Dog.bg Форуми : Кучета пазачи на стадата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (136 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кучета пазачи на стадата

#101 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 December 2005 - 11:27 AM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2005 - 11:29 AM

Готовност за атака

Качена снимка

Майка и дъщеря

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2005 - 10:36 PM

Фередже Кансевер

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2005 - 10:38 PM

Фередже Кансевер

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2005 - 10:40 PM

Кая ф Доган - 81 см височина при холката, 68 кг тежина

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2005 - 10:43 PM

Агресия

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2005 - 03:17 AM

Цитат

Кангалско Куче, току що убило вълк:

Качена снимка

Прекалено е чистичък снега за да е имало каквато и да е борба b). Даже когато си играят две кученца снега е по утъпкан от покзания на снимката. Много странно как тук снега около вълка е недокоснат.

Това си е чиста постановка, а такава лесно може да се направи и с пинчерче или с малко кутре. Мята се един труп на гръмнат вълк на снега, пускаш кучето и го заснемаш като отиде до мъртвото животно. И хоп вълкодав super best victoryVVV worthy worthy
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#108 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2005 - 08:38 AM

Цитат

Цитат

Прекалено е чистичък снега за да е имало каквато и да е борба b). Даже когато си играят две кученца снега е по утъпкан от покзания на снимката. Много странно как тук снега около вълка е недокоснат.

Това си е чиста постановка, а такава лесно може да се направи и с пинчерче или с малко кутре. Мята се един труп на гръмнат вълк на снега, пускаш кучето и го заснемаш като отиде до мъртвото животно. И хоп вълкодав super best victoryVVV worthy worthy

На такива "логично издържани" доводи просто нямам какво да възразя.

Оставям на страна въпроса:

1. Място на убиване.

2. Традиция, която се спазва след като вълка е убит и най-накрая...

3. Снимка за спомен.

Ако Ви бе позната техниката на убиване на вълк от куче и поведение на кучето непосредствено след като е убило вълка може би, ако не друго - щахте да избегнете поне иронията в думите си.

Но все пак, задоволен съм, че следите написаното от мене.
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2005 - 01:25 PM

Цитат

Цитат

Цитат

На такива "логично издържани" доводи просто нямам какво да възразя.

Оставям на страна въпроса:

1. Място на убиване.

2. Традиция, която се спазва след като вълка е убит и най-накрая...

3. Снимка за спомен.

Ако Ви бе позната техниката на убиване на вълк от куче и поведение на кучето непосредствено след като е убило вълка може би, ако не друго - щахте да избегнете поне иронията в думите си.

Но все пак, задоволен съм, че следите написаното от мене.

Добре запознат съм с много неща и то не от преразкази!
А тази снимка е грозна манипулация на публиката - демек фалшификат.

Ако можете да ме оборите покажете доказателства. Тази снимка не е. ;)

P.S. Не се ласкайте чак толкова, хич не ме интересува кой пише, а какво е написано.
User's Signature

First, it is ridiculed.

#110 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2005 - 11:04 PM

Здравейте,

Сега, за снимката. Още днес сутринта я препратих на мои колеги и познати от Турция, заедно с превод на Вашата забележка.

Преди това аз самият също Ви казах нещо за традициите, за снимките и т. н., но явно не бях разбран. Няма значение.

Тази вечер, включително и преди малко, когато ви изпратих краткото съобщение, повече от 2 часа съм в разговори по Skype с мои добри приятели и сме коментирали днешната ситуация.

Един от моите приятели дори се засмя и каза: Пределно ясно, че вълка не е убит в момента. Твоя опонент не вижда ли, че той дори е замръзнал, но наистина това куче уби този вълк. Снимката е за спомен, направена е 3 или 4 дни след битката. Единственото, което е, че кучето не е чист кангал, а кръстоска, но можеш да кажеш на твоя опонент, че миналата зима мои кучета са убили 7 вълка.

Друга моя позната пък ми каза, че ще се постарае да намери снимки на кучета вълкоубийци естествено не в момента на убийството, защото по нейните думи все още нашите овчари не са тръгнали с фотоапарати, а това дали твоя опонент ще ти повярва или не си е негова работа.

Естествено, пререфразирам думите. Това което съм поставил в кавички не е дословния превод, но значението е същото. Така например моята позната използваше израза твоя приятел, а не твоя опонент. Тя обеща да потърси и някакъв сайт, който в момента не си спомня точно къде е, на който има снимки на Кангали, убили вълци.

Относно предложението Ви страницата да се слеела с тази за Кангала или нещо подобно. Аз не зная някъде във форума да има такава страница. Зная, че имаше за Акбаш, но в момента нямам спомен за такава, която да се отнася за Кангал.

А идеята ми бе в тази страница да се пише за породите кучета пазачи на стадата. Какво да правя, че никой не се включи с аналогични участия за други породи. А аз вече няколко години се занимавам с тази порода, имал съм възможността на практика (на живо) да се уверя в нейните възможности и реших да пиша за нея. Познанията ми за останалите породи кучета пазачи на стада са по-бегли с изключение на една единствена прода, но там нещо не намерихме общ език.
Е, ами това е.

Поздрави !
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   TheTrueFan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2005 - 11:50 PM

Здравейте г-н Атанасов,
радвам се, че сте започнали толкова интересна тема.

Част от кучетата на тази страница не принадлежат ли на един развъдчик от Истамбул-Онур Канли???

Поздрави!

#112 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2005 - 11:57 PM

Цитат

Здравейте г-н Атанасов,
радвам се, че сте започнали толкова интересна тема.

Част от кучетата на тази страница не принадлежат ли на един развъдчик от Истамбул-Онур Канли???

Поздрави!

Браво !!! Отличен 6 !!!

От къде го знаете. Тази вечер сме разговаряли с него повече от два часа.

Пишете. много ме заинтересувахте. по-нагоре има едно негово куче.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2005 - 11:58 PM

Малко допълнение - Онур не е от Истанбул.

Вижте Кая ф Доган.
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2005 - 12:18 AM

Онур Канли

Качена снимка

Онур в развъдника си

Качена снимка

Изложбата в Истанбул - Май, 2005 г.

Качена снимка

Качена снимка

Поздрави !!!

Николай Атанасов
http://www.cynology.info
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2005 - 02:04 AM

Попитайте вашият приятел, група от колко негови кучета успяват да убият вълк? С какви габарити е този вълк?
Ако източникът на информацията беше немец или скандинавец бих бил склонен да се доверя, но азиатците са прочути с лакардиите си. На Балканите също много хора обичат да украсяват историите.
----------------------------------------------------------------------------

Още преди някоко месеца бе открита тема за Кангал в раздела Породи. Темата съществува, но е твърде назад в класацията. Предложението ми за сливане на темите остава d)
User's Signature

First, it is ridiculed.

#116 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2005 - 03:35 AM

защо всики "вълкоубийцй" са със шипове на вратовете?при посочените физически дани неби трябвало да имат нужда от някакъв аванс?

#117 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2005 - 07:48 AM

Цитат

защо всики "вълкоубийцй" са със шипове на вратовете?при посочените физически дани неби трябвало да имат нужда от някакъв аванс?

До много голяма степен сте прав. това е повече елемент на фолклора, отколкото на практичността. Боят между вълк и куче не е подобен да кажем като между две бойни кучета. Но много хора в различни региони по света са въвели тази система за опазване на кучето.

Нещо повече: Преди години един овчар от Испания беше казал за Планинското си пиренейско куче, което имаше нашийник с шипове. "Не то (кучето), а той (нашийника) избива вълците, които заплашват стадото ми". Тук няма място за разсъждения. Фолклор!
User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   boil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2005 - 04:06 PM

Здравейте,
Тази тема по принцип ми е интересна, а и напоследък поизчетох малко за кучетата Кангал. С две думи комшиите правят страхотна ПР кампания. Може би има защо, не знам... Наистина на много места срещнах сведения че Кангалите убиват вълци, но всичките данни идваха от източници в Турция. Аз лично гледайки физиката им го допускам, без да съм специалист. Добро впечатление ми направи един филм по дискавъри (документален) за една ферма в Африка. Та там на живо бяха снимали как един Кангал изгони гепард. Не го уби, а и не се и опита да влезе в схвтака с него, но успя да го накара да преразгледа намеренията си да нападне стадото. Двете животни стояха близо минута на около 1 метър един от друг и си показваха мускулите. Накрая гепарда каза: " Е, добре, по умния отстъпва" и си тръгна бавно. Кучето не го подгони а просто изчака - явно и двете страни проявиха благоразумност. Както и да е това ми хареса.
Аз бих искал да насоча темата в малко по специфична посока, а именно качества на тези кучета. Явно са пазачи, явно са смели и силни. Какъв им е характера? По специално към хора. До каква степен са агресивни и опасни - съгласете се на никой няма да му е приятно както си обикаля по горите с цел бране на гъби, отнякъде да изкочи 80кг дзвер и да го накаже за безумието да напусне миризливата столица и да излезе на въздух. Това опира и до приложимост в нашите условия. В България няма изолирани и пусти места, както по чукарите на диарбекир. Във всеки един момент някой непослушен тинейджър може да се появи от храста и ...Някой някъде беше споменал, че Кангалите можели да стигнат до крайности в отношенията им с хората. Има ли някой впечатления (реални) по въпроса?
Другото е, че доколкото знам Кангалите са забранени за износ от Турция. Въпреки това дочух, че се намират дори и у нас. Какво им е качеството?
Поздрави,

#119 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2005 - 04:26 PM

Цитат

Здравейте,
Тази тема по принцип ми е интересна, а и напоследък поизчетох малко за кучетата Кангал.  С две думи комшиите правят страхотна ПР кампания.  Може би има защо, не знам... Наистина на много места срещнах сведения че Кангалите убиват вълци, но всичките данни идваха от източници в Турция.  Аз лично гледайки физиката им го допускам, без да съм специалист.  Добро впечатление ми направи един филм по дискавъри (документален) за една ферма в Африка.  Та там на живо бяха снимали как един Кангал изгони гепард.  Не го уби, а и не се и опита да влезе в схвтака с него, но успя да го накара да преразгледа намеренията си да нападне стадото.  Двете животни стояха близо минута на около 1 метър един от друг и си показваха мускулите.  Накрая гепарда каза:  " Е, добре, по умния отстъпва" и си тръгна бавно.  Кучето не го подгони а просто изчака - явно и двете страни проявиха благоразумност.  Както и да е това ми хареса.
Аз бих искал да насоча темата в малко по специфична посока, а именно качества на тези кучета.  Явно са пазачи, явно са смели и силни.  Какъв им е характера?  По специално към хора.  До каква степен са агресивни и опасни - съгласете се на никой няма да му е приятно както си обикаля по горите с цел бране на гъби, отнякъде да изкочи 80кг дзвер и да го накаже за безумието да напусне миризливата столица и да излезе на въздух.  Това опира и до приложимост в нашите условия.  В България няма изолирани и пусти места, както по чукарите на диарбекир.  Във всеки един момент някой непослушен тинейджър може да се появи от храста и ...Някой някъде беше споменал, че Кангалите можели да стигнат до крайности в отношенията им с хората.  Има ли някой впечатления (реални) по въпроса?
Другото е, че доколкото знам Кангалите са забранени за износ от Турция.  Въпреки това дочух, че се намират дори и у нас.  Какво им е качеството?
Поздрави,

Качена снимка

Вие сте гледал филм за тази жена. Казва се Лаура Маркер - генетик, доктор на науките, лична моя позната. Ако ползвате перфектно английски и проявявате научен интерес, мога да ви изпратя Докторската й дисертация или поне части от нея, защото обемът е над 560 стр.

Качена снимка

Тя работи по проблема за съхранение на гепардите и селскостопанските животни чрез използване на кучета Кангал. Единственото ни разминаване с нея е, че тя ги нарича Анадолски овчарки, но тази година на симпозиума в Турция мисля че промени мнението си. Поне така заяви.

Качена снимка

За момента не разполагам с време да Ви развия по-подробно темата, но с удоволствие бих Ви обяснил това, което Ви интересува. Типичният класически Кангал, пазач на животни не демонстрира излишна агресивност към хора. Това е порода, която по поведенчески реакции се отличава коренно от средноазиатската овчарка и кавказката овчарка.

За момента толкова.

Поздрави !

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   TheTrueFan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2005 - 05:29 PM

За Онур Канли-просто съм попадал на негови кучета в различни сайтове за молоси, но признавам, че той е един от малкото, които познавам.Ако не се лъжа той отглежда и акбаши. b)

Поздрави

• (136 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема