Dog.bg Форуми : Търся да закупя доберманче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся да закупя доберманче

#101 Потребителят е офлайн   petar_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 April 2010 - 03:38 PM

Да не влизаме в подробности за децата, просто да кажем, че обикновено уикенда ще са при него, през другото време не. Ние сме там всеки ден.

#102 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 21 April 2010 - 03:43 PM

А, докато съм се моткала сте понаписали доста неща... ab_041.gif
Петър, в началото ще ви е трудно с малкото кутре и този дъъъълъг престой само вкъщи. Когато аз си взех кучетата бях с тях през два часа. И пак не успях да ги направя перфектни в изпълняването на командите. Постигнах задоволително ниво, но сама, с две кучета, а сега и три е ясно защо съм се провалила като треньор. ab_041.gif Младото куче е много игриво и постоянно кипи от енергия, която трябва да се изразходва. За пример ще дам покойната руска доберманка Джина, която беше на мои познати. Как на няколко месеца, тя, отегчена до смърт от стоенето сама вкъщи, беше изяла краката на столовете и масата в кухнята. Беше се качила на въпросната маса и беше изтръгнала полилея от тавана. Заварили я легнала на масата победоносно да дъвче кабелите на лампата! Това е пример в подкрепа на твърдението ми, за това колко изобретателни животни са Доберманите! Внимавайте! ae_085.gif

#103 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 03:46 PM

Подкрепям мненията на Грахче и Камелия!

Нямате основания да се притеснявате заради породата, но трябва да сте сигурни, че с две деца и още едно куче ще имате възможност да отделите на новото кутре достатъчно време за възпитание и много движение, двете абсолютно необходими неща при доберманите.
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 03:50 PM

И пак пропуснах да кажа - Петър, виждам че си запознат с породата и характеристиките й. Очевидно си твърд в решението си да си вземеш Доберман. Чудесен избор. Дано наистина му дадете заслуженото. Вярвам също и че каквото и да се изпише тук ще се радвате на обичта на бъдещата ви красавица. Пожелавам ви успех в начинанието. ae_085.gif

#105 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 03:53 PM

Според мен избора ви не е добър.Не кучето няма да е подходящо за вас,вие не сте подходящи за него !
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#106 Потребителят е офлайн   petar_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 03:56 PM

Мерси за отговорите.

#107 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 04:18 PM

Цитат(kitana @ Apr 21 2010, 12:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен избора ви не е добър.Не кучето няма да е подходящо за вас,вие не сте подходящи за него !

Като изчетох първите две мнения ми дойде същото нещо наум. Сега виждам и, че на друг му е минало през ума. kitana rc_036.gif

Без заяждане, искам да ви кажа, че не ми хареса начина, по който сте решили да делите кучетата си. Освен това познанията ви относно Добермана се градят на митове. На този етап ще е добре да се дообразовате за породата.
Истината е, че Добермана и без никакво обучение, а само с достатъчно внимание и любов ще се превърне в любящ компаньон. По-добре е без обучение, и да се наблегне само на изграждане на добър контакт отколкото класическия случай - "не знаем какво правим, ама обучаваме". Трябва да сте готови за такова куче, защото има хора, които искат куче, после искат Доберман, а не ги усещат тея неща. Иначе виждам как се лутате из тоновете неясни и излишни словоизлияния относно въпроси като "Доминантно поведение" и "Агресия" и ще се мъчите да се предпазите от нещо, което всъщност не ви се случва. Именно по този начин се предизвикват проблемите. Добрамана е куче, семеен компаньон и трябва да живее като човек и член на семейството. Това е!

Ето едно клипче, дано е от полза Има много подобни в Ютуб. Прегледайте ги smile.gif

Доберман установява охранителен периметър около бебе - http://www.youtube.c...4...t=1&index=1

#108 Потребителят е офлайн   petar_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 04:23 PM

Клипчето доста отдавна съм го гледал. Относно обучението - ние няма да се готвим за работни тестове, говорим за нормални тренировки за подчинение. Наясно съм какво е доминантно поведение...И знам колко е важно наистина отговорното отношение към кучето в различните периоди на живота му. И че има неща, които, когато се направят лошо, пропуснат се и т.н. - трудно се оправят после.
А относно делението какво може да кажете ? Хъскито живее отвън, по-добре му е там, на воля да тича. Добермана няма да го пусна отвън.

#109 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 04:31 PM

Достатъчно е да прочете човек думата подчинение,за да разбере всичко необходимо.Ако думата "подчинение" по принцип е неподходяща за използване до думата "куче" ,то използването й заедно с думата " доберман" е напълно,напълно грешно.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#110 Потребителят е офлайн   petar_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 04:39 PM

Цитат(kitana @ Apr 21 2010, 02:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Достатъчно е да прочете човек думата подчинение,за да разбере всичко необходимо.Ако думата "подчинение" по принцип е неподходяща за използване до думата "куче" ,то използването й заедно с думата " доберман" е напълно,напълно грешно.

Здравейте, без изобщо да се обиждате, но по тези две мнения, които виждам от вас (понеже не съм следил форума с вашите мнения за да си създам друго отношение) ми изглеждате малко като хората дето са забравили, че не са се родили научени, но сега с тънки намеци, и без много, много да говорят се опитват да казват неща с известна доза мистицизъм и надменност. Разбира се склонен съм да вярвам, че имам подобно впечатление заради желанието ви бързо да ми покажете колко важно е отношението към всяко едно куче, в частност към добермана и разбира се го правите в името на доброто на кучето и на мен самия.

Но, когато аз използвам думата подчинение, то е така, защото това е буквалния превод от английския термин, а аз съм попадал само на чуждоезична стойностна литература на тема кучета. Аз не искам куче робот, не искам роб. Съвсем наясно съм, че всяко едно животно е огромна отговорност и, че всяка едно животно, разбира се и добермана, изисква много любов от стопаните си. И никой не говори за обратното.

#111 Потребителят е офлайн   veronche Икона

Публикувано: 21 April 2010 - 04:47 PM

Като цяло искам да кажа,че невярвам на митовете за Доберманите не съм чела кой знае какво и имено за това питам тук :)

#112 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 04:50 PM

Вярно,сухо пиша ,но не мисля ,че от това може да се вади извод дали говоря надменно . Не обичам да слагам емотиконки ,независимо кой каква представа ще добие от мнението ми .А и когато знам,че няма да ме разберат,гледам вече да не пиша излишно.И все пак :

Защо съм написала тези две мнения? ДОбермана не е куче за двор,не е куче пазач.То преди всичко има нужда от общуване със своите хора ,със своето семейство . Какво означава ,че само през уикендите ще е с децата(въпроса не е реторичен) ? Защо хъскито е на двора?Проблеми ли Ви създава? И защо то ще е на двора ,а добермана вътре?

С четене няма да стане.Запознайте се с хора,които имат доберман/и ,говорете с тях,срещнете се . Теоретичните познания ,вярвайте ,няма да доведат до желания резултат.
Ако говорите за думата "obedience",то тя значи не "подчинение",а "послушание".

User's Signature

#113 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 21 April 2010 - 05:07 PM

Няма да давам оценки дали доберман е за вас или не, за разлика от други в темата. Ще ви подхвърля само тема за размисъл: женски доберман, родословен. Мъжко хъски (на двора, предполагам не му забранявате достъп до къщата във ваше присъствие). Какво става, когато женската се разгони?
И друго - доберманът не е куче, което непременно се подчинява. Доберманът се учи на послушание, ако има интерес. И има нужда от отделяне на доста време.
По отношение на децата - моя скромен опит сочи, че обикновено ги охранява (имам предвид тези "от глутницата").
Можете да погледнете и любителското ми сайтче по отношение на митовете. Но съвсем добронамерено ви съветвам - ако кучето ще стои само по цял ден в къщи - по-добре изчакайте по-добро време, за да си вземете.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#114 Потребителят е офлайн   Dimo Yotov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2010 - 06:04 PM

Когато става въпрос за добермани аз винаги съм ЗА smile.gif Митовете за тях не са верни!Няма никаква опасност за семейството! smile.gif За всички други обаче има ab_041.gif af_089.gif Вие май сте весело голямо семейство, на което му липсва доберман md_064.gif ab_041.gif Вземете си!!!

#115 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 06:01 PM

Аз мисля като Димо. Ние имаме мъжки на година и половина (доберман) + женски кокер на 3 години и 4 годишно дете. Добермана е по цял ден в клетка докато сме на работа и няма НИКАКЪВ проблем. Важното е че получава цялото ни внимание след работа и през почивните дни сме на 100% с него и детето. За обучението на кучето се отделя време през абсолютно ВСЕКИ БОЖИ ДЕН+ подобаваща разходка. А и освен това искам да добавя че кокера е 100 пъти по-опасен за детето от добермана. Докавано е във времето. Аз Ви съветвам да си вземете кучето, НО при условие че и двамата го искате. Не правете компромис с това.

#116 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 11:24 AM

Показване на мнениетоparusheva, в 22 April 2010 - 04:06 PM, написа:

Аз мисля като Димо. Ние имаме мъжки на година и половина (доберман) + женски кокер на 3 години и 4 годишно дете. Добермана е по цял ден в клетка докато сме на работа и няма НИКАКЪВ проблем. Важното е че получава цялото ни внимание след работа и през почивните дни сме на 100% с него и детето. За обучението на кучето се отделя време през абсолютно ВСЕКИ БОЖИ ДЕН+ подобаваща разходка. А и освен това искам да добавя че кокера е 100 пъти по-опасен за детето от добермана. Докавано е във времето. Аз Ви съветвам да си вземете кучето, НО при условие че и двамата го искате. Не правете компромис с това.

И аз това исках да кажа в началото, ама сега като погледнах бая локуми съм разтегнала... Ситуацията при Парушева е подобна на нашата, но количествата при нас са по-големи!

#117 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 26 July 2011 - 09:46 PM

Показване на мнениетоd_i_d_o, в 26 July 2011 - 06:14 PM, написа:

Здравейте.Продавам мъжки доберман за повече информация пишете на личният.

Родословен (клубен) ли е?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#118 Потребителят е офлайн   d_i_d_o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 09:51 PM

С родословие е,но не е клубен.

#119 Потребителят е офлайн   frenk white Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 09:55 PM

Дай малко повече информация за кучето, може и снимка да приложиш :)

#120 Потребителят е офлайн   niakoik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 July 2011 - 02:20 PM

Показване на мнениетоd_i_d_o, в 26 July 2011 - 08:14 PM, написа:

Здравейте.Продавам мъжки доберман за повече информация пишете на личният.

Да не би да е този Циклон ,където с толкова мерак докарахте от Сърбия от Бадули?Много бързо ви дотегна.Ако е той кучето е с добро родословие.Бащата е Ecko naiss Ginga House , а майката е Cleopatra di Villa LIhnidos.
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема