Кучета пазачи на стадата
Публикувано: 28 January 2008 - 08:14 PM
;Вие кучета на килограм ли отглеждате :'( Май като няма какво друго да правят се по кантарите висят или там си живеят. ;D
Публикувано: 28 January 2008 - 08:17 PM
Братчето на Морти е с 10 кила повече но той е бил при майката до 2 месеца :(а причината поради,която ми го дадоха толкова малък е че ги бяха откраднали,та после ги откриха в циганската махала!Добре,4е поне си ги върна стопанина,който ми го даде ;)
Публикувано: 28 January 2008 - 09:36 PM
Гуджука показан от "Murtap" наистина е мноого добър! :->)
Публикувано: 28 January 2008 - 09:41 PM
Точно така бинго12- 46-47 кг. в добро телесно състояние без да е охранен.Как ги постигат тези кг. не ми е ясно.И въобще мисля, че кг. не са най важното.Естественния отбор с частичната намесата на хората си е казал ТЕЖКАТА дума и от там нататък другото си лакомия човешка и развали порода.
#1214 Guest_bingo12_*
Публикувано: 28 January 2008 - 09:55 PM
Цитат
Точно така - 46-47 кг. в добро телесно състояние без да е охранен.
Напротив, килограмите са много важно нещо, но оптимума, а не смешните парадирания, че незнам си кое куче станало вече незнам си колко килограма.
Нарушава ли се съотношението телесна маса линейни размери функционалност, всичко останало са глупости без подплата.
Много точно го каза тук някой дали кучетата не ги гледат на килограм и дали не дремят постоянно на кантара.
Кучето трябва да има физика, но когато тя стане самоцел всичко губи смисъла си.
Публикувано: 28 January 2008 - 10:15 PM
Кунев, но се затри като промениха форума.
Бинго12 напълно съм съгласен с теб.Когато целите са нясни или тендециозни нещата излизат извън контрол.
Пример:Две различни цели.
1.Кучето да се запази в автентичния му вид.
2.Да се развива според желанията на съвременните селекционери.
В първия случай се прилага ПОДДЪРЖАЩА СЕЛЕКЦИЯ.
В втория се прилагат всички останали методи+ФАНТАЗИЯТА НА РАЗВЪДЧИЦИТЕ.
Бинго12 напълно съм съгласен с теб.Когато целите са нясни или тендециозни нещата излизат извън контрол.
Пример:Две различни цели.
1.Кучето да се запази в автентичния му вид.
2.Да се развива според желанията на съвременните селекционери.
В първия случай се прилага ПОДДЪРЖАЩА СЕЛЕКЦИЯ.
В втория се прилагат всички останали методи+ФАНТАЗИЯТА НА РАЗВЪДЧИЦИТЕ.