Публикувано: 20 December 2005 - 11:04 PM
Здравейте,
Сега, за снимката. Още днес сутринта я препратих на мои колеги и познати от Турция, заедно с превод на Вашата забележка.
Преди това аз самият също Ви казах нещо за традициите, за снимките и т. н., но явно не бях разбран. Няма значение.
Тази вечер, включително и преди малко, когато ви изпратих краткото съобщение, повече от 2 часа съм в разговори по Skype с мои добри приятели и сме коментирали днешната ситуация.
Един от моите приятели дори се засмя и каза: Пределно ясно, че вълка не е убит в момента. Твоя опонент не вижда ли, че той дори е замръзнал, но наистина това куче уби този вълк. Снимката е за спомен, направена е 3 или 4 дни след битката. Единственото, което е, че кучето не е чист кангал, а кръстоска, но можеш да кажеш на твоя опонент, че миналата зима мои кучета са убили 7 вълка.
Друга моя позната пък ми каза, че ще се постарае да намери снимки на кучета вълкоубийци естествено не в момента на убийството, защото по нейните думи все още нашите овчари не са тръгнали с фотоапарати, а това дали твоя опонент ще ти повярва или не си е негова работа.
Естествено, пререфразирам думите. Това което съм поставил в кавички не е дословния превод, но значението е същото. Така например моята позната използваше израза твоя приятел, а не твоя опонент. Тя обеща да потърси и някакъв сайт, който в момента не си спомня точно къде е, на който има снимки на Кангали, убили вълци.
Относно предложението Ви страницата да се слеела с тази за Кангала или нещо подобно. Аз не зная някъде във форума да има такава страница. Зная, че имаше за Акбаш, но в момента нямам спомен за такава, която да се отнася за Кангал.
А идеята ми бе в тази страница да се пише за породите кучета пазачи на стадата. Какво да правя, че никой не се включи с аналогични участия за други породи. А аз вече няколко години се занимавам с тази порода, имал съм възможността на практика (на живо) да се уверя в нейните възможности и реших да пиша за нея. Познанията ми за останалите породи кучета пазачи на стада са по-бегли с изключение на една единствена прода, но там нещо не намерихме общ език.
Е, ами това е.
Поздрави !
"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."