AnubisA, в Apr 1 2009, 09:48 AM, написа:
Не мога да проумея, как за някакво сгазено куче, намерено на улицата се дават егати парите, за да се оправи и тн, а другите примерно 5, се убиват е така без шанс за живот или нещо такова.. не че искам да има още бездомни по улиците, просто.. странни са ми тия виждания..
Авторката въртя, сука, зададе въпроса многократно, докато си каже мисълта, а можеше да започне направо от нейната гледна точка. И понеже провокира дискусия не в темата, в която трябва - то копирам поста й тук, за да може да получи толкова търсението отговори и да покаже своята гледна точка.
Аз имам конкретен пример и питам, като моля за кратък отговор.
Намираш блъснато куче, бременно. Носиш кучето на лекар, даваш за него "егати парите", но го и кастрираш, убивайки малките. Какво е твоето предложение, Анубиса? Освен грижата за болно, възстановяващо се куче, да поема и тази за неговите 5-6-7 малки ли? Имаш ли идея изобщо как се отглеждат (айде това-лесно), но как се раздават малки бебета? Или понеже не мога да се погрижа за малките -да оставя кучето на улицата, да роди, пък ако може да се оправя.
Интересно ми е как би постъпила в такава ситуация?