Dog.bg Форуми : Кучета пазачи на стадата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (136 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кучета пазачи на стадата

#401 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 August 2006 - 08:17 PM

Молба- каква порода или на какво прилича това куче.Питам защото не ги разбирам -Кучето е намерено.Да знам какво да казвам на хората.

Прикачени файлове

User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#402 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2006 - 01:05 PM

piton mai si igrae na presko`i kanafka
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#403 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 01:44 PM

Цитат

Поведение, неприсъщо за кучетата пазачи на стадата - ограничаване на овцете в придвижването по време на паша. По този начин стадото се държи събрано без възможност животните да се разпръснат.

Качена снимка

Качена снимка

Фотографиите са ми предоставени от Кадие Емине.

.....по ми се вярва да се е изпънало (като кангал)или да е просто игра на гоненица ,само дето овцете не искат да си играят.......сериозно ли мислите че един истински кангал(пък и не толкоз истински) ще ограничава стадото по време на паша ?
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#404 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 02:57 PM

Качена снимка
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#405 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2006 - 12:56 PM

Въпрос ,към Мил наи вече;
може ли куче от овчарска порода (пазач),да изпълнява команди без да доминираш над него ?
User's Signature

#406 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2006 - 05:32 PM

Цитат

може ли куче от овчарска порода (пазач),да изпълнява команди без да доминираш над него ?

Нямам наблюдения над овчарските породи. Особено в работната им среда. Щом ще ги отделяме от останалите...
Доколкото имам наблюдения над кучета изобщо: не.
Може да ти се стори, че изпълнява. Това е друг въпрос.

Лесно е да се познае. Извикай името му докато почива и виж дали реагира.

#407 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2006 - 05:56 PM

Цитат

Цитат

Нямам наблюдения над овчарските породи. Особено в работната им среда. Щом ще ги отделяме от останалите...

Здравей Милена,

Овчарските кучета, особено в тяхната си естествена среда са малко (ще използвам народе израз, турцизъм) "бам-башка" животни, "на себе си мязат".

Изхождайки от факта, че това е тип куче с нервна система и темп на протичане на нервните реакции по различен път от този на западноевропейските кучета, Кучетата пазачи, които работят като кучета пазачи общо взето действат така както те преценят. Общо взето те са по-спокойни, флегматични и много често, когато почиват около стадото (особно по време на пладнуване), ако им се извика те може само да пообърнат глава, да те погледнат и да продължат да си почиват.

Имам познати, които се занимават с обучение на Кангали по различни методики. Така например, едно от кучетата почти е завършило курса по Оbedience и в същото време съвсем не реагира както едно НОК или Малинуа.

На една изложба имаше кучета, които тръгваха само, ако решат да тръгнат, а тръгнеха ли, стопаните им се молеха да неби случайно да решат да спрат - няма тръгване.
User's Signature

Качена снимка

#408 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2006 - 07:02 PM

Цитат

Цитат

мил занарочно споменах порода а не професия казах пазач за да ги разграничиш от помощниците.благодаря

...Атансов 1super
ако вземш да речеш да ми отговориш все пак ,трябва ли да се обучава и на какви команди ,мисля че беше казал някъде ,че така се вдига стоиноста на кучето затова питам
User's Signature

#409 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:50 AM

така и пак да попитам ,дано не прекалявам,този път един хипотетичен въпрос
ако имаме две еднакви кучета като порода и възможности едното е обучено да атакува по заповед а другото от самосебе си.При поява на дразнител обученото куче ще изчаква ли команда за атака ,и след като е атакувало ще чака ли отмяна на командата .

мил питам пак теб .....и относно предния ти отговор това че кучето отвруща глава признак за подчинение ли е ?
User's Signature

#410 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2006 - 04:05 PM

Цитат

така и  пак да попитам ,дано не прекалявам,този път един хипотетичен въпрос
ако имаме две еднакви кучета като порода и възможности едното е обучено да атакува по заповед а другото от самосебе си.При поява на дразнител обученото куче ще изчаква ли команда за атака ,и след като е атакувало ще чака ли отмяна на командата .

мил питам пак теб .....и относно предния ти отговор това че кучето отвруща глава признак за подчинение ли е ?

1. Да. Ми то в това се състои обучението.
По-точно, едва ли ще чака отмяна, но ще прекрати по команда.
Има и доста вариантност при това дали ще започне атака без команда в належаща ситуация. Зависи от обучението.
2. Не. Признак е, че между вас същестува контакт.

#411 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 05:36 PM

благодаря за орговора мил
User's Signature

#412 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 06:10 PM

А сега нека да кажа защо кучета пазачи не трябва да се обучават според мен.Всъщност те се самообучават стига да са с нужната генетика и в точната среда а имено в стадо и в глутница .Там те ще се научат да се бият не по зле и от боините още от малки в игра а по късно и за статут и "право"да заплождат ,в боя с противниците си.ще научат нещо много важно езика и правилата на глутницата ,ще се научат да атакуват само представляващите заплаха за тях и стадото дразнители .ако бъдат обучавани от хора първата грешка която може да стане е да ни възприемат за водач ,а тои (водача )е може би половината от охраната ,не защото е наи силния а защото тои ги ръководи .в случаи че човек е водача им те ще чакат да реагираме за да реагират и те ,а ние нямаме нито техния слух ,нито обоняние за да разберем навреме за съществуващата опастност.често хората (чобаните)насърчават младото куче след като е залаяло нещо и то тръгва окуражено а тои дори не знае по какво лае може да е човек ,може да е дивеч ,но кучето запомня че това е угодно на лидера и започва да не чака а тръгва да атакува ,когато е малко му се смееме и си казваме глеи какво е смело,да но когато порасне става страшно .толерирането на подобно поведение (донякъде обучение)"обучава" кучето да напада всичко що мърда .А ако водача е куче тои знае какво е залаяло малкото и няма да го насърчи с лая си или поведението си ако е просто дивеч или човек ,и същевремено ще атакува ако е хищник което пък е урок за малкото .така мисля ,някои ако мисли иначе да каже ........Атанасов,не се спотаиваи , и Вабанк също (впечатли ме споста си)
User's Signature

#413 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 06:25 PM

Изложбата в Анкара - 10. 09. 2006 г.

Аккуш - първо място в клас "Отворен"

Качена снимка

Балиьоз

Качена снимка

Бенек - първо място във възрастова група 9-18 месеца

Качена снимка

Талаз - второ място в клас "Отворен"

Качена снимка

Шимшек

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#414 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 06:29 PM

Изложбата в Анкара - 10. 09. 2006 г.

Още няколко снимки

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#415 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 06:46 PM

Аслан - собственост на Кедриг Жирауд, обучен по методиката "OBEDIENCE"

Run
Качена снимка

Sit
Качена снимка

Stand
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#416 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 02:19 PM

да разбирам ли че признавате грешката си или ...между другото маи сте изтрили това си твърдение ,не го намерих.
имам пак въпрос ,какво мислите за "израждащите" кучета ,много тактично сте отказали да ги коментирате ?
User's Signature

#417 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2006 - 04:27 PM

аи аз ще ги коментирам ,пък кои иска да ме репликира(даже искам).значи според мен е ....похапване ,не на агнето разбира се ,а какво става ако агнето се роди мъртво (хам,освен ако не е обучено или преяло)
User's Signature

#418 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2006 - 06:41 PM

Цитат

да разбирам ли че признавате грешката си или ...между другото маи сте изтрили това си твърдение ,не го намерих.
имам пак въпрос ,какво мислите за "израждащите" кучета ,много тактично сте отказали да ги коментирате ?

Никога не трия постовете си. Не само поради факта, че нямам такава възможност, но и поради това, че аз не се отмятам от думите си. Казвъл съм и пак ще го кажа - вярвам на всяко нещо, което е научно мотивирано и винаги съм готов да коригирам свое твърдение, ако ми бъдат поднесени нови данни - научни, неопровержими, поне на настоящия момент.

Не мога да се сетя за каква грешка става дума, която би трябвало да призная. Грешил съм и това е човешко, но мисля че тук става дума за нещо друго, което за съжаление от така поднесената от Вас информация не мога да си спомня.

За т. н. "израждащи кучета" също не виждам какъв коментар е нужен. Това са факти - обяснени и филмирани. Предполагам никой трезво мислещ ум няма да приеме, че кучето, подобно на акушерка изражда агънца. Но това, че е наблюдавало процеса на раждане, че е разкъсвало плацентата и е облизвало новороденото агънце е факт.

И ако то, кучето, "похапва" - това не е новороденото агънце, а отделената плацента.
User's Signature

Качена снимка

#419 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2006 - 07:39 PM

именно господин Атанасов ,но ниако хора са се наслушали на легенди и вярват на глупости ,включително и израждане като акушерка.а такова куче (израждащо),яде мъртво родените,басирам се за това ,и няма нищо лошо ,нормално е.,Но отстрани изглежда различно за хората които четат от любопитство еднот куче родено овчарско("израждащото")а другото не защото яде агнета (макар и умрели)а дори може да е същото
------------------
мисля че във вшия саит съм го чел (може и тук),казах че не сум сигурен .но можете сега да отговорите- смятате ли ,че трябва да се обучава на команди един пазач -на какви и как?
User's Signature

#420 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2006 - 07:59 PM

Цитат

именно господин Атанасов ,но ниако хора са се наслушали на легенди и вярват на глупости ,включително и израждане като акушерка.а такова куче (израждащо),яде мъртво родените,басирам се за това ,и няма нищо лошо ,нормално е.,Но отстрани изглежда различно за хората които четат от любопитство еднот куче родено овчарско("израждащото")а другото не защото яде агнета (макар и умрели)
------------------
мисля че във вшия саит сум го чел (може и тук),казах че не сум сигурен .но можете сега да отговорите смятате ли ,че трябва да се обучава на команди един пазач -на какви и как?

Предполагам сте го чел в моя сайт, но не съм сигурен. В момента не ми се правят проверки къде точно съм го писал.

Аз съм казвал "добре е" кучето да бъде научено. Това съвсем не означава, че Овчарското куче трябва задължително да бъде научено. Става думи като команди за донасяне, за прескачане, за издирване.

Преди време една компания от привърженици на тезата за "каракачанско" при среща с мене започнаха да ме подкачат, че кучето трябвало да бъде научено да носи гегата на овчаря, че като се напиел, нямало да може да си я намери.

Това може да го роди само пияна глава или достатъчно елементарно разсъждаваща над моите думи (ако въобще е разсъждавала).

Овчарските кучета (с малки изключение) са с азиатски произход. Всички те имат тип нервна система, различен от този на европейските кучета (в частност, т.н. "овчарки") поради различното естество на нервно-психичните процеси и начина, по който те протичат, тези кучета трудо могат да бъдат обучавани по някоя от "западните" методики.

Като кучета, плод на народната селекция, кучетата пазачи са обособили в себе си качества, полезни за тяхната работа. В същото време в тях е много по-силно развит инстинкта "за икономия на силата". Те лежат, почиват, изглеждат мудни и флегматични, но това е до момента на поява на съответния дразнител (хищник).

Имам познати, който обучават такива кучета и почти вече са обучили такива кучета (Кангал). Важно е да отбележа, че тези кучета не са пазачи (не работят като такива).
User's Signature

Качена снимка

• (136 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »