Цитат
В нашият регион популация от "хубави" Стаф Бултериер има само в Унгария, от там си взеха 3 кучета и Сърбите, а също и в Букурещ има 4-5 животинки също Унгарски.........
Когато през 2002 & 2003 жидеех в Испания бях се запалил по тези "дяволчета" и тъй като заради Ам Стафовете и Бултериерите обикалях всички изложби на Иберийският полуостров съответно имах възможността да видя на живо тогавашните "доминатори" в породата:
Ch.York Hause MASKMAN, EW Ch.Timgolg PRINCE of Spain, Ch.Dugar de Badalar, Ch.Judael RUFLEMAN & WW Ch.Judael REVOLUTION.
Започнах да си контактувам със собствениците им и не след дълго през есента на 2002 имах възможност да си закупя дъщеричка на Европейският Шампион за 2002 Ch.Judael REVOLUTION & Ch.Judael (вече не помня как се казваше кучката). Английският развъдник "JUDAEL" е един от най-добреите в световен мащаб.
Обаче, точно тогава се зблъсках с няколко не малки проблема и бебето
Стаф Бултериер остана в мечтите ми..............
Тогава щях да си го закупя за 1200 Евро на 3 месеца, но цените варираха от 1200 до 1500 Евро. Просто в това кучило се бяха родили "5 женски кученца" и това бе снижило цената.........
За цените в Унгария в момента нищо не мога да кажа, дори не се опитвам и да гадая. Искам само да посъветвам всеки който иска да си закупи такова кученце от чужбина да се огледа първо в най-добрите развъдници и да си свери часовника за цените, пък тогава да реши от къде ще си вземе бебе Стаф Бултериер !!!!!!!!!!!!
С какви проблеми се сблъскахте, Торментор?
Как може да сте искали да си вземете бебе от Ch.Judael REVOLUTION, а
същевременно да не помните името на майката? Тя собственост на
кой развъдник е била? изобщо за испански развъдник ли говорим
или ...не? Дайте малко повече яснота, че взе да ми става интересно!
А за куче друга порода освен стафбула имахте ли мераци тогава(когато бяхте в Испания), разкажете моля ви!