Dog.bg Форуми : Изолатор СТАРА ЗАГОРА-кучета за осиновяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор СТАРА ЗАГОРА-кучета за осиновяване

#381 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 February 2011 - 10:22 AM

В този ред на мисли може ли темата за изолатора да си остане за кучетата в изолатора?
Това ще им помогне по дискретен начин.

#382 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2011 - 11:08 AM

Мик,

до 10 дни ще съм в Стара Загора и с удоволствие ще се срещна с Вас, ако имате малко време и желание, за да поговорим относно идеите Ви относно града и решаването на проблемите с бездомните животни.

Копирана от фейсбук жалба за приюта в Стара Загора:

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#383 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2011 - 12:40 PM

Показване на мнениетоmik, в 16 February 2011 - 03:59 AM, написа:

Не ме изненадва реакцията на пишещите тук,защото из между тях никой не си прави труда освен да чете и да разбере написаното.
Както и да е ... няма значение.
Аз уважавам труда на хората които се опитват да помагат, но има и такива които не разбирам определено ... повтаря се само едно и също ... говори се, повтаря се,досажда се на ветеринари .... имаме си в нашия китен град "кучелюб" и събирач на бездомни от който целия град и всички ветеринари които лично аз познавам са писнали,защото се ходи час по час с безумни искания ... хората които помагат на животноте в беда не само,че не са активни по форумите,ами те дори не са и чували за подобни форуми и дори случайно да са научили за тях НЕ парадират с това кой и как помага.
Всеки прави това което е по силите му ... а времето е доказало,че тръбят тези които бездействат най-много.
Не е нужно да навираш в очите на хората това което вършиш ... ако го правиш със сърце и от обич дори най-близките ти няма да знаят какво точно правиш и какви жертви правиш за каузата.
Това е...

Мдаааам, ти сигурно много добре си запозната с индивидите, които знаят само да пишат, но реално не са помогнали с нищо. Моите близки знаят с какво се занимавам - не ме е срам от това, че да го крия! И друго - как без хората, които ходят в изолаторите, да пишат в интернет, ще се разбира каква е ситуацията там?! Риторичен въпрос, ама сигурно е хубаво да се замислиш над отговора. Защото докато има такива, които да си мълчат и вършат "работата" тихичко, ще има заблудени хора, които да носят бебетата или любимците си в изолаторите, смятайки че там е рай за тях!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#384 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 February 2011 - 01:06 PM

Ето ... давам ти прост пример ... имах съседка не много възрастна,за жалост почина от раково заболяване ... тя имаше над 20 котки ... които бе събрала от улицата .... почти всички тя бе кастрирала със средства от оскъдната си пенсия ... тези които не бяха кастрирани просто идваха при нея да се хранят ... същата тази жена пак със същите тези ограничени средства намираше начин да ми се обади и да ме помоли да и поръчам храна за котките.
Сега котките са преместени при друг жив роднина на село.
Тази жена веднъж не пожела помощ ... единствено се молеше на един съсед да кара по-бавно когато минава покрай тях защото беше прегазил 1-2 млади котета.
Това бе ... но както и да е.
Естественно,че интернет е начин по който може да се помогне на много животни и се прави,но поне аз тези хора коит познавам и знам,че помагат на животните НЕ взимат участия в каквито и да било форуми.
И знаеш ли ... аз не съм помогнала на хиляди животни,но на малкото на които съм успяла да помогна е било качествено и до ден днешен се отглеждат с любов и желание.
Не ми е в стила да давам отчет ... но ето в момента се приготвят 2 кучешки колибки за кучета които вероятно ще вземем от изолатора когато мястото на което ще живеят е напълно готово и има нормални условия за живот на кучетата.

#385 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 February 2011 - 11:15 PM

Днес докараха в изолатора Ричко от центъра, всички го знаят, той зае мястото на Карамелка. Чист, весел, бял на черни точки, сетеро, Бокоподобен, бивш домашен. Ричи е охранен, красив, много весел и добродушен. Но е решил да пази територия и се е пльоснал пред мартениците. Стара Загора не е София и управителят се наложи да го прибере. Кучето е иделно, хем добър другар и веселяк, хем става за пазач. Надявам се да не остане дълго в клетка, че и с вързана мартеницаПрикачена снимкаПрикачена снимка
Изолаторът е с ново работно време от 8-17, работи вече и събота и неделя. Това дава възможност за удобен достъп за осиновяване.
Имам дарение за животните 116лв 65ст. от касичката на потребителката ни Бъди28 - рестото на мама, татко и детенце. Чакаме и бебето да почне по-скоро да пазарува :smile:
Бъди28 за пореден път кучетата ти благодарят :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#386 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 25 February 2011 - 11:29 PM

Ах.....красавец... Дано му излезе късмета....Ама както е свикнал да тичка свободен....дано не се депресира там в тая бездушна клетка...:dh_188:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#387 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 February 2011 - 11:38 PM

Освен това се търси човек за работа на граждански договор за събота и неделя. При интерес звънете на управителя.
User's Signature

Качена снимка

#388 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 March 2011 - 03:41 PM

Днес закарахме 2 чувала храна, купени от дарението на Бъди28. Благодаря на Маргарита за превоза.
Белият добър Ричи е осиновен вчера, много се радвам за това момче, хич не му беше там мястото. За съжаление други осиновявания няма.
Има и назначен човек за почивните дни, така достъпът е осигурен.
User's Signature

Качена снимка

#389 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 April 2011 - 06:10 PM

Днес предадох 2 чувала храна за изолатора от дарението на Бъди28. Търси се човек за работа в почивните дни отново. Ричко е там, беше пуснат на улицата от осиновителите или избягал още преди седмици. Има ротоподобно или рот, но лежеше и не можах да го видя добре и снимам. Надявам се да оставя в понеделник храната.Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#390 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 April 2011 - 06:32 PM

Отговор на НВМС резултат от проверката по повод на жалба на Цветомира Димитрова
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Изводите оставям на вас. Както се казва в подобни случаи - БЕЗ КОМЕНТАР
User's Signature

Качена снимка

#391 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 April 2011 - 06:39 PM

Ей, че хубаво място е тоя изолатор бе!
Най-ми хареса това, че "животните има играчки"!
По-горе има доста снимки на лайна от близо. Може това да им се е сторило като играчка - такива в изолаторите има достатъчно?!? Като онези гумените лайна, дето се ползват за закачка... :eg_033:
Всичко това иде да покаже, че направилия проверката не е стъпвал на това място.
Или по-лошо - стъпвал е, но никак не му дреме. Може да съчинява изрядности до безкрай, щото няма кой "копче" да му каже за измишльотините :eg_033:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#392 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 April 2011 - 07:06 PM

Храната е подходяща за вида животноПрикачена снимка
За кастрациите нищо не се казва. Но снимките ги има цяла Европа и ще идват да видят този нов и изключителен метод, че и те да се поучат от България. Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#393 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 11 April 2011 - 07:16 PM

Ама че идиоти! Мисля, че може да се пусне още една жалба и да се настоява за присъствието на проверка. Може ли такава нагла лъжа.

Какви играчки, каква подходяща храна?! Тоя "лекар" не знае дори що е то кастрация, когато ясно го пише в закона.

#394 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2011 - 07:44 PM

Ей това е! Изпитах същото на гърба си, начетох се и на чужди жалби и се нагледах на мизерии и ужасии в тия адски места и винаги, винаги отговорът на контролните органи е "Всичко е наред..."
Може ли такова безобразие и наглост?! :eg_033:
Те се поддържат. Това е положението , уви. Никога няма да си свършат работата както трябва. Явно трябва да се търси външен натиск, да се пише до ЕС, до чуждестранни организации и т.н...
Тия РВМС-та, НВМС, Министерства ..... един дол дренки :zz_020: . Не може да се очаква от тях нищо друго освен тъпите им отговори, в които ти обясняват най-безобразно как всичко е прекрасно.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#395 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 April 2011 - 10:06 PM

Ма то било страхотно там, бе, да го връщам Арес :ud_009: !
User's Signature

Качена снимка

#396 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 17 April 2011 - 11:26 AM

Нямам думи...като разбрах и аз онемях,чак сега се насилвам да погледна пак за какво иде реч - как не ги е срам? :eg_033: Такова убийствено безочие,такава дива наглост,такова грозно безхаберие... :angry:

Няма да ви споделям какво им пожелавам на тия хора,че и аз се плаша от себе си понякога... :dry:
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#397 Потребителят е офлайн   Mia. Икона

Публикувано: 29 April 2011 - 04:29 PM

Здравейте.От известно време търсех информация за кучешки приют в Стара Загора..доста се учудих,че никъде в интернет не намерих точен адрес,само че е "близо до МЕТРО".Днес реших да отида до там,да занеса храна и да попитам дали все още търсят човек за събота и неделя,тъй като са ми ужасно свободни дни.Е,слязох на спирката,и се поразходих,тъй като и табели не видях.Опътиха ме едни момчета по следния начин:"Ей тука така по таз пътечка,покрай канала,после вдясно направо влизаш,то няма врата."Мислих си ,че се шегуват, но описанието им е болезнено точно.Озовах се там в 16.02ч.На заключената врата имаше график на работното време(8-12ч. 13-17(!)ч.) Имаше и телефон на службата,охраняваща обекта,но не и на управител или нещо такова.Заобиколих и видях клетките-до една бяха празни!Имаше само кофи и парцали за чистене,но кучета-не.Въпросът ми е къде са кучетата,да не би да ги държат от понеделник до петък,или незнам...поразходих се малко в околността(покрай изоставените сгради) и видях едно куче с маркирано ухо в едни храсти.Не можах да го доближа,залая ме и се скри.
Един приятел искаше да осинови куче,но как да го направи,като кучетата ги няма,няма и никого в кучкарника в работно време..
Ако някой може да ми даде информация защо приютът стои празен,предстои ли да се карат там кучета и дали още се търси човек за работа през уикенда -моля да пише тук.Както виждам в този форум има и скорошни публикации,надявам се темата да продължи да се дискутира и да се стигне до отговори и решения!Мен,както и всички вас тук ни е грижа за бездомните животни и не бива да оставаме със скръстени ръце...Бих направила всичко по силите си приютът в Стара Загора да стане едно приятно уютно място,където бездомните кучета биват кастрирани,социализирани и подготвяни за осиновяване...както приютите в Богров,в Сеславци...за жалост не знам дали това някога ще бъде възможно.. ; (

#398 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 May 2011 - 05:51 PM

Днес занесох 2 чувала храна в изолатора от дарението на Бъди28. Гледачката беше в отпуск и затова не е имало животни. Предполагам, че още няма човек за почивните дни. Но за справки се обърнете към управителя д-р Михайлов или в общината директно. Имаше докарани кучета за кастрация.Надявам се през празниците да има кой да им подаде храна.
User's Signature

Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2011 - 07:04 PM

Посещение днес.Животните имаха останала храна в купичките - сърми с месо и гранули от даренията. Бяха напръскани с препарат срещу кърлежи преди и сега видях, че кърлежите са умрели. Всички кучета са много хубави, дебелички, явно са от фирми или пуснати от дворове да се разхождат.Дано намерят обратния път след кастрацията.Прикачена снимка
Дебеличък като буренце, дребничък.
Прикачена снимка
Мами, има краста, ще я третират.Дружелюбна и плаче.
Прикачена снимка
Дебеланка, с окраска на йоркшир, но едра около 10кг, много добричка, много се радва ,плаче също.
User's Signature

Качена снимка

#400 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2011 - 07:14 PM

Прикачена снимкаБялото куче е много красиво, рошавичко еПрикачена снимкаДебеличка, спокойна и добричкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаКучето в дъното е много красиво- черно с бяро и едно синьо око, с него е едно дребничко, и то е красивоПрикачена снимка
Доста съм объркала датата на фотоапарата, напред съм с месеци
User's Signature

Качена снимка

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема