Dog.bg Форуми : Беззащитно и вероятно закъсало бебе куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Беззащитно и вероятно закъсало бебе куче

#1 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2009 - 12:20 PM

Много ми е мъчно за едно малко бебче-куче, което намерих днес в двора на едно училище. Първоначално, като видяхме със сестра ми купчината от черги и миниатюрното кашонче, ни стана ясно какво има вътре. Страх ни беше да надигнем кашончето, под него сякаш нямаше пространство (толкова схлупено беше.) Под капака имаше две-три парчета от черги и под тях изведнъж се чу малко ръмжене и се показа една невероятна сладка черна муцунка. Кученцето е малко, но вероятно е от по-дребните на ръст (евентулано пинчероподобно на ръст, но не мога да твърдя със сигурност). Не излиза от къщичката, в която мирише ужасно (вероятно се е спарило вътре, защото цялото беше мокро, предполагам потно.) Иначе вътре му е топло (но нехигиенично) и размахва опашле. Предполагам, че децата от училището го хранят, но изглежда слабичко. За съжаление не мога да направя нищо за него, освен да му намеря по-голям кашон и да му занеса храна. Не знам обаче как ще се чувства в него, дали няма да му е по-студено, все пак е самичко. От гледна точка на хигиената пък е по-добре. Нямам снимки за сега, ще се опитам да направя следобяд.
Има ли някой възможност да го вземе поне временно, да не е на студа навън и в схлупената къщичка, която не знам доколко ще издържи там, както и самото бебче. Аз ще напускам обяви за него и ще видя какво мога да направя за обезпаразитяване и ваксинация. Само да има място, където да живее животинката временно, докато й намерим дом, което мисля, че ще стане бързо предвид симпатичния й вид.

#2 Потребителят е офлайн   portent Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2009 - 01:05 PM

Добре де, съжалявам за невежия въпрос, съчувствам и искам много малкото кученце да намери свой дом, ама кучетата потят ли се? :>
User's Signature

Don`t contemplate life, live it.

#3 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2009 - 01:12 PM

Показване на мнениетоportent, в Feb 22 2009, 12:05 PM, написа:

Добре де, съжалявам за невежия въпрос, съчувствам и искам много малкото кученце да намери свой дом, ама кучетата потят ли се? :>

Да, правилен ти е въпросът. :) Аз грешно съм написала вероятно, но по-скоро е мокро от това, че в къщичката е доста спарено и топло. Не знам защо изглеждаше така. Може и да се е напишкало и затова, но по-вероятно да е от другото. Въпросът е, че е мокро и не знам какво може да му стане в тия студове, ако реши да излиза навън...

#4 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 10:54 PM

Ето и снимки на бебо. Ходих да го видя днес и се отчаях още повече. Има някаква ужасна кожна болест и по целия си гръб няма козина. :( Намерих го увит така, както го виждате на снимката. Това, което успях да направя, е да го нахраня, да му дам една миниатюрна частичка Бихелдон с надеждата поне да не му пречат вътрешни паразити и да го преместя в по-дълбок и сух кашон. Старият беше съвсем прогизнал. Парцалките са сухи, но миришат ужасно, както и самото бебе. Направо ми се плаче. А то с такова желание за живот размахва опашле и изяде с кеф всичко, което му занесох (а и то не беше кой знае какво, защото идвах от лекции и храната ми беше в чантата - малко мек кашкавал). Лечение може да се проведе, ако бебето се прибере на сухо и топло, за да има ефект и да е сигурно, че има смисъл. За съжаление няма къде да го прибера и нямам познати, които биха се занимали с проблема. Бебо е съвсееем дребен и не излиза много от кашончето, защото му е студено и въпреки това изглежда жизнен. Увих го двойно с чергите, оставени там и го оставих. Утре ще отида пак с храна. :(

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 February 2009 - 10:59 PM

Ох, тия снимки като се сложат по темите и вече не се издържа :mellow:
За София ли става дума? Ако се настани на хотел и се започне лечение, захранване, дали е възможно да помогнем на душицата? Не смея да казвам, че могат да се съберат дарения, нито че дом ще се намери, но докато не се опита няма как да се знае. В крайна сметка всичко опира до търпение, труд и много реклама на малчугана.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 11:20 PM

Така е, ако дадем по кой колкото може ще се съберат пари, за да се започне някакво лечение и през това време да се търсят стопани...незнам, трябва да се опита. Как да го оставим това бебе навън, че и болно...
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#7 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 11:27 PM

Да, ще има смисъл от лечение, но само ако се прибере кученцето. Иначе можем да зпочнем с него и то да изчезне след ден-два и всичко да е напразно. Ще пиша до сдружение На ТИ с природата. Там помагат на животинки в беда и вече са ми помагали за ваксинацията на бебетата от парка, за които бях пуснала тема. Дано да имат възможност да помогнат. Също така е важно да не се губи време, за да не се изтощи кученцето от болестта. Утре пак ще пиша, дано с по-добри новини. Ако има някой възможност да ми помогне (може да не е с прибиране вкъщи, а някъде в гараж или друго помещение), ще съм задължена.

#8 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 11:40 PM

Извинявам се, забравих да пиша - кученцето е в София.

#9 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 February 2009 - 12:53 AM

Щом е в София да направим нещо. Поне да опитаме, а?. Финансово ще помогна много малко, тъй като имам 130 лв задължения по клиниките още. Прибиране в гараж мисля, че е неподходящо. А и няма гараж. Може би на стационар в някоя клиника. Да звъннем утре из стационарните клиники ако имат желание да го приберат. Да пуснем обяви по-бързичко, кучето е малко, сладко, социализирано, има шанс...
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 09:57 AM

И аз смятам, че трябва да е на стационар, за да е под наблюдение, може и да е премръзнало. Мога да дам 30лв засега, като взема заплата, началото на другия месец, още малко. Надявам се, малко по малко да съберем достатъчна сума, за да го приберем бебето...
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   mrtn Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2009 - 10:31 AM

Можем да помогнем с транспорт до стационара, когато трябва.

#12 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 February 2009 - 12:47 PM

Намери се стационар за кутрето за 10 лв на ден. mrtn може да осигури превоз. Моля, horserider, пиши къде се намира кутрето.

Сърдечно моля за помощ финансова. Аз ще дам 20 лв сега, Мамиха 30, но знаете колко скъпи са кожните болести. Очаква го дълъг път кучето...
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 08:39 PM

Кученцето е вече на стационар. :) Сърдечно благодаря на всички, които помогнаха финансово и най-вече на Mamiha и mrtn, които откараха кученцето до мястото, което се намира в с. Кътина. Благодаря и на lillis иdeni_avr за помощта, както и на asar, която ми писа на лични! След преглед на първо време диагнозата е краста, но ветеринарката е казала, че се надява да няма и гъбично заболяване, което да протича успоредно с нея. Ако е само краста, ще е по-лесно лечението. Периодът на възстановяване обаче ще е дълъг и бебето трябва да остане вероятно месец-два (все още не може да се каже със сигурност).Тепърва трябва да се разбере какво ще е лечението и тогава. Засега за кученцето има събрани общо 80 лв за стационара и тъй като се плаща по 10 лв. на ден, засега е осигурено пребиваването му за 8 дни. Отново ще помоля всички от форума, които имат възможност, да помогнат финансово, докато се излекува кученцето, защото то има реален шанс да оцелее и по-късно да си намери и стопани.
Оказа се, че бебето е женско. Много е социализирано и Mamiha каза, че като го оставили в стационара, докато били още при него, то отишло и си се настанило на определеното му място, но щом си тръгнали, започнало да пищи.:)Много миличко създанийце. Дано има късмет! Ето снимки, които lillis направи в момента, в който mrtn и Mamiha го взеха в зелена чанта.:))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 09:08 PM

аз ще карам Лейла там в събота на хотел и ще оставя за бебка колкото мога :)

#15 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 09:32 PM

Показване на мнениетоPURSY, в Feb 24 2009, 08:08 PM, написа:

аз ще карам Лейла там в събота на хотел и ще оставя за бебка колкото мога :)

Благодаря ти! :) :)

#16 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 10:04 PM

Момиченцето наистина е страхотно. Според д-р Станкова е на около 2 месеца и половина. Много е изстрадало милото, откакто се е родило не е видяло топлинка - все на студ и мокро е било. Освен проблема с крастата и задните му краченца стоят малко свити, не ги изпъва добре като ходи. Още не се знае дали има нещо, като рахит или проблема е от това, че не е имало с какво да се храни, адски слабо е и премръзнало. Иначе си хапна с мнооого голям апетит и си легна. Определено търси човешко присъствие и изобщо не е страхливо - в колата даже се отпусна и задряма :). Както horserider е написала, на кученцето е платен стационара до следващия четвъртък, а то ще има нужда от дълго лечение и грижи, така че, въпреки че се повтаряме, бих искала да помоля и аз за подкрепата ви - наистина всеки лев е от значение.
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 25 February 2009 - 08:16 AM

Ох, тия тъжни очи... Адмирации за всички, които му спасяват живота... нямаше да издържи дълго в това състояние. Пожелавам му бързо възстановяване и любящи стопани.
У мен има 200лв от тениските, дето продавам. Това кутре си е спешен случай от всякъде, така че ще ви ги пратя. Обаче ще смогна да се добера до банка чак в петък, т.е-ще ги получите другата седмица. Ако не можете да удържите фронта до тогава, пишете ми на лс, за да организираме предаване на ръка.
Още веднъж -стискам палци на бебчето.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2009 - 09:28 AM

СУПЕР, ИЛИТ! :) И аз смятам, че бебка сега е най-спешна!

#19 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2009 - 09:45 AM

Огромни благодарности, Илит!!!
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 25 February 2009 - 09:45 AM

Благодаря, Илит! Помагаш на бебето изключително много! Ето че като се съберат повече от 2 души и нещата затръгват.

Благодарности и към Мамиха и Мртн за транспорта! Сега остава да стискаме палци за добри новини.
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни