Стафордширски бултериер
Публикувано: 30 November 2011 - 06:02 PM
Публикувано: 02 December 2011 - 11:34 AM
Vesela_5, в 30 November 2011 - 04:02 PM, написа:
Да, ей тия никакви булове не са, защото не се ядат един друг...

Като те кефи тоя характер защо не почнеш да си пускаш кучетата в битки, за да отсееш тези с "истинския характер на бул-тип куче"?
Публикувано: 02 December 2011 - 12:40 PM
mitoxond, в 02 December 2011 - 09:34 AM, написа:
Не ме разбра правилно!

П.С.: В 0:55 мин във видеото се споменава, че истинския стафбул трябва да може да убие 100мишки за 100мин.

Публикувано: 02 December 2011 - 04:01 PM
А стафордширите нямат този проблем, тези кучета от клипа са 1:1 със съвременните стафове като физика.
Ще ме извиняваш, ама връзката между териерскостта и желанието да се убиват нещо ми се губи. Драйвът на кучетата е пренасочен към различни спортове и нищо от характера им не се е влошило, напротив - това са кучета със страхотни физически възможности и много хъс, с далеч по-стабилен характер, отколкото преди и се разбират чудесно с други кучета, което е само плюс. А че е история на породата в интерес на истината не ме интересува, кучетата се развъждат, за да се развиват и подобряват породите, а не да се тъпче на едно място.
Това, че са убивали 100 мишки за 100 минути също нещо не ме възпламенява - ще ми обясниш ли с какво те топли този факт? Не те кефи да гледаш как кучета се убиват едно друго, за това те кефи да гледаш как убиват мишки ли? Ми що не си вземеш някой ловджия, когото да пускаш да гледаш как разкъсва лисици примерно? Приятна гледка е сигурно, изпълва те с едно топло чувство.
На мен ми харесва кучето да е със стабилен и уравновесен характер, енергично, здраво и в добра физическа форма - тези неща се постигат по куп начини, а агресията няма нищо общо с тях.
И да ти кажа, израснах с един булдог с "истински характер на бул-куче", не е приятно да ти се случва - няма нищо, което да е интересно, приятно и за харесване в това любимото ти куче да е лесно възбудимо и агресивно и да напада от място и то не за да се бие, а за да убива. А ако ти е интересно при първият кучешки труп, предполагам ще спре да те кефи чак толкова много. Пък знам ли, може и да те изкефи да събираш частите на чуждите кучета.
ПС А като си радетел на развъждане не за екстериор, а за физика и характер, защо развъждаш АСТ-ове, които да водиш по изложби, а не питбули, които да развъждаш според спортните постижения? Ако не греша, нали именно оттам започва разделението между двете породи.
Все пак АСТ-овете са бая изменени от първоначалния им вид - станали са доста по-тежки и едри, появили са се кофти наследствени болести, при пита това го няма - нито са неадекватно едри, нито съм обърнала внимание да имат атаксия или дисплазия. И както забелязваш от съвременните развъдници - питовете си имат същия този бултериерски хъс, както и преди това и без развъдчиците да се стремят умишлено към това животните да са агресивни и да ги сбиват.
Ето една кучка, която никак не е агресивна и за това няма нищо общо с истинските бул-ове, и като гледам няма и нищо териерско в нея. Егати тъпия развъдник...

Публикувано: 03 December 2011 - 08:09 PM
Публикувано: 03 December 2011 - 08:28 PM
Не му е мястото да го дискутираме в тази тема, ама като видя някой така категорично да се произнася въз основа на десетина снимки, дето ги е видял в нета, и не мога да се стърпя.
Разликата между стафа и пита е въпрос на регистрация. Едните са регистрирани в едните са регистрирани като порода от AKC, а другите от UKC под различни имена.
Между стафа и пита НЯМА ГЕНЕТИЧНА РАЗЛИКА. Няма добавяна кръв от други породи в едното или другото.
И двете с Stefi Petrova грешите по отношение на наследствените заболявания - еднакви са.
BTW, да си чувала за кучета с двойна регистрация, които стават шампиони и като стафове и като питове ?

Публикувано: 04 December 2011 - 01:37 AM
едно да спорите - аджеба ние тука на балканите дали сме род Българи, Македонци и Сърби...
АПБТ и АСТ се тестват за едни и същи генетично онаследявани болести, именно защото както
вече Димчо е написал генетично тия кучета са едно и също. Още си има двойно регистрирани
кучета, които в АКС са именувани АСТ, а пък в ЮКС ги водят като АПБТ. При стафито има
една подобна врътка, например понеже АСТ и АПБТ не са признати породи във Великобритания,
те ги водят като Айриш Стафи и много често, особено в сините популации от СБТ кучетата
са очевадно едри и "замелезени". Но как може да замелезиш една порода с кучета, които
всъщност генетично са сходни или дори едни и същи с нея. Та така, значи Атаксията
при АПБТ и АСТ е същата болест като Ацидурията при СБТ, само че едната болест се
установява във Франция, а другата само в Англия и всяка лаборатория си я именува
как си иска. Не ми се дават пари на вятъра да ги пробвам тия лаборатории като
им пратя на ония дето тестват Атаксия проба от Стафи и на другите дето тестват
Ацидурия - проба от АСТ и да видим тогава дали ще познаят таз проба от Стафи
ли е или от АСТ и обратното. Пък и дали теста за Ацидурия ще отчете Атаксията
и обратното - теста за наличие на Атаксия ще отчете ли Ацидурията...

Публикувано: 06 December 2011 - 02:28 PM
Judge: Mr. Ivor Keyes (Keysdale affix, UK)
Ivy for James od Mihajlovica - - 3rd in junior bitch class

Публикувано: 06 December 2011 - 08:44 PM

Публикувано: 06 December 2011 - 11:59 PM
Но, нали вече сме го пуснали като идея във фейсбук.
Пък и Пламба, ти нали си "приятел" с онзи профил, където
представяхме кучетата в България и където бе изложена идеята
за създаване на национален клуб за породата. Щом има хора, които
може би все още не са видели написаното във фейсбук ще го кажа и тук.
Значи на 11.11.2011 г. ние в гр.Силистра се събрахме пет човека, които имаме
стафбултериери и решихме да създадем инициативен комитет за създаване на клуба.
Но за създаване на национален такъв в който да членуват всички имащи такива кучета
или просто са любители на породата и си се интересуват от нея. Така че хора, които
иска да участва да се свърже с мен и ще уточним как да се присъедини към нас.
Принципно много от собствениците на стафбултериери във България устно са
заявили участието си в този проект, но да видим какво ще стане и кой
ще участва в същинското учредително събрание и в бъдещ клуб!
Публикувано: 12 December 2011 - 09:29 PM
Публикувано: 12 December 2011 - 09:33 PM