яко! ще се обзаведем с пищака още днес!
Изоставен от стопаните си доберман търси нов дом и нови приятели
Публикувано: 28 April 2009 - 02:49 PM
PURSY, браво!
Грахче, точно такава жалба имах предвид - да не излизат от неговата собственност. Да си направи свястна ограда и да си ги гледа там. Много добре знам, че от жалбите ефект имат една на 500, ако не и по-рядко. Но все пак смятам, че трябва да се направи И това. Лошото е, че както разбирам не сте в свое жилище и много зависи от хазяина ви.
Грахче, точно такава жалба имах предвид - да не излизат от неговата собственност. Да си направи свястна ограда и да си ги гледа там. Много добре знам, че от жалбите ефект имат една на 500, ако не и по-рядко. Но все пак смятам, че трябва да се направи И това. Лошото е, че както разбирам не сте в свое жилище и много зависи от хазяина ви.
Публикувано: 28 April 2009 - 03:05 PM
Точно така - жалба. Да си ги държи в "собствеността". Нямат място на улицата развързани. Сигурна съм, че и наредба си има такава (ако става дума за града), даже май гледах че я има качена тук, при другите закони и т.н. И в жалбата изрично опишете, че не са си в частната собственост, а излизат на улицата и нападат хора и животни.
Като е ръфнало едно от тях хазяйката - няма ли да те подкрепи хазяйна? Той вижда, че се водите вързани, пък онези нападат.
Като е ръфнало едно от тях хазяйката - няма ли да те подкрепи хазяйна? Той вижда, че се водите вързани, пък онези нападат.

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!
Публикувано: 02 May 2009 - 04:57 PM
Грахче, то и моят съвет не е много хуманен, но и аз имах същия проблем с моя съсед. Има един помияр, който е гледан като цар и на когото не са се скарвали никога. Та тоя помияр чака да мръкне, идва до нашата къща, застава до вратата и само веднъж излайва. Много ясно че моите кучета започват да лаят по него, но той си стои невъзмутимо и в момента в който млъкнат пак излайва веднъж. И така докато не му омръзне да ги дразни или аз не изляза да го прогоня. Говорих със съседа, но отговора беше че не може да бъде, тъй като кучето не излиза от тях. И аз взех една въздушна пушка, и на два пъти му подпалих задника.Оттогава вече почти 2 години кучето дори не минава покрай нас, пак излиза и ходи по улиците, но тръгва нагоре, към другото кръстовище и никога надолу. Та моя съвет е да прежалиш 35 лева и да вземеш на сина си една въздушна пушка. Много бързо помиярите ще разберат че не бива да излизат когато вие минавате....все пак са умни животни, и макар че не те са виновни не виждам друг начин. А въздухарката не може да им направи почти нищо, един кърлеж ги хапе много по-зле, стига да не цели главата. Ами това е.....успех във войната
Публикувано: 05 May 2009 - 02:19 PM
Този съвет за въздушната пушка е абсолютно неправилен.Когато те дразни човек,защо не стреляш винаги в него с въздушната пушка.Защото не може.А понеже кучетата отвън никой не ги защитава,тогава може по тях да се стреля,според мисленето на някои хора. Сигурна съм,че има нормален начин да се справи със ситуацията.Грахе,тези кучета трябва да имат респект първо от теб и няма да закачат Арни.Намери начин да направиш така,че да не те доближават-строг тон,навеждане все едно,че взимаш камък,но не ги наранявай.Успееш ли да постигнеш това,те няма да те доближават,когато излизаш с кучето.
Публикувано: 11 May 2009 - 08:02 AM
Тези дни с бат Арни и останалата глутница бяхме в Родопите - Триград. Там добре се поразходихме из баири и ливади. Само дето нашто доберманче малко се оплеска с едни овчи барабонки та имахме разстройство три дена след това, нооо.... иначе разходката ужасно много ни хареса, а дългия път в колата много изтощи героя - вчера се прибра и кротко полегна да спи, ни се чу ни се видя.
А и да ви покажем най-страшния пазач в Триград, вързан на ЕЕЕ такава верига...
А и да ви покажем най-страшния пазач в Триград, вързан на ЕЕЕ такава верига...

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 27 May 2009 - 09:20 PM
Mystikall, в May 26 2009, 03:50 AM, написа:
нещо като за мен дали ще се намери
или много съм нахален
или много съм нахален
Бихте ли задали въпроса си по-коректно ?

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 24 June 2009 - 10:48 AM
Арни-Барни е много добре. Продължава да разфасова тук-таме играчките на малката и сключи най-накрая примирие с Чипс ... сами гледайте какво става.
За съжаление обаче се затвърждава мнението, че Арнолд никак не обича децата, отнася се с огромно недоверие към тях и трябва да ги пазим от него /не че той ще ги нападне, но те постоянно се пъхат в устата му!/. В глутницата цари приятна хармония и някои дни падат уникални игри в които той подскача като някоя високопланинска козичка насам-натам обръщайки мебелите и килимите /гледката е потресаваща
/, но с чужди хора имаме и ще имаме проблеми... просто желаещите непознати да го пипат са притеснително много, той не е от най- гальовните и лъчезарни кучета. При по-енергичните посегателства ръмжи и дава назаден... но истината е, че трябва да с следи много, много изкъсо.
За съжаление обаче се затвърждава мнението, че Арнолд никак не обича децата, отнася се с огромно недоверие към тях и трябва да ги пазим от него /не че той ще ги нападне, но те постоянно се пъхат в устата му!/. В глутницата цари приятна хармония и някои дни падат уникални игри в които той подскача като някоя високопланинска козичка насам-натам обръщайки мебелите и килимите /гледката е потресаваща

Публикувано: 05 July 2009 - 06:51 PM
Миналата седмица целокупно глутницата замина за едно малко балканско селце. За Арни това беше поредното пътуване на ново място и той се справи много добре.
За пръв път успях да го видя "в целия му блясък" в ролята на пазач. Бяхме излязли /без него/ до магазина в селото. На връщане за да стигнем до къщата има изкачване по едни стълби, към които няма пряка видимост отпред самата къща. Та аз бях първа, а той очевидно бе чул човешките стъпки по стълбите ... показвам се аз из-зад завоя и виждам едно наежено черно страшилище ръмжи страховито срещу мен и показва едни такива зъби...
- Арни! - викнах, щом ми чу гласа и веднага завъртя чукана, скочи да се умилква и да прави мили очички.
Представям си ако беше някой друг.
Иначе се скъса да яде ... круши. Седеше по цял ден под дървото и ги ловеше най-накрая направо във въздуха. Да не говорим, че като не падаха по-дълго лаеше възмутено. "Какви са тия работи - кой спря доставката на круши?!"
Та това е от Арневото житие- битие
И малко снимки разбира се...
За пръв път успях да го видя "в целия му блясък" в ролята на пазач. Бяхме излязли /без него/ до магазина в селото. На връщане за да стигнем до къщата има изкачване по едни стълби, към които няма пряка видимост отпред самата къща. Та аз бях първа, а той очевидно бе чул човешките стъпки по стълбите ... показвам се аз из-зад завоя и виждам едно наежено черно страшилище ръмжи страховито срещу мен и показва едни такива зъби...
- Арни! - викнах, щом ми чу гласа и веднага завъртя чукана, скочи да се умилква и да прави мили очички.
Представям си ако беше някой друг.
Иначе се скъса да яде ... круши. Седеше по цял ден под дървото и ги ловеше най-накрая направо във въздуха. Да не говорим, че като не падаха по-дълго лаеше възмутено. "Какви са тия работи - кой спря доставката на круши?!"
Та това е от Арневото житие- битие
И малко снимки разбира се...

Публикувано: 11 July 2009 - 02:22 PM
Изчетах темата и като си представя, че можеше да е приспано това хубаво куче, нямам думи!!!!!!!!!!
Грахче, аз гледах доберман 14год и относно децата, винаги си имах едно наум, дори детето на съседите, което виждаше всеки ден го лаеше и така си остана до края, иначе моите деца луда я правиха, но никога не съм имала проблем
Сега си взехме лабрадор, другата противоположност, но доберманите са ми слабост
Грахче, аз гледах доберман 14год и относно децата, винаги си имах едно наум, дори детето на съседите, което виждаше всеки ден го лаеше и така си остана до края, иначе моите деца луда я правиха, но никога не съм имала проблем
Сега си взехме лабрадор, другата противоположност, но доберманите са ми слабост

Вход

Горе
Цитиране +