща като същността на думата "порода" и "развъдник" не им говорят нищо. Щом е черно, с оранжево, и тънка муцуна, значи е доберман. Ами, не е. И кучетата, на които толкова се възхищаваш в интернет, драги доберман"фен", са кучета, чиято цена представлява четирицифрено число. а зад това число стоят не болните, алчни амбиции на някой имбецил, а първокласни грижи, първокласна храна и козметика, изложби, хотели, безсънни нощи, и всичко това - струващо немалко пари. Целият този свят, с всичките емоции, ще остане напълно скрит, за добро или лошо, от твоите очи, и от очите на подобни на теб хора, които искат Мерцедес на цената на Трабант.

Това, което ще ти предложа, е да си караш Трабанта по черните пътища и да забравиш снимките в нет-а. Защото Мерцедеса, освен, че е скъпа кола, харчи много, частите й са скъпи, и заслужава да бъде "обгрижвана" с най-доброто.

#150 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 01:03 AM

Показване на мнениетоAnim, в 27 April 2012 - 08:19 PM, написа:

Това, което ще ти предложа, е да си караш Трабанта по черните пътища и да забравиш снимките в нет-а. Защото Мерцедеса, освен, че е скъпа кола, харчи много, частите й са скъпи, и заслужава да бъде "обгрижвана" с най-доброто.

какво нареждаш момчето като някакъв английски тъп сноб!!! не всеки може да извади 1000лв. за куче това не значи че няма желание да се грижи добре за него и че няма да го прави!

#151 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 28 April 2012 - 08:56 AM

Ами да много си прав krastonoseca. Ще се грижи и песни ще му пее, на синджира, като му носи хляба и го обгръща с любов(въздушни целувки), а ако слуша ще има и разходки за един час-два пъти седмично. :ud_009: СУПЕР!
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#152 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 04:03 PM

на мене ми беше ясно,че защитниците на породата ще се включат с такива мнение не напразн съм го написал някъде в първите ми постове а това как ще го гледам и дали ще е добре си знам само аз както и всички останали които имат куче за себе си или някъде има записано точно как трябва да се гледа едно куче и всички вие спазвате написано,това според мене е индивидоално за всеки един човек или ходи доказвай,че аз няма да го гледам по добре от някои от вас.

а за това че по добре карам трабант ,ерцедес или трабант кола е стига да е добре подържана,аз имам куче за 200лв не е породисто или поне според мене,може и да се лъжа и си го гледам на синджир защото по принцип тази породa не може да се гледа вътре всеки ден го искарва на вънка поне по 1 час зависи колко време имам свободно,

я ми кажи как ще разбереш дали не съм точно аз като дойда да си купя куче от теб или имаш паранормални способности

#153 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2012 - 04:14 PM

Ами като почнеш да философстваш как не можеш за платиш цената, която ти иска развъдчика, веднага ще се разбере и как ще го гледаш с попара и на синджир, ....а и с много любов, разбира се. Кой ти е казал, че тази порода не може да живее вътре, а трябва да се гледа на синджир???? И не е нужно някой да има паранормални способности, за да отсее неподходящите кандидати за кученцата си, да знаеш.

#154 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 04:19 PM

Цитат

Кой ти е казал, че тази порода не може да живее вътре,

за каква порода говоря според теб или почна на изус да пишеш

#155 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2012 - 04:21 PM

Какво означава "НА ИЗУС" на български, че нещо не те разбрах добре? И не търсеше ли доберман, или вече сме на друга порода?

#156 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 04:24 PM

значи според колата и гриата така ли добре аз трабанта искам да обгрижвам добре ама незнам дали ще мога да му сложа части от мерцедес или по добре да купя части за трабант и да са от най скъпите

#157 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 04:26 PM

да търся доберман само,че аз разбрах да го гледам и него на синджир,не аз казах,че имам куче не е доберман и не може да се гледа вътре заради породата

#158 Потребителят е офлайн   Anim Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 06:35 PM

Трабанта и да го позлатиш, пак ще си остане само трабант.
Каквото щеш си купувай, но само не питай "Каква порода е?", когато срещнеш някой с доберман от развъдник.

#159 Потребителят е офлайн   DobermanFen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 06:44 PM

:r_181: :wb_052:

#160 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2012 - 03:48 PM

онгал ! но там са по 1к но си струват уникални кучета имат.

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни