slavio, в 23 January 2014 - 06:06 AM, написа:
Говорим за световния пазар така ли?ами сигурно световната минимална заплата навсякаде е 160 евро нали така........и с тига с тази лисица нека си има ценители
Никакво значение няма каква е минималната заплата. Аз като развъдчик '"бивш" мога да ти кажа, че и в БГ и в Англия един чувал с кучешка храна струва 100лв. Една кучка изяжда по 2 чувала на месец докато кърми, а като се отбият малките съм купувала по 3 чувала с храна всеки месец докато навършиха 3 месеца. Говоря за средно кучило от 4-5 кученца. Можеш ли да сметнеш колко хилядарки са това? И после искаш да ти до дам за 200лв, еми няма да стане. Безплатни кучета за мераклии има в приюта за кучета, красиви, смели, стават за пазачи, неродословни. Отговарят на всички изисквания. СБТ наистина е за ценители и според мен тия кученца трябва да струват даже по 2 бона и нагоре, за да не може всеки клошар да си взима модерно куче и после да пълни приютите. Това е. Коментара ми е толкова агресивен, тъй като в последно време има ужасно много изоставени породисти кучета в приютите - това питбули, стафове, бултериери, добермани, овчарки, лабрадори, даже кокер шпаньоли. Това за мен е знак, че трябва да се понамалят мераклиите развъждачи, които си мисля че сиренето в магазина е без пари. Щото хич не е лесно да изхраниш едно кучило гладни кученца, и да ги храниш докато им намериш нови стопани. Ако не си на загуба с много пари след продажбата на кученцата пляскаш с ръце и продължаваш напред. Развъждането на кучета е скъпичко хоби, дръпни един кредит и си купи СБТ, иначе ги гледай само на картинка.
Относно ловните, в приютите е пълно вече с курцхаари, трицветни гончета, даже и ваймаранер изоставиха скоро. Тия всички кучета, ако бяха закупени за 1000лв познай дали щяха да ги изхвърлят като ненужна вещ. На българина трябва да му бръкнеш дълбоооко в джоба, за да цени това което притежава и да не го подритва като боклук.