Търся да закупя доберманче
Публикувано: 01 September 2011 - 01:57 PM
До сега съм гледал две кучета, не бяха породисти взех ги от улицата, защото ми харесаха. Едното го гледах около две години, но почина от старост. Другото се намериха стопаните.
Аз съм на 17 години, живея в София (в апартамент).
От малък обичам доберманите и много искам да отглеждам такова куче. Но знам че е трудно и отговорно. Най-големият проблем мисля, че ще е това че живея в апартамент. Ще помоля някой, който знае от къде мога да получа информация от къде мога да си взема хубав доберман. Също така повече информация за ваксини, начин на хранене, нещо по-специфично при възпитанието на кучето. Такива неща.
Ще бъда много благодарен!
Публикувано: 25 September 2011 - 02:44 PM
Искам да попитам има ли бебета някъде в момента в БГ или очаква ли се скоро кучило.
Един приятел иска кученце и евентуално да го свържа с някой от вас колеги
P.S. Ще помоля на лични,за да не правим темата боза :)
Благодаря предварително

Публикувано: 26 April 2012 - 01:10 PM
Ами помислете нал това са кучета пазачи последно време зачещиха доста кражбите на стари хора,а те как да си позволят такова куче с пенсия от мах 400лв не казвам да ги продавате по 200лв но ето ти една група куповачи,а не са ли те точно в началото на възпитанието на млади хора много сложно и дълго стана искам много неща да напиша но по добре да спа да не се изложа много но все пак помислете малко върхо написаното нали всъщност породата е важна а не толкова печалбата
Публикувано: 26 April 2012 - 01:25 PM
Публикувано: 26 April 2012 - 01:41 PM
А за цените не съм много наясно но ако се начисляват на това че тази година трябва да отиде на 5 изложби по-$ или толкова скъпи гранули му давам,разходи които не касаят изцяло развитието на кучето
Публикувано: 26 April 2012 - 01:57 PM
Публикувано: 26 April 2012 - 01:57 PM
DobermanFen, в 26 April 2012 - 11:10 AM, написа:
Ами помислете нал това са кучета пазачи последно време зачещиха доста кражбите на стари хора,а те как да си позволят такова куче с пенсия от мах 400лв не казвам да ги продавате по 200лв но ето ти една група куповачи,а не са ли те точно в началото на възпитанието на млади хора много сложно и дълго стана искам много неща да напиша но по добре да спа да не се изложа много но все пак помислете малко върхо написаното нали всъщност породата е важна а не толкова печалбата
Грешиш в разсъжденията си. Кучета в селата пак си има. На кучето териториалния инстинкт си му е присъщ, така че безпородно куче върши същата работа като пазач, както и породистото. Но на село кучето не се гледа вкъщи, нито повечето дворове са достатъчно обезопасени, че кучето да е оставено пуснато, без да души кокошки или други домашни гадини (а за кучета, които душат кокошки, чувала съм точно от селяни образно описание как се убива такова пакостливо куче с вила). Та за селянина кучето няма работа в къщата и то обикновено виси на верига на двора, колкото да лае и предупреждава. При кражбите селското куче не е никакъв фактор.
Също, като собственик, мога да ти кажа, че категорично доберманът не е за възрастни хора. Не само заради възпитанието и ежедневните грижи, а и заради това, че иска собственик, който да е физически много активен - дълги разходки и упражнения. Иначе става фурия и почва да прави проблеми, неведнъж вече бивши собственици са ми споделяли преживяванията си. И не знам за теб, но аз не познавам възрастни хора, които да си имат представа от възпитание на куче. Сигурно са единици бройки, които са служили в армията и са имали нещо взимане-даване със служебни кучета.
Всяко куче си иска времето, грижите и парите, а породистото още повече. Не можеш да искаш някой да ти даде за малко пари хубаво, породисто куче и да разчита как ще го храниш с гранули за 20 лв чувала или хляб и остатъци от манджа. Хранила съм с гранули, хранила съм и с готвено за кучето, разлика в разхода почти няма, дори втория случай е по-скъпо. А на месец лятото храна и обезпаразитяване са 130-150 лв. Колко хора могат да отделят такива пари, без да си разклатят бюджета?

Публикувано: 26 April 2012 - 02:17 PM
Публикувано: 26 April 2012 - 02:23 PM
И кой пенсионер взима 400 лв пенсия,дане би да отъждествяваш твоята заплата?
Като искаш качествено куче ще пестиш няколко месеца,година и ще си вземеш-все ще събереш поне едни 1000лв като ограничиш дискотеки,цигари и алкохол-примерно

Популяризирането на една порода не е наводняването на пазара.И смятам за основателно цената да е висока.Всяко куче заслужава стопанин,но не всеки заслужава куче.
Като си дал едни 1000лв за него шанса да се озове изхвърлено е по-малък поне според мен,а с породоподобни е пълно и на улицата и по приюти за по 50 лв купени.
Публикувано: 26 April 2012 - 02:25 PM
или сега ще кажеш,че това не е качествено гледана
Публикувано: 26 April 2012 - 02:29 PM
Публикувано: 26 April 2012 - 02:30 PM
Ами като е такъв стандарта на живот не си взимаш такова куче.Осинови си от приют безплатно е и ще върши същата работа на пазач,но няма да е истински доберман.

Публикувано: 26 April 2012 - 02:37 PM
Публикувано: 26 April 2012 - 02:39 PM
на синджир е защото породата е такава иначе щях да го гледам вътре
Публикувано: 26 April 2012 - 02:43 PM
Публикувано: 26 April 2012 - 02:52 PM
ако си мислиш,че целя някой да ми каже ела аз ще ти намаля 50% ела ще ти продам куче много се лъжеш