Dog.bg Форуми : Разстрел на кучета-полицията бездейства!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разстрел на кучета-полицията бездейства! Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 March 2009 - 03:39 PM

Може би покрай този прес рилийс
http://forum.dog.bg/...showtopic=24113
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 18 March 2009 - 04:18 PM

кикита, поздравления! Това е начина да променим нещата :ns22: Нищо, че на моменти изглежда, че няма надежда.

А относно неприемането на жалби - това го пиша, в случай, че и други се сблъскат с това - никоя институция няма право да откаже да приеме жалба. Ако все пак не можете да се преборите със служителите на съответното място - действате както е описал Doberman1876 - препоръчано писмо с обратна разписка.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#23 Потребителят е офлайн   icyland Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 March 2009 - 02:58 PM

Показване на мнениетокикита, в Mar 18 2009, 02:28 PM, написа:

Току що някакви репортери от вестник ме изненадаха в къщи,разпитваха за случая,снимали са труповете и съм много изненадана и объркана,незнам откъде са разбрали за случая.Репортерката каза,че в някаква агенция случая бил описан като масова хайка за избиване на кучетата и с разпитване на съседите стигнали до мен. :wacko:

Браво на теб.
Ние имахме подобен случай, само че намерихме нашето изгубено Сибирско хъски на планина Витоша- "резервата" до еко пътеката. Там има доста туристически маршрути.
Милия беше стреян от ловци с ловни съчми. Наложи се да го приспим защото щеше да е пълен инвалид, ставите му бяха раздробени.
Обикалях района няколко дни, през деня видях доста джипове - ловци с кучета. Заговориш ли ги ти обясняват: Ама ние по домашни кучета не стреляме............как така по домашни...и кво всичко де мърда го трепят!!!!
Това е всеки има пушка и стреля ей тъй.
И какво точно лолуват в зоната на резерват Витоша не разбрах!

Говорих и с доста от хората живущи във Владая. Всички знаят, че ловни хайки трепят кучетата, които видят - това си е нормално явно.
User's Signature

IcyLand siberians

#24 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 03:14 PM

Въпреки случилото се аз съм скептичен, че ще види бял свят репортажа ня журналистките и ще се радвам ако ме опровергаят! Иначе поздравления за резултата!!!!
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   didiqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 05:04 PM

Има статия във вестник"Телеграф"в която случаят е описан.Набляга на това,че "гражданите"се саморазправят с бездомните кучета,защото се оказва че е имало подобни дела и в др.квартали.Но има и прибавен коментар от редакцията,който е доста добър.
User's Signature

Вижте какво ядете...!Не крийте очите си!

#26 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2009 - 03:32 PM

Показване на мнениетоicyland, в Mar 19 2009, 02:58 PM, написа:

Говорих и с доста от хората живущи във Владая. Всички знаят, че ловни хайки трепят кучетата, които видят - това си е нормално явно.

Не само е нормално, но е и законово регламентирано.
За справка- чл. 40 от Закон за лова и опазване на дивеча.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2009 - 12:23 AM

Браво, кикита!!! Браво!!!
Шапка ти свалям, момиче! :hb_027:
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#28 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 April 2009 - 09:19 AM

Вчера се проведе така нареченото "разследване",което се състоеше в това една полицайка пита четирима души пред блока дали са видяли нещо преди месец.Естествено получи отговор "не" и точка.Това е!
Аз също си проведох раследване и разбрах,че имам съсед психар,който се занимава с оръжия-колекционира мечове и огнестрелни оръжия.Миналата година е убил питбула на една съседка и е опрял пистолет в главата на дъщеря й.Подадени са безброй жалби в полицията с/у него,но резултат нямало.Това го разбрах от същата тази съседка,която е потърпевша.Имало е още бездомни жертви,за които аз незнайно как не съм разбрала.Кучката от една циганска къща,която си излизаше и малките й за които бях пуснала тема за осиновяване в без дом.Други ден имам среща с полицайката,която се занимава със случая и ще видя дали ще направят още нещо или разследавнето им се изчерпва с питане на 4-ма души...

#29 Потребителят е офлайн   Katil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 16 April 2009 - 03:57 PM

Показване на мнениетоicyland, в Mar 19 2009, 03:58 PM, написа:

Показване на мнениетокикита, в Mar 18 2009, 02:28 PM, написа:

Току що някакви репортери от вестник ме изненадаха в къщи,разпитваха за случая,снимали са труповете и съм много изненадана и объркана,незнам откъде са разбрали за случая.Репортерката каза,че в някаква агенция случая бил описан като масова хайка за избиване на кучетата и с разпитване на съседите стигнали до мен. :wacko:

Браво на теб.
Ние имахме подобен случай, само че намерихме нашето изгубено Сибирско хъски на планина Витоша- "резервата" до еко пътеката. Там има доста туристически маршрути.
Милия беше стреян от ловци с ловни съчми. Наложи се да го приспим защото щеше да е пълен инвалид, ставите му бяха раздробени.
Обикалях района няколко дни, през деня видях доста джипове - ловци с кучета. Заговориш ли ги ти обясняват: Ама ние по домашни кучета не стреляме............как така по домашни...и кво всичко де мърда го трепят!!!!
Това е всеки има пушка и стреля ей тъй.
И какво точно лолуват в зоната на резерват Витоша не разбрах!

Кучета и котки, извън населено място, (200м), не придружени от стопанина си, както и овчарски
кучета без спъвачки, директно попадат в графата "вреден дивеч" А вредния дивеч се стреля
Целогодишно. Това е според закона за лова. Никой не ти е виновен.

#30 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 16 April 2009 - 04:02 PM

Katil, бихте ли цитирали въпросната точка от закона и откога е в сила?

#31 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2009 - 04:07 PM

То според тоя сигурно и пумите са вреден дивеч, там където ги има, и вълците... Ама не знам да е позволено да се стрелят ЦЕЛОГОДИШНО!!!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Katil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 04:27 PM

Показване на мнениетоblueocean, в Apr 16 2009, 05:07 PM, написа:

То според тоя сигурно и пумите са вреден дивеч, там където ги има, и вълците... Ама не знам да е позволено да се стрелят ЦЕЛОГОДИШНО!!!

Сигурно сега чуваш, че вълците у нас все още спадат към вредния дивеч?
За пумите отговаря закона на тая страна в която живеят, май, а?? В Бг не съм чувал да има.
Пишеш в гугъл закон за лова и си четеш.

#33 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 04:28 PM

Показване на мнениетоKatil, в Apr 16 2009, 01:57 PM, написа:

Кучета и котки, извън населено място, (200м), не придружени от стопанина си, както и овчарски
кучета без спъвачки, директно попадат в графата "вреден дивеч" А вредния дивеч се стреля
Целогодишно. Това е според закона за лова. Никой не ти е виновен.

И къде точно го пише:

Закон за лова
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#34 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 04:32 PM

Цитат

Чл. 91а. (Нов - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Собствениците на овчарски и пастирски кучета без спъвачки извън населени места се наказват с глоба от 50 до 100 лв.

Някъде да пише че се избиват кучетата им
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#35 Потребителят е офлайн   Katil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 04:47 PM

Показване на мнениетоvano, в Apr 16 2009, 05:32 PM, написа:

Цитат

Чл. 91а. (Нов - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Собствениците на овчарски и пастирски кучета без спъвачки извън населени места се наказват с глоба от 50 до 100 лв.

Някъде да пише че се избиват кучетата им

(3) (Доп. - ДВ, бр. 41 от 2003 г.) Унищожаването на подивели и скитащи кучета и котки, както и на кучета, придружаващи стада от домашен добитък, без поставени спъвачки с дължина 30 см на нивото на лакътната става, в ловностопанските райони се извършва във всички дни на седмицата.
(4) На нивото на лакетната става на кучетата, придружаващи стадата от домашен добитък, се поставя спъвачка с дължина 30 см.

#36 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 04:48 PM

Определено изгубено куче не е дивеч, още по-малко пък вреден, следвало е да си търсите правата
Ако пък е било и извън ловностопански район...

#37 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 05:58 PM

[/quote]

(3) (Доп. - ДВ, бр. 41 от 2003 г.) Унищожаването на подивели и скитащи кучета и котки, както и на кучета, придружаващи стада от домашен добитък, без поставени спъвачки с дължина 30 см на нивото на лакътната става, в ловностопанските райони се извършва във всички дни на седмицата.
(4) На нивото на лакетната става на кучетата, придружаващи стадата от домашен добитък, се поставя спъвачка с дължина 30 см.
[/quote]

(2) Обект на лов са:

1. (изм. - ДВ, бр. 79 от 2002 г.) бозайници и птици съгласно приложение № 1;

2. бозайници и птици, интродуцирани в страната с ловностопанска цел;

3. подивели и скитащи кучета и котки в ловностопанските райони.

Витоша май не ловностопански район. Не може да излезеш на 200м. зад последната ограда на квартала и около теб да се стреля. Има си места за лов.

Също от чл. 40

(2) Подивелите и скитащи кучета и котки в ловностопанските райони се унищожават.

§ 2. (1) Министърът на земеделието и горите в срок 6 месеца от влизането на закона в сила утвърждава границите на ловностопанските райони.
Всяка територия незастроена с блокове не е ловностопански район. Поне се надявам да не е.
Иначе като отидеш на ски, трябва да си навеждаш главата когато си на лифта , че да не те те улучи някои стрелящ по птици?

Да не говорим, че ако сметнеш кучетата на територията на ловностопанските райони за дивеч , би трябва ло да важат следните разпоредби:
Чл. 86. (1) (Изм. - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Който убие или улови дивеч, без да притежава редовно заверена членска карта и билет за лов, или с билет за лов и редовно заверена членска карта, но без разрешително за лов, или извън определените в него дата, място на ловуване, брой и вид дивеч, се наказва с глоба:

#38 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 April 2009 - 05:51 PM

Два месеца по-късно трагедията продължава...Пак намерих трупче на няколко месечно кученце...На същото място.Отидох при разследващата полицайка и тя се обади /по мои инструкций/ първо в НВМС за да поиска аутопсия,за да се направи експертиза на куршума и да се разбере какво точно е оръжието.Препратиха я към РВМС понеже д-р Лилов бил отпуска.Обади се на телефона,който й дадоха и там й отказаха-не разбрах точно с какво се измъкнаха.Обади се в Екоравновесие да приберат трупа на съхранение при тях докато се разправяме с НВМС-то за аутпсията,че нали вали и...Петров го нямало,еди кой си бил отпуска,ама не на мене такива сигнали,дъра бъра...бля бля...( а аз от там се връщах и не видях някой да липсва).Отрязаха я.Накрая се обади на нейн познат от НВМС и му каза че някой Й изтребва кучетата/много мило ми стана/ и иска да направят аутопсия.От среща се чу "За няк'ви помияри ли говориш?" ( :ud_009: ) .Но все пак тя беше настоятелна и един вид като услуга между приятели след половин час дойде и взе трупа.Ей така се получавт нещата в наш'та мила родина.Всичко е имаш ли познати-става,нямаш ли-чупката нищо,че това ни е работата...

#39 Потребителят е офлайн   Rudolf12 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 09:36 PM

Получавате предупреждение. При следващ подобен коментар предстои бан.

Мод

#40 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 April 2009 - 10:30 PM

Изказвам огромни благодарности към КИКИТА :ha_081: Ако всички сме като теб,тая държава ще заприлича на нещо!
И най-вече към мод,че най-накрая предприе някакви мерки към онова деградирало същество!
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни