И аз не искам да споря, но исках да кажа, че докато има и една държава в света, на територията на която не е забранено купирането, то аз няма да извърша престъпление, ако заведа кучето си да бъде купирано там, защото на територията на тази държава, аз не трябва да спазвам Българските закони, а местните такива. Още повече такива държави има доста около нас. А в закона не пише, че нямам право да притежавам вече купирано куче. За сведение моите кучета са купирани в Сърбия и Унгария. Толкова по тоя въпрос.
gorani, в Jun 18 2009, 08:20 AM, написа:
StormBringer, в Jun 17 2009, 08:52 PM, написа:
мдааа, а случайно да видяхте и той и ти, че форума е клубен???

Извинявайте, че се намесих в клубният ви форум! - явно нашите кучета са по-различни
Няма нужда да се сърдите. Нормално е на хората, които се занимават сериозно, с която и да било порода да им е писнало от хора, които
НЕ развъждат, а
размножават , единствено с комерсиална цел, вървейки изцяло против породата, оставяйки след себе си куп кучета, които след време се срещат и дават поколения, а те са братя и сестри, майки и бащи и така неконтролеруемо и безхаберно към израждане на породата, а после да казват "Ето вижте това е Доберман" Да ама не. И после когато го срещнат такова куче на улицата, хората вместо да казват "виж какво величествено животно" те да казват "това кльощавото злобното каква порода е?"... "Ааааа доберман...тц тц тц... тея ли са дето ядат стопаните си..... аааа ясно...."
Това е цялата работа. Не че кучетата ви са по различни. Някои от тях дори може да са много много добри. Но на всички трябва да е ясно, че те не стават за развъждане.