Стафордширски бултериер
Публикувано: 18 May 2012 - 02:15 PM

Публикувано: 18 May 2012 - 02:42 PM
TORMENTOR, в 13 May 2012 - 09:19 PM, написа:

логото трябва да бъде предложено в един цвят и по възможност позитив и негатив за де се види дали силуета
е коректен и ако всичко е както трябва (всичко се чете и е ясно за какво има на изображението) се пристъпва към броя цветове
изхождайте от това.... , нали и ние си гледаме кучетата за правилен и ясен силует, който ни радва и вдъхновява
успех
п.с. направете това с предложеното от вас лого и сами преценете неговите плюсове и минуси
Публикувано: 18 May 2012 - 02:52 PM
От логото трябва да разберете коя е фирмата, с какво се занимава, в коя индустрия работи.
Пефектно лого е това, което е лесно разпознаваемо и автоматично подсеща за името и дейността на фирмата.
Когато някой види логото, той трябва да каже: „Това е компанията X”. Разбира се, логото трябва да „говори” и за себе си.
Логото стартира с изработката на логотип – уникален набор и подредба на шрифта.
Логотипът се отнася до начина, по който е решено името на фирмата.
Много лога са само логотип без графични елементи.
Какво означава логото да „говори” за себе си? Това ще стане ясно с един пример:
Представете си лого, символизиращо сграда. Когато видите логото, вие разбирате,
че то е лого на строителна компания или фирма, работеща в строителната индустрия,
няма начин това да е лого на магазин за дрехи или ресторант.
То трябва да говори ясно за дейността на фирмата.
Когато видите фирма с професионално направено лого, лесно за разпознаване,
вие знаете, че това е сериозна компания.
Много важно за логото е подборът на цветове.
Те са свързани с определени емоции, които дизайнерът иска да предаде.
Червеният цвят се използва за компании, които искат да привлекат вниманието.
Зеленият цвят се свързва с природата, подходящ е за компании, които работят
в сферата на здравеопазването, за фирми, предлагащи здравословни храни и т.н.
Публикувано: 18 May 2012 - 05:10 PM
Моля също да бъда извинена за това, което ще напиша, не искам да обидя никого, най-малко човека направил логото постнато от Tormentor или самия Tormentor.
Първо за кучето. Сбъркано е както пропорционално, така и анатомично. Твърде е фрагментирано, да не кажа прекалено. Подозирам, че е използвана снимка, която после е трасирана във векторна програма, което е най-малкото елементарен подход. Трасиране без нужната последваща обработка, никога не дава добри резултатаи, независимо от съвършената снимка. Тези множество фрагменти разкривяват силуета и го правят нечетим. Освен това в кучето преброявам поне 5 - 6 цвята - бяло (при това преливка!), три степени на сивото, черно и кафяво. С каква цел е това? Всички тези парченца придават на картинката, защото това е картинка, разкривен и неприятен, дори смехотворен вид. Например, сивите линии на муцуната приличат на мустаци.
Както беше написано по-горе, едно лого трябва да е просто и четимо. Всички тези елементи - фрагментите по кучето, картата на България отзад, многото цветове и преливките, тези... корабни въжета, взети от някъде на готово. Представете си това лого как ще се напечата върху каквото и да е различно от хартия!
По принцип харесвам изписването на текст в кръг, въпреки че е отживелица.
В логото няма грам атрактивност или оригиналност, честно казано, според мен, е направено лаишки.
Отново искам да се извиня за мнението, което изказвам. Не се смятам за кой знае колко добър дизайнер, нито искам да си придавам важност, нито да обидя някого, но все пак съм завършила графичен дизайн. И тъй като много харесвам породата и приветствам създаването на клуб за България, просто не можах да преглътна това лого.
С най-добри чувства!
Публикувано: 18 May 2012 - 06:03 PM
Elfur Didu, в 18 May 2012 - 05:10 PM, написа:
Моля също да бъда извинена за това, което ще напиша, не искам да обидя никого, най-малко човека направил логото постнато от Tormentor или самия Tormentor.
Първо за кучето. Сбъркано е както пропорционално, така и анатомично. Твърде е фрагментирано, да не кажа прекалено. Подозирам, че е използвана снимка, която после е трасирана във векторна програма, което е най-малкото елементарен подход. Трасиране без нужната последваща обработка, никога не дава добри резултатаи, независимо от съвършената снимка. Тези множество фрагменти разкривяват силуета и го правят нечетим. Освен това в кучето преброявам поне 5 - 6 цвята - бяло (при това преливка!), три степени на сивото, черно и кафяво. С каква цел е това? Всички тези парченца придават на картинката, защото това е картинка, разкривен и неприятен, дори смехотворен вид. Например, сивите линии на муцуната приличат на мустаци.
Както беше написано по-горе, едно лого трябва да е просто и четимо. Всички тези елементи - фрагментите по кучето, картата на България отзад, многото цветове и преливките, тези... корабни въжета, взети от някъде на готово. Представете си това лого как ще се напечата върху каквото и да е различно от хартия!
По принцип харесвам изписването на текст в кръг, въпреки че е отживелица.
В логото няма грам атрактивност или оригиналност, честно казано, според мен, е направено лаишки.
Отново искам да се извиня за мнението, което изказвам. Не се смятам за кой знае колко добър дизайнер, нито искам да си придавам важност, нито да обидя някого, но все пак съм завършила графичен дизайн. И тъй като много харесвам породата и приветствам създаването на клуб за България, просто не можах да преглътна това лого.
С най-добри чувства!
като всичко в бг-то всеки разбира от всичко, дизайнерите от кучета, а КИНОЛОЗИТЕ от дизайн, нищо лично, Elfur Didu, нека критиката да е градивна, а не разрушителна, излишно критично, дори с извиненията по български маниер, просто трябваше да се каже , че не е направено от специалист , което за един професионалист е видно, нали
Публикувано: 18 May 2012 - 09:12 PM
Логото има няколко вариянта и те са за печатане на хартия, за печатане върху тениски и знаме дори, черно-бяло за пачат на сдружението и т.н. Сдружението е създадено на доброволни начала и всеки член се мъчи да помага с каквото и с услугите на когото може. От тук натам, когато имаме нужда от помощ ще пиша на страниците на темичката и ще отправям зов за помощ към по-можещите и по-знаещите от мен, приятелите и познатите ми...
Публикувано: 18 May 2012 - 09:22 PM
Публикувано: 18 May 2012 - 09:34 PM
Значи, той е собственост на известен съдия и развъдчик. Носи прекрасна кръв,
ценен е много от развъдчици в цяла британия и не само там. Демек, широко ползван
разплодник, но има голям проблем и го предава стабилно в поколенията си - има кофти
захапка и е късомуцунест. Такива кучета бяха модерни в последните години, но сега
нещата идват на местото си и вече на големите изложби в Англия, Ирландия и по
цяла Европа не са толерирани по изложбите. Поствам ти снимки на правилни
кучета, доказани победители и разплодници. Същите не са дългокраки,
нито каквито и да е - просто са истински и ценени навсякъде...
Публикувано: 18 May 2012 - 09:59 PM
Публикувано: 18 May 2012 - 10:08 PM
на самите животни. Кое от двете червени ти харесва и за кое черно казваш, че не ти се нрави?
Публикувано: 19 May 2012 - 06:16 AM
Gretta Ambassador Sun (11.02.2011)
F: JEW / Ch.Devils and Fairies Flash of The Blade
(WW / Ch.Stormbull Solo JW + Devils and Fairies Dream Maker)
M: Ch.Alessia Queen Ambassador Sun
(Ch.Human Dogs Lennox Lewis + Ch.Nova Era Pullera)
http://www.stamtavle...d=137049&gens=5
Публикувано: 19 May 2012 - 06:22 AM
Easy Rider Moravia Lord (26.05.2011)
F: JCh.Just One Look Wizard Bull
(Ch.Tornadostorm The Legasy JW + WW / Int.Ch.Dorothea Wizard Bull)
M: Ch.Bloody Mary Moravia Lord
(Ch.Dream Tymy Fransimo Bohemia + Ch.Wolf Lady Moravia Lord)
http://www.stamtavle...d=131226&gens=5
Публикувано: 19 May 2012 - 06:25 AM
But's Charming Ruffians Blackchat (??.??.????)
F: .....
(... + ...)
M: .....
(... + ...)
Като се има впредвид от развъдник от където произлиза, би трябвало да е щерка на Ch.Gadkey's Sky Walker.
Но, към момента нищо не знам и нищо не намирам в интернет за зрялата световна шампионка...

Публикувано: 19 May 2012 - 06:31 AM
Magicpower's Allstars (??.??.2008)
F: DWstaff Showstopper
(Crossguns The Bull At Maxsta JW + Kenmilltri Violet Of Dwstaff)
M: Ch.Magicpower's Cool Princess
(Ch.Lackyle Ceann Miotal + Ch.Magicpower's Now Or Never)
http://www.stamtavle...d=116087&gens=5
Публикувано: 19 May 2012 - 06:37 AM

Давам ти един вид темичка за размисъл. Разгледай внимателно снимките и също тия на предците във
родословията. Специално за победителя в породата и зрял мъжки световен шампион ще ти кажа, че по баща
е внук от брата на Чармър. Обаче майка му пък е щерка на едно прекрасно ирландско животно. Между другото, съдията (на една от снимките е клекнал) е собственика на световно известния ирландски развърник "Lackyle" и
много уважаван специалист. На снимките където ти пуснах преди класацияат от световното е неговото сега
най-добро куче и най-добро куче на Ирландия - Брутус. На две снимки е със своя млада дъщеричка.
Та ако забелязваш, всички тези кучета седят уж дългокраки - ама и не са такива!

Публикувано: 19 May 2012 - 04:13 PM
настоящата зряла световна шампионка - WW But's Charming Ruffians Backchat

Значи все пак съм налучкал правилната посока, като съм изразил мнение че може би е
щерка от Ch.Gadkey's Sky Walker. Тя се оказва негова внучка и също, внучка на родната му
сестра - Gadkey's Just Joan. Браво за кучката, много е хубава и напълно си заслужава тая титла!

Публикувано: 19 May 2012 - 05:50 PM
dessymar, в 18 May 2012 - 04:03 PM, написа:
като всичко в бг-то всеки разбира от всичко, дизайнерите от кучета, а КИНОЛОЗИТЕ от дизайн, нищо лично, Elfur Didu, нека критиката да е градивна, а не разрушителна, излишно критично, дори с извиненията по български маниер, просто трябваше да се каже , че не е направено от специалист , което за един професионалист е видно, нали
Така е. Но освен чисто по български, се извиних точно, защото съзнавам каква критика правя и как ще се приеме. Моите преподаватели са ме научили така, така постъпваха и те. Освен това, приемете го като дефект на характера ми, когато смятам, че нещо не е направено добре си казвам. Не твърдя, че разбирам от кинология, но от дизайн - достатъчно, за да ми връчат диплома. Затова и никъде не съм казала нищо за породноста на изобразеното куче, а за неговия вид като куче.
Цитат
Следя темата, но не помня някъде да сте питали за идеи за лого. Може и да не си спомням. Както и да е, ако на вас логото ви харесва и смятате, че е добро - ваша воля. Това, което беше показано на предната страница, за мен не е добро лого - няма значение кой го е правил.
Това е.
Отново, с най-добри чувства.
П.П. Приемам забележката за Стафордширския възел.
Публикувано: 20 May 2012 - 08:48 AM