Dog.bg Форуми : Търся да закупя доберманче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся да закупя доберманче

#21 Потребителят е офлайн   gorani Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 June 2009 - 09:47 AM

Показване на мнениетоv1per, в Jun 17 2009, 02:40 PM, написа:

Показване на мнениетоgorani, в Jun 17 2009, 04:14 PM, написа:

Аз моя го взех миналата година от обява в Позвънете от Бенковски, там имаше мама и татко но незнам сега имат ли бебета - успех!

можеж ли да сложиж снимка на кучето ти :)

Снимките ми са малко стари - тук е на около 7 месеца, ние си имаме пълен комплект уши.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#22 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 09:54 AM

И аз не искам да споря, но исках да кажа, че докато има и една държава в света, на територията на която не е забранено купирането, то аз няма да извърша престъпление, ако заведа кучето си да бъде купирано там, защото на територията на тази държава, аз не трябва да спазвам Българските закони, а местните такива. Още повече такива държави има доста около нас. А в закона не пише, че нямам право да притежавам вече купирано куче. За сведение моите кучета са купирани в Сърбия и Унгария. Толкова по тоя въпрос.

Показване на мнениетоgorani, в Jun 18 2009, 08:20 AM, написа:

Показване на мнениетоStormBringer, в Jun 17 2009, 08:52 PM, написа:

мдааа, а случайно да видяхте и той и ти, че форума е клубен??? :mg_062:

Извинявайте, че се намесих в клубният ви форум! - явно нашите кучета са по-различни

Няма нужда да се сърдите. Нормално е на хората, които се занимават сериозно, с която и да било порода да им е писнало от хора, които НЕ развъждат, а размножават , единствено с комерсиална цел, вървейки изцяло против породата, оставяйки след себе си куп кучета, които след време се срещат и дават поколения, а те са братя и сестри, майки и бащи и така неконтролеруемо и безхаберно към израждане на породата, а после да казват "Ето вижте това е Доберман" Да ама не. И после когато го срещнат такова куче на улицата, хората вместо да казват "виж какво величествено животно" те да казват "това кльощавото злобното каква порода е?"... "Ааааа доберман...тц тц тц... тея ли са дето ядат стопаните си..... аааа ясно...."
Това е цялата работа. Не че кучетата ви са по различни. Някои от тях дори може да са много много добри. Но на всички трябва да е ясно, че те не стават за развъждане.

#23 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 18 June 2009 - 10:03 AM

Ооооооох майкоооооууууу не ми се чете, омръзнало ми е от спорове.

Кой какво иска да си купува и развъжда, само после да ни ривьетье, че кучиту ви баш не е като доберман.

А форума е клубен и трябва да се толерират само кучета с родословие и връзки на родословни кучета.

Това не е под закона на републиката а под закона на МОДЕРАТОРА и АДМИНИСТРАТОРА!!!

Който иска да се обижда, който иска да се сърди - това е негово право!
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 18 June 2009 - 10:03 AM

Цитат

Няма нужда да се сърдите. Нормално е на хората, които се занимават сериозно, скоято и да било порода да им е писнало от хора, които НЕ развъждат, а размножават , единствено с комерсиална цел, вървейки изцяло против породата, оставяйки след себе си куп кучета, които след време се срещат и дават поколения, а те са братя и сестри, майки и бащи и така неконтролеруемо и безхаберно към израждане на породата, а после казват "Ето вижте това е Доберман" Да ама не. И после когато го срещнат такова куче на улицата, хората вместо да казват "виж какво величествено животно" те да казват "това кльощавото злобното каква порода е?"... "Ааааа доберман...тц тц тц... тея ли са дето ядат стопаните си..... аааа ясно...."
Това е цялата работа. Не че кучетата ви са по различни. Някои от тях дори може да са много много добри. Но на всички трябва да е ясно, че те не стават за развъждане.

:ba_025:
Това не знам някой би ли могъл да го каже по добре..
И още- до сега съм виждала предимно неродословни добермани из парковете- еми голяма разлика има между тях и родословните, които съм виждала! Разбира се имам предвид визията, защото за характера на непознато куче нищо не мога да кажа...
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#25 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 10:32 AM

Показване на мнениетоgorani, в Jun 18 2009, 10:20 AM, написа:

Показване на мнениетоStormBringer, в Jun 17 2009, 08:52 PM, написа:

мдааа, а случайно да видяхте и той и ти, че форума е клубен??? :mg_062:

Извинявайте, че се намесих в клубният ви форум! - явно нашите кучета са по-различни

Ако сте в клубния форум за да сътрудничите и да черпите опит ОК!
Ако ще спорим, кои кучета какви са и кои са по - няма смисъл!
А дали има разлика - има разлика от родословни и не родословни!
Най-малкото едните имат информация от къде произлизат!!!!!!!
Ако сам не си разбрал, то аз се отказвам да дискутирам повече!
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 18 June 2009 - 11:27 AM

navar, казваш по-горе:

Цитат

2.няма закон който забранява да търси неклубно куче в клубен форум

Законът тук няма нищо общо. Човекът търси да ЗАКУПИ доберман. Мислиш ли, че някой запознат (независимо дали в този подфорум или подфорум на друга порода) би го посъветвал да закупи неклубно куче, куче от борса, зоомагазин, обява... ? Мислиш ли, че качествени кучета се продават с безплатни обяви? Дали не е по-добре като плащаш да знаеш, че кучето ти няма наследствени заболявания (поне)?
Ако човекът търси неродословно куче (приличащо на доберман) - нищо не пречи да пише, че не държи на родословие. Тогава можем да го насочим към подфорум "Без дом", откъдето Грахче се сдоби с нейния Арни.

Във форума на Български Доберман клуб пишат не само хора с клубни кучета. Пишат и такива, които в момента нямат доберман, но са свързани с Породата (като мен). И пишещите в този форум са много по-толерантни едни към други, от колкото в много други подфоруми на dog.bg. Пожелавам ни да си останем такива :ba_025:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#27 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 11:42 AM

за модератора или администратора нищо не съм споменавал.

А ако v1per иска куче с родословие, бих му дал съвет да се обърне към Пламен, който е модератор тук и председател на клуба, защото той сам няма да се обърне към него. Евентуално той към момента ако може да помогне с нещо... За друг, който скоро ще запложда в рамките на клуба, нямам информация.
Иначе съвсем скоро мой приеятел развъдчик от Сърбия ме информира, че се продават две мъжки, черно и кафяво, от много добри родители, шоу клас, които в момента са на 1м. Ако беше за някой когото познавам бих помогнал, но така да препродавам кучета по интернет въобще не ми се занимава.... В едно съм се убедил - че с човека, на когото се дава куче от тази порода не трябва да се прави компромис. Иначе кучето ще страда.

#28 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2009 - 11:58 AM

Напълно съм съгласна с tok4ev. В момента намирането на доберман в БГ е много трудно, но за тази порода трябва човека да има опит и желание да се занимава. За неродословен доберман.... ами, най-добре е да не се взима. Нека подкрепим хората опитващи се да развият и опазят тази изчезваща вече в България порода, защото иначе има опасност съвсем да се затрие! Разликата м/у родословен доберман и такъв без родословие е огормна! Всеки сам може да се убеди в това като разгледа няколко снимки.
Преди време и аз писах тук, че търся доберман и не държах на родословието, НО за много кратко време се разубедих! Просто вижте снимки на добермани без родословие и на тези от развъдника iz Ongal kennel на П. Чубуров. Ще се изненадате колко различни могат да бъдат кучетата от тази порода. Докато търсех се нагледах на грозни добермани! (това е чудо да обидя куче от тази порода, но е факт) За съжаление семейството ни не дочака и взехме друга порода, но живот и здраве като се изнеса това ще е кучето, което ще си взема. Не искам да обиждам никой, но за мен има две породи- Доберман и шпиц!

Моля ви! Пазете и развивайте тази порода, защото е грях да се затрие! Добермана е уникално куче, няма друго такова! Външен вид, характер, привързаност.... Идеала за куче! :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 12:07 PM

Показване на мнениетоtok4ev, в Jun 18 2009, 12:42 PM, написа:

Не е към тебе!
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 01:24 PM

Показване на мнениетоStormBringer, в Jun 18 2009, 11:07 AM, написа:

Показване на мнениетоtok4ev, в Jun 18 2009, 12:42 PM, написа:

Не е към тебе!

Видях. Но пак не се връзва защото ти казваш, че тук родословните трябва да се толерират, а navar пък обръща въпроса към купирането.
Както и да е....
...................................

Цитат

Моля ви! Пазете и развивайте тази порода, защото е грях да се затрие! Добермана е уникално куче, няма друго такова! Външен вид, характер, привързаност.... Идеала за куче! wub.gif

jijafka - много добре казано!
Но не храни притеснения в световен мащаб породата няма да се затрие. Въпроса е какво ще направим ние тук в България. Дали ще успеем да превъзмогнем типичната българска дребнавост и да изведем породата у нас на световно ниво. Защото много породи в БГ страдат не поради липса на екземпляри, а все по разни други некиноложки причини. А от това се възползват именно тези които въобще не им пука за породите и правилата - борсаджии и размножители. Когато всички разберем това, тогава можем да продължим дружно напред :beer: :dog:

Цитат

Във форума на Български Доберман клуб пишат не само хора с клубни кучета. Пишат и такива, които в момента нямат доберман, но са свързани с Породата (като мен). И пишещите в този форум са много по-толерантни едни към други, от колкото в много други подфоруми на dog.bg. Пожелавам ни да си останем такива ba_025.gif

gabipap - само така.....! :ba_025:

П.П.Извинявам се! Тотално излязох от темата. Спирам вече :r_181:

#31 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 18 June 2009 - 04:32 PM

Цитат

искаш ли да хванем едно басче,и аз на момента ще ти изнамеря поче 20 безплатни обяви в нета за кучета от легитимни развъдници,от различни породи...като се замисля и 50 обяви могат да се намерят..

В това съм сигурна, че има. Говоря за качествени кучета, а не за кучета от легитимни развъдници. В България си имаме немалко легитимни развъдници, които продават, примерно, дисплазни кучета и такива с наследствено нестабилен темперамент. Развъдниците, които предлагат качествени кучета имат кандидати за тях още преди да са се родили (и то не само от Б-я). И няма нужда да пускат обяви.
Доколкото до:

Цитат

но защо,не е ли по добре да покажем на новия потребител какъв охлюв е,колко е смотан,и че всъщност макар че си търси доберман...не е попаднал където трябва.....айде стига грандомания вече...всички сме хора,нито знаете кой е човекът,нито какви възможности има...или може би клубни добермани се предават от баща на син,и само на просветени...?

ако проследиш темата, ще откриеш, че реакцията не е към новия потребител, който никой с нищо не е обидил. А по-скоро - на твойте реплики и тълкувания.
Допускам, че си пропуснал да прочетеш Правила на форумите на Дог.бг :dry:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#32 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 05:16 PM

Никой не иска да накара някого да се чувства по някакъв неприятен начин, охлюв, смотан или нещо подобно.
Има и други теми като тази, там са коментирани същите неща. Ако човека иска, може винаги да провери линковете и да се ориентира към развъдник. Има линкове и към българския развъдник "iz ongal". Мисля, че засега нищо повече не може да се каже. Стига човек да иска куче...

Ето
http://www.ongaldobe...n.com/index.php
http://www.dobermann-review.com/

на втория линк в дясно има цяла колонка с кученца

#33 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 07:58 AM

Често по форумите се излиза извън темите и се навлиза в ненужни спорове :ob_173:

Успех в намирането на куче!

#34 Потребителят е офлайн   fnstyle Икона

Публикувано: 20 June 2009 - 11:07 AM

Имам много голямо желанние да си взема два добермана мъжки и женски по вазможност кафяви.Може и да не са малки Ще бъда много благодарен ако някой ми помогне.

#35 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 06:42 PM

:ud_009:

#36 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 07:55 PM

Брат и сестра или? :dry:
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 10:24 PM

Нещо взе да те гони параноята, извинявай но повече няма да ти обръщам внимание!

Задал съм въпрос и чакам отговора!!!

:ea_103:

Когато има актуални кучила в БГ се обявяват тук. Също може да се случи и чуждоземско да се обяви.
Тук е форум на БДК и съответно останалите кучила, независимо как и що, не се обявяват тук, не се толерират, съответно се изтриват подобни теми за разпродажби на не лигитимни кучила.
Аз нямам нищо против кучета развъждани и продавани по друг начин, но моля не тук.
ОК?
За да се наема да намирам куче за когото и да било, то трябва добре да познавам човека и да съм сигурен в него.
Моля прочитайте повече теми из форума преди да пускате подобни!

tok4ev написа:

Никой не иска да накара някого да се чувства по някакъв неприятен начин, охлюв, смотан или нещо подобно.
Има и други теми като тази, там са коментирани същите неща. Ако човека иска, може винаги да провери линковете и да се ориентира към развъдник. Има линкове и към българския развъдник "iz ongal". Мисля, че засега нищо повече не може да се каже. Стига човек да иска куче...

Ето
http://www.ongaldobe...n.com/index.php
http://www.dobermann-review.com/

на втория линк в дясно има цяла колонка с кученца

Та да обясним:
1. В БГ в момента няма кучета за продажба, може да се разчита ако има някой да ви потърси на ЛС.
2. В сайта Доберман-Ревю в дясно колона с кучила и кученца за продажба, отваряте и харесвате, намирате контакти. Започвате кореспонденция или по телефон разговор със собственика - кое, къде как и колко.
Уговаряте всичко и си чакате кученцето.
:ae_085:
Успех!
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 10:45 PM

трябва да стане дискусия и ако човека е сериозен ще си проличи и ще намери куче.

Не става от вратата за краката.

Постоянно повтарям за не легитимни кучила, за да става ясно, че тук такива не се толерират.
Казвам го дори без да питат, понякога питащите не им е баш ясно аджеба къв е тоя клуб правила за развъждане и щуротии.

http://www.dobermann...jenifer/pup.php

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Tanya19 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 11:19 PM

Имам доберманчета за продаване,но и трите са женски.Ние си отглеждаме и майката и бащата.Имаме си и родословие.Ако някой се интересува да ми пише на ЛС.

#40 Потребителят е офлайн   Tanya19 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 11:21 PM

Имам доберманчета за продаване,но и трите са женски.Ние си отглеждаме и майката и бащата.Имаме си и родословие.Ако някой се интересува да ми пише на ЛС.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема