Dog.bg Форуми : Диспут в "Здравей България"

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Диспут в "Здравей България" отделено от "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 April 2009 - 01:09 PM

Показване на мнениетоyavor50, в Apr 1 2009, 10:29 AM, написа:

Показване на мнениетоmartichka, в Apr 1 2009, 10:17 AM, написа:

Когато нямаш аргументи, започваш с личните нападки, в случая срещу Галя. Много лош вкус. И мисля, че вече се прояснява, благодарение на чий сбъркан ПР сме на крачка до евтаназията.

Де да бях толкова добър, че с едно предаване да прокарам дадена политика... Не разбирам какъв е тоя страх от медиите, щото не за първи път се прокарва идеята, че не трябва да се участва в предавания на живо. Ми я погледнете кои са предаванията и водещите в най-гледаемото време - Бареков, Милен Цветков, Цветанка Ризова, Светла Петрова и т.н. - да виждате изявен любител на животните? И да ме прощавате, ама няма журналист, който при толкова пиперлива тема ще представи само едната страна - лошото е, че са толкова повърхностни, че като се сетят за бездомни кучета, сещат се само за нахапани дечица. Именно затова е задължително да се представя конструктивна и професионална позиция на неправителствените организации. Иначе, както вече казах, не е проблем да поканят някоя луда лелка, която да се сбие в ефир с г-н Цветков и да му вдигне рейтинга за сметка на нашата кауза.

А това за евтаназията, кучетата в приюти и т.н. нито съм го чул, нито някой го е казал. Истината е, че балонът "Екоравновесие" съвсем скоро, вероятно около изборите, ще се спука и тогава Найденов трябва да признае или, че не е добър ръководител, или, че кастрацията не работи. Сами познайте коя теза ще избере.

Като говорим за Еко-то - предполагам за никого не е тайна, че г-н Найденов се спряга за бъдещ министър на земледелието. Когато и ако това стане на неговото място е почти сигурно, че ще бъде назначен досегашният му заместник - г-н Петров, който е в Екоравновесие поне от 6-7 години и познайте дали му пука въобще за кучетата.

Втрещи ме ти, да ти кажа- какъв страх , какви тайни ??От медии ,какви, цитирани имена на Противници...Отделно Екоравновесие .Отделно ,че явно имаш сведения кой ще е бъдещият министър на какво беше...Ми що не протестираш против тези изедници ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#42 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 01:50 PM

Иска ми се да отмина с лека ръка, написаното по горе, но истината е,че не мога.

1. След като имате инфо, какви са настроенията около Екоравновесие, евтаназии и т.н., сложно ли беше, да предупредите, тези който отиваха на днешното интервю.

2. Дори и без това инфо, аз продължавам да твърдя, че те се справиха чудесно. Дори показаха, че за евтаназия се харчат безумно много пари. Освен това Марина защити на едно място Екоравновесие.
Също така, не виждам, как от тази медийна изява, лъха на върнете евтаназиите - може ли да ми покажете точно в кой момент от интервюто, се споделя такова мнение. Изгледах го вече 4 пъти и или аз съм тъпа и не разбирам или нещо всеки чува както иска.

За поведен път ще кажа, че Мила и Марина се справиха страхотно, предвид натиска на Милен Цветков и обясниха, всичко точно и ясно, доколкото ситуацията го позволяваше.

Не смятам, за уместно и културно, да прилагате, че 100 тояги на чужд гръб са малко.

#43 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 01:56 PM

Показване на мнениетоansf, в Apr 1 2009, 12:50 PM, написа:

1. След като имате инфо, какви са настроенията около Екоравновесие, евтаназии и т.н., сложно ли беше, да предупредите, тези който отиваха на днешното интервю.

това към кого е отправено? - Кои знаеха кой ще ходи по Нова и каква кауза ще борят там? Аз Не знаех.Потребителят Х на дог - на когото в подписа му е Град за отговорни хора ,предполагам също, че не е знаел за таз Изява- как да стане предупреждението -чрез телепатия ли?
User's Signature

#44 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 02:01 PM

Показване на мнениетоagalina, в Apr 1 2009, 12:56 PM, написа:

това към кого е отправено

Към всичко който са имали някакво инфо или в конкретния случай, търсят под вола теле и се сипят неоснователни критики.

#45 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 02:07 PM

Показване на мнениетоansf, в Apr 1 2009, 01:01 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в Apr 1 2009, 12:56 PM, написа:

това към кого е отправено

Към всичко който са имали някакво инфо или в конкретния случай, търсят под вола теле и се сипят неоснователни критики.
Верно - а КОИ са имали инфо ?
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 01 April 2009 - 02:13 PM

Хора, тъжно ми е като чета отстрани как се карате. Днес двама човека застанаха срещу един враждебен водещ, който така извъртя темата, че аз по-често чувах за комарите, отколкото за евтаназия, кастрация и кучета. Какво да се направи, не им беше дадена възможност да кажат идеите на 'Град за отговорни стопани', но нищо следващият път. Утре е гласуването, нали?
Защо вместо да се концентрирате върху отрицателното, не насочите положителна енергия към това, че най-после нещо в държата ни може и да се промени?
Може би не беше добра идея да се включват, но не ме :ce_077: Докторке, беше хубаво, че един интелигентен и възпитан човек защитаваше 'Град за отговорни стопани'. Хубаво ми беше, че създадохте такова лице на инициативата!

#47 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 02:14 PM

Действително, нека всички лични спорове и нападки извън конкретната кампания да не се провеждат ук, некоректно е! Моля ви, не излизайте от темата, особено пък по такъв излишно нападателен начин!

Още по-некоректно е да обвинявате точно Мила като човек, специално в случая ПРЕДСТАВИЛ СЕ ПЕРФЕКТНО ПРЕДВИД СИТУАЦИЯТА!

Както вече казах, трябва вече да ни е ясно на какво са способни медиите и какви са целите им, особено пък на такива като Милен Цветков!

Гледах предаването. Не, не може да си позволим да се държим като обидени, да напуснем или да вдигаме скандали, ако както в случая се окаже, че участваме в нещо, по което не сме може би достатъчно вещи. Но наистина нищо подобно на идеи за евтаназия не е казано, нито намекнато, нито внушено! Считам, че почти всички от тези, които пишем тук, нямаше да се справим така адекватно! Единственото, което ми идва наум, че можеше още да се каже по повод гаврата на Милен е, че си има директиви и специални закони за животните-компаньони и ето такава е разликата м/у комара и кучето, както и че кучето и котка в сегашния им вид (одомашени) са дело на човека и са създадени с цел компания и работа с тях.

Аз поздравявам Мила за спокойната реакция и културното участие! Такава трябва да бъде дискусията- по един съвременен начин. Не мисля, че е казала нещо, което би могло да навреди на усилията на хората, преборили се с махането на евтаназията и въвеждането на кастрацията като метод. Няма и никакъв начин някой да каже, че се е очаквало тя да каже нещо в подкрепа на Екоравновесие и другите подобно предприятия, при положение, че те действително имат много общо с овладяването на този проблем.

Съвсем отделен въпрос е, че единствения далечен намек за кампанията беше като цяло защитата на кучетата спрямо... защитата на комарите и хлебарките. Детска градина!

PS Докато пишех това мнение, дискусията е била изместена в отделна тема. Извинявам се, мод може да премести и моето мнение там.

Темата е разделена от "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - официален старт 24 януари"

Мод

User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 02:15 PM

Не става да редактирам - опитах пъти.уФ Мешотица.
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 02:18 PM

Показване на мнениетоagalina, в Apr 1 2009, 11:56 AM, написа:

това към кого е отправено? - Кои знаеха кой ще ходи по Нова и каква кауза ще борят там? Аз Не знаех.Потребителят Х на дог - на когото в подписа му е Град за отговорни хора ,предполагам също, че не е знаел за таз Изява- как да стане предупреждението -чрез телепатия ли?

В темата СРЕЩУ НАСИЛИЕТО е изнесено инфото в момента в който стана ясно, че Мила ще ходи там. Така, че ЧЕТЕТЕ.

#50 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 02:50 PM

Бих искала да поздравя д-р Бобадова и представителката на Четири Лапи,за доброто представяне и че не излязохте от контрол,въпреки провокациите на ненормалния Милен.Справихте се подобаващо.Държахте се като професионалистки.Хареса ми,че се спомена за маркирани,но всъщност некастрирани кучета и липсата на общ регистър за чипирани дом.кучета въпреки,че нямахте думата дълго.А за откачения водещ нямам думи просто.И преди си знаех,че не е с всичкия си,но не знаех че е чак толкова вдетинен.В случая сам се изложи,а вие не се показахте като бясни защитнички на "песовете",на всяка цена,каквито се опита да ви искара той.
БРАВО!

#51 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 03:10 PM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в Apr 1 2009, 12:00 PM, написа:

Ок. Но не мога да приема слагането в устата ми на думи!
Не разбирам, цирк ли искахте?
Да се карам? С Цветков? С жената?
Абсурд!
Говорила съм само неща по законите и данни написани на нашия сайт.
Вменява ми се отговорност, за връщане на евтаназии? Чувате ли се какво говорите? Изобщо осъзнавате ли как ме обиждате?
Съсипана съм...Благодаря.

Аз пък благодаря на д-р Бобадова за зрялото поведение в предването, за изразената професионална позиция, за проявеното чувство за хумор спрямо инфантилния водещ.
Някак си ми е неудобно да чета тук нападки и това да опорочава каузата и все ми се иска да вярвам, че можем да бъдем над тези неща. Все пак тръгнали сме да правим нещо заради животните, а и заради хората, и въобще за мирното и по-хармонично съжителство между тези две групи в градския социум- една идея, която принципно е по-голяма от всеки от нас.
За мен лично от това телевизионно предаване остана един хубав извод. Вяно, че каузата за икриминацията не беше засегната поради обстоятелствата, но пък двете групи "опоненти" всъщност си партнираха. Между четиримата гости в студиото се усещаше градивно желание за промяна, вкл. промяна с граждански сили, както и дух на уважение. По принцип противопоставянето е болест на българското общество, а днес сутринта ми се стори, че има надежда за лечение.
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 01 April 2009 - 03:48 PM

И мнението на един обикновен собственик на куче. Миналата седмица в сутрешния блок на БТВ при Бареков в темата за бездомните кучета поне имаше някакъв диалог, независимо, че господина смяташе, че бездомните ни кучета не са фризирани и напарфюмирани като тези в Атина, което само по себе си бе много смехотворно. От това, което прочетох тук не ми става съвсем ясно защо трябва да се отправят каквито и да е упреци. Тъй като темата ме вълнува сутринта седнах пред телевизора с надеждата, че след като тя напоследък все по-често присъства в медийното пространство неминуемо рано или късно ще доведе до нещо по-добро за всички животинки, чийто съдби следя тук и за безбройните, които не са имали дори и този шанс. Поздравления за участниците, които не допуснаха да бъдат част от шоуто/фарса, което Милен Цветков им бе подготвил и който за жалост олицетворява не малка част от обществото, за която думи като ЧОВЕЩИНА не съществуват, камо ли да се вслуша в мнението на хора, които поне се опитват да намерят решение на проблема.
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 April 2009 - 03:52 PM

Упс, пообърках нещо с редакцията
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   martichka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 04:44 PM

Хей, не разпознавам себе си в една от обиждащите д-р Бобадова, напротив. Казах ясно, че не укорявам момичетата. Постфактум не е лоялно и не бих се наела да кажа, че друг би могъл да обиграе по-добре. За хладнокръвието трябва да се поздравят, наистина. Моля, да не се приемат нещата лично не става въпрос за казаното в конкретната ситуация, а защо се допуска такава ситуация.

Най-набиващо се на очи още при започване на кампанията срещу насилието е това, че тя трябва рязко да се разграничи от темата за бездомните кучета. Милена го припомня много ясно и при анонса за това предаване. Затова-тотално сбъркано и противопоказно беше пускането на новини от сорта на : увеличава се стрелбата по бездомни животни, тровят се улични кучета и т.н. , с които самите НПО провокират обвързването на двете теми-насилието на животни и бездомните кучета. Реакцията е следната и не изненадваща Ми, да хората не издържат тия помияри, вече са стигнали дотам да се саморазправят! и се почва размяна на рецепти за тровене и т.н. Още повече, че темата за бездомните не е инициирана само от нашите новини за саморазправа-тя в момента се ползва от БСП срещу Борисов и нашите анонси им идват добре, затова им се дава трибуна. Град за отговорни хора бяха напипали много по-добра връзка: с друга пак актуална тема - Законът за домашното насилие, където за насилие над детето се смята дори да стане свидетел.

Конкретно за предаването, ако събеседниците са хора, родители на ухапани деца?!!! е повече от ясно, че ще се чепка тая тема, природозащитниците не са страна по тоз въпрос - ще защитават агресивните кучета, хапещи децата ли? Екоравновесие следва да е другата страна, да обясни, защо стават инциденти, дали работят въобще и как.

Пак казвам да погледнем цялостната картина какво виждат зрителите: някакви хора не се скарват, добре, но постигат консенсус, че общината не работи. Това е община, която е избрала да кастрира, а не да евтаназира. А природозащитниците пък обичат всичко, което мърда. Кому е нужно това точно преди гласуването на НК и при евентуална смяна на кмета и риск да се почне натиск за връщане на евтаназията.

#55 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 05:04 PM

martichka, не се учудвайте, че не ви разбират (вас и agalina) - вие акцентирахте върху тема, която дори не беше обект на обсъждане в това предаване и го направихте за сметка на представителите на гражданските организации. Как очаквате да реагират хората, четящи вашите постове?! При обявена по този начин тема кое според Вас беше правилното решение - не знам за кой път задавам този въпрос ?! Не ми обяснявайте за предизборни обстановки и политизация - те съществуват при разглеждането на всеки проблем. Проблемът с бездомните кучета е косвено свързан с другия за насилието. Това, че "Град за отговорни хора" е насочил усилията си в определена посока не означава, че трябва да отбягва дискусията и по проблема с бездомните кучета. На юридическо ниво тези проблеми могат и да се разграничат, но на дискусионно няма начин, защото са взаимно свързани и много по-лошия вариант е сдружението да не изразява мнение по косвения проблем и да си поставя капаците и да обяснява, че всъщност каузата е друга, отколкото да изрази становището си умерено, без да участва в скандали. Безполезно е да се мълчи. Факта, че не допуснаха да стане скандал е достатъчен точно защото предстои приемане на определени юридически поправки. Те ще се случат сега, а не след няколко месеца, когато ще има избори.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#56 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 05:14 PM

Искам предварително да поясня,че не пиша това с лоши чувства към никой и не се заяждам-просто питам.Нямам намерение да навлизам в конфликти,спорове и т.н с който и да било.

Показване на мнениетоmartichka, в Apr 1 2009, 02:44 PM, написа:

не става въпрос за казаното в конкретната ситуация, а защо се допуска такава ситуация.

А какво трябваше да направят според вас?

Явор го каза-ако бяха отказали участие те щяха да повикат някой друг,който да защитава нашата позиция.А този някой не се знае кой ще бъде.Някой откачен,който ще затвърди мнението на "горките пострадали от кучета граждани" ,че природозащитниците са изперкали баби нямащи си друга работа и просто няма да ни пиемат на сериозно.Мисля че този вариянт беше най-удачен.А и друго не мога да разбера...Какво общо има въобще това участие с инкриминацията,като не се и спомена и заглавието нямаше нищо общо и въобще разговора си беше за бездомните кучета...?

ПП.Писали сме заедно с DessyD

#57 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 05:42 PM

Нека кажа: след като има поканена майка на нахапано дете, можеше да се очаква, че темата за бездомните ще бъде засегната. Досега в никое участие тя не можеше да бъде избегната, освен в съвсем приятелски настроените, но случаят тук е обратният.
Обаче ние изобщо не предполагахме, че темата ще бъде За и против бездомните кучета, това като формулировка първо е парадокс, второ никой от нас не би се явил по такава тема. Очаквахме, че бездомните ще се коментират в светлината на инкриминацията на особената жестокост към животни, където докторката е подготвена с неоспорими аргументи.
В тази ситуация не може и не бива да кажеш - аааа, това е удар под кръста, аз съм пас. Веднага ще излезе - видяхте ли как ви затапихме. Не може да се правиш на "Беглеца".
Дори точно тази майка е писала на мейла на кампанията, където изрази опасения, лично аз писах отговор до нея, в който обясних подробно целите на кампанията и тя ги разбра и изрази принципно съгласие, въпреки личната си трагедия каза, че ако е сигурна, че няма да попречим на делото й срещу общината, би ни подкрепила. Първоначалният й подход към нас беше точно като към малоумни, но виждате, че това се е променило, за което й благодаря.
Неизбежно е враждебно настроени медии и субекти да обвързват инкриминацията с проблема бездомни, ми след всеки материал по темата НК, в който дори не се споменава думата куче, вижте какви коментари се изсипват за зоофилите. Хубавото е, че Цветков приличаше на клоун на бизнес среща.

ПП: Дори, честно, мисля, че в този момент ако тя беше насочила разговора към кампанията, вместо да му каже да построи приют за комари, нещата щяха съвсем да се олеят.

#58 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 05:56 PM

Не можах да видя ( при мен е само да чуя) предаването , защото си мислех , че е в часът на Милен Цветков.
Но от прочетеното дотук разбирам , че не съм изпуснала нищо.
Милен Цветков не е сериозен журналист - той се занимава със сензации и клюки. Според мен разногласията тук се дължат на характера на предаването.
Впрочем, ако гласуването се отложи, защо организациите не се обърнат към сериозни журналисти за повече внимание към темата? Mоже да не са най-гледаните, но поне ще са сериозни хора. Сещам се за Иван Бедров , сигурно има и други.

Както казва mil_ , Милен Цветков се държи като "клоун". Hеговото предаване просто е под нивото на такава сериозна тема , като инкриминирането на жестокостта

#59 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 06:05 PM

greeneyed, ние се обръщаме непрекъснато чрез прес-рилийзи към всички журналисти. Въпросът е ТЕ дали ще се обърнат към нас. Не можем да избираме кой кани наши представители, не можем и да си позволим лукса да отказваме, особено на много гледано предаване независимо кой го води, защото знаете, че лоша реклама няма.
Между другото, в предишната кампания участието в Часът беше от полза, но тогава той не се лигави така.

#60 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 01 April 2009 - 06:28 PM

http://kaknese.blogs...og-post_01.html

Ровейки се в нет-а с надежда случайно да открия запис на предаването /уви и него не можах да гледам/ попаднах на това. Все пак има хора, които си дават сметка за случващото се.
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни